Fortsetter med det intervallbaserte opplegget ut januar9:
20 min på ellipsen med innlagt tabata-runde
2x tabata på kjernemusklatur
2x tabata knebøy
2x tabata burpees
Treningserfaring: Startet vel seriøst i slutten av august. Fikk god hjelp av "Jillian Michaels" for å komme i gang, men prøver å variere mest mulig. Har i perioder problemer med å komme meg ut og da er DVD-er perfekt. Har hattt nesten 2 års sykdom i forkant av dette og fant ut at nå MÅTTE jeg trene opp kroppen fysisk, for kanskje å få andre bieffekter. Tidligere har det vært lite seriøs trening på meg. Var medlem på Elixia et år, men som mange andre endte jeg som "støttemedlem" etter et halvt år. I oppveksten var riding og dans mine fysiske hobbyer. Aktiv, men ingen store prestasjoner på utholdenhet og styrke. Det er vel dette som har fulgt meg videre. Aktiv jobb i barnehage, trives med ski, svømming osv. men aldri på særlig høyt treningsnivå.
Mål: Da jeg er mye passiv for tiden, har mengde nesten like mye å si som intensitet. Derfor teller jeg minutter og skritt. Prøver likevel å fokusere litt på intensitet og særlig på variasjon. Tror variasjon er bra for kroppen.
13000 minutter (fortsetter fra forrige måned, nye utfordringer på andre ffronter, gjør det naturlig å prøve å opprettholde framfor å øke.
20000 skritt (samme som i november, senket målet litt i desember av naturlige årsaker).
Min motivasjon er at kroppen min har det best om jeg bedriver daglig trening. På den måten holder jeg det meste av smerter unna. I tillegg er det et faktum at det å ha en god kondisjon gjør at jeg ikke så ofte må besøke kjellertrappen. Alt er relatert til en kronisk diagnose.
Jeg har siden februar 2011 trent omtrendt daglig. Treningen er variert og akkurat dette er viktig. Hovedvekten ligger på kondisjon og stretching. Det tok litt tid å finne ut av hvor mye trening som var passe og når/om jeg kunne øke intensitet og mengde.
Jeg starter 2012 med en stor porsjon innsikt i nettopp hvor mye trening som er akkurat passe for meg og hvordan kroppen reagerer om jeg presser for mye. Målet for 2012 er å fortsette slik jeg avsluttet 2011. Det betyr daglig trening, men med god variasjon.
Variasjonen blir mellom kondisjon av ulik intensitet, to økter i uken med intervalltrening, tre økter i uken med variert styrketrening med blanding av strikk/frivekter og vibrasjonsmaskin er på timeplanen, og daglig yoga eller qigong. I tillegg håper jeg at jeg kommer med på et parti med bassengtrening igjen i løpet av vårparten.
Jeg setter minuttmål for hver måned hvor alt av trening er med i tellingen. Annen daglig aktivitet er ikke tatt med i disse minuttene.
Håper du fortsetter oppdatere med minutter og treningsformer her Lindermor. Du er nok en av de aller ivrigste på treningsfronten her inne og det står det skikkelig respekt av. Håper 2012 blir et flott fysisk år for deg også!
Heisan og godt nytt år alle sammen. Har alltid lyst til å være med her, men så glemmer jeg å føre logg underveis. Grunnen er rett og slett dårlig tid pga trening;). Jeg ligger jo stort sett på minimum 20 timer i uka og det er da veldig variert. Har gått på skøyter i mange år og prøver å opprettholde det. Går noen lange løp (dvs. 4-6timer i strekk) i året og i forkant av disse blir det mye kondis. Løper Oslo- maratonen som personlig utfordring hvert år og det trenger jeg en del forberedelse til. Har en typisk skøyteløper kropp- tung og lite spenstig. Løping er ork, men jeg presser meg:o. Trener ellers mye spinning/sykling og ketlebells og Bodycombat inne.
Målet mitt er vel bare å være fornøyd. Elsker stort sett å trene og å være sammen med treningsvennene mine. Har lyst å sette meg noen store utfordringer hvert år- alltid noe jeg ikke kan, ikke liker eller aldri har gjort. Vurderer halvbirken i år fordi jeg IKKE kan gå på ski:p.
Woho, fin tråd! Jeg har årets første treningsøkt etter jobb i ettermiddag. Nå i begynnelsen er jeg avhengig av timer, slik at jeg får inn vanen. Jeg har også nettopp byttet treningssenter, fra et senter hvor apparatene var ødelagte, frivektsrommet biiiiittebittelite og timene umotiverende og kjedelige til SATS - og det er en helt ny verden!
