Siden 'Hva leser du nå?'-tråden er lukket pga over 1000 innlegg så starter jeg denne! Den omhandler akkurat det samme, men begrenser seg til 2015 (om vi ikke når 1000 innlegg før den tid, da fikser vi ny igjen.). Så, hva leser du nå?
Jeg har nettopp begynt på Jailbird av Kurt Vonnegut. Er vel sjette boka av ham jeg leser i år. :p Kjæresten kjøpte Slaughterhouse-five til meg i julegave, og etter det har jeg vært fullstendig hekta.
Har bestemt meg for å lese hele Annika Bengston serien til Liza Marklund nå, i kronologisk rekkefølge etter handlingen (altså ikke utgivelsesår). Starter derfor med Studio Sex i dag. Har bare lest noen få av bøkene tidligere, men mener å huske jeg syns det var allright krim.
Den ble temmelig pinlig på en måte underveis og med tanke på at Marit Christensen sier hun sensurerte ganske kraftig alt det Moren hadde sagt så er det ingen tvil om at både Moren og guttungen vokste opp i svært dysfunksjonelle hjem...
...Nå som du er kindle-eier kan du jo også være oppmerksom på at Vonneguts bøker er blant dem som oftest dukker opp på amazons mindre-enn-to-dollars daily deals / monthly deals osv. Mine favoritter er Cat's cradle og Galapagos. :p
Jeg leser Max Barrys Lexicon, som er en funky sci-fi-thriller om ord som våpen, hvor supersoldatene følgelig er poeter og... jepp. Gøy.
Ferdig i går. Det er helt klart at de vokste opp i dysfunksjonelle hjem, absolutt.
Over på "Gretne gamle gubber gir seg aldri" nå, av Finn Bjelke-ikke akkurat tung lesning altså:p Greit det, etter å ha slukt "Mamma`s svik om Alvdal-saken, DVs mest om det eldste barnet,husker ikke hvem som skrev den(den er pakket ut i bilen) Deretter altså denne boken om moren til ABB.
Når vi er ferdige med denne måneden på Geilo kan jeg nok se laaangt etter å ha /tid til å lese så mye igjen, men det har vært kjekt altså, har savnet lesingen.:rolleyes:
Lydbøker! :D Eneste måten man får inn litt bøker i hverdagen for min del.
Jeg holder for tiden på med Marco-effekten av Jussi Adler Olsen, en opptur etter den litt rotete Journal 64. (Men det lønner seg IKKE å høre om biljakt når man kjører til jobb! Plutselig blinket det rødt i en boks! :eek::eek::flau:)
Anne-Beritt Harsem står som forfatter, men boka er skrevet i jeg-form vel? Grusom uansett. Har du lest "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" av Jon Gangdal om Christoffer-saken? Jeg brukte flere år på å mote meg opp til å lese den...
Skrevet i jeg form ja, den er inmari sterk lesning, for her er det snakk om virkelig syke folk:(
Christoffer boken gjorde et sterkt inntrykk den også virkelig.
Cat's Cradle er også en av mine absolutte favoritter, så langt! Leser meg stort sett gjennom hele bibliografien nå. Det er så gøy med alle linjene som trekkes mellom romanene!
Skulle ønske jeg hadde såpass mye ro i r....a slik at jeg fikk lest bøker. Eneste boka jeg skummer innom av og til er matematiske metoder og teorier. Akkurat nå leser jeg om hvordan man konstruerer en kvadratrot for å finne svaret... Spennende! :p
Har nylig blitt ferdig med 'Crown of Midnight' av Sarah J. Maas, og startet like så greit å lese 'Heir of Fire' i samme serie. Førstnevnte sluttet så spennende at jeg lot være å hilse på yndlingsmusikeren min som gikk rett forbi meg der jeg satt oppslukt av Kindelen. :P
Prioriteringer...
Ellers hører jeg fortsatt på lydboken 'The First Fifteen Lives of Harry August' som jeg liker veldig godt så langt.
Sånn for å ytterligere overbevise deg, så er jeg helt med Jorun her, Vonnegut er fantastisk, og når du først blir dratt inn i forfatterskapet hans så har du ikke lyst til å forlate det før du har lest alt.
"Slaktehus 5" var en av ytterst få bøker jeg fikk med meg da jeg dro som utvekslingsstudent et år (før Kindle, dette), og jeg angret ikke.
