Har du vært henne da ? Har vært så stille fra deg ! Har du det bra ??
Det er sikkert like greitt med 9 stk. Så får du litt høyde på dem. De ble ikke så store med 12. Men de er veldig mektige - syns jeg !
Håper de smaker godt - at du ikke har lagd dem helt forgjeves mener jeg. Har en oppskrift til, med soyamel i, - men jeg tør ikke poste den før jeg har prøvd sjøl. Akkurat nå prøver jeg å kutte nøtter, - vekta har stått stille en stund !
Fredag skal jeg veie meg, - buksene mine i 42 begynner å bli løse. Skal prøve en av 40 bunken når jeg har veid meg.........(jeg er bare 1.62 høy og brukte 36 i gamle dager. Håper å komme ned i 38 !)
jo går fint med meg. vekta har stått litt stille pga jeg ikke har vært så flink forrige uke, men nå er det full fart igjen:)
ja de ble vanvittig gode!!
sendte deg en PM, fikk du den?
Jeg har holdt på i hele kveld å skrive inn nye data (norsk) i fitday. er ikke lett det der, hadde matvarer rundt hele pc-pulten som jeg skulle legge inn data på hahahaha.
skulle så gjerne ha fått til det der med fitday, men jeg tror ikke jeg får de rette mengdene osv. skulle vært på norsk:( har så lyst å se tallene for det jeg spiser en dag så jeg kan se om jeg spiser rett. men men. jeg begynner å forstå det litt mer og mer.
men har du tallene for disse muffinsene? kalorier, karbo osv?
Bakte disse i dag. Ble veldig gode. Fine som suppebrød? Jeg fikk 12 vanlige muffins ut av dette. Jeg hadde ikke valnøtter så jeg brukte solsikkefrø i stedet. Det fungerte bra. Takk for oppskriften, Nille!
Se her ja!!!
Her raser det inn gode forslag. Tror nesten jeg går for nøtte-muffins istedet for brødet. Ved nærmere ettersyn så blir det vanvittige mye kalorier og et temmelig dyrt brød. Det blir nok som "julebrød" på meg og.
Takk for oppskriftene, Nille!
gleder meg til å høre hvordan de smaker!! :) skal prøve meg på de når jeg er tilbake i Bergen, tror jeg! altfor mye annet som skjer her.... dvs at jeg ikke burde sitte her nå , men jeg klarer liksom ikke å rive meg løs, da!!! :)
Ny variant av disse står nå i ovnen. Varianten oppstod helt ufrivillig ... jeg har nemmelig en mann som er veldig glad i nøtter og mandler :rolleyes: og var det noe valnøtter igjen når jeg skulle bake muffins .. nope (pokker ta :D )
[color=darkgreen][/color] Ok, er ikke noen store forandringer men ... brukte bare mandler og linfrø som jeg malte. (I.flg. sjefen min er oljene som er i linefrøene fantastisk sundt. MEN de må knuses for at kroppen skal kunne gjøre nytte av oljene.) Røra ble litt tørr så jeg helte oppi noen gode dasjer med olivenolje. (Bruker alle tenkelige måter for å få i meg den oljen jeg skal!) Tenkte litt for seint på om olja tåler 180 grader :rolleyes: (Lise,- vet du noe om dette .. jeg vet jeg har lest om det et sted her men husker ikke hvor det var :o ) Brukte 5 egg også. Lukter megagodt her nå :D [color=#006400][/color] Rapport kommer litt senere ;)
Jeg bakte de her om dagen og fulgte oppskriften. De ble knallgode. Men i dag hadde jeg ikke walnøtter og brukte usalta RÅ peanøtter i steden, og det ble siiiinnsyyykt godt det også!!
Men muffinsa mine blir heller ikke store... Bare sånne vanlige, små papirformer.... Like greit det... de er mektige, så jeg spiser som regel bare 1.....
Har lagd med blåbær, - det var en skuffelse.... sukk Det var ettellerannet
som ikke stemte med smaken. Kanskje det var komboen blåbær / valnøtter ? Ikke vet jeg. Eller kanskje jeg bomma med noe annet. Jeg slomser litt når jeg lager mat :p
Blåbær og ost høres jo litt spesielt ut, det samme med sjokolade og ost. Har noen prøvd å lage ute ost? Peanøtter hørtes digg ut. Jeg har laget med malte solsikkefrø og mandler og det var veldig godt.Kjempeflott oppskrift, Nille!
sjokolade og ost er godt ellers også :) har hat sære snopevaner som mindre... når jeg var alene hjemme, kunne jeg smekte ost i pannen og strø sjokoladebiter over :rodme:
Disse høres kjempegode ut, spesielt da jeg ikke kan få tak i soya protein og har veldig lyst på noe "brødaktigt". Men! Kan de fryses? :)
En ide! Kanskje man kan ta halvparten mandler halvparten gulerøtter og kutte ut osten? Da blir det jo litt "gulrot kake"-aktigt, og eventuelt ha philadelphia ost blandet med strøsukker oppå?
