< Tilbake til oversikten

Nannahs gode vafler

#1

Nannah sa for siden:

6egg
1pk 200g kremost naturell
2ts bakepulver
4ss sukkrin
4ts JBK
4ts fiberhusk
kanel lr kardemomme

Visp eggedosis så stiv som mulig..bland in kremost og det tørre
på lav hastighet i mixer'n. La røra hvile kaldt en stund.
Stekes i vaffeljern.
Server m rørte bringebær og CF.

Disse er de beste vafflene jeg har laget på lavkarbo:love:
Ble veldig lik vanlige vaffler synes jeg!

Røra gir ca 10 plater.


#2

Mjauritz sa for siden:

mmmmm.....:D


#3

Kitt sa for siden:

:sikle: Mmmmmm, vaaafler! :sikle:


#4

Anki1962 sa for siden:

Å jissis, nå må jeg gå til innkjøp av vaffeljern her skjønner jeg, dette hørtes utrolig godt ut. Takk for oppskriften.


#5

froken sa for siden:

Må jeg på en helsekost for å få tak i FIBERHUSK?


#6

Trolljenta sa for siden:

Hmm.. Har jeg nok kremost i kjøleskapet og har jeg (dvs flat maten min) vaffelhjern, men fiberhusk har jeg da ikke...
Fikk lyst på vafler nå ja :)


#7

Anki1962 sa for siden:

Jeg kjøpte fiberhusk på Meny, det sto blant helsekosten der.


#8

Liv sa for siden:

Nyyydelige vafler! Takk Nannah for nok en god oppskrift:p:D:D


#9

Iset sa for siden:

Jeg elsker Nannah sine oppskrifter, de er ALLTID gode. Disse må prøves. :D


#10

bonpia sa for siden:

Jeg hadde veldig lyst tl å lage vafflene. Men her i byen får dem ikke inn Johannesbrødkjernemel før om tidligst 14 dager :(

Er det noe jeg kan erstatte det med?


#11

Veggpryd sa for siden:

På apoteket kan du kjøpe Nestargel. De har som regel ikke det inne på lageret, men de burde ikke bruke mer enn én dag eller to på å få det inn hvis du bestiller det. :)


#12

Sulphur sa for siden:

Vet vi hva fiberhusk heter på svenska, dere? Og hva koster den på norsk? :p


#13

Skautrollet sa for siden:

Kjøpte husk på norsk i går,- kr 72 for 200 gram:p
Men hva det heter på svenska h u s k e r jeg ikke helt...psyllium frø?


#14

Sothøna sa for siden:

Jeg laget disse nå i kveld, veldig gode :ja:

Tusen takk for fin oppskrift :)


#15

Nannah sa for siden:

Jeg må bare si det igjen, altså!!
Disse ble knallgode! :)


#16

Bixen sa for siden:

Lurer på å prøve disse, men liker ikke smaken av sukrin. Går det bra å lage dem med Natreenadråper tror dere?:confused:


#17

Yonah sa for siden:

Skal det ikke være smør i disse? Er det nok med fettet i osten?
Jeg har laget denne røra og er veldig spent! De andre i familien skal ha vafler og da tenkte jeg også å ha...


#18

Luna* sa for siden:

Må det være fiberhusk i? Går det an å erstatte det med noe annet?

Hadde lyst å lage de og har ikke det nemlig...


#19

Bixen sa for siden:

Jeg lagde disse i går med Natreen, men de fikk en forferdelig ettersmak synes jeg. Mann og barn likte de da, så mulig det bare er jeg som er sær. :p Konsistensen var imidlertid veldig fin - de ble sprø og fine, og ikke så fettete som andre lavkarbovafler jeg har smakt.


#20

Nannah sa for siden:

Ja, du må ha fiberhusk for å få ordentlig vaffel-konsistens.
eller blir det nesten omelett.

vafflene er absolutt de jeg har laget som er mest lik vanlige vaffler.
Bruker bare disse.
Så og si alt kunstig søtstoff har en form for bismak..kansje bortsett fra maltitol,
men det har jo som kjent endel utrivelige bivirkninger:D
her gjelder det å smake seg fram til man finner det søtstoffet en selv liker.


#21

Charlott sa for siden:

Honnør til deg, Nannah! Vaflene er som "vanlige" vafler, både i konsistens og smak. Superenkle å steke og ikke minst gode :D


#22

Victory sa for siden:

VELDIG så godt dette ser ut! Har ikke vaffelhjern jeg, montro om man kan steke i panne som lapper?? Noen som har prøvd?