Jeg har nettopp lest Stephen Kings non-fiction-bok om å skrive, sånn for inspirasjon og fordi den skulle være god. Den var såpass god at jeg fikk lyst til å lese Stephen King i romanform (det har jeg aldri gjort), men er ikke sikker på om det vil være min greie.
Jeg leser også "Post-traumatic stress disorder for dummies" og inspirasjonelle bøker om å skrive- jeg må få blandet noe fiction inni miksen.
[url="http://forum.lavkarbo.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
Stephen King er superkul. (Han liker katter og å bake kaker!) Audio-utgaven av On Writing er lest inn av ham selv, og det fungerte veldig, veldig bra! Det er mye forbausende innsikt i skjønnlitteraturen hans også. Tror jeg ville startet med samlingen Skeleton crew, som starter med novellaen The Mist, som er min favoritt. (Og så har den novellen Survivor type, som er temmelig banal, men har vært marerittmateriale for meg i godt og vel femten år likevel...)
Oooog så vil jeg anbefale forfatterskapet til sønnen hans, Joe Hill. Spesielt tegneserieromanserien Locke & Key, om du føler deg såpass nerdete en dag. Romanene hans er sjangermessig i akkurat samme område som Stephen King, men med noe oppdaterte arketyper (det dukker opp flere geeks enn harde og værbitte menn).
Hmm! Ja, altså, det var innsikten i "on writing" som fanget meg. Han ser verden og folk fra en vinkel jeg liker. Og mannen er smart uten å trykke det i fjeset ens. Hva anbefaler du å starte med?
Og Locke & Key har jeg hørt om. Stakkars barn av forfattere (sier datter av en heller, ehh, en mann hvis bøker hadde begrenset leserskare og suksess), de MÅ faktisk gjøre noe sånt. Sånn, ille nok å være Aslak Nore, og han der dumboen som skrev ekle bøker under pseudonym som er sønnen til Fløgstad, noe sånt? Men da jeg fant ut at Paul Auster og Siri Hustvedt har en datter som nå skriver bøker, så herlighet, hun har et visst press på seg. Avsporing, though.
Men hvis jeg skal utforske Stephen King, og jeg ikke er veldig mottagelig for vold mot kvinner/seksualisert vold i litteratur, hva anbefaler du? Jeg har jo skjønt at endel er blodig. :D
(han beskriver en bok om en forfatter som blir kidnappet av en gal stalkerfanwoman i "on writing", den fikk jeg lyst til å lese selv om han har spoilet den :D)
King har alt fra skikkelig søppelbøker (Langoliers f.eks, eller den med de små mennene som klipper over hodet på folk) til gode (Geralds game, men den kommer ikke klar av kvinnevold-kravet akkurat...) Og alt fra veldig overnaturlige til absolutt ikke overnaturlige. stephenking.com/library/novel/
Veldig mye er jo filmet med mer (stand by me, Dolores Claiborne, Rose Madder) eller mindre hell... (som Night flyer eller dreamcatcher :rolleyes:) en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_adaptations_of_works_by_Stephen_King
Takk! Å unngå ALT som er skrevet om vold mot kvinner betyr jo i praksis å ikke kunne lese aviser, være på internett, eller lese bøker eller se tv-serier eller filmer. Jeg vet dog at jeg gjør lurt i å ikke eksponere meg for det unødig, så hvis det går igjen i et plott så er det best å unngå. Om det er en scene som jeg kan bla forbi så er det liksom ikke som om jeg har så streng sensur at hvis en kvinne eller en hvalp dør i en bok, så er all bets off.
Og siden jeg er den evinnelige "nei, men jeg har lest boka?" når folk spør meg om jeg har sett en film, og ikke har tålmodighet til filmer flest, så er bøker egentlig beste inngangsport. :)
Jeg husker ikke hvor eksplisitt Geralds game var på volden, men hele temaet går på at et par er på hyttetur i ødemarka, og mannen dør rett etter han har lenket henne med håndjern i senga. Og så er det plutselig noen i hytta.... Jeg digget boka, mest pga detaljene på slutten. Om man leser den bør man legge merke til tidshenvisningene ;) Og man får aldri det samme forholdet til sangen "the joker igjen".
Jeg var veldig King fan før, men en blanding av en eks som var sykelig opphengt i det og litt for mange dårlige filmatiseringer på rad gjorde at jeg falt av. Men jeg fikk lyst til å ta det opp igjen nå.
