Lagde de i dag, og det var lett, billig, og godt! Og det beste av alt: Hovedingrediensen er egg, OG DET SMAKER IKKE EGG!!!
5 Karber i hele oppskriften
"Oopsie-roll"
3 store egg
1/8 Ts bakepulver (eller Kremotartari)
100 gram Kremost (jeg brukte Philadelphia)
Separer eggene. Bland sammen kremost og eggeplommene i en bolle. Visp eggehvitene og bakepulver stivt. (Miks hvitene først, så plommene om du bruker samme mikser) Vende plommene og osten forsiktig i hvitene, vær forsiktig så det ikke faller sammen.
Lag topper på bakepapir, og flat de ut bittelitt.
Avhengig av størrelse blir det 6-10 "rolls"
Stekes på 150 grader i 25-30 minutter.
Kan fryses, og tiner raskt.
De blir veldig "lette", og uten mye smak.
Jeg skal prøve både søt og krydret utgave neste gang, det må jo bli bra :)
Hvordan gjorde du det da du skilte eggene? TV-kokker driver gjerne og brisker seg med å tømme egget i hånda og la eggehvittene renne ut mellom fingrene, men det burde de slutte med - den metoden kan føre til at fettstoffer fra huden blir med eggehvitene, og da blir de ikke skikkelig stive. For å være helt sikker på at det ikke er noe krøll med bollen eller vispen, kan du ta en sitronskive og gni den langs flatene før du visper. Det fjerner mikroskopiske fettrester. Også kan en knivsodd salt i hvittene hjelpe til med å få dem skikkelig stive :)
brukte skallene til å skille hvitten sånn som mora mi har lært meg. snufs. hehe. Stekte røra alikevel da, og det ble tynn omelett med kremostsmak. sikkelig ekkelt. hahaha. står at de ikke smaker egg men jeg lurer litt på om de gjør det alikevel, men jeg er så matlei om dagen at alt smaker egg. ;p
takk for tips om sitron og salt. får prøve det neste gang.
Disse var fantastisk gode! Namm - tusen takk Areola. Jeg hadde en blanding av snøfrisk, økologisk smøreost og rømme (rester) i røren, samt endel salt og oregano.
De smaker nydelig med litt smør og hvitost på. Og det er sant, de smaker ikke egg, og er ikke sånn tunge og klissete. Beste lavkarbo brød, lapper etc jeg har laget her inne.
Så flott at du likte de Vibeke:)
Jeg skal lage andre runde i dag, med krydderost. Blir spennende.
ÅÅÅ, to stykker med majones og den feiteste salamien... namanamna :)
Fjanni;
Vispa du lenge nok? jeg er utolmodigheten selv, og synes det tar en halv evighet, men plutselig er de knallstive.
Forresten; Et tips jeg leste var at alt skal være kaldt. Bare ta ut fra kjøleskapet etter som du trenger de. Dette er for at "yolkene" ikke skal få sjokk.. eller noe.. nei.. var det hvitene?
Vanligvis smører jeg ikke bakepapir, men sånne eggegreier har litt lettere for å sette seg fast, har jeg funnet ut.
Dessuten har jeg gått over til sånn bakefolie som kan brukes om og om igjen. Den trenger litt smøring etter vask.
Er det noen som har prøvd å fryse disse oopsie- rollene, forresten?
Jeg skjønner hva du mener. Jeg laget dem istad. ;)
Brukte to av de til minipizza og det funker så där. Jeg syns de ble litt i overkant soggy i bunnen, men det gikk ned! Spent på hvordan de smaker med litt krydder. Disse laget jeg helt naturelle.
De ble ikke noe gode etter at jeg oppbevarte de i kjøleskap- et lite tips bare:)
Skikkelig svamp!
Jeg reddet de ved å a de ligge på kjøkkebenken en ettermiddag.
(for så å lage matpakke, som jeg la i kjøleskapet.. doH!)
Dette var noe av det beste jeg har smakt innenfor "lapper",
brukte krydderost i røra, tok på philadelphiaost og paprika oppe på,
mmmmmmmm!!! Nyter virkelig.
Jeg som er så var for egg, smakte ikke egg i det hele tatt.
Jeg pisket eggehvitene så stive at jeg fint kunne snu bollen på hodet uten at noe rørte på seg, blandet inn krydderrøra veldig forsiktig.
Helt genialt!
Ja, det burde du, også så enkelt.....gjort i en fei, det som tar lengst tid er stekingen, det andre er gjort på en liten timinutt.
Lot dem ligge på benken uten innpakning i hele går kveld(ca 4-5 timer) før jeg la dem i en pose som ikke var helt lukket, fortsatt på benken.
Dermed fikk jeg meg en GOD frokost, philadelphia har kommer inn i varmen igjen i alle fall:)
Jeg lagde dem sikkert ikke like store som oppskriften, jeg fikk 12 passe store "lapper".