Jeg har lyst til å starte med 12-minutter ta seg helt ut pr uke for så å forhåpentlig øke bare jeg kommer igang med noe!
Noen som har erfaring med dette eller tilsvarende? Leste om det på Marks Daily Apple før jul.. Jeg er ikke fremmed for styrketrening fra før, men det er lenge siden... (alt som har med skikkelig trening å gjøre er litt for lenge siden). Jeg vil trene hjemme med minimalt bruk av utstyr (som jeg ikke har)..
Ellers vil jeg komme igang igjen med å gå turer i bratt terreng samt skiturerer både opp, bort og ned i vintersesongen. Jeg har vært i god form før, men det var før første barn kom for over ti år siden...:o
Yoga og qi-gong har jeg gjort innimellom i mange år, men må være flinkere til å få inn faste rutiner. Sette av faste tider kanskje? Qi-gong tar jo ikke lang tid og gjør underverker i forhold til å slippe unna kiropraktor om jeg har sovet på meg en liten kink (små barn som kravler i senga nattestid og blir hensyntatt ved at jeg blir liggende forkjært for lenge for eksempel).
Jeg er imponert over dere. Håper jeg lar meg inspirere når influensa er ute av kroppen. Ikke kraftig influensa, men det føles ikke rett med fysiske strabaser. Qi-gong skal jeg klare... Jepp nå har jeg sagt det. ;)
Da er jeg i gang etter et par dagerr med elendig form. Egentlig ikke så god i dag heller, men det pleier å hjelpe å komme i gang med aktivitet, så da var det bare å skjerpe seg da...
3/1: 35min Jillian
Jeg har normalt sett en økt om morgenen og en om kvelden. I dag, tirsdag, gjør jeg unna en kort økt yoga på formiddagen og de tre neste timene i en sleng fra klokken 18-21. Dette går fordi formen er god etter mye trening siden februar 2011 og fordi det er variert trening det handler om. Først en time middels kondisjonsøkt før styrke for hele kroppen og avsluttningsvis en time med deilig pust og bevegelse står på menyen i dag. Gleder meg!
Ah, var det jeg tenkte, men ville være helt sikker :rulleøyne
Og jeg er også imponert over treningen din! Inspirasjon og motivasjon i ett! Lykke til videre :) Forresten? Hvis det er greit at jeg spør... Hvordan spiser du før/mellom/etter 3timers-økten din? Det er vel ganske annerledes fra om det var "høykarbo"-kosthold?
Siden januar er litt usikker for meg setter jeg meg ukesmål og ikke månedsmål. Jeg velger også å kjøre minutter, og legger meg på et mål om å trene i 300 minutter denne uka.
januar
20 minutter tredemølle
45 minutter spinning
65/300
Så er planen 55 minutter spinning kl 19 i dag, yoga i morgen, spinning og vekter på torsdag. Jeg liker egentlig ikke spinning (god og relativt gøy trening, men får så vondt i rumpa!), men bruker spinningtimene for å få inn treningsvanen, og varierer med vektstang, yoga, pilates osv. Forhåpentligvis føler jeg meg klar for flere økter på tredemølla i februar, og i mars/april regner jeg med at jeg vil løpe en del ute også.
Anbefaler deg å anskaffe en skikkelig god og ikke minst en dyr sykkelshorts. Det utgjør virkelig himmel og helvete for rumpen til damer (og menn)
Jo dyrere, jo bedre kvalitet faktisk (ikke alltid det gjelder, men med sykkelbukser så er nok dette en grei regel). Skal jeg anbefale et merke så gå for Assos. Gå til en spesialforhandler og be om anbefaling. Regn med å bruke rundt 2000,- for en sykkelbukse. Mye, tja, men det er som sagt himmel og helvete i forskjell på ei tilpasset Assos bukse kontra Castellis 599,- på Sportsbutikken.
Hehe, jo, men så var det dette med vondt i rumpa da....og jeg ville ikke sovet på den puta etterpå. Jo, kanskje hvis jeg var overkåt og det hadde vært Megan Fox som hadde brukt den...:p
2000 er ganske uaktuelt å bruke på sykkelbukse, men 1000 kunne jeg nok strukket meg til. Takk for tipset, jeg skal sjekke det ut! Fant ei tidligere i dag, før jeg leste det du skrev, og lot være å kjøpe den fordi jeg ikke fikk meg til å tro at den fungerte til sitt formål. Den kosta vel ikke mer enn 200 kr heller.
Da ble det 55 minutter spinning i dag, og vondt i rumpa...