Vel, jeg har en greie med å aldri la en eks ødelegge gleden over et band, en restaurant, en film, en forfatter (sistnevnte sjeldent et problem siden jeg har valgt menn med begrenset intellekt :P). Så, jeg pleier å aktivt "ta tilbake" slikt som jeg har forbundet med ekser. Så om dette har inspirert til å ta det opp, så stemmer jeg for!
(at jeg har hatt sånn 17 første dater i Bergen ever på den avdelinga av Escalon der jeg og eks-forloved feiret nevnte forlovelse, etter at det ble slutt, skyldes nevnte regel :D)
Jeg har gravd litt i Kindle-innholdet for å finne forfattere/bøker jeg ikke er ferdige med, og fant ut at jeg har noen igjen av Meg Wolitzer igjen- de som ikke har lest henne, men har savnet en kvinnelig historieforteller av kaliberet til Jonathan Franzen og Jeffrey Eugenides, MÅ lese henne. De som bare vil ha litteratur som er fengende men ikke high brow eller så kjønnsspesifikt at det ikke treffer både menn og kvinner, MÅ også lese. Anbefaler å begynne med "The Interestings".
Jeg fant også ut at jeg visst ikke har gjort ferdig "Us" av David Nicholls. De tre første bøkene hans slukte jeg omtrent, den siste er helt annerledes i stilen, og så tam og trist og lite inspirert. Jeg tror jeg bare må hive meg på King!
[url="http://forum.lavkarbo.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
Veldig bra bok! Får meg alltid til å tenke på Berlin, fordi jeg leste den der. :)
Er fortsatt på Vonnegut-kjøret, og leser Slapstick or lonesome noe more. Men i mellomtiden har jeg lest to novellesamlinger som er på pensum; Surrogater av Bjarte Breiteig, og Ambulanse av Johan Harstad. Sistnevnte satt skikkelig. :)
Johan Harstad er fantastisk! Les Hässelby, et tenkt scenario om Albert Åberg som voksen. Eller ungdoms-sci-fi'en Darlah, som ikke minner rent lite om klassikeren Blindpassasjeren. Han er jo mest kjent for "Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?", men jeg syns den er mye dårligere enn Hässelby.
Jeg skal definitivt lese mer Harstad, ja. Har faktisk bare lest Buzz Aldrin (...) som jeg hadde på pensum for en del semestre siden, men har jo så enorme mengder på lyst til å lese-lista mi, at det ikke ble noe før nå.
'The First Fifteen Lives of Harry August' var kjempebra! Lesleslesles! (Eller hør. Lydboka er veldig bra) En veldig snedig form for sci-fi. Handler om en fyr som lever det samme livet gang på gang. Det vil si han blir født på samme tid og sted av samme folk men med minnene fra alle hans forrige liv. Så må han stoppe verden fra å gå under.
Har nettopp lest Tine J.Sir "Jeg tror bestemor lå med Frank Zappa", en liten perle! Jeg elsket boken fra første til siste side (hvilket ikke var langt, det er bare en flis på 90 sider!) og da jeg lukket den etter å ha lest den ferdig hadde jeg gåsehud på armene. :)
Den har jeg liggende fra biblioteket :) Skal lese den snart. Et par andre bøker jeg må gjennom først. Låner så mange så jeg må lese etter når utløpsdatoen er :p
Akkurat lest Jo Nesbøs, "blod på snø". Brukte ganske nøyaktig 2,5 timer, og er ikke særlig imponert, litt rotete handling/ slutt, og alt for kort. Hadde jo bare såvidt begynt, og så var jeg ferdi. Bokhandler venninne som lånte meg den, sammen med nyeste Kepler, så den blir neste bok, om jeg orker å lese noe i nærmeste fremtid.
Sankta Psyko av Johan Theorin, hørte vi som lydbok tur-retur Geilo. Veldig bra, hadde håpet på en litt annen slutt men, det skjer jo ofte i grunn:cool:
"Istvillingene" av Tremayne, begynte i går kveld og den virker litt creepy og jeg gleder meg til å fortsette på den! :)
Har nettopp lagt fra meg Frode Eie Larsen "Du skal lide" - ble for mange "han"-figurer og hendelser og for oppstykket handling til at jeg gadd fortsette og jeg har prøvd over 100 sider tror jeg. Jeg kom aldri inn i den rett og slett.
