Bunnen
4 eggehviter
125 g sukrin
125 g malte mandler
1 ss bakepro
1,5 ts bakepulver
mal mandlene og bland alt det tørre. Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig med det tørre. Smør en 24 form og stek på 180 grader i ca 30 min.
Den hever seg møe, men vil falle sammen litt etterhvert.
Gul krem
4 eggeplommer
noen dråper Stevia vanilje
1 dl fløte
120 g sukrin
100 g usalta meierismør
Kok opp alt untatt smøret, la det tykne litt. avkjøl noe.
Tilsett smøret.
Sett kjølig i 2-3 timer og VIPS, så har du kaka si:p
Skjønner SÅ godt hva du mener, beste kremen jeg også vet:)
Men jeg lover deg, prøv å bake bunnen, den blir veldig stor, 3 dobler seg- og er nydelig.
Kan jo lage dobbelt fyll da.... Må si jeg fantaserte om det:p
Blir jo nesten som suksessterte!
Må prøves.. begynner plutselig å glede meg veldig til en nær forestående konfirmasjon likevel. Har funnet mye jeg kan bake nå :p (har ingen planer om å fortelle familien at kakene er lavkarbovarianter)
Bare hyggelig :) Jeg sitter her og spiser av den nå, tenkte jeg skulle ha en sunnere middag:o
Som du ser av bildene kan du jo pynte den med hakket 80% sjokkis. Det blir jo litt lekrere da, og du trenger ikke så møe iom det smelter oppå den varme gule kremen.
Lykke til med konfirmasjon!!;)
Supert at du likte den:klem: Det ble jeg glad for.
Håper bare at flere orker å prøve den, for som du sier er det suksessterte, skikkelig sådan.
Kos deg :)
Vel frøken... Det er jo bare en sånn ting man prøver seg frem med. Mulig det ikke er nødvendig. Du kan jo prøve uten, blir sikkert like bra ;)
Tenkte kanskje det ville heve litt mere, og det gjorde det virkelig. Mulig også uten, det er jo eggehviter og bakepulver lell.:)
Jeg brukte det - men reduserte mengden. Brukte ca 100 istedet for 125/120 såvidt jeg husker:) Jeg bruker litt flytende natreen for å balansere "kald" smaken fra sukrin. Anbefaler at du smaker deg litt fram underveis, både på deig og toppingen :)
Åhh denne var virkelig god altså - den skal lages på nytt SNAREST! ;)
Jeg brukte også blanding av sukkertyper, sukrin og natreen, nå siste gangen. Det ble ingen ising nå, og kaka er rett og slett borte IGJEN:(
Fikk beøk av en god venn og hans familie, og der var det ikke snakk om at det var lavkarbo eller ei, kaka forsvant. Veldig stolt så klart, men litt kjipt at det ikke ble ett extra stykke til meg dagen etter. Moro at den faller i smak.:p
Lag TO neste gang og frys ned i biter - det skal jeg gjøre. Rettere sagt - det ska jeg FORSØKE og få gjort hahaha!
Jeg er bare glad jeg får i meg litt nøtter (som jeg ikke er glad i ELLERS, og at den ikke inneholder sjokolade som jeg bør roe ned litt inntaket av...)
Jeg har anbefalt den på facebook allerede jeg ler ;)
Åh så koselig da! :p
Ja jeg må jo innrømme at jeg gjerne vil folk skal prøve den, for det er jo tross alt lavkarbo-deluxe:D
Jeg venter på mere sukrin, for nå er jeg tom. Håper det kommer før helga, for jeg bare MÅ ha noe godt lørdagskvelden.:rolleyes:
Må bare si at denne kaken var HIMMELSK <3 Reduserte surkinmengden til 50 gr. i bunnen og hadde ca. 20 gr. i kremen. Merket likevel biiiiittelitt av sukrinen, så kommer helt sikkert til å droppe den i kremen neste gang. Denne kaken kommer uten tvil til å bli en gjenganger :) Tusen takk for kjempefin oppskrift!!
Lagde "suksessterte" igårkveld. Det ble suksess :-) Hentet inspirasjon og tips fra flere tråder og oppskrifter.
suksessterte
BUNN:
4 eggehviter
200 gr mandler, grovmalte
Søtning: 1 dl splenda og 0,5 dl sukrin(knust i kaffekvern)
1/2 ts bakepulver
Mal mandlene. Bland inn bakepulveret.
Mal sukrin(en kan vel da strengt tatt bruke sukrinmelis??).
Stivpisk eggehvitene med søtningsmiddlet.