Ja de kan helt fint fryses! :ja: Må som regel alltid slenge dem i frysen, siden jeg er alene her, og jeg ikke rekker å spise dem opp. Dere som vil ha sjokolademuffinaktig versjon av denne oppskriften kan sjekke ut "saftig sjokoladekake" oppskriften min som ligger på vedlkehold. Denne oppskriften kan utmerket godt også brukes til å lage muffins. Man bare bruker muffinsformer isteden for stor kakeform (for de som lurte :p ) Hihi!!!
Tror ikke det vil funke med gulerøtter, osten er en viktig ingrediens. Og er du på ketolysekuren inneholder vel gulerøtter litt vel mye karber om du kun skal ha 15 gram til dagen ? De har 6.7 karber pt 100 gram..... og er en ganske "tung" grønnsak.
Men for all del, prøv deg frem. Det er alltid spennende med nye versjoner av ting !:D
Det er greitt med Philadelphia ost oppå, men IKKE med strøsukker ! Du skal ikke bruke sukker på ketolysekuren !! Osten smaker jo så godt i seg selv, hvorfor vil du blande den med søtt ??
Hehe, da jeg skrev strøsukker tenkte jeg jo på Canderell. :o Jeg hadde en versjon i hodet som lignet noe på en gulrot kake som en venninne lager, bare der brukte hun melis, philadelphia og smør til å lage en slages "glasur" som var knall god. Men dessverre, Canderell gjør ikke samme susen som melis. Jeg prøvde i går kveld. :(
Men Nille, Elian prøvde med sjokolade og natreen og det funket. Ingen ost! ;) Jeg brukte Graddost, men syntes de ble litt for salte, så skal prøve med Norvegia neste gang.
Har ikke smakt dem selv enda - lagde dem rett etter middag, med samme innhold som oppskriften. Men den eldste tenåringen sto og logret ved siden av ovnen mens de stekte, og måtte straks teste. Hun melder at de var absolutt spiselige! Så da er de testet på en ikke-diett bruker, og de tålte testen :)
Jeg laget en søt variant i dag, da vi skal ha kake på skolen i morgen, og jeg ville ikke føle meg "rar" eller at de andre skulle syntes det.
Jeg halverte oppskriften:
2 egg
ca. 50 gram mandler
ca. 50 gram hasselnøtter
1 ts bakepulver
ca. 50 gram philadelphia ost
ca. 50 gram mørk sjokolade
40 gram smør (romtemperatur)
Litt søtningsstoff, ca 2-3 ss.
Jeg blandet alt sammen, og fulgte ellers oppskriften.
De ble kjempe god. Jeg hev resten i fryser'n, bortsett fra en, slik at jeg ikke gumler de opp! :rodme:
Jeg lagde jo disse 6. januar.. :o Og flesteparten av dem er enda i fryseren.. Noen som har en formening om hvor lenge de holder seg der? Er vanlig fryser, ikke kjøleskapsfryser.. det blir vel dypfryser det, kanskje? :o
Går det ann å f.eks lage denne oppskriften i en liten kakeform av aluminium eller?
Orker ikke vente til de har blitt kalde i sånne papir-former, for vi skal spise dem med èn gang :)
Du kan godt lage de i små alu former eller store alu former eller i hvilke former du vil, men de har litt lett for å falle fra hverandre om du spiser dem for varme ! :o
Jeg har fått helt dilla på disse! Veldig gode å skjære i to, og med masssse hvitost oppå! Fint mellommåltid :) Men spiser jeg mere enn en, prøver jeg å være mere sparsom på fett i annet mat resten av dagen, siden de er fryktelig mektige (200 kalorier pr. stk).
Har laget muffins to ganger i helgen, rågode. Erfarte at hvis jeg brukte de store muffinsformene til First Price så slipper jeg å smørre dem. Supert, jeg har savnet så noe å tygge på ala brød.
Bare lurer, maler dere nøttene helt, eller er de litt grovhakket(sånn som de blir i smothiemakeren min)?
Lagde disse for noen dager siden, og ble litt skuffet. Går helt greit å spise de, men forventet at de var sååå gode for alle skrøt sånn av dem her inne. Men kanskje det er fordi jeg ikke finmalte nøttene/mandlene og linfrøene(som jeg brukte fordi jeg ikke hadde valnøtter)? Eller kanskje rett og slett fordi jeg ikke brukte valnøtter? Får prøve det igjen snart da:)
disse var UTROLIG gode! minnet meg om grovbrød... deili! brukte blenderen for og hakke mandlene jeg også... jeg tror "feilen" du gjorde var og bruke linfrø.... solsikkefrø var kanskje en bedre løsning i stede for valnøtter. selv om kanskje valnøtter var best...?