#23

Nannah sa for siden:

det kan du :ja:


#24

BlirFjong sa for siden:

Hvor mye sukker tilsvarer 4ss sukrin?
Har alle ingrediensene i hus men mangler sukrin, har derimot splenda.. men lurer på om jeg skal ta like mye av dette? Hmm :)


#25

Nannah sa for siden:

Sukrin er bittelitt mindre søtt enn sukker...så 3 ss sukker tenker jeg:)


#26

BlirFjong sa for siden:

Ok, da tenker jeg det går med 3 ss splenda også :)


#27

saxpia sa for siden:

Lagde disse i dag. Noe så fantastisk enkelt og godt. Var jo som vanlige vaffelkaker, jo. Spiste med rømme og jordbærsyltetøy. Nydelig. Tusen takk for oppskrifta. Disse kommer garantert til å bli laga igjen.

Tenkte jeg skulle ha noen til lunsj i morra. Prøve med annet pålegg. Smør og hvitost.


#28

Nannah sa for siden:

Det er rågodt med smør og hvitost på :ja:


#29

Charlott sa for siden:

Jeg droppet sukker/kanel og brukte de som lomper og burger-holdere når vi grillet i helga :D Scheniallt!


#30

Nannah sa for siden:

Det var et veldig lurt tips, Charlott!! Takk skal du ha :D


#31

Charlott sa for siden:

Selv takk for oppskrifta! :D
Har laget egglomper etter oppskrift herfra, men de ble rimelig fettete og tynne.
Vaflene derimot er helt utmerkede! Lesset på med stekt bacon, salat, rømme og burger uten det minste klin! Har også planer om å bruke dem neste gang vi har taco :D
Som sagt, geniale!


#32

Nillomien sa for siden:

Går det ann å bruke noe annet enn Jbk?


#33

Kitt sa for siden:

Går som regel bra med litt fiberhusk i stede for JBKM!:)


#34

Nillomien sa for siden:

Endte med å kjøpe det iallefall=) hadde vist på helsekosten her



#36

grotingeling sa for siden:

Fantastiske vafler!!!!! All ære til Nannah for denne fantastiske oppskriften.
I kveld fikk vi overraskende besøk av noen venner, og her i huset er det jo ingenting som ligner på besøks-mat/kaffegodt siden vi begge er på lavkarbo :cool:. Det var da jeg kom på denne oppskriften, og gjett om de slo an :D. Ettervarmet to og to plater med ost mellom i jernet, og det ble kjempesuksess. Også ost og skinke falt i smak, så her har vi en gjenganger


#37

Nannah sa for siden:

Har også laget vaffler i dag...med rørte bringebær og rømme til .mmmmmm:sikle:
Det jeg liker best med disse er at de ikke er fettete...og du trenger ikke smøre jernet..
De smaker vanlige vaffler rett og slett:)


#38

agurken sa for siden:

Kan man bruke hi-Maize i stedet for fiberhusk? Det er vel i prinsippet det samme...?


#39

Nannah sa for siden:

Det er IKKE det samme...en god del karber i Hi-maize...det er laget av mais...Fuberhusk har ikke karber og er laget av Psyllium:)
Jeg vet ingeting om egenskapene til Hi-maize. har aldri brukt det da jeg synes det har for mange karber


#40

Karbosara sa for siden:

Men Nannah: hvordan får du drøyd røra til 10 vafler?

Jeg stekte de i går, og de ble veldig gode! men røra ble veldig lite drøy. Hvor lenge lar du røra hvile før du steker den?

Tror du røra ville bli litt annerledes hvis man tok 3ts fiberhusk og 5ts jbkm?


#41

Nannah sa for siden:

Tror ikke det har noe å si. hvor mange vaffler det blir avhenger jo av hvor stort vaffeljern du har:)


#42

Tulip73 sa for siden:

Noen som har greid å spare noen til dagen etter?
Hvordan ble de da?


#43

Charlott sa for siden:

Var like gode 2 dager etter!


#44

Karbosara sa for siden:

Mine forsvant til kvelds. Da var de kalde, men helt supre likevel. Guttungen på 7 fikk med seg to hjerter på matpakka...han var svært fornøyd. Jeg og, han er ellers veldig skeptisk til annerledes mat. Disse likte han minst like godt som vafler, og som han selv sa så veslevoksent og ivrig:"mamma, så er de sunne og!" :lol: hehe...


#45

Nannah sa for siden:

AAwwwww:lol:


#46

Karla sa for siden:

Godt i gang med oppskriften, men så ser jeg at jeg likevel ikke hadde Fiberhusk. Prøver med 3 ts glutenmel i stedet.... :eek: og krysser fingrene....


