Har prøvd ALT hele mitt liv og nå er jeg dritt lei.
Gjør som Skaldemann og George i Seinfeld - The opposite.
Har ikke fått boka enda, men har startet litt smått.
Dette var gårsdagens meny:
Frokost: Omelett av tre egg, 75 gram bacon - stekt i rikelig mengde meireismør.
Lunch: 1 kg grillede kyllingvinger (overvinge)
Middag: Omelett av tre egg, 75 gram bacon - stekt i rikelig mengde
Kvelds: 2 nakkekoteletter stekt i meierismør.
Drikke: Vann.
Vektklubben opplyste dette til å være 69 % fett og 31 % protein. Andelen karbohydrater blir vel så liten at den ikke regnes.
Glem kalorier, men for ordens skyld ble dette nøyaktig hva Vektklubben har anbefalt meg for å minske 1 kg pr uke, når jeg trekker fra dagens trening (27 km moderat sykling)
Ser dette ut som en grei dag?
Er forøvrig 182 cm og veier 120 kg
Dagen i dag startet med en frokost Grete Roede heller ville begått harakiri av enn å ha som søndagsmiddag.
250 gram mørbrad i strimler stekt i 50 gram meierismør og kokt inn i 1 dl kremfløte...
Blei fysen igjen rundt 11.00 og la på to kaffekopper med 1/4 kremfløte....
Du kan godt sikte på enda høyere fettprosent. :p Spis for eksempel kyllingvingene med en rømmedip, ha en klatt kryddersmør eller bearnaisesaus på kotelettene. Viktigst er at du spiser deg mett, og holder deg mett en stund.
Har du noen av Skaldemans bøker/oppskrifter? De er hjelpsomme og underholdende å lese!
Det ble som sagt 250 gram mørbrad i strimler stekt i 50 gram meierismør og kokt inn i 1 dl kremfløte til frokost.
Deretter har det blitt 3 kopper kaffe med en god klunk kremfløte i løpet av dagen.
Ingen lunsj, men nå ble jeg såpass fysen nå at jeg la på 70 gram Norvegia og 30 gram Salami.
Er oppe på 71% i fettprosent.
Joda, det har blitt mange kalorier, men jeg er vel egentlig ganske mett, heller litt fysen.
Kunne dog lagt på det dobbelte hvis jeg hadde lurt inn litt brød imellom slagene.
I omstillingsperioden kan det godt hende du spiser større mengder mat enn ellers; det er helt normalt, og mye bedre enn at du går rundt sulten / "sprekker" på noe karbohydratrikt. Etter en stund (ikke så lenge, sannsynligvis bare 1-2 uker) vil du merke at kroppen tilpasser seg det fettrike kostholdet, du er ikke så sulten lenger, og trenger sannsynligvis ikke like mange måltider, fordi maten du spiser holder deg mettere enn før. Da vil også kaloriinntaket ganske naturlig begrense seg, selv om det du spiser er 70-80% fett.
Så - jeg ville ikke stirret meg ihjel på kcal-tallet, verken nå eller i måneden som kommer. Konsultér dem heller senere ved eventuell langvarig stillstand. :cool:
Du får ha lykke til! Blir spennende å se resultatene som utvilsomt kommer! :D
Fysinga forsvinner etter noen dager, det er bare hjernen din som skriker etter sukkerdosen og den medfølgende endorfin-releasen i hjernen. Kornprodukter stimulerer forøvrig også de samme reseptorene i hjernen som opium (dog selvsagt i mye mindre grad) så mellom endorfiner, opiat-stimulering og lettvindtheten ved brødmat er det ikke rart man blir avhengig av dritten!
Damn den maten din forresten! Sitter her uten mulighet til å spise skikkelig på noen timer, og ble så kjøttsulten av menyen din at jeg har lyst til å skrike! xD
Det går vel ikke an å bli lei stekt flesk! hehe! :lol: Bra meny du har - og enda kan du kjøre på med mer fett. Syntes det var det vanskeligste når jeg gikk på Skaldeman; Å få opp fettprosenten!
Sjampinjong kan du spise - deilig for å trekke opp fettet fra pannen, som du sier. Inneholder også veldig lite karbohydrater i seg selv. (og hvis du heller på litt kremfløte, kan du ende med en herlig fet soppstuing?) Skaldeman tillater også noe spinat og grønn asparges, om ønskelig. :)
180 gram ribbe og 550 g kyllingvinger, men da møtte jeg veggen.
