Jeg skulle lage ketolysepizza idag, og drev og eksperimenterte litt med bunnen fordi jeg ikke synes den vanlige er så EKSTREMT god. Mannen spiste vel 2 tygg sist og kastet resten hehe.
Nå hadde jeg oppi masse godt, og resultatet ble vanvittig godt, jeg fikk skikkelig pizza-assosiasjoner når jeg spiste!! :eek: :eek:
JEG HAR ENDELIG FUNNET EN PIZZAOPPSKRIFT SOM FAKTISK KAN SAMMENLIGNES MED EKTE PIZZA!!!!!
Dette er til en hel stekeplate:
4 store egg
2 dl vann
1,5 ss bakepulver
4 dl soyaprotein (jeg brukte Multipower, syns den smaker bedre enn Vegefuel faktisk)
3-4 moste hvitløksfedd
2 ss olivenolje/rapsolje
Salt, oregano, timian, løkpulver...
100 - 150 gram revet god ost
Kjør egg, vann, hvitløk, olje, ost og krydder i mikseren. Ha i bakepulver og soyaprotein og miks til røren er lett smørbar (omtrent som litt løs tannpasta, den skal kunne smøres utover men ikke flyte!).
Dekk en stekeplate med bakepapir og bre røren utover hele platen, så tyyynt som mulig, jo tynnere jo bedre! Den hever seg jo litt under stekingen, så ikke vær redd om den blir litt hullete og tynn.
Stek den på 220 grader i 7-8 minutter, så den kan bære pizzafyllet.
Ha på fyll og ost og stek videre til den er ferdig. Lar dere den avkjøles litt før dere spiser den (lunken) kan dere spise den med hendene slik som vanlige pizzastykker!!! Er den for varm er den litt for løs, tror jeg. Jeg trykket nettopp i meg et stykke, var omtrent som vanlig pizza, satt med det i hånda. :D :D :D :D
Jeg hadde dette fyllet på (vanligvis liker jeg best litt mer sofistikert fyll, men på akkurat denne pizzaen er det godt med kraftig harry-fyll):
Stek 4-500 gram kjøttdeig, sopp og løk. Bland evt inn hvitløk, hakket eller most. Ha i 1/2 lite glass tomatpure og rør alt godt sammen til en masse. Spre massen utover pizzabunnen og ha over masse revet ost.
Bare husk (igjen) å lage den TYNN nok, for jeg spiste en bit der deigen var litt tykk, og da kjente jeg godt soyaproteinsmaken... Men der den var tynn smakte det faktisk deig med ost og hvitløk. :sikle:
nå står denne i ovnen. med skinke og løk fyll. orket såvidt å stå lenge nok til å lage denne. så jeg håper den er verdt det. men den lukter helt fantastisk da. :D
Okei, skal prøve. Men jeg er i utgangspunktet skeptisk til alt som skal prøve å ligne noe annet - og når det meste av deigen er egg, og noe er soya, så tenker jeg at KAN DETTE BLI PIZZA, DA???
Jeg har prøvd meg med deig av litt hvetemel og mye havregryn som jeg har blitzet til mel. Har også prøvd med en bake-mix, da kastet jeg hele greien etter at jeg hadde spist fyllet. Bake-mixen hadde soya i seg.
JEG HATER SOYAGREIER!!! Smaker sand! ÆSJ! Dessuten oppfører det seg ekstremt annerledes enn vanlige bakevarer. Så jeg liker ikke ting med soya.
Men - jeg skal prøve, ja! Elsker pizza! Så jatakk, vi skal nok ta denne i bruk på et tidspunkt når jeg kommer hjem fra ferie! For familien bare ELSKER mors pizza.
nu er jeg veldig spent, prøvde denne oppskriften... gjett om jeg ble skeptisk med røren først- men såg deretter at den jevnet seg ut i ovnen :D så nu er fyllet på og jeg bare venter... men det lukter omelett..... skal den være så gul?:confused:
Jeg syns ikke den smakte omelett overhodet. Smakte faktisk helt greit. Jeg blir også fort mett og litt kvalm av for mye, men dette er jo mye mer mettende enn vanlig pizza uansett, så 1-2 stykker holder faktisk for min del. :)
ååå må bare hive meg på her,lagde denne pizzaen i kveld og fy søren så god den var,seriøst jeg overdriver ikke vist jeg sier den er bedre enn "vanlig pizza yum yum god og mettende...takk for super oppskrift =)))
Da har jeg middagen klar til fredag. Lagde pizza etter opskrift i Ketolyseboka og syntest den var go vi.:) Med slike gode hjelpere blir det hvist ikke vanskelig og følge et lavkarbokosthold. Hæææææææærlig!:klem:
Jeg skal prøve pizzaen din når jeg kommer mer inn i dette lavkarbo tingen ihvertfall. Gleder meg til å prøve den, å det med osten under har jeg praktisert så lenge jeg husker det er absolutt det beste. ;)
Jeg har ikke soyaprotein og har aldri brukt det heller, men har Ketolyse bakemix. Hvordan vil det være å bruke dette isteden? (Har prøvd det med hell i "naboens" brød. Knallgodt!!!) Blir det evt. samme konsistens hvis jeg bruker like mye bakemix som soyaprotein?