Fikk et tips av fysioterapeuten på treningsstudioet en gang: Ta en tur på Biltema og kjøp et setetrekk for sykkel med gelefyll! Ta dette med på spinningtimene. Billig og enkelt, og "nesten" like godt som en skikkelig sykkelbukse. Tror jeg skal gjøre det selv, jeg kjenner at spinningtimene gjør meg litt øm bak...
ca 40 minutter styrke på bein og ræv
Beinpress i maskin
knebøy med hantler
sumosquat med vektskive
Bulgarske utfall med hantler
strakmark med hantler
også chest press tilslutt, for å få trena skuldern litt i dag også.
4. januar: Tredemølle (orka ikke løpe ute på glattisen i dag, dessuten er kona borte og jeg må lage mat sjøl....med 2 kids er det greit å være hjemme for oversiktens del)
10min oppvarming sone i1 (60-72% av maks)- 20min sone i3 (80-87% av maks) - 10x40s drag sone i4 (87-92% av maks) med 20 s pause mellom hvert drag - 10min nedjogging.
Totalt ca 47min intensiv intervalløkt. Kroppen murrer litt og har hatt magesmerter siden søndag, antakelig pga overproduksjon av magesyre....herlig.
55 minutter yoga i går... Tror jeg kommer til å gå over til "vanlig tøying", for jeg klarer ikke helt den spirituelle delen av yoga. Kanskje jeg er spirituelt avstumpet.
Utrolig motiverende. Har ikke hatt så mye å mistejeg, men kombinasjonen lavere vekt og mer bevegelse har gjort selv turgåing til en ny opplevelse igjen.
Endelig kan jeg melde meg på denne! :D I gang med januar treningen i dag: Jillian - No more trouble zones.
En litt redusert runde pga leddskade, men bedre enn ikkeno!
Har ikke satt meg noe minuttmål, men håper og klare en Jillian så ofte som mulig før jeg reiser på jobb + en Jillian eller annen trening når jeg kommer hjem.
Snille intervaller?? Intervall er bra uansett nellie! Veldig bra jobbet og dette vil betale seg for deg i det lengre løp :)
Bare ikke bli for overivrig i begynnelsen fordi fremgangen kommer så raskt....er viktig å gi muskler, sener og annet bindevev bli like sterk som øvrig kondisjon også ;)
85% er en ideell sone det nellie.
Mellom/langdistansetrening: Intervalltrening hvor man skal øke kapasitet (altså "motoren" din) skjer med trening i sone i3 (82-87%) og i4 (87-92%) for oss vanlige dødelige. Når du ikke trener i de sonene bør du ligge i sone i1 (60-72%). Unngå for all del trening i mellomsonen i2 (72-80%) når du trener mye intervaller i tillegg, dette gjør egentlig lite rent treningsmessig annet enn å slite deg ut for ingen nytte. Denne sonen kalles også for "lapskaus" sonen.
I perioder hvor du trener mindre intervaller, så er det greit å ha noe mer sone i2 trening, men etter min mening bør den unngås så mye som mulig.
For en normalt greit trent person så er du i sone i1 når du går på litt hardt i en oppoverbakke. Største feilen mange gjør er at de tror de trener rolig, men i realiteten ligger de i sone i2. Jeg må konsentrere meg for å holde lav nok intensitet på sone i1 ("restitusjonstrening") da hodet forteller meg at nå er du en "slappfisk"....hehe.
Aldri, aldri trene 2 harde økter, i3-i4, etter hverandre. Da oppnår du ikke annen fremgang enn å forbruke tid.....:)
Just my tip for you, nellie, som har som mål å bli best mulig forberedt til sykkelrittet ditt....;)
Oops, glemte at de rådene jeg kom med kanskje passer mest for en som trener 5-6 økter i uka....for en som trener 3 økter så er det mer enn nok hvile mellom hver dag til å hente inn kroppen og man kan vel i prinsippet trene hardt uansett....Men å kjøre hard økt på morgenen og en påfølgende hard økt på kvelden samme dag er rett og slett bortkastet tid, lavkarbo eller ei hehe.
Jeg har trent ganske mye siden jeg var 16 år, så kjenner kroppen min ganske godt, vet hva som skal til, hvor mine individuelle grenser for ditt og datt går, hva mine treningsproblemer er osv.
Bør vere med her eg også... Trent masse før, men hatt et halvår der eg (tydligvis) har fokusert på å legge på meg 8 kg i staden og sporadiske spinning-/styrkeøkter.
Mål i år pr veke:
2 stk spinningøkter
1 stk svømmeøkt
2 styrkeøkter.
Har hund så det vert turer med den daglig.
