Mange går rett på limpinnen når de ser varer merket med "sukkerfri", "ikke tilsatt sukker" eller lignende. Da er det jo bare å trykke i seg så mye som magesekken kan romme, tror da enkelte. Hadde verden bare vært så enkel:rolleyes:
Fakta er den at de aller fleste sukkeralkoholer har glykemisk indeks og dermed påvirker blodsukkeret og insulinresponsen.
Mange av de som opplever stagnasjon i vektreduksjonen bør nok gå seg selv i sømmene og sjekke varedeklerasjonen på søtsakene de inntar.
Har lest at noen på forumet har en forkjærlighet for maltitol. Jeg kan vel bare oppfordre til å droppe alle produkt med maltitol.
Maltitolsirup har en GI på 52, i motsetning til vanlig sukker som har 60. I tillegg har maltitolsirup kun 75% av søtningseffekten til vanlig sukker. Med andre ord må det brukes mer maltitolsirup for å oppnå samme søtning som sukker.
Når det gjelder maltitol (pulverform) er GI 36. Heller ikke dette er å anbefale på en lavkarbodiett.
Her er en GI liste jeg fant av søtstoffer - sjekk alltid varedeklarasjonen og sørg for at den ikke inneholder noen av følgende stoffer.
Mannitol og Erythritol (Sukrin) er selvsagt lov ettersom GI er 0 :)
Kan også legge til at aspertam, acesulfam K og sukralose er lovlige i en lavkarbodiett.
Tør ikke tenke på hvordan det skulle gått uten Cola Zero, da hadde jeg ikke vært å snakke til :DColajunkie:D
Hva er GI og hvorfor er dette problematisk i forhold til vektnedgang?
GI står for glykemisk index og er en måleenhet for hvor raskt karbohydratene (i et gitt produkt) øker blodsukkeret i forhold til ren glykose. Økt blodsukker øker utskillelsen av hormonet insulin som har 3 funksjoner. Lagre fett, omdanne fett (via lever) og holde fettet låst i fettcellene. Så lenge insulinet holder fettet låst blir en vektnedgang vanskelig ettersom musklene da ikke får næring med mindre du spiser.
Kan jeg benytte meg av Splenda, Natreen eller Canderel?
Helst ikke, alle disse inneholder blodsukkerstigende element bl.a. maltodextrin
Et google søk gir noe forskjellige antydninger for GI-en til maltodextrin. Noen plasser leser jeg at GI-en er som sukker (60) andre plasser blir GI-en oppgitt til å være høyere enn glykose (100). Det høyeste jeg har sett er en side som opplyser at maltodextrin har en GI på 137.
Tas maltitol opp i tarmen?
Maltitol har glykemisk index og påvirker blodsukkeret. Skal noe påvirke blodsukkeret må det tas opp i tarmen. Svaret er med andre ord ja.
Er aspertam å anbefale?
Aspertam anses som trygt å bruke ifølge en rekke studier. Alt skal selvsagt konsumeres med måte, aspertam er inget unntak. Den glykemiske indeksen til aspertam er 0.
Aspertam hadde neppe vært lovlig i Norge dersom det var bevist helseskadelig :)
Hm. Maltitol, hvor mange prosent taes opp i tarmen? Jeg ble litt usikker, ettersom du opererer med en oversikt som viser GI. Det er jo et sukkeralkohol, så det skal jo ikke taes opp (eventuelt ikke alt).
Jeg bruker ikke søtning egentlig, og om jeg skulle gjøre det så hadde det blitt stevia eller sukrin, ettersom det er naturlig. Men greit å vite.
Dersom IFA'en er søtet med maltitol bør du ihvertfall begrense inntaket.
Nå er det ikke slik at sukkerinntak automatisk fører til så høyt blodsukker og påfølgende utskillelse av insulin, det er forskjell på 1 gram sukker og 100 gram :D
Men nå det er sagt så kan maltitol sammenlignes med sukker og du bør derfor ikke bruke mer maltitol enn du ville brukt sukker
En sjokolade med 100g maltitol tilsvarer en sjokolade med 75gram vanlig sukker. Ikke særlig heldig i en lavkarbodiett med andre ord :eek:
Sukker tas helt opp i tarmen og omdannes til glykose. Når det gjelder maltose så stiger blodsukkeret (blodglykosen) med 75% av det sukkeret ville gjort
Minst 75% av maltitolen tas med andre ord rett opp i tarmen.