Vet en vel kun skal spise seg passe mett, men det er ikke lett når det "bare" er 8-10 vinger igjen.
Vel, det jeg merker er at søtsuget allerede er borte. Faktisk så ille at jeg ikke klarer tanken på Farris med Mango&Papapya.
Er dessverre ikke kjempeglad i kranvann da jeg alltid syns jeg kjenner en klorsmak, men prøver Farris med Lime.
Tror det går bedre med noe syrlig enn søtt.
Kjenner på hodet at Karbene er på vei ut, men opplever intet sug, tvert i mot.
Er stapp mett.
Tror ikke jeg er i Ketose enda, men 20-30 km på landeveien i dag burde vel fremprovosere det ytterligere.
Dette går nok strålende! :p Heldig tid på året å legge om til denne typen kosthold også, for nå er det jo snart ribbe-tid i hytt og pine. Mmm, ribbe :sikle:
Dæven, i går ble det mye mat.
Toppet med en grosse nakkekotelett med fersk champignon innkokt i fløte og meierismør til kvelds.
I dag spiste jeg en liten nakkekotelett til frokost oga har tatt 2 kopper kaffe med fløte.
Kunne vel strengt tatt stått over....
Men, har også slitt noe voldsomt i natt med plager.
Vet ikke om det er hjertet eller en muskel rett ved.
Kjennest ut som at hjertet er "stølt".
Umulig å ligge på siden med hjertet ned, eller på rygg.
Sovnet kun ved å ligge på andre siden, men våknet presis hver time.
Skikkelig slitsomt og litt skremmende...
Har også gjort vondt (strekt) når jeg løfter armen over hodet.
I løpet av dagen har det blitt mye bedre, men jeg vurderer å stå over trening i dag.
Tar du kosttilskudd? Veldig mange har behov for ekstra magnesium på denne typen kosthold, det kan "kurere" typ hjertebank og leggkramper - jeg har ingen erfaring med det du beskriver, men jeg antar det er en "omstillingsplage".
Det kan være lurt å feks kjøpe kosttilskuddene til ketolysekuren, siden de er satt sammen spesielt med tanke på å dekke behovene ved et ketogent kosthold - og samlet sett er de som regel billigere enn å gå på apoteket og kjøpe alt mulig. Det er fort gjort å få for lite salter/mineraler i begynnelsen!
Smerter ved bevegelse = muskulært, har ingenting med hjertet å gjøre. Du kan nok roe helt ned:)
Muskelsmerter er ikke helt uvanlig, og er kjennes igjen ved at de ikke har sammenheng med fysisk anstrengelse, smerter ved bevegelse og dyp innpust, og er ømt når du trykker.
Den ble avsluttet på værst tenkelig måte, dvs med middagsparty, men jeg må kalle det en ”kontrollert sprekk”.
Det ble ca 40 gram søtpotet til middagen og en liten tiramisu til dessert. Dette er til gjengjeld det eneste jeg har spist av "fy mat" hele uken.
Så ble det selvfølgelig nok alkohol, men heller ikke altfor mye.
Dette er hva jeg har erfart så langt:
Føler meg mer og mer ”stabilt” mett
Vært veldig lite slapp
Har trimmet som normalt uten problem (sykler)
Sovet bedre
Har ikke savnet en karbohydrat, snarere tvert imot
Tror ikke jeg har vært nevneverdig mye i ketose
Spist en halv gris og det har vært grisegodt
Spiser jeg 4000 kcal en dag så trenger jeg knapt å spise dagen etter. Hadde dette vært karbomat ville jeg garantert spist minst like mye dagen etter.
Fordøyelse virker nærmest normal
Spist lite ost, men drukket en del kremfløte i kaffen. Dette føler jeg har tatt av for søtsug og det har holdt meg mett mellom måltidene. Har også brukt meirismør
Ikke hatt det ”skriket” i magen etter frokost
Vekten har flydd fra 0 til -1,1 i løpet av uken, men aldri vært over utganspunktet
Vekten i dag viste -1,2
Motivasjonen til å fortsette er på topp
Nå blir det lenge til neste karbohydrat finner veien inn i dette systemet.