Det er et litt hårete mål for min kvardag og veit at svømmeøkta og kanskje den eine styrkeøkta blir vanskelig kvar veke, så det er egentlig bonus hvis begge blir gjennomført.
Hehe, gamle bedrifter da man var ung er vel ikke å forakte det...
Men da vet du jo at snille intervaller i grenseland i3-i4 kanskje ikke er så snille allikevel :)
Du får stå på i januartråden så gir det nok resultater uansett.
Jeg sammenligner bare med meg selv og ikke med det "alle andre" holder på med, kjenner og føler.:) Kjenner hvordan det føles med f.eks 85 kontra noen og 90 og da kjenner jeg at 85 er snillt, mens 93 ikke er fult så snillt!:) Også er det jo forskjell på hvor lenge disse "snille" eller "slemme" intervallene varer og hvor lange pausene i mellom er.
Har akkurat vært på skitur, 12 km, flott føre men tåke på toppen, ble dyktig sliten.
Målsetting for neste uke:
Gå på jobb hver eneste dag: 25 min. hver vei. Lett om morgen, hardt hjem igjen.
Gå min. en mil på ski annenhver dag, har prøvd hver dag, men da blir det kramper og strekker om natta. Går bedre når jeg begrenser litt.
Deilig skitur i Kollen i dag. Sammen med barn da, så rolig tempo. Deilig å merke at formen er betraktelig bedre enn fjordåret, da det var blodsmak i munnen etter første bakken. Lettere å få riktig balanse nedover også forresten, siden det er mer styrke i beina og kan fint stå bøyd en stund.
5/1: 40 min klattring
30 min Jillian
10 min strekk
rokkering
20 min core / bekkenbunn
6/1: 35min Jillian
10 min stretch
rokkering (begynner å få teknikk, men neimen om jeg orker særlig lenge, hoftene er BLÅ!)
10 min bekkenbunn
7/1: 135min skitur i rolig tempo
Godt jobba med treninga, folkens! Jeg føler meg så utrolig mye bedre nå som jeg har kommet i gang igjen. Nå har jeg hatt pause både fredag og lørdag, så i morgen er det utvilsomt på an igjen.
Men jeg lurer på en liten ting, som kanskje dere har merka noe til? Før (for meg betyr "før" som regel "da jeg spiste høykarbo") ble jeg alltid komplett utkjørt etter trening, og det var vanskelig for meg å gjøre noe som helst etterpå. Nå føler jeg at jeg aldri blir helt utkjørt. Altså, jeg blir jo sliten for jeg pusher meg selv gjennom økta, det er ikke det jeg sier - men jeg føler at jeg ikke "bruker meg opp", slik jeg gjorde før. Har dere også merka denne forskjellen, sammenliknet med før dere oppdaget lavkarbo? Er dette fordi jeg tidligere tømte glukogenlagerne mine, mens jeg nå bare får mer energi fra mitt eget fett når jeg har brukt opp overskuddsketonene?
[quote=Brokkoli;
Men jeg lurer på en liten ting, som kanskje dere har merka noe til? Før (for meg betyr "før" som regel "da jeg spiste høykarbo") ble jeg alltid komplett utkjørt etter trening, og det var vanskelig for meg å gjøre noe som helst etterpå. Nå føler jeg at jeg aldri blir helt utkjørt. Altså, jeg blir jo sliten for jeg pusher meg selv gjennom økta, det er ikke det jeg sier - men jeg føler at jeg ikke "bruker meg opp", slik jeg gjorde før. Har dere også merka denne forskjellen, sammenliknet med før dere oppdaget lavkarbo? Er dette fordi jeg tidligere tømte glukogenlagerne mine, mens jeg nå bare får mer energi fra mitt eget fett når jeg har brukt opp overskuddsketonene?[/quote]
Ja, dette kjenner jeg godt igjen. Jeg restitueres mye raskere etter trening på dette kostholdet, enn på det kostholdet som staten anbefaler. Helt klart. Jeg kan også kjøre langkjøring uten å gå tom nå, noe som slettes ikke var mulig før.
Hva som er den fysiologiske forklaringen må jeg overlate til folk som kan mer om dette enn meg, men jeg er hellig overbevist om at kroppen min jubler.
Er litt misunnelig på deg som klarer styre intensitetssoner ut fra feeling, men det kommer sikkert ved erfaring. Ser at alle som trener på et visst nivå bare "vet" av erfaring når kroppen deres er i riktig sone ut fra planlagt målsetning for økten.
Jeg er ikke like erfaren som deg og bruker ofte pulssone og klokke for å kontrollere at jeg er inne i riktig intensitet slik at jeg klarer trene riktig :)
Enig med du, 85% av maks er snillere enn 93% av max, men begge deler er i terskelsonen og altså bra for å øke "motoren" din nellie.