Splenda inneholder sukralose som har GI 0, men i tillegg inneholder det blant annet maltodextrin som har en høy GI.
Bør med andre ord ikke konsumeres ubegrenset.
Nå er det vel ingen studier som viser at aspertam er uheldig på noen som helst måte. Det beste er nok å unngå det også, men det er et bedre alternativ en mye annet på markedet
Mr. Muscle - takk for et informativt og fint innlegg! Syns det er viktig at dette temaet kommer opp igjen - igjen og igjen..
Fordi - det ofte er et ganske så stort fokus her inne på å finne erstatniger for søtsaker, samtidlig så er vi (dette også gjelder meg) misfornøyd med vektnedgangen - og dette er en stor party-stopper.
I tillegg er det med på å opprettholde søthungeren og behovet for noe "godt" hele tiden.
Lavkarbo uten ertatniger er det beste - og en genial måte å bli kvitt en uvane som er en del av et kostholde som i utgangspunktet gjorde at kiloene kom på.
Fruktose er ikke et søtstoff, men sukker. Det utvinnes av vanlig sukker som består av et fruktosemolekyl og et glykosemolekyl
Ved fjerning av glykosen får vi altså fruktosen vi kjøper i butikken.
Dette gjør fruktose dyrere enn vanlig sukker.
Når det gjelder blodsukkerstigning så er GI'en ca. 19.
Husk likevel at selv om GI'en er 19 så stiger blodsukkeret etter hvor mye fruktose du spiser. Mye gir høyere blodsukker enn lite derav GB (glykemisk belastning)
Har drukket litt for mye cola light siste uka. Står Aspartam på etiketten. Ser ut til å være eneste lettbrus som ikke hindrer vektstagnasjon for meg, men jeg går likevell inn for å kutte det mer eller mindre helt ut. Er litt skeptisk likevell, som andre her inne også sier :)
Jeg merker også at jeg ikke stagnerer i vektnedgangen når jeg drikker brus som inneholder aspertam (og acesulfam K), dette skyldes nok (selvfølgelig) at aspertam og acesulfam K ikke påvirker blodsukkeret.
Men jeg merket stagnasjon i vektnedgangen etter en pakke sukkerfri tyggegummi søtet med sorbitol og xylitol.
Jeg drikker altfor mye Cola Ligt, Zero og Tab og skulle ønske jeg kunne kutte ut. Men det er selvsagt ikke lett etter å ha blitt Colajunkie :D
De dagene det er tomt for Cola drikker jeg kanskje kun 0,5 til 1 liter drikke om dagen ettersom jeg ikke blir skikkelig tørst. Da får jeg skamvondt i hodet :(
Jeg har det på samme måten, klarer ikke kutte ut cola lighten, det er liksom "kveldskosen" min nå som jeg har slutta å handle inn 200g melkesjokolade, chillinøtter, chips med dip og 1 banen til en liten kveldsorgie.
Har du kuttet ut melkesjokolade, chillinøtter, chips og banan har du jo tatt flerne skritt allerede ;) Godt jobba
Så lenge Cola Light ikke påvirker blodsukkeret er det egentlig ingen grunn til å slutte heller. Med mindre du er livredd aspertam som mange på forumet her er.
Snodig at folk på dette forumet hører på forskere som sier aspertam er farlig og derved holder seg unna slike produkt.
Forskere sier jo også at fett er farlig, men det spiser de fleste på forumet her likevel nok av?
Fett er ikke kunstig framstilt av næringsmiddelindustrien med den hensikt å få ting til å smake søtt og dermed gjøre folk "avhengig" av smaken enten psykisk eller fysisk.... ;)
For meg handler det også om at det ikke er NOE fornuftig i brus tilsatt aspartam, så hvorfor drikke det. Finnes nesten ikke noe som er mer unaturlig som du kan gi kroppen.
Jeg prøver å spise naturlig lavkarbomat og aspartam står ikke på listen min over naturlige ting.
Og når det gjelder forskning på hva som er sunt og usunt, så handler det for meg ikke om å ta avisoverskriftene som sannheter, men gå litt lenger inn i hva det faktisk har blitt forsket på. Og ofte når forskerne sier at fett er farlig, så har de ikke forsket på lavkarbo, men en blanding av unaturlig fett og høykarbo.