Vend til slutt forsiktig inn de malte mandlene.
Stekes ved 175 grader i 25-30 min. Ikke varmluft. Avkjøl.
GULKREM:
4 eggeplommer
1,5 dl fløte
1 vaniljestang(frøene da....),
150 g usaltet smør
0,5 dl splenda.
1 ts sukrinmelis.
Bland alt i en kasserolle og kok opp på svak varme til det tykner. Rør hele tiden slik at det ikke brenner seg fast.
Kremen tyknet, men var noe flytende, men ble fastere ved kjøleskapstemp. Hadde tegn til at den var på nippet til å skille seg når den var varm. Jeg varmet den kanskje litt for mye. Tok den over i en kald bolle og satte den på kjøl.
Smurte krem på kaken dagen etter.
Kaken ble nydelig god. Ingen "ising" eller rare bismaker. Den ble jo selvsagt noe forskjellig fra høykarbo-kaken, Bunnen mindre "seig" enn vanlig høykarbo-versjon. Kremen ble litt mer smør'ete enn høykarbo-kaken.
Kaken kan godt være søtere, kanskje har jeg litt mer søting i kremen neste gang. Den ene ts med sukrinmelis i kremen var et forsøk på å gjøre den litt søtere..
:-) NAM, denne blir nok med til 17.mai-festen!
Har kjempe lyst på akke i morgen på 17 Mai, men er veldig ny på dette med lavkarbo og har ikke så mye i skapene.
Er vaniljepulver, det samme som vaniljesukker?! For har skjønt at Stevia tar litt tid å skaffe fra utlandet!!
Og har noen en sammensetning av søtstoffer de har prøvd å kan anbefale, har litt dårlig tid så har ikke tid til å "misslykkes":)
Ja der er vel det, men jeg vil anbefale deg å bestille steviadråper. Du får dem i alle forskjellige smaker og kan bruke dem til ALT!!! Fra kaker til kaffe og drinker, is i joughurt... Og ingen karber.
Lykke til, for denna kaka vil du falle pladask for.;)
Har bestilt stevia, men de får jeg jo ikke før etter 17 mai, og synes det blir så trist å ikke kunne ha med noe å spise i morgen! Jeg vil jo ikke sprekke etter 1 uke:) Har allerede gått ned over 1 kg, og det er jo så motiverende!!!!
mmm denne så god ut, kansje jeg lager den på min datters bursdag, bare til meg, kan man fryse den med gule kremen på? noen som har laga den i muffins former?
Næsj...blir ikkeno kake her nei.... jeg ringte til mannen før han dro fra byen at han skulle kjøpe hakkede mandler, fordi det er bare noen butikker som har det, og garantert ikke noen i denne bygda. Men neida.... han mente at det hadde de, no problem. Men det hadde de ikke of course.....og jeg har ikke sånn kvern, så dermed blir det ikke god kake i morgen. Hvorfor må menn være så inni gamperæva sta og sære........:mad:
Jeg har ikke sånn mandelmel og slikt, derfor var denne kaka genial.
Noen fikk visst dårlig samvittighet og dro langt avsted for å kjøpe hakkede mandler. Hadde vært billigere med en kvern på biltema, men den stenger 5, så det er umuligt for han å nå den på en hverdag. Men tror jammen jeg skal kjøpe meg en på lørdag.
Jeg står å lager kaka nå jeg...veldig spent på resultatet!! Veldig redd for å få den isete smaken for hadde veldig lite natreen, så ble mest sukrinmelis:confused:
Lurer på om kakebunnen min ble litt rar?? Den trakk seg inn fra kantene på springforma, er det vanlig? Den slapp liksom kanten med 0,5cm rundt hele:confused:
Synes kremen smakte litt "rart"...hmm...men det blir kanskje bedre på kaken?!?
Jeg har min bunn i ovnen nå, og den ble veldig kornete... Kan hende det er fordi jeg brukte mandelmel og fiberhusk :rolleyes: Man tager hva man haver, og funker det ikke så funker det ikke :cool:
Da var kaken min ferdig, skal bare avkjøles:) Er veldig fornøyd med bunnen (sett bortsett fra at formen ble litt rar), men toppingen var jeg ikke så fornøyd med...synes liksom det ble litt besk smak?!? Mulig jeg har gjort noe galt! Jeg får smake litt i morgen når den er ferdig avkjølt, håper den er bedre da!!
Jeg har laget denne i dag, og kremen ble helt super.
Bunnen ble veldig kompakt, men smaken var det ikke noe å utsette på.