#47

Veggpryd sa for siden:

O milde himmel! Det var gode vaffler! :D Andre LK vafler jeg har prøvd har vært veldig fettete og griset ned vaffeljernet mitt, men disse ble tørre, fine og supergode!

Fikk 8 stk. og klarte bare én. Men, det er garantert vaffler på jobben i mårra, og da kan jeg ha med mine egne! Hurra! :)

Takk for en kjempefin vaffeloppskrift, Nannah!


#48

Karla sa for siden:

Ja, det ble en suksess, selv uten Fiber Husk! Tok 2 ts ekstra JohannesBKM i stedet. Hadde bare 1 stk Snøfrisk, 125 g (og ikke 200 g) brukte deretter 1/3 boks Cottage Cheese. Lot det stå i kjøleskapet i 3 timer (praktiske årsaker) men da var røren så tykk at jeg måtte ha i litt fløte og smeltet smør. :p Likevel var røra tykk, og måtte "spa" ut litt røre over på vaffeljernet. Den ble liggende der som en klump, men ble likevel en perfekt vaffel!

Vaflene ble nyyyydelige, gjestene var imponert, barna likte de også, men vi orket ikke å spise så mange for de var jo så mettende!

Tusen takk, Nannah! Jeg blir så glad når jeg får sånne gode erstatninger!!

:blomster:


#49

Stineplinepløne sa for siden:

Vi lagde disse i går. Hadde så lyst på vafler.

Men falt dessverre ikke i smak hos oss.
Syntes de smaker masse egg. Minner ikke om de vaflene vi lager til vanlig.. Veldig synd, hadde gledet meg sånn til å smake vafler igjen :(

Kanskje vi gjorde noe feil med røren? Men aner ikke hva..


#50

Veggpryd sa for siden:

Hmm, tror det blir vafler til frokost idag også... :D


#51

Charlott sa for siden:

Har laget disse mange ganger og de har ALDRI smakt egg :confused: Har servert dem til kaffegjester som ikke er på lavkarbo og har alltid fått skryt....
Sikker på at du fulgte oppskrifta og ikke bommet på noe?


#52

Stineplinepløne sa for siden:

Ja, jeg er ganske sikker... Eneste var at vi laget dobbelrøre.
Det første min bror sa da han smakte var: De smaker jo bare egg :(
Smakte ikke som vanlige vafler.
Men konsistensen og utseende var helt likt :rolleyes:


#53

Charlott sa for siden:

Merkelig.... det eneste jeg merker med disse kontra "vanlige" vafler er at det kan "knase" litt pga fiberhusken, men thats it!


#54

Stineplinepløne sa for siden:

Hm, det var merkelig ja.
Kanskje jeg er for godt vant? Jeg vet ikke. Er litt var for alt som smaker egg.
Utrolig synd at ingen likte dem.
Kanskje det egentlig ikke går og doble røren??


#55

grotingeling sa for siden:

Brukte du nok kanel/kardemomme?


#56

Stineplinepløne sa for siden:

Ja, smakte kanel og egg ;)


#57

Charlott sa for siden:

Jeg har laget dem uten søtning og kardemomme/kanel og brukt dem som lomper/lefser, selv ikke da smakte mine egg, så dette er nesten litt mystifistiskt ;)


#58

Stineplinepløne sa for siden:

Hehe huff da.. Kanskje jeg er veldig kresen? Elsker jo vafler og de jeg lager som ikke er lavkarbo er bare NAM..

Men siden dere andre har så positive erfaringer, kanskje jeg skal prøve igjen :o

Så dere mener de smaker akkurat som vanlige vafler??


#59

Tone-G sa for siden:

Disse skal jeg lage i morra :sikle:
Men, jeg har bare en pk tine kremost her. Tror det er 125 gr..
Kanskje jeg kan lage litt mindre røre, eller går det å spe med noe annet istede?


#60

Tone-G sa for siden:

Åhhhh disse vaflene var jammen gode :sikle:

Fantastisk! Kan ikke tenke meg at jeg klarer å spare en eneste til nista i morra.. De her blir en gjenganger hos meg ;)

Tusen takk Nanna, du fortjener blomster for denne oppskriften :klem: og :suss:

Minner meg litt om arme riddere :ja: I vaffelform

No more Oopsie på meg :heia:


#61

Stineplinepløne sa for siden:

Begynner å lure på om jeg har gjort noe feil her :P Så bra dere andre liker dem hvertfall :p


#62

Charlott sa for siden:

Prøv å lag en enkel porsjon? Kanskje du kan/bør kutte ned litt på mengden egg om du dobbler?