Nei, jeg tror heller ikke dette er greia for vafler,
men nå er det jo så himla enkelt å putte ett brett i ovnen i stedet for å steke de som vafler.
Jeg hadde ikke hatt problemer med å servere dette til alle og enhver i alle fall.
Skal prøve flere varianter etterhvert.
Har en boks med mandarin og en boks med naturell som jeg tenkte jeg skulle ha litt forskjellig urtekrydder i.
Har noe av dere prøvd med kakao i? tenkte det kunne være godt også jeg..? Naturell smøreost, splenda og kakao?
Skal prøve ulike varianter i helgen.
har blitt en sånn helgegreie for meg dette. lørdagsmorgen steker jeg ett brett og knasker hele dagen egentlig.
Sånn da var jeg på Spar å sjekket salami fra Gilde igjen ;)
Ville sjekke en gang til før jeg evt svarte deg - for å være på helt sikre siden.
Det står ikke forran på pakken, men på baksiden av pakken står det en hvit påklistret lapp - og der står det klart og tydelig at den inneholder glukose.
Sjekket også på Rema1000 når jeg var der å kjøpte noe annet, samme der.
Det står i innholdsdeklarasjonen på Gildes egne websider at det er glukose i alle salami-typene deres - men de oppgir også 0 karbohydrater. Regner med at det da dreier seg om forsvinnende små mengder, kanskje?
har prøvd disse nå, tror nok det skal funke, men den gjørma jeg lagde ble så flytende, så jeg fikk ikke laga en og en. Jeg bare helte hele røra utover stekebrettet jeg. Kan ikke påstå at de ligner de bildet da.. ble mer som sveler eller noe
Prøvde det samme som degm Lullegutt, og da de var ferdig stekt, slengte jeg på et slag med gulost, litt danskepølse, litt norzola, litt oliven, litt kokt skinke, litt soltørkede tomater og litt sjaminjonger...stekte alt i ca 10 min på 200gr.
Jeg lagde for første gang i går kveld. Perfekt resultat :) et er svæææært viktig å piske eggehvitene helt stive så du kan sette bollen på hodet uten at de rører seg. land forsiktig inn egge-og osteblandingen. Mine lå ute på kjøkkenbenken i natt og så la jeg dem på en tallerken i kjøleskapet. De er ikke svampete, men bare gode og fine. :)
Cream of tartar heter nesten det samme på norsk, ja: Kremortartari.
Fås på apoteket.
Klippet fra krem.no Creme of tartar er det samme som Kremotartari på Norsk. Kremotartari er salt av vinsyre og benyttes bl.a som èn av mange syrer i bakepulver. Kort fortalt utvilker denne syra kullsyregass når den reagerer med natriumbikarbonat (natron). Det er ikke vanlig å bruke dette stoffet som hevemiddel alene. Kremotartari benyttes av og til i konditorier, da for å forhindre krystallisering ved koking av sukker (som benyttes til dekorasjonsarbeider).
Har spurt en venninne i USA og fikk flg svar:
Cream of tartar is best known for helping stabilize and give more volume to beaten egg whites.
Substitute 1/4 teaspoon of lemon juice or white vinegar for each 1/8 teaspoon cream of tartar called for to stabilize egg whites. Keep in mind that vinegar may alter the taste of the final product.
Tror jeg ville valgt sitronsaft (ikke eddik) for smakens skyld.
Hei ,
1: Du må høyreklikke på bilde du vil ha satt inn (der det ligger ute på nett).
2: Så trykker du på vis bilde.
3: Du kommer da til en side der bare det bildet vises :)
4: Så kopierer du adressefeltet øverst, går så inn i forumet.
5: Trykk så på det bildet i innleggsmenyen på forumet som ser ut som et brev med frimerket (når du holder musen over står det (sett inn bilde)
6: Når du trykker på den kommer det opp en pop-up der det står Skriv inn URL-adressen til bildet ditt: så legger du adressen du kopierte fra steg 4 inn der.
7: Så kommer bilde opp i innlegget :D
Synes de var gode når de hadde tørket eller "satt seg" en stund. Ligner litt på Ziggy-lappene, men litt mindre egge-smak synes jeg. Smakte i grunn ikke så mye, noe som er velykket eggebakst i min bok. Kan tenke meg at de er gode med krem/sjokolademousse og bær!
Var de litt luftige? Vannbakkels? Jeg elsker vannbakkels og de minnet jo litt om det. Jeg bestilte en vannbakkels-mix på Atkins-shop en gang for mange år siden. Det er noe av det beste jeg har smakt! Har ikke funnet dem etter at shopen ble lagt ned. :(
Ja disse redder helt klart ketolyse kuren min når jeg blir veldig sjuk på brød og pålegg, for å ikke snakke om så digg med dem som hamburgerbrød :D
Jeg syntes de er best når de er ferske og ikke har vært i kjøleskapet eller fryseboks. Så derfor pleier jeg normalt å dele oppskriften på 3 - også lager jeg bare 4 om gangen. Vet noen om denne røra tåler å stå dager i kjøleskapet? For da kunne jeg hatt stående :rolleyes::confused:
Slik så mine ut i dag.