Jeg prøver alltid å lese minst 100 sider selv om jeg ikke liker boka. Bare for å gi den en sjanse :)
Før leste jeg alltid ferdig uansett, men nå er det så mange bøker jeg vil lese at jeg gidder ikke kaste bort tiden på å slite meg gjennom de jeg ikke liker.
Holder på med "Ikke si det til noen" av Jon Gangdal, samme som skrev" Christofferboken " ( "Jeg tenker du skjønner det sjøl")Er bare helt i starten enda.
Noen år siden jeg leste G g, men den var grøssende bra, husker jeg :eek:
Ellers er jeg akkurat ferdig med John Ajvide Lindqvist sin Himmelstrand. Menneskeskildringene hans er så intense/tragiske, selv om jeg ikke helt vet om jeg likte denne romanen.
Så ble jeg også ferdig med "Analfabeten som kunne regne", av Jonas Jonasson, og den var jo artig nok i alle sine tilfeldigheter (men ikke noe nytt i forhold til "hundreåringen").
Book of Daniel av E.L. Doctorow. Lett skissert over historien rundt Rosenberg-paret. De første som ble henrettet i USA som følge av kommunistisk aktivitet (de lekket informasjon om atomteknologi til Sovjet) under den kalde krigen, men sett fra perspektivet til en fiktiv sønn som voksen. Spennende!
Hva synes du om boken? Jeg har tenkt å lese denne, selv om det ikke er min sjanger. Har hatt faren hennes som lærer.
Nå har jeg akkurat lest ut Stalker av Lars Kepler, staret sent fredag kveld, så det har gått unna, men synes ikke denne boken var like spennende som de andre bøkene i serien.
Hun skriver veldig, veldig bra! Men mange av novellene, som ofte er på grensen til kortprosa/prosadikt, er tidvis ganske absurde, da. Og hun leker seg en del med formen. Men hun har en veldig evne til å skrive om de litt store, forslitte temaene på en ny og frisk måte, og har mye hjertevarme og humor. :) Kommer nok til å lese mer av henne.
Holder på med "Bokhandelen på Broadway" av Deorah Meyler og er ikke sikker på hva jeg synes om den. Den startet bra, men nå mot slutten synes jeg handlingen blir mer og mer tøvete og usannsynlig og synes settingen med hovedpersonen og hennes kjæreste er mer og mer underlig. Men jeg ska lese den ferdig, har ikke mye igjen og lurer jo litt på hvordan dette ender, det innrømmer jeg. Men altså - litt snodig.
Ble akkurat ferdig med Confess av Colin Hover. Veldig bra bok om mennesker og forhold og sånt. Fikk litt Eleanor & Park-følelse av det - bare mer voksen og med mer plot.
Holder nå på med The Night Circus av Erin Morgenstern. Veldig fine skildringer. Får en veldig Harry Potter-esque følelse av det. Men alt alt alt for lite plot (altså lite som skjer).
Jeg leser for lite akkurat nå, syns jeg, tida strekker ikke til. Men jeg har i alle fall nettopp lest "Felicia forsvann" av Felicia Felt. Felt skriver om en vanskelig oppvekst, og kritiserer kraftig moren, Anna Wahlgren, som jo er en ganske kjent svensk "barneguru". Tankevekkende bok. Og det er rart, plutselig føles min egen oppvekst veldig trygg og god, og jammen må jeg være en ganske god mor, selv, også. I alle fall til sammenligning. :D
Ellers liker jeg også både Stephen King og sønnen Joe Hill. Jeg har vel lest nesten alt av Stephen King. Jeg syns det er vanskelig å anbefale noen av bøkene hans, fordi jeg får alltid det jeg vil når jeg leser bøkene hans. Gode karakterer, eventyr og spennende historier (selv om det er et veeeldig hvitt og kristent USA han beskriver, dah, altså, ikke bevisst, tror jeg, men det er kanskje bare det miljøet han kjenner best). Uansett skriver han alt veldig levende, og med både psykologisk og samfunnsmessig forståelse.
Jeg har sansen for at han har laget et eget univers med bøkene sine, der du kan treffe igjen helter eller oppdage hint til hendelser i andre bøker. Serien "the Dark Tower" samler på mange trådene, syns jeg, og det er morsomt å se utviklingen i måten han skriver på fra den første boka, som han skrev da han var i tredveåra, og den siste som han skrev nå når han var nesten 70.