#63

Kitt sa for siden:

I det minste gjør du meg svært nysgjerrig, så disse skal jeg lage i morgen!:D


#64

Timona sa for siden:

Nå har jeg endelig fått prøvd disse jeg også. Synes de ble de beste lavkarbovaflene jeg har prøv så langt. Røren ble stående kaldt en stund og tyknet litt mye , så spedde ut med litt skummet kulturmelk.
Begge ungene og mann likte disse godt også :)


#65

Charlott sa for siden:

Jeg sper ikke ut, bare legger en kladd mitt i jernet. Blir så fine plater atte :D


#66

Tone-G sa for siden:

Nå har jeg laget en røre helt etter oppskriften, og en røre uten søtning, kanel og kardemomme,men med salt.. Er spent på resultatet :))

Må bare si det igjen, disse er helt supre :heia:

De uten sukker og kryddet ble veldig gode, tenker jeg skal prøve de som pølsebrød en dag, med Jacobs brattwurst pølse med bacon rundt :sikle: mmmmm
Jacobs pølser har 0 karber :heia: Fåes kjøpt på meny


#67

Stineplinepløne sa for siden:

Da skal jeg prøve en dag og lage enkel røre :)
Kanskje man ikke skal doble antall egg nei :p


#68

Lullen sa for siden:

Ungene spiste opp alle nesten alle vafflene mine :rolleyes:
Fikk smake en halv en og den var goood :)

Tusen takk for oppskrift Nannah :blomster:

Skal prøve en ladning uten splenda og kardemomme også!


#69

anette76 sa for siden:

Disse vaflene er virkelig supergode :)

Jeg lager de til kvelds av og til , og ungene spiser maaange.
Serverte dem med creme fraich og nyrørte bringebær..
Supersnadder:sikle::sikle::sikle:


#70

agurken sa for siden:

NAM!!! Disse var gode, akkurat satt til livs 3 plater!! Ooops.... Det eneste jeg savnet var brunosten... Men klarer meg så fint uten, atte!
Takk for deilig oppskrift:)


#71

kiwo sa for siden:

Prøvde å lage vaflene, men de satt seg bomfast i jernet :)
Kan det være fordi jernet var nytt? eller er det andre som har hatt problem med det? Det ble lapper av vaflene sist, men det blir liksom ikke helt det samme :)


#72

Tone-G sa for siden:

Mine sitter ikke fast i jernet, jeg trenger ikke å smøre jernet engang :nei:


#73

Iselilja sa for siden:

Har noen forsøkt å erstatte johannesbrødkjernemelet i denne oppskriften med litt ekstra fiberhusk? :)
Har ikke johannesbrødkjernemel i hus og fikk veldig lyst på vafler - NÅ! :D


#74

gudinnen sa for siden:

Huff, litt treg på dette jeg (nettopp begynt)
Har lyst til å prøve dette med hva er JBK ?


#75

gudinnen sa for siden:

rødme

Leste bare første siden så vet hva det er nå :)


#76

Mitena sa for siden:

Jeg lagde en modifisert versjon av disse vaflene i dag og de ble kjempegode!

Tusen takk for oppskriften, Nannah! :blomster:


#77

Lurer* sa for siden:

Jupp, da er det avgjordt jeg skal lage Nannahs vaffler i dag. Får middagsbesøk, og greit å ha noe å servere til kaffen.

Forventningene er høye for oppskriftene jeg har prøvd fra Nannah før har vært helt suverene!


#78

Råååsa sa for siden:

Knall gode Nannah! Tusen tusen tusen takk! :stortsmil
Blir god nammis til nattevakta dette, med rømme og jordbærsyltetøy! slurp :helsesjek


#79

Råååsa sa for siden:

Stiller meg bak denne altså, alle jeg har prøvd, og det begynner å bli endel, har vært knallgode...Min reddende engel du Nannah! :D


#80

Lurer* sa for siden:

Fantastisk nydelige ble de!
Tusen takk Nannah:heia:


#81

Nannah sa for siden:

Tusen takk:)


#82

cillesnuppa sa for siden:

Kjempegode! Tilfeldigheter gjorde at jeg også har prøvd med bare 4 egg og et helt beger rømme i stedet for ost. Ble ordentlig nydelige rømmevafler!


#83

Rin sa for siden:

Akkurat spist opp den første Nannah-vaffelen. SÅ GODT! :sikle:


#84

Pearl75 sa for siden:

Jeg prøvde denne varianten ettersom det var det jeg hadde i hus og det ble kjempegode vaffler! Mettende var de og - det var nok med 2 stk med litt lett syltetøy :) Deilig søndagskos!