Når det gjelder forskning på aspartam, så er det ingen uavhengig forskning som har klart å overbevise meg om at det er ufarlig. Til det har det vært for lite forskning på inntak av store mengder. Jeg tror ikke at en halv liter cola light i uka gjør stor skade på kroppen, men jeg er overbevist om at en halv liter eller mer om dagen (som dessverre da erstatter vanndrikking) ikke er bra for min kropp. Men jeg dømmer ingen, vi har alle våre hangups som kan være vanskelig å endre på.
Vi kan godt være uenige om hvorvidt aspartam er skadelig, men det er vel ingen som mener at det er sunt/helsebringende?
På samme måte er det ingen uavhengig forskning som har klart å overbevise meg om at det er farlig.
Men det er heller ikke poenget mitt. For meg handler det om hvilket stoff som er bra hva vektnedgang angår, aspertam er således bedre enn maltitol og maltodextrin f.eks.
Min slanking er ikke bare slanking, men i stor del også et slag for helsen min og for de naturlige matvarene, og et mot legemiddelindustrien og sterke kommersielle interesser.
Tro meg, alt er politisk, om enn ikke alltid bevisst ;)
Etter hva jeg kan lese meg frem til har tagatose en GI på 3.
Dersom du bruker svært lite tagatose og gjerne ikke går på en "nazi-diett" som meg selv, kan du nok bruke dette :)
Noen treskaller vil gjerne tro jeg er nazist ettersom jeg går på en "nazi-diett", men det er bare et uttrykk for hvor streng dietten min er. Jeg er like imot nazismen som alle andre oppegående mennesker :)
Måtte bare si det for det finnes idioter som skal ta alt bokstavelig :D
Enig med Gerd, og jeg tror vel uansett ikke at faren for at uttrykket "nazi" i denne sammenhengen vil misforstås er overhengende. Så vidt jeg vet var Hitler veganer. Men det er en litt uheldig prefiks uansett.
Legen min på Balderklinikken anbefalte "Krom" tabletter til meg i starten da jeg skulle kutte ut søtstoffer. Krom stabiliserer blodsukkeret, og det funket utmerket for meg iallefall. Det kan jo ha vært placebo effekt, i og med at motivasjonen min var på plass.
Uansett kan det kanskje hjelpe noen i startfasen. Placebo eller ikke, det gav meg en ekstra boost. Mener helsekost butikker selger Krom.
Er det ikke greit å spise sukkerfritt hvis produktet inneholder maltitol eller sorbitol?
Jeg kjøpte meg en sukkerfri sjokolade i dag(inneholdt maltitol), og tenkte at den var grei, siden den omtrent ikke inneholdt noen karber(trakk fra sukkeralkoholene). var den ikke grei allikevel? skal jeg se etter sjokolade som verken inneholder sorbitol eller maltitol?
Du bør absolutt se etter sjokolade som ikke inneholder maltitol. Dersom du velger å kjøpe en sjokolade søtet med maltitol kan du like godt kjøpe med ekte sukker.
Hvis ikke tannhelsen er det eneste du er bekymret for da? (maltitol er vennligere mot tennene enn sukrose)
Hmmm,jeg har slanket vekk over 40 kg tidliger ved å bruke lavkarbo,og i det året både spiste og drakk jeg "ting" med søtstoffer...Nå skal det vel ærlig talt bli sagt at jeg mer eller mindre "driter" i om maltitol,sorbitol,aspartam osv "kan" være farlig for ditt og datt...jeg slanker meg og for å gjøre det så trengte jeg å ha noe å kose meg med! det virker nok litt ekstremt for mange at jeg sier det sånn rett ut..men så er jeg også en av disse røøøkerene (og det er også som vi alle vet veldig helse farlig) uansett Jeg tåler og drikke lett brus,tåler og spise maltitol og gå ned raskt i vekt,det er flere som gjør det og noen som stopper opp i vektnedgangen ,men sånt må bare testes ut(om man ønsker det) Det jeg syns er litt merkelig er at maltitol virker klart som det søststoffet man kan bruke og ikke stoppe opp i vektnedgang... :rolleyes:
hei hei.
er helt ny på dette og har akkurat startet ketolysekuren. stemmer det at siden det står 0 karbo på tab xtra kan jeg drikke det???
og på bocca 70% kakao står det karbo 30g hvorav sukkerarter er 30g, er det da 0 karbo i den??