Magnesium er jo ikke en slags trylleformel som fjerner kramper....verdt å notere seg. Ser at mange sverger til magnesium i store doser under Birkebeinerrittet og rennet hvert eneste år.....vel, regelmessig trening er nok den aller beste medisin mot kramper hvor du får musklene vant til å jobbe over mange timer.
Noe som mange birkebeinere ser ut til å glemme hvert eneste år.....hahaha.
Skal du bli kvitt kramper så er mitt råd å trene jevnlig den distansen du ønsker, gjerne lengre og ikke vær redd for å få i deg salter i maten gjennom kostholdet ditt.
Magnesium fjerner kun symptomet, men ikke årsaken til krampene er min mening.
Nå kommer sikkert mange til å uttale seg masse om magnesiumets fortreffelighet i kroppen osv osv og de kjemiske reaksjoner som skjer osv.
Bare tull, tren jevnt, venn kroppen til lengre distanser, så skal du se at du blir kvitt krampene du får etter 10km på ski. Ikke start med annenhver dag 10km, kanskje det er for mye, start med 5km kanskje. Etter en stund kan du øke distansen.
Å starte for brått, for raskt og for mye for en som er utrent er garantert kramper, magnesium eller ei...
Sjelden jeg uttaler meg om trening uten belegg for det jeg kommer med. Magnesium er noe man tar for å bli kvitt eller forebygge kramper. For de fleste av oss amatørtrenere her inne bør vi nok først bli god i trening før vi begynner med magnesium er min påstand. Kona tar magnesium i enorme doser pga sin sykdom, hun har ikke kramper, men så har hun ikke trent så mye hardt, langt og lenge heller akkurat. Skulle hun plutselig gått 1 mil på ski hver dag rett fra sofaen hadde nok ikke all verdens magnesium hjulpet henne fra å få krampe fordi musklene får jo sjokk av å jobbe for lenge...haha.
Jeg har også hatt tendenser til krampe når treningsnivå er for lite og viljen for stor....har som regel gått over når man tar det rolig og bygger opp kroppen til å tåle belastningen over tid, da selvsagt uten magnesium. Dog jeg har heller ikke påvist magnesiummangel. Men som sagt ser mange birkentrenere som eter magnesium som de spiser sitt siste måltid når krampa tar de.....bare så synd at de samme slutter trene når birken er over...hehehe. Kanskje en sammenheng?
Skøyter med hele familien i dag. Intensiteten blir ikke så høy, ikke pga unger, men heller teknikk. Men så holder vi på en stund da. Ble et knall og fall, slo kneet så må være litt forsiktig med tunge øvelser på beina... Typisk meg føler jeg. Klemte fingre, brudd i foten, kink i ryggen...
5/1: 40 min klattring
30 min Jillian
10 min strekk
rokkering
20 min core / bekkenbunn
6755 skritt
6/1: 35min Jillian
10 min stretch
rokkering (begynner å få teknikk, men neimen om jeg orker særlig lenge, hoftene er BLÅ!)
Er i klar bedring fra flunsa.
Luntet 5 km med tiåringen i går og 2 km m syvåringen i dag. Så var det så fristende løst langs ene kanten av akebakken at jeg skiftet til teliser og tråkket opp to ganger bare for å få noen deilige sekunder i pudder ned igjen. Sånn ca 100-150 meter opp, relativt bratt tror jeg. Sånn totalt nydelig variert "trening" i frisk luft. Både samvær med unger og noen sekunder ren livsnytelse i løssnø. Elsker det! :D :D
7.januar: Jogget ute på snø og is (uten pigger og med livet som innsats) 5 km
8.januar: Langrenn med familien, 7 km
9.januar: 75 minutter spinning intervall
Styrkeøkt lørdag (dog litt færre øvelser denne første gongen). Spinningøkt m gode intervaller i dag.
Må oppjustere pulsklokka, presterte å ha 102% av makspuls :D. Altså har eg trent med litt for lav intensitet tidligare :o
Utrekningspulsen (standardformelen) gjeld ikkje meg. Ligg høgt i forhold til snitt (nokon må jo dra opp :))
Var uansett deilig å kome i gang... Kjenner meg full av pepp!!! jippi!!
(Traff kjekke folk og fekk ledd masse på timen. Like viktig som sjølve treninga)
Finne fram noen gamle dvd-er i dag. Ikke så tøfft på knærne.
8/1: 70min skøyter
20min styrke med og uten strikk
10min bekkenbunn
rokkering
9/1: 60 min pilates ball
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.