Oki ... her er resultatet av min eksperimentering med denne oppskriften ... De ble KNALLGODE! Hadde med på besøk i stad også, de falt virkelig i smak!
Ca 120 g hver av valnøtter og mandler (finmalte dem i elektrisk kaffekvern)
100 g smør - jeg smeltet det
4 egg
50 g rårørsukker (kan selvsagt erstattes med valgfritt søtstoff med mengde etter smak)
Litt hakket mørk sjokolade (jeg tok fire ruter Freia Premium)
1 ts bakepulver
Blandet alt sammen, det ble nok til ni store muffinsformer. Deigen ble flytende. Stekte den litt lenger enn de opprinnelige, ca 20 min på 180 grader.
Jeg brukte litt rårørsukker fordi jeg mener det er bedre enn fruktose og søtningsstoffer, men jeg tok veldig lite, så muffinsene ble bare svakt søte. De smakte bare helt nydelig! Kan nesten ikke tro det ikke er mel i dem, tror det er de beste muffinsene jeg har smakt :)
Mmm det hørtes helt fabulous ut! Skal jeg lage når jeg er i fase 4 iaffal!! Jeg har nemlig prøvd å lage en søt versjon av disse og jeg mislyktes fullstendig... :o Kult at du fikk det til!
Lagde disse igår, ble kjempegode så jeg lager ny porsjon idag - må ha litt i frysen.. Hadde ikke søtningstoff i de så jeg bruker de som brød.. Var knallgode med fårepølse, skinke mm og majones.. Synes nesten de var bedre som brød enn de "brød oppskriftene" jeg har prøvd.
Skal prøve de med sjokolade senere..
Jeg lagde disse i dag, men skjønner ikke hvordan dere fikk 12 store muffins (av original oppskriften??).
Jeg fikk 8, og da fikk jeg ikke fylt opp helt i muffinsformene på alle..??
Men så laget jeg denne varianten:
113 gr valnøtter
113 gr mandler
50 g philadelfia ost (naturell)
1 Atkins Andvantage Bar (Decadence)
100 gr smør
4 ts Splenda
1 ts bakepulver
Jeg smelta smør, atkins bar og osten før jeg blandet det med resten av det tørre... Ble 8 stk (store muffinsformer)....
Sssslurp!! Disse ble saftige og skikkelig knallgode!!! Skikkelig snop!! :)
Det er sikkert like greitt med 8-9 stk. Så får du litt høyde på dem. De ble ikke så store med 12. Deler man dem i to når man lager 12 så blir det som 2 middels tjukke skiver. De skal ikke være for høye heller, da blir de ikke gode inni. De er veldig mektige - syns jeg !
Jepp, det kan jeg skrive under på. Jeg doblet forresten smør fra 50 til 100 gram i originaloppskriften (kan gjøre det sålenge jeg er på ketolyse), og da ble det utrolig saftige og gode OG mektige! Klarte en ostemuffins og hadde en sjokomuffins til dessert... Og det ble middagen i dag! :D
Jeg bakte disse nå i helgen, men med en 'tvungen' variasjon. Som ble vellykket;
Hadde visst ikke muffinsformer - og hadde visst ikke bakepulver. Brukte macadamianøtter, mandler og walnøtter. Stekte i brødform - og det ble PERFEKT! Skar i skiver og pakket de separat i folie. Lett å ta med - og lett å fryse.
Må bare bøye meg i støvet og takke sååååå mye for denne oppskriften:D Har forsøkt ulike bakverk (ulike lapper og brød), men ingen har falt i smak. Men denne!!!! Nam :sikle: Hadde du vært her Nille, så skulle du fått en real klem, men sender deg denne i stede:klem:
Disse er såå gode. Nå har jeg nettopp laget et nytt brett, står til avkjøling på kjøkkenet. Neste gang skal jeg lage dobbel porsjon, for jeg får bare 6-7 muffins utav røra. Men EN muffins er jo et måltid, for jeg deler den i 3 "bunner" som jeg har pålegg på.
Rise and shine!
Bakte deilige muffins i går kveld. Herlig til frokost, med ost, tomat og litt salt..
jeg brukte paranøtter i stedet for mandler, da vil det vel si at det kanskje er bare ca 2 karber , istedet for 2,44? Er jo bare 3 kh i para og 8 i mandler..?