Ja du kan drikke tab xtra, men mange her inne mener man av helsemessige årsaker bør holde seg unna kunstig søtningsmidler. Kunstig søtning kan være med på å hindre vektnedgang og samtidig være med å opprettholde søtsuget.
Når det gjelder sukkerarter så må de regnes med det er kun sukkeralkoholder man kan trekke i fra, så det er nok 30 kh i Bocca 70 %. Mange er av den oppfatningen at det er bedre å ta en liten bit sjokolade med høyt kakao innehold enn sukkerfri sjokolade som inneholder kunstig søtningsmidler. En del får vondt i magen og diaré av for eksempel maltitol.
Hei. Er ny på forumet, og liker ikke å måtte spenne ben på en som heter Mr.Muscle.... men må ru så må ru. :p
Styr unna alt som er unaturlig for menneske å putte i munnen, og stol i allefall ikke på at myndighetene forbyr ting som er usunt. Kunne sikkert da ha ramset opp 1000 ting som burde vært fjernet fra butikkhyllene.
Titt på denne feks www.youtube.com/watch?v=P-usbGZez40 og
følg linkene derifra vidre hvis du/dere tør. :eek:
Det finnes et bra og sunt alternativ til sukker. Husker desverre ikke navnet nå, men DET har faktisk blitt forbudt å importere.... ? Hvorfor, jo pengene ruler... Skal prøve å finne igjen artikkelen.
Ja Stevia var det. Ser nå at det har blitt lov å selge igjen, eller tar jeg feil. Det er forbudt i USA og EU !!! Blir dere ikke mistenksomme. Ser dere ikke at sukkerindustrien og legemiddelindustrien, de to mektigste pengerullerene, vil forby og motarbeide dette som vil ta fra dem alle pengene. Vi spiser mere å mere sukker og blir fetere og dårligere, vi går å kjøper medisiner, slik at vi kan fortsette å spise sukker... En fantastisk foretnings-ide
Og alt som er kjemisk fremstilt , søtningsmidler altså, er ikke bra å ha i seg, uansett mengde mener jeg. Vi er fortsatt 99,9% genetisk like våre 2 millioner år gamle forfedre.... Vi er det eneste pattedyret som er dumt nok til å spise oss syke, og enda vi ser hva som har skjedd med menneskene de siste 150 årene nekter vi å tro at det har noe med det "nye" kostholdet å gjøre !?! Plante-fett, korn/brød, pasta, ris, magert kjøtt, lettprodukter, og ikke minst sukker Jeg vet det er vanskelig, for det er snart noe dritt i all maten vår, men jeg mener : Kutt ut sukker, spis riktig smør/fett og ta omega3 så begynner ting å løsne helsemessig.
Stevia er slett ikke forbudt i verken EU eller USA - jeg befinner meg i USA nå og her er steviasøtning tilgjengelig på flere av kaffebarene på campus.
Og for å svare på spørsmålet ditt - jeg finnes ikke mistenksom. Sukker smaker jo godt og jeg tror det er hovedgrunnen til at det tilsettes i en haug med produkter der det egentlig ikke trenger være.
Det er utvilsomt mye penger inni bilde med tanke på sukkerindustrien. Stevia er jo blitt brukt i Japan med stor suksess. Er det ikke et tankekors? :confused:
Hvorfor hive i seg usunne søtningstoffer, når det finnes et sundt alternativ? Bare fordi noen mener sukker smaker bedre? :rolleyes:
Det er så mange produkter som inneholder tvilsomme stoffer som MSG (natriumglutamat), enkelte fargestoffer, og aspertam. I små mengder går det nok bra for de fleste. Men noen er mer sensitiv. Noen har melk og gluten allergi/intoleranser i tillegg. Og de fleste har et eller annet med melk eller gluten i seg.
Ikke glem at hvetestivelse ofte finnes gjemt i fyllstoffene, bl.a. maltodextrin, dextrose, glykose, glukose, mannitol og maltitol. Dette innebærer at sannsynligheten for at disse inneholder opptil 0,002% gluten er stor, så fremt ikke det er spesifisert at det brukes mais- eller potetstivelse og IKKE hvetestivelse.