I tillegg til det har jeg litt sansen for at han avslører seg selv litt. Det å lese "The Shining" når du innser at han selv har hatt et alkoholproblem, er noe annet enn å lese det uten å vite det. :) Det blir også mer forståelig det at han hater filmatiseringen til Stanley Kubrick.
Akkurat avsluttet Angrep fra alle kanter av Tore Renberg, oppfølgeren til Vi sees i morgen. Ikke like slitsom, men samtidig føltes den som en transportetappe. Får se om det tar seg opp i neste.
Nå er jeg ferdig med ett lite Annika Bengtzon raid. Har lest de tre "første" (tidsmessig kronologisk) bøkene, Studio sex, Paradiset og Prime time. Nå tar jeg en pause fra serien og sjekker ut Kurt Vonnergut. Starter med Cats cradle
"Stoner" av John Williams og jeg må innrømme at jeg ikke helt skjønner hvorfor denne boka er omtalt som helt vanvittig bra... Bør lese den ferdig i løpet av helga, men det rekker jeg ikke tror jeg.
I går leste jeg "Jeg tror bestemor lå med Frank Zappa". Jeg skjønner ikke helt hva som er så spesielt med den...
Nå leser jeg "Mirakelet på Fifth Avenue" av Yona Zeldis McDonough. Fin ferielektyre. :)
"Elizabeth er borte" av Emma Healey. Litt søt og sjarmerende, men samtidig er jeg usikker på hvor mye jeg orker av denne demente damen i lengden - men hun skal få et par sjanser til. :)
Fransk åpning av Vigdis Hjort. Har hatt den på lista mi i mange år, men aldri kommet så langt. Men nå fant jeg den tilfeldigvis i bokhylla på hotellet vi bor på. Passer meg bra. :p
Hvor realistisk er den ift demensen? Er det sånn flåsete "gid så glemsom" eller er det mer realistisk? Jeg har lyst til å lese den, men siden jeg har mye erfaring med sykdommen orker jeg ikke kaste bort tid på tabloidvarianten...
Selv har jeg lest "mysteriet i Mercy Close" av marian keyes, den siste i serien om Walsh-søstrene. Dessverre også den desidert dårligste....
Akkurat nå, Mellom psykoanalyse og litteratur av Sigmund Freud, av alle ting. Jobber med en innlevering - en analyse av en novelle som bare ber om et psykoanalytisk perspektiv. :p
Nja. En del av bildene han bruker kan være veldig interessante i forhold til litterær analyse, faktisk. :) Jeg ser ellers på ham som mer en kuriositet hva angår ren psykologi, dog noe av det han gjorde revolusjonerte jo fagfeltet i sin tid.
Jeg vet lite om hvordan demens arter seg i dagliglivet, men jeg ser egentlig ingen grunn til at denne boka ikke skulle skildre det ganske realistisk, det virket sånn for meg i alle fall. Ble ferdig med den i går og etterhvert likte jeg den godt. :) Både komisk og trist og litt spennende - men om det er en skikkelig krim du er ute etter så er dette ikke riktig bok.
Hva leser jeg nå? Jo, jeg leser korrektur på den siste (!!!) innleveringa jeg gjør i graden min: "Going to meet the man" by James Baldwin. The emasculation of Jesse; An analysis.
:D
les den! Uten å vite noe. Ikke fordi det vil blåse pannelappen av deg, men fordi jeg mener det var en viktig del av leseropplevelsen. Men synopsisen må nesten leses da:
Så ble jeg akkurat ferdig med Stephen Fry's andre selvbiografi 'The Fry Chronicles', som jeg syntes var helt ok. Likte den, men ikke sånn kjempemasse. Artig å høre han lese den på lydbok. Finurlige formuleringer.
Ble nettopp ferdig med "Høst" av Erling Pedersen - nydelig liten bok om døden. Anbefales varmt. Bare 110 sider, går fort å lese, men satte dype spor hos meg. :)
Som TrillTrall sier så er det ikke hennes beste, men syns den er helt grei ja :) Har lest mange bøker som er dårligere enn denne. Hehe. Er ca halvveis da.
Jeg veeeet jeg har lest den, men jeg kan ikke huske noe av det. :eek:
Så kanskje ikke det beste jeg har lest. :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.