Jeg laget med hasselnøtter og valnøtter, ble fantastisk gode. Har hatt meg en i dag med meierismør skåret med ostehøvel, nam,nam dette var snadder:) noe av det beste jeg har smakt av "brødmat"
Lagde disse i går,kjempegode..kjøpte bogskinke i dag som jeg skal putte inni nestegang og kanskje pizzafyll? Kjøpte ferdig pizzafyll der det var bare 3g karbo i hele boksen så det skal gå bra tenker jeg?
Disse er så gode, så jeg ville bake dem en gang til, men med litt variasjon. Er geniale å ha med seg som frokost på jobb, men siden de er litt "tunge" med alle de nøttene tenkte jeg å variere ved å raspe og ha i en squash. Funket ypperlig. Tok også å pisket eggehviten slik at de skulle bli litt luftigere, men vet ikke om jeg fikk det helt til, kan godt hende det "punkterte" litt da jeg blandet inn squash/nøtte/plomme/smør blandingen. Uansett. Ble 12 fine store muffins som jeg nå har fryst og skal bruke til frokost på jobb. Den 5 januar begynner jeg for fullt på lavkarbo igjen, akkurat nå lever vi ikke så strengt, er tross alt jul bare en gang i året.
Jeg tok foresten også å hadde litt revet ost på toppen, helte på litt olje før steking og drysset over fersk timian- supergodt! Nybakt, delt i to med smør på- nam!
Disse muffinsene er kjempegode! Men som ern variasjon kunne jeg tenke med å lage en litt "saltere" versjon. Er det mandlene som gjør at de smaker litt søtt? Hva om jeg erstattet mandlene med paranøtter? For paranøtter er vel ikke like søte som mandler?
Andre forslag?
Har bakt disse i dag og de smaker kjempegodt!!
Spiste med smør og brie på. Mmmm.....
Men; jeg reagerer på mandler da, så må nok byttemed noe annet neste gang jeg skal bake. Noen tips til hva bruke annet enn mandler som ikke har mer karber?
Fra en muffins form til en annen - og helt utenom tema - er det noen her som har muffinsformer i silikon eller noe lignende? Dvs sånne som ikke er engangs? tenkte å kjøpe meg det, men ei som hadde slik i silikon hadde visst ikke hatt noen gode opplevelser med den? Har forresten disse i ovnen nå, gleder meg til å smake på dem :D
Jeg har silikomformer. Mer fornøyd med de enn med sånn teflonbrett-former hvertfall :ja:
Men det smakte såpe av oopsiene mine, men tror det var fordi det var første gangsbruk :D Vasket, men kanskje ikke godt nok.
lagde disse i dag, men brukte salte mandler og peanøtter, tilsatte sukkerfri karamell sirup , byttet smør med cocosa og hadde hakket sjokolade i...det var syyyyyykt godt!!!
hadde også noen uten det søte i og var kjempe godt det også...
Jeg lagde dem i dag ettter originaloppskriften, og puttet en halv pakke sprøstekt bacon og et par feta-terninger i hver form. Det kunne godt vært mer av både bacon og feta for det var knallgodt.
Jeg har også lagd dem med litt søtning, litt kakopulver og en bringebær eller to i hver form også. Var kjempegodt.
Nå står min første porsjon i ovnen med halloumi ost, den salte smaken av det tror jeg blir skikkelig god. Har spist "bolle" med halloumi i på ferie og det var knallgodt. Litt spent nå.
Åh, nå blei jeg glad! Var jo innmari gode jo! :) Jeg brukte og smeltet smør, hele greia var jo spiseklart på 20 min! Genialt!! Brukte vanlige muffinsformer og det ble 14 stk med god størrelse. Tenkte nå om dette kunne vært brukt som pizzadeig... ost er jo i pizza alikevel :sikle: Ellers vil jeg nok kanskje ha i lit hvitløk neste gang, så kan eg bruke de og spaghettisaus :D Det er ikke mye som skal til for å glede en liten pike, hehe
Da står disse i ovnen hos meg... Håper ikke jeg blir skuffet! Har fulgt orginaloppskriften, men har tilsatt litt splenda og kanel i et par, og vil prøve å legge på en rute coletta sukkerfri melkesjokolade på et par mens de er helt varme og sjokoladen smelter og renner litt utover... Savner litt søte kaker...
håååååååååååååååååååååper dette blir yammi, for det trenger jeg i dag!
De med sukker og kanel smakte digg, som arme riddere
De med melkesjokolade kan helt fint erstatte brød med nugatti
De andre kan nytes med meirismør høvlet med ostehøvel og jarlsbergost eller leverpostei og majones, makrell i tomat osv...
Eneste ulempen er at jeg spiste 3 stk på en gang, må passe på karbene!!!
Mmm! Disse er SÅ gode! :D Lenge siden jeg har laget de nå, så gleder meg til de blir avkjølte og kan spises :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.