Gratulerer med første uke overstått og flott nedgang! :heia: Det virker som om du har spist godt denne uken, og likevel gått NED i vekt. Det er helt fantastisk! :)
Kos deg videre med maten - som det sies vil du etterhvert ikke klare å spise så mye mengde - men kjør på i starten, kroppen din trenger all den hjelpen den kan få for å få i gang fettforbrenningen ordentlig :)
Takker for svar og jeg tror dere har litt rett alle.
Har "stappet" i med baconsnacks de siste dagene, og dette er så salt at jeg nesten brekker meg og totalt unødvendig mat.
Hadde jeg spist samme kalorimengde i egg & bacon ville jeg ikke klart å gå.
Ergo, vi snakker om unødvendig overspising.
Føler meg egentlig like "pakka" etter å ha spist dette som potetgull. (nei, det er ikke nevneverdig med karb i svoren)
Har en del tanker rundt kostholdet jeg spiser om dagen og min foreløpige raske konklusjon er at dette ikke handler om annet enn naturlig kost, kost vi alltid burde spise, men med fett som viktigste energikilde, selv om næringsmiddelindustrien ikke er enig....
Ergo hører heller ikke daglig inntak av oversaltet baconsvor, svøpt i palmeolje inn....
Spise for mye? Ja, det har blitt nok, men vil jeg "klare" meg på 2000 kcal i fett?
Blir veldig lite mat i mengde?
Men jeg tror det er lettere for meg å legge på 1000 til og heller brenne det av på trim, selv om den blide svensken ikke mener man burde.
Jeg ser på trim som sundt, noe jeg har lyst til og noe som også er "mental" trim.
Mange drittsekker som får passet påskrevet i mitt hode etter 45 min på sykkelen...
Søtsug har jeg ikke hatt siden jeg spiste min første halvkilo kyllingvinger til frokost.
Det skal nevnes at jeg til "vanlig" legger nedpå en stor porsjon "Statens kostholdsråd" til middag. Etter 20 min på øyet er jeg som regel så sulten og søtsugen at jeg kunne drept.
En skive brød med nugatti smaker bedre enn sex i de minuttene der. (gjorde...)
Ellers tror jeg ikke at jeg fortsatt ikke har vært i ketose.
Rart, da jeg tidligere etter trening lukter ren aceton .
Men det kommer vel...
Jeg har bare et par råd på bakgrunn av egen erfaring:
baconcrisp = salt = vannbinding i kroppen. Du vil mest sannsynlig FØLE at du er full av vann også.
spis så mye du vil - dette vil som andre har sagt tidligere justere seg. Nok fett og nok mat og kroppen din vil etterhvert gå over til optimal fettforbrenning. Husk det KAN ta 2-8 uker...
Jeg spiste generell lavkarbo i 6 mnd uten å gå ned - men stoffskiftet mitt gikk opp, chrons-symptomene ble borte, fettforbrenningen kom i gang - og jeg ble et lykkeligere menneske av å spise lykkelig mat ;) Jeg må redusere/kontrollere kcal for å gå ned - men jeg spiser nå 100% lavkarbo hele tiden så spiser jeg litt mer en dag så vet jeg at vekta står stille :)
vær tålmodig. Nyt maten. Les og lær MER om kostholdet, prøv ut ting, og KOS deg!
Vær litt flink i starten til å holde deg unna ekstra salt snacks - husk å drikk MYE vann fordi fettforbrenning ser ut til å trenge mer vann enn på et høykarbokosthold, hold deg unna evt søte alternativer - og som Skaldeman sier - vent til du er halvveis før eventuelt "skeier" ut :)
Hei alle, jeg har holdt på i 35 dager, og har tatt av ca 3 kilo, - litt mindre enn jeg kanskje har håpet på, men jeg har veldig lavt stoffskifte og må ta piller for det, så....jeg er fornøyd med vektnedgangen totalt sett.
Det MEST fantatiske er allikevel følelsen i kropp og psyke:
-Kroppen er "lett" og ikke oppblåst, ikke full av "vann"
Avslappet innstilling/følelse ifht mat, . har bare bestemt meg for å holde meg unna alle karbene, er i ketose hele tiden, har ikke hatt noen sprekk
Ikke søtsug eller snacks-sug, hverken fysisk eller psykisk
Er fornøyd med meg selv!