For mange, og spesielt de som lider av morfinpeptiddannelse, er en så liten mengde med gluten nok til at det kan skape problemer.
Siden vi er inne på søtstoffer - hva med natreen flytende? Den har iflg innholdsdeklarasjon 0 karbohydrater... Spiser ikke mye søtt, men liker å ha i et par skvetter i feks smoothien min om morgenen og om jeg skal lage kaketing ved spesielle anledninger. Er godt vant med flytende natreen da far er dia2 - og han byttet ut sukkeret i matlagingen for lenge siden med natreen. Synes de andre - feks splenda - smaker litt "metall" i forhold til natreen, men det kan jo skyldes at jeg er mer vant med natreen :)
Så lenge jeg ikke har i meg MER søtningstoff nå enn tidligere - og har kuttet ut så mye annet jeg tydeligvikke har hatt godt av - orker jeg ikke bekymre meg for eventuelle skadevirkninger:)
Det er mulig at jeg spør veldig dumme spørsmål, men er det virkelig ingen av dere med erfaring fra ketolyse som kan svare meg?
Bør jeg la være å bruke suketter? Eller er det greit å bruke 4-6 suketter (natreen) for dagen? For tiden bryr jeg meg ikke så veldig mye om de helseskadelige sidene ved kunstig søtning. Jeg bare lurer på om det er uheldig for ketosen.
What? Jeg trodde Splenda var safe... Jeg har hatt Splenda ca daglig de siste ukene... Jeg lagde "fruktyoghurt" av creme fraiche, Splenda og shave-ice-sirup-konsentrat (ingen søtning i konsentratet, bare andre e-stoffer). Jeg har gått veldig sent ned i vekt de ukene, men jeg trodde det var det som var normalen min. Jeg har ikke gått ut av ketose siden jeg startet for 5 uker siden. Men da kutter jeg ut Splenda gitt og bare bruker det til spesielle anledninger.
:ja:desverre kan det være det. sukrin er helt trykt. selges på helsekosten. men har en sådan (ettersmak?) smak etter su har spist det.. smaker kaldt.:)
Natreen har nesten like mye kh som sukker (87,8 fant jeg ut). MEN! Det har en ganske lav egenvekt. Tror ikke du en gang kan klare å veie de sukettene. Om du ikke bekymrer deg for det helsemessige ved det (det er aspartam og en del annet drit i det) så kan du trygt bruke natreen. Jeg vet ikke hvor mange karber du skal regne for det antall suketter du bruker pr dag, med mindre det står noe om pr serving på boksen din :)
Sukrin vet jeg ikke om kan brukes i varme drikker.
Splenda er i alle fall tryggere enn Natreen sånn sett, da det er laga av sukker, og har minst like mye kh som Natreen, men det har den samme lave egenvekten.
Søtningsmiddel kan uansett være en partystopper om det brukes i store mengder, og det kan også øke søtsuget, få deg til å spise mer enn du trenger etc. Greit å være obs på ;)
Har gått på Ketolyse flere ganger, de fleste søtningsstoffer hindret vektnedgang for min del, bortsett fra Splenda (i moderate mengder), aspartam/acesulfam K og maltitol (men sistnevnte er ikke verdt bruk for min del, magen reagerer voldsomt). I en periode var aspartam'en og acesulfam K'en i Cola Light byttet ut med sucralose, noen som vet hvorfor de byttet tilbake?
Bruker selv flere suketter i kaffen hver dag, men kunne som sagt ikke gjøre det på Ketolyse. Nå følger jeg stort sett Lindberg men "sluntrer unna" med noe "godt" i kaffen ;)
Var i butikken istad, skulle kjøpe meg noe sjokolade og "godt" til helgen. Men ble jo ikke klok for fem flate..!
Må man rett og slett prøvve ut forskjellige typer og se hva man reagerer på? Fått med meg at aspartam er safe.
I flere av diabetes/dïat sjokoladene her (bor i tyskland), så er det fruktose, men det er jo sukker? samme som i frukt??