Vet at det blir litt flere karbohydrater, men så lenge det smaker godt kan jeg klare meg med litt mindre mengde mat.
Nei soyaprotein er rent protein og smaker så og si nøytralt. Soyamel inneholder vel 15-20 gram karbo per. 100 gram og smaker hoppetau. Bakepulver er greit ja. :)
Nå har jeg spist denne.Brukte soyamel+bakepulver.Atkins bakemix fikk jeg ikke tak i.Jeg pøste på med karbonadedeig,sopp,løk,bacon,ost,jalapeno og chilli.Dæven døtte den var god!!! :sikle:Spiste 3 stk og er proppmett!!Hadde klart seg lenge med 2,men den var sååå god!Fasan nå rima jeg gett..:D Anbefales så absolutt!!:ja:
Alt dette pratt om hvor godt pizza smaker er ikke godt for meg denne uka !..:( Jeg har nettop begynt på en ukes grønsakssuppe diett -som en renselsesprosess og kanskje miste ett par Ks av de ti som er målet mitt.. Kjekt åse at dere har funnet alternativer og at det smaker..:D
Åh? Jeg har også gått på en slik diett og kan helt ærlig si at jeg mistet flere kilo og følte meg mye bedre på Atkins induksjon, enn på den suppegreia der. Nå går jeg og på suppediett, men det er fordi jeg er operert. IKKE frivillig. :grøsse:
Oi Iset..operert med bypass.. :( Håper det gå bra, og lykke til videre.. Suppen er jo kjedelig og jeg blir veldig trøtt med hodepine av det de første dagene.. etterpå kommer energien.. aldri kommet så langt til å prøve atkins..me takk for tipsen.;)
Du kan spise så mye du vil av kjøtt, fisk, egg, endel grønnsaker, fete meieriprodukter osv. Mye bedre enn kjedelig suppe, dessuten renser du kroppen enda mer og får mer energi og bedre helse. :)
Knallgod pizzabunn Iset! Tusen takk for oppskrifta! Har skumle planer om å lage foccacia-brød av denne oppskriften også! Most hvitløk, olivenolje og salt oppå :-) Kan også se for meg at dette brødet blir godt til ostesmørbrød, suppebrød med hvitløkssmør... drømme
Det var pizza, ja!! Jeg var så nervøs for å smake på noe med soyaprotein for aller første gang - men det smaker ikke noe rart i det hele tatt! Bare nammis. Jippi. Pizza!
Vi har laget Isets pizza et par ganger. Første gangen syntes vi nok det ble litt mye/tjukk bunn i en standard langpanne. Så ta Isets råd alvorlig - smør skikkelig tynt. Ikke føl deg forpliktet til å bruke hele røra. Smaken opplevde vi som litt "gummiaktig" og tørr med soyaprotein (fra ketolyse)
2 gangen lagde jeg halve oppskriften og denne gangen med en pizzastørrelse som ca. vanlig kjøpepizza ikke langpanne, samt ketolyse bakemiks i stedet for soyaprotein. Da forsvant den gummiaktige følelsen/smaken selv om bunnen fortsatt virker noe tørr og tung i smaken - men den var helt brukanes. - Vi burde vel også hatt litt kraftigere (sterkere) fyll på en det vi hadde. Vi bruker ganske tamt fyll pga. kresne og mistenksomme barn :o
I kveld blir det lasagne med neper - og det gleder vi oss til å prøve !!!!
Bedre å spise en nepe enn å være en.
Nå står denne pizzaen i ovnen, er kjempe spent! Det lukter kjempe godt, har laget den med kjøttdeig og hakkede tomater i stedenfor tomatpure. Også har jeg en halv løk og annet krydderier.
Kan noen hjelpe meg ang å telle karbohydratene? Når jeg har regnet ut alt jeg har brukt i den, la oss si 47 karb, er det da sånn at hvis jeg tar 100 gr så er det 4,7 karb eller må jeg veie pizzaen? :rodme:
OMG! FANTASTISK! Tusen millioner takk til Iset som deler av sine geniale oppskrifter! Lagde pizza'n med ketolyse bakemiksen og det funket som bare det. Glemte å ha i olje, og var skrekkelig bekymret for hvordan det skulle gå, men gikk helt greit. Jeg har ikke spist pizza på et halvt år, så dette var stas :D
Jeg vet ikke hvilken som står på bakemixboksen, men det er sikkert den originale? Jeg synes den er kjedelig, derfor eksperimenterte jeg meg heller frem til denne. Men nå tror jeg Torkil skal begynne å ha DENNE oppskriften på bakemixboksen, han spurte iallfall om det var greit. :D
Jeg pleier ikke å sitte og regne ut karboinnhold på det jeg legger inn, så lenge det er snakk om mat med meget lite karbo i, så ja denne inneholder veldig lite. Tror det er snakk om kanskje 5-6 gram i hele bunnen. :)
Ja, jeg regnet nok med at det var ett lite lager, og jeg så at hun sa skal... ;) Men hun lurte også på hvilke det var som sto på bakemix boksen nå. Og derfor tenkte jeg bare at jeg ville si det. :D
Men det er veldig bra at hun får oppskriften sin bak på boksen etterhvert da!