Har brukt blanding av sukrin-melis (ca 2ss),natreen(ca2ss) og stevia(ca1/2ts) som søtning. Synes ei slik kake må vær søt. ;)
Den kremen er så god at jeg kunne ha slikket kjelen :D
Godt å høre Libba:p
Kan ikke skjønne at ikke kremen hos noen ikke blir bra. Jeg laget den igjen nå i kveld, og den er helt perfekt for vår smak. Og dere ser jo at bunnen min hever møe...
Men at det blir litt nøttete av bånn trur jeg er fordi den heter nøttebånn:D Sånn jeg ville ha den.
Kaken min var VELDIG god etter å ha stått over natten :D Men bunnen er fortsatt kjempekompakt - lurer på om det kan være fordi jeg blandet eggene sammen med det tørre litt for hardt? :confused:
Jeg syns den ble litt vel søt, men det tror jeg er fordi jeg er noe avvent med søtt, fordi da jeg tok med kaka på grillfest sa alle at den var perfekt :p
Denne ble kjempegod!! Klarte ikke å vente helt til den ble kald ;-)
Men som mange andre sier, så blir det kald smak, så neste gang blir det nok en blanding her også. Men uansett en VELDIG god kake!! :-D
Hva skal du bruke den til? I stede for bakepro, tenker du? Da ville jeg heller droppet det helt! Jeg brukte fiberhusk og det gikk helt fint! Er jo bare en spiseskje!:)
Ja jeg prøvde ketolyse bakemix og følte at denble veldig... tørr...!!
Ikke noe sukse`det der nei! Og så venta jeg forgjeves på Iherb pakken min med sukrin i... har bare splenda, og det anbefales ikke å bruke!!!:(
Er helt ny i dette. Holdt på en uke bare. Men kjempemotivert for å fortsette etter å ha sett at vekta viser minus 1,5 kilo :)
Våren er jo tiden for avslutninger på skole, fritidsaktiviteter osv. Og da må foreldrene bake. Synes denne kaken så nydelig ut, så skal prøve meg på den. Men har to små spørsmål.
Kan Dr. Lindbergs fruktose brukes i stede for Sukrin, eller er Sukrin mer lavkarbo vennling?
Hvor får man kjøpt Stevia vaniljedråper? Er det helsekost?
Vil bare gjenta at fruktose er ikke lavkarbo-mat... faktisk verre enn rent sukker, du kan lese en artikkel om fruktose her :)
Jeg bruker sukrin av og til, men også flytende natreen fordi det blander seg bedre, og jeg synes det smaker bedre enn sukrin. Kan blandes både i varmt og kaldt.
Denne kaken er forresten bare genialt god ;) Smak deg fram før du setter den i ovnen, og mens du lager gulkremen så det blir etter din smak søtningsmessig sett :)
Jeg brukte natreen, og litt bakemiks fra lavkarbo. Bakemiksen dropper jeg neste gang, for det gjorde den veldig tørr. Men kremen ble fantastisk!! Nå står den i kjøleskapet, klarer jeg vente?
Skal ha bursdagskalas for minstemann i morgen, veldig lyst å lage denne kaken men har ikke stevia. Noen forslag på hva jeg kan bruke istedet? Hakkede nøtter på toppen vil vel og smake godt??? :)
Bruk sukrin eller sukrinmelis. Mindre mengde om du bruker melis enn sukrin. Du kan også bruke flytende natreen. Det smaker bra med nøtter allerede av kaka - men hakkede nøtter oppå den gule kremen går fint. Du MÅ ikke det, kaka er etter min mening mer enn god nok uten noe topping :)
Har bakt denne kaken flere ganger nå. Den er jo bare sååååå god. Lillemor har bursdag i morgen, så denne bakes til mor :) Mannen til ei venninne liker ikke kaker, så hun er begynt å bestille denne hos meg når det er noe. For mannen elsker den :D
Laget denne i går.....Bunnen ble i grunnen bedre på smak enn fyllet.....jeg hadde ikke så mye Sukrin igjen så jeg måtte supplere med Sukrinmelis. Blandet også inn litt Splenda og flytende Natreen. Den umiddelbare smaken er kjempegod men så kommer det en slags stram "kjemikalie" smak etterpå som ødelegger litt. Og det er akkurat som om jeg "svir" litt på leppene.....
Men den blir helt klart spist opp!!! I går spiste jeg MASSE! Som Nerthus skriver er jo denne kaka tilnærmet perfekt næringsmessig....hvorfor får jeg da dårlig samvittighet når jeg vurderer å ha denne til frokost????
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.