Er rett og slett cluet MENGDEN, altså ikke dytte i seg halve kaka, eller hele sjokoladeplata?? (og da gjerne med de derre 0 GI greiene som står på side 1 her)
Og ser jo at selv om sjokolade inneholder 77-80% kakao, så har de grassat mye karbohydrater! (men lavere GI siden ikke 70 sukker..?)
Hadde jeg vært hundre prosent sikker, så hadde jeg vel ikke skrevet ''kan''!
Men det er mange tilfeller som tyder på at betydelige mengder aspartam kan gi en del symptomer som kan forveksles med f.eks fibromyalgi. Jeg får hodepine av aspartam. Nå har ikke jeg inntatt noe særlig mye av det. Men de få gangene jeg har drukket f.eks pepsi max eller cola light, så stikker det i hodet. Men det er min erfaring, da. Og er visst en veldig vanlig bivirkning.
Ja og i forbindelse med artikkelen du linket til, denne skriverens første ord er som følger:
I motsetning til andre sukkeralkoholer og kunstige søtningsstoffer, som i beste fall har en nøytral virkning på helsa, er xylitol som medisin å regne. Brukt og forsket på i vid skala siden 1940-tallet, så kunnskapen om dette stoffet er stor nok, den har bare blitt undertrykt av den mektige sukkerindustrien.
Kroppen vår produserer rundt 15g xylitol daglig og sånn sett er xylitol mer naturlig enn noen andre søtningsstoffer. Allikevel kan man jo si det er et kunstig produkt siden det utvinnes på fabrikk, men da bør man vel heller ikke bruke askorbinsyre?
I tabellen står xylitol med GI på 13, mens jeg de fleste andre steder har sett en GI på 7. Uansett forbrennes xylitol uavhengig av insulin, den stabiliserer faktisk insulinnivået og gjør at maten ligger lengre i magesekken, så fordøyelsen og næringsopptak forbedres. Xylitol stopper søtsuget, i motsetning til mange andre søtstoffer.
Den er også anti-bakteriell(dvs. dreper "onde" bakterier, ikke "gode"), anti-virus, anti-sopp(bra for candidaovervekst), anti-plakk og karies, hormonbalanserende, forebygger og reparerer benskjørhet, osv. Lista er rimelig lang, så det er bare å google i vei for den som er interessert!
Hehe, 3-4 kopper i timen er kanskje litt mye ja..jeg tror det ligger mer på 3-4 kopper om dagen, men jeg kan jo alltids holde det til 2 kopper dagen eller noe.. :)
Vær forsiktig med aspartam. Jeg drakk mye Pepsi Max/Cola Zero før, og nå tåler jeg det ikke lenger. Får jeg i meg aspartam, får jeg enorm kvalme. Endte sist på legevakta, heh..
Det er ikke naturlig for kroppen!
Men av og til går vel greit :)
Hei! Jeg har sittet og lest gjennom hele tråden nå, og lært masse interessant :) Trodde all søtning var "fy" for vektredusering.. Men siden jeg er ny på dette har jeg enda et spørsmål. Noen som vet GI på Stevia? Og selv om noe har et høyt innhold av karbs, er det greit hvis det har lav GI? Jeg forsto ikke helt... dumme meg
Synes det er rart at det her på side 1 av mistermuscle står at maltitol taes op i kroppen og må regnes med, når Atkins sier at det ikke skal regnes med.
En atkinsbar inneholder 2,1 g per serving(60 g), står det,men har 27 g polyoler hvorav 19 er glyserol, pr 100 gram. I innholdsfortegnelsen står det at det inneholder maltitol, men hvor mye kommer ikke frem. Men det står ikke oppført blandt de siste ingredisensene så det er nok en stor mengde. Poenget er:
skal vi tro denne lista du kommer med eller Atkins?
Jeg har lest om dette før og det står da at NOEN tar opp maltitol. Og hvor mye som taes opp varierer vel da fra person til person. men det var dette med størrelsen på disse som førte til at det ikke ble tatt opp. Jeg er ikke glad i motstridende beskjeder:)!!
Lever fyren ennå? Han oppdaterer seg vel da? Det selges atkinsbarer med slik info på den dag i dag, så. jeg har lest litt med på nette og og det er ikke enighet om dette. På en iform nettside sto det at 50 % av sukkeralkoholene ble tatt opp. Hvor er logikken i det? Og et annet sted sto det at sukkeraloholene ble ufullstendig fordøyd. Hm. Jeg stoler på Atkins foreløpig. Han har et rykte å bevare.