#85

Dortemor sa for siden:

Fant denne oppskriften i går kveld, og delte resultatet med 17-åringen i huset. Tenkte jeg skulle spise resten til frokost idag, men det ble ikke igjen noe gitt :o Sønnen på 17 elsker vafler og er rask med vaffel-pressa og han var enig med meg at dette var kjempegodt! Tusen takk for flott oppskrift:D Trengte et alternativ til mel-vafler til sønnen, han legger lett på seg rundt magen....


#86

Rin sa for siden:

Jeg ga et vaffelhjerte til en ikke-lavkarber, han syntes også at det smakte ordentlig vaffel :D


#87

Sivensvans sa for siden:

Kjære, kjære Nannah! Du er virkelig i ferd med å bli en skikkelig mester på dette altså.
Jeg leste gjennom tråden, så all oppstandelse for disse vaflene, men hadde allikevel ikke altfor høye forventninger da jeg i dag satte i gang for å lage dem selv..
[color=red][/color]
...MEN KJÆRE TID ALTSÅ! Sååååååååå gode!! Jeg skjønner ikke hvordan du klarer å klure ut alle disse fantastiske oppskriftene dine (jeg har prøvd en del av dem, og de er superbe alle som en!)
[color=red][/color]
Selv sønnen min (han eeeelsker vafler) som har vært heeelt oppgitt over mine forsøk på å lage vafler lavkarbo-style måtte innrømme at disse vaflene virkelig var gode!
[color=red][/color]
Juhhuuu! Takk kjære deg! Og, fortsett med eksprimenteringen på kjøkkenet, vi blir så glade!
[color=red][/color]
Du burde gi ut en kokebok! "Lavkarbo allà Nannah"
Hvilket som helst bokforlag kan gå inn her og se hva du får til!
[color=red][/color]
Takk takk, supertakk!:suss::blomster:


#88

MrWhite sa for siden:

JBK? og CF? aldri hørt om disse forkortelsene :) kan noen forklare?


#89

Karbosara sa for siden:

JBKM: Johannesbrødkjernemel :smile:
CF: Cremé Fraiche


#90

Nannah sa for siden:

Tusen takk, Sivensvans...det er hyggelig at du liker oppskriftene...ikke alle experimenter går bra, kan jeg avsløre:p
men øvelse gjør mester :klem:


#91

StegforSteg sa for siden:

Hvor lenge kan røra stå i kjøleskapet? Har laget røra nå og tenkte jeg skulle steke opp et par hjerter sånn at jeg har kvelds og frokost i morgen - men holder røra seg til i morgen kveld?


#92

Michelin sa for siden:

Jeg lagde røre i går kveld, og brukte av den i kveld og-gikk bra det :)


#93

Runegutt sa for siden:

Fiberhusk? Hvem, hva hvor?

Har for tiden stooore vaffelabstinenser. Er fra gammelt av vaffloholiker. Har testa ketolysebakemixvafflene, men har nu gått over til å bruke mandelmel. Omelett med hjerter er ikke helt tingen !

Hvor finner man fiberhusk?
Og.... hvilken kremost? Philadelphia?


#94

Kitt sa for siden:

Fiberhusk finner du på Meny, ICA og i mange helsekostbutikker!

Tror du kan bruke akkurat den osten du har, liker, ønsker. Var en som sverget til bacon- eller skinkeost i vaffelene, så.....


#95

Runegutt sa for siden:

Vaffler med rekeost :)

Takker Kitt


#96

Kitt sa for siden:

Alt for deg, vet du!;)
Jeg har begynt å bruke Landlord sin smøreost, jeg! 150g i pakka og koster bare 8-9kr!:D
Ikke så god singel, men helt fin i ting som feks Oopsie og andre oppskrifter her inne!:)


#97

Runegutt sa for siden:

Har ikke verdens beste utvalg av butikker her. Kun Ica og Prix, og ingen av dem har fiberhusk. Landlord har jeg hamstra når jeg er på en Rema. Guttungen spiser dem.


#98

Kitt sa for siden:

ICA har Fiberhusk i sortimentet, så bare be dem om å bestille. Hender de trenger en tupp bak for å begynne å ta inn noe butikksjefen aldri har hørt om. Står ofte sammen med glutenfrie bakevarer!
ICA Vøyenenga har både den store og den lille posen (100g og 300g?).


#99

Nannah sa for siden:

Rema har også fiberhusk:ja:


#100

Monicah sa for siden:

har sendt kjæresten ut for å handle, så skal det bli vafler til kveldkos! har virkelig savnet vafler altså! blir spennende dette:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.