Og slik ble det med masse deilig snadderpålegg :D:p:)
Ene med leverpostei, bacon, syltagurk og majones
Og den andre med Roastbiff, løk, syltagurk, majones og litt biffkrydder
Go Helg alle sammen :-D
I morgen er det ElgeBiff på menyen! slafs
Luftige og lette! Veier nesten ingenting. Kanskje de minner en smule om vannbakkels, men tror det er mest utseendemessig? Jeg vil si at i seg selv smaker basisoppskriften ingenting cirka? Så for meg er det en fin måte å øse på med det jeg vil ha oppå, enten det er masse pålegg eller en søt dessert-versjon.
Iset, hvis du lager de, kommer du til å prøve med hvitløk i røra? :p
Da må du i alle fall rapportere!
Herlighet dette var godt!! Tiltross for at jeg ikke hadde bakepulver, så mine ble helt flate! Spiste med CC samt 1 teskje lett syltetøy. Min datter syntes også disse var gode, så hun spiste 2 stk med vanlig syltetøy. Jeg fikk 6 flate av denne røren, neste gang skal jeg ha i bakepulver, samt litt mindre på plata.
Det vet jeg ikke, men i oppskriften står 100g kremost og store egg, og 1/8ts bakepulver, det jeg gjorde i går var å bruke mellomstore egg og 150g kremost (økologisk fra Tine) og nesten en halv ts bakepulver...Det ble vannbakkels i mine øyne (eller munn,rettere sagt)...ikke så høye men helt på høyde i smak! Enda bedre i konsistens etter å ha stått og "tørket" på rist en stund...
Da står disse i ovnen hos meg,
brukte 3 "vanlige" egg
ca 140 g sans kremost med paprika og løk, (4g k pr 100g)
og litt bakepulver.
Fikk 18 klatter.. 9 høye "boller" som står inne nå,
og 9 som jeg lagde litt flatere, som skal inn om ca 15 minutter.
Blir spennende dette.
Lurer på om jeg skal steke noe kjøttdeig og lage små pizzaer
av de flateste...?
All ære til Cleochatra som kom på dette! Og Areola som fant oppskriften. :klem: Akkurat spist mine 5 første - klarte ikke å stoppe før. :lol: Helt nøytrale lagde jeg. Nammis.
Helt fantastisk! De derrre pizzaene var knallgode,
har ikke smakt de andre uten fyll enda, men skal prøve dem
også. Må ta meg selv i nakken nå, for å ikke spise opp alle! :lol:
De ble også kjempegode som harmburgerbrød - og de holdt sammen til siste bit, selv med mitt to-lags hamburger-tårn! Jeg legger ut bilde når jeg kommer hjem :)
Gleder meg supermasse nå. Er igjen 5.40 min før første brett er ferdig :sikle: De ser råflotte ut! Men brett nr to har jeg klart å slå lufta ut av..hehe...
Å, min godeste!!!
En ny æra i mitt lav-karbo-liv! Fantastisk!!! Bøyer meg i støvet...
Hadde litt kanel og splenda i halve røra->skillings-nammiser...!
Mmmmmm...
Jeg har prøvd de med naturell smøreost fra First Price. Helt supert! [color=darkgreen][/color] Stekte de i muffinsformer (store). Og frøs de ned. Samme gode smak og konsistens og høyde etter frysing :ja:
Det er også veldg viktig og ikke blande det for mye. Bland forsiktig med en slikkepott. Du skal blande rundt 4-5 ganger, liksom. Heller for lite enn for mye! Den siste rundingen jeg legger på plata blir gjerne litt flatere, fordi jeg ikke blander "godt nok". Men de er best luftige, så da tåler jeg èn flat en :p
Har testa 3-4 runder med denne oppskriften - i div. variasjoner..
Først helt naturelle - som jo var kjempegode med pålegg på
Så testet jeg en foccacia-variant: Tok brettet ut halvveis. Lagde små groper i, og helte over olivenolje, maldonsalt og urtekrydder. Nam, nam! Ulempen var at de klappet sammen og ble ikke så luftige som det første brettet, men godt!
Så i dag skulle et par søte varienter testes... Tok litt splenda i røra.. og la noen frosne bringebær oppå som ble stekt inni - godt, men tok ikke helt av..
Så... resten av de søte.. penslet med smeltet smør når de var stekt, og drysset over sukrin.... Mmmmm!
Lagde også en runde med hvitløksost... disse penslet jeg også med smør og fikk nydelige hvitløksbrød. Smakte ikke nok hvitløk, så neste gang blir det hakket hvitløk i røra også.
Tusen takk for denne oppskriften!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.