Det er bare å skaffe seg et blodsukkerapparat og litt maltitolsirup. Mål blodsukkeret før og etter at du har fortært denne sirupen. Da ser du at blodsukkeret stiger ganske kraftig. Hva skjer så med insulinnivået i blodet? Jo det stiger, for å få ned blodsukkeret igjen.
Hele prinsippet til Atkins er å spise mat som ikke påvirker blodsukkeret og insulinutskillelsen.
Hvorfor inneholder Atkins bar da maltitol(sirup)? Jo for å gi en god søt smak. De som har rettighetene til Atkins navnet nå tror jeg nok gir en blanke i helsa til folk, men de er selvsagt interessert i å tjene penger på merkevaren. Det gjør de med å selge noe som smaker OK, som folk tror er sunt.
I know. Det var jo tross alt jeg som er trådstarter og la ut den GI lista, så akkurat det vet jeg. Det jeg ville frem til var at både maltitolsirup og maltitol gir blodsukkerstigning. Derav maltitol(sirup) :)
Er det bare å gjøre det? Hvor mye koster det da? skulle være unødvendig at alle skaffer det vel? Har du testa det selv? maltitol,ikke maltitolsirup? Du er jo svært påståelig her, som sier atkins nærmest er en svindler.
Dersom du ikke tror at maltitol fører til blodsukkerstigning så er det bare å kjøpe et apparat og teste selv. Koster ca. 100 lappen med 5 teststrips. Videre koster det 3-400 spenn for 50 strips. Alt etter merke på apparatet selvsagt.
Sier ikke Atkins er en svindler, men at de som nå eier varemerket kun er ute etter å tjene penger på Atkins navnet.
Personen Atkins er død og jeg beskylder ikke han for å være svindler.
Men Atkinskostholdet går jo ut på å ha null insulin i blodet for effektivt å forbrenne fett. Det har man kun dersom man ikke har varierende blodsukker. Dersom du spiser en Atkins bar skal jeg garantere at blodsukkeret ditt går opp. Nok opp til at du produserer insulin.
Trodde ikke det var et apparat, men sticks bare. Jeg leste din artikkel o er ikke klokere enn fra det je har lest før. Setter pris på at de har en skeptikers synsvinkel uten å ta side i noen sak, men så du denne:lowcarbdiets.about.com/od/products/a/netcarbs.htm
her står det nemlig at glyserin, som det er mest av av de 27 gram sukkeralkoholene i atkins, har svært lav påvirkning på blodsukkeret. Det er som skrevet tidligere 19 av de 27 som er glyserol. Jeg håper at det ikke er jug på atkinspakkene. Det sto også noe om at de som har diabetes kan reagerer annerledes på sukkeralkoholene. Hvordan vet jeg ikke, det sto ikke utfra hva jeg så. Det hadde vært interessant å visst siden det sikkert er noen av dem her inne. Skal se om jeg finner mer på nettet op glyserol(glyserin ble det kalt før).
Målere fra abbot er gratis og fraktfri. Google det. Du får en måler, ti teststrips og stikker med ti engangsnåler. Nye strips får du kjøpt på apoteket. Husker ikke prisen på stående fot.
Hva med sukrin?
Jeg har funnet ut at jeg tåler det godt, og synes smaken er ok.
Men at det er :
"Null kalorier
Skader ikke tennene
Smaker og ser ut som sukker
100% naturlig - finnes i bl.a. frukt
Gir ingen blodsukkerstigning (null GI)
Virker som antioksidant i kroppen"
Virker nesten for godt til at det kan være sant?
Fant i en tråd her at det skal regnes 5 karber pr dl, stemmer det?
Noen som har testet om blodsukkeret reagerer etter inntak av sukrin?
Tusen takk, Photo.. Det skal jeg gjøre .
Sukrin ja, det skal jeg kjøpe nå. Det er dyrt men best. På kontoret deres i kabelgata i Oslo får man det billigere ved kjøp av fem til prisen av fire. Til 260 kr. Jeg skal dit snart.
Matvareguiden hadde bare glemt legge til kaloriinnhold.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.