Det er ikke sikkert altså, hehe. Men Torkil spurte iallfall om det var greit om han brukte denne oppskriften på proteinboksen, lurer på om det er i denne tråden han spør faktisk?
Da har jeg prøvd denne!
Må innrømme at jeg syns bunnen var litt rar... nesten litt gummiaktig og litt proteinpulver-smak kanskje? Men å si noe annet at pizzaen ikke var god går ikke, for det var den :D Er nok bare jeg som ikke har vent meg til denne type mat enda... Denne blir lagd flere ganger.
Hvis jeg ikke har pizza ut året da... for jeg klarte bare ett stykke her nå - syykt så mettende den var :p
Hehe det er selvsagt helt greit å ikke like denne, ikke alle liker den. Jeg liker jo ikke alt alle andre skryter hemningsløst av heller. Smaken er som baken. :D
Hei:D
takker for en fin oppskrifft:D kjempe god syns no jeg da, går jo ann og holde den i hånden:D
men har du regnet ut hvor mange karbiser det er i den?
Jeg har forsøkt denne pizzaen og den er kjempegod. Selv min sambo som ikke spiser egg likte denne... Men det jeg gjorde siste gang nå var at jeg lagde den i store muffinsformer. Og jeg må si jeg følte meg genial etterpå... he he...:D Først fylte jeg røre i formene (nesten halvfulle) og så stekte jeg dem i 5-7 min. Ikke så fast at de kunne bære fyllet, men bare akkurat sånn passe at de ikke ville flyte utover når jeg hadde på fyllet. Dermed så hadde jeg på fyllet og dette la jeg litt ned i deigen slik at det ikke ble fyll bare på toppen. Og toppet det hele med en god ost. Nam nam og bon apetitt sier nå bare jeg:)
Jeg må bare få føye meg i rekken av gode tilbakemeldinger. Denne pizzaen var fantastisk:) ble litt usikker med engang når jeg så deigen og lurte på om det kunne være riktig konsistens, men det var det og nå er jeg stappmett (har spist 4 sånne passelige små stykker da he he):)
Denne pizzabunnen har jeg prøvd med godt resultat. Jeg halverte oppskriften, smurte den TYNT utover nesten hele bakeplata, stekte den litt lenger... ca 12 min kanskje... se at den blir litt krispy. Fikk bort denne... annentypemel smaken ;) Brukte 600 g kjøtteig i fyllet (jeg er glad i fyll) :full: hehe
Jeg bleier å lage to bunner av oppskriften, slik at bunnen blir ekstra tynn, har også masse krydder i bunnen, syns det er viktig.
I dag lager jeg taco verson av den (som jeg nesten alltid gjør :o ), med krydder som chilli, bukkhornkløver, gurkemeie, salt, oregano, koriander, garam masala og selfølgelig mye jeera spisskommen. Smaker den til for å få den slik jeg liker den. Godt med fersk chilli eller jalapeno oppå for dem som liker det.
Serverer med rømme og salat.
Da har jeg omsider laget denne. Brukte Ketolyse soya men stoppet etter 3dl. Følte det var nok. Hadde kanskje 30% av deigen igjen når jeg hadde smurt ut røra.
Har prøvd den pizzaen på bakemixen. Den var ikke noe god. Første gang spiste vi kun fyllet, andre gang var den litt bedre men kjente litt for mye av smaken fra første gang.
Denne var mer sånn at mann skrapte av fyllet og spiste deigen :-)
Jeg tok også og satte den inn igjen i ovenen på rist etter at den var ferdig. Da ble bunnen enda sprøere... Anbefales
Det har vel kanskje mest med tilgjengelighet å gjøre. Soyaprotein finnes i så og si alle helsekoster, mens ketolyse soyaprotein må bestilles på nett eller selges i noen FÅ utvalgte butikker. For meg er det helt klart enklest å stikke innom nærmeste helsekost å kjøpe. :)
Prøvde pizzaen i dag eg. syns d va knall godt :)
komme nok te å laga den igjen.
litt godt me nåe forandring, he blitt mye kjøtt å grønnsaker i d siste.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.