Jeg skal fortsatt ned ca 22 kilo, så dette kommer til å ta tid - men jeg tenker at tiden enten kan jobbe MOT meg eller FOR meg - og nå jobber den FOR meg :-)
Jeg liker godt egg/bacon, og spiser det ofte/daglig, selv om kvinner ofte går lei av dette, har jeg lest. Ellers går det i kylling, biff, og laks, gjerne med litt broccoli til, med meierismør. Tror allikevel at jeg ikke har høy nok fettprosent daglig, kan det være noe av grunnen til at vektnedgangen ikke går så raskt?
Lykke til "der ute", det er deilig å merke at vekten går ned, klærne blir løsere, og at jeg har det BRA!
1 kg fra startvekt, men jeg har sett vekta lavere enn dette i løpet av uka.
Går tregt dette her, men om ikke vektnedgangen har vært eksplosiv mener jeg å merke en del andre positive ting:
Føler meg ikke sulten lenger, bare tom.
Null søt/brødhunger, kun etter litt Pepsi MAX og ligt saft i drikkeflasken.
Sover bedre.
Bedre form, les mindre trøtt…
Så kommer spørsmålet…:
Grønnsaker, grønnsaker fra over bakken.
Noe som har tilført det med positive resultater?
Noe sier meg det…
Jeg har tidligere prøvd ketolysekuren, halvhjertet, og da dundret jeg rett i ketose med lilla sticks.
Den gangen var jeg totalt motstander av lavkarbo, så jeg tror ikke forsøket varte særlig lenger enn en uke.
I dag er jeg overbevist om at dette er vegen å gå, både som diett og livsstil, men er veldig usikker på hvilken filosofi som passer meg best.
Tror ikke jeg hadde spurt om jeg hadde vært ned sikre 3-3,5 kg nå, men jeg har såpass mye ekstra at dette ikke burde vært noe problem.
Vel, jeg har aldri kjørt Skaldeman da jeg ikke har voldsomt mye å gå ned. Kjører mer egenkomponert med alt fra bortimot null til 60-70g karbo om dagen, helst i ketose hele tida. Mener at et sunt, langvarig kosthold bør inneholde endel grønt så jeg bruker mye brokkoli, spinat, blomkål, sopp, hvitløk og annet som er stappfullt av vitaminer, mineraler, antioksidanter og andre mikronæringsstoffer. Selvsagt er hovedandelen av kosten kjøtt, fisk, fløte, smør, egg, ost, osv. men maten blir så mye mer givende når man fyller på med litt gratinert eller smørdampet grøntfór av den lavkarbiske sorten.:D
Ja, min snikende mistanke er at dette kan fylle opp litt og snitte ned kcalori inntaket pr dag.
Har også vært litt redd for å fundere for mye på dette da jeg alltid har skyldt på broccolien for å gjære meg sulten etter middag.
Nå tror jeg heller det har vært sjokolade før jeg har startet å lage, brødskiven mens jeg har lagd og makaronien jeg har spist til middag som har forårsaket dette....
Ja er nok ikke brokkolien, fordi den gir ikke blodsukkersvingning slik makaroni, lyst brød og sukkerholdig sjokolade gjør.Ja, grønnsaker fyller opp slik at man ikke spiser like mye av det andre, og sånn sett inntar man færre kalorier. Jeg synes det føles tilfredstillende å få både karbohydrater (i form av grønnsaker) protein og fett i samme måltid.
Ååå, det hørtes kjent ut, gitt! :D
Jeg skal heller ikke ned så innmari mye, og har spist litt broccoli/blomkål hele veien, men ikke hver dag. Egentlig har jeg følelsen av at jeg har hatt mest hell med nedgang når jeg har spist litt salat ved siden av, men jeg vet ikke om det stemmer eller om det er andre ting som har spilt mer inn...
For å klargjøre: jeg tenker ikke i første omgang på vektreduksjon når jeg spiser grønnsaker med lavt karboinnhold, men heller på målet mitt om å bli en steingammel, smågal bestefar som er klinkende klar i hodet på tross av diabetes. Tar litt tilskudd i form av ketolyse-tablettene, store doser vitamin D* og kanelkapsler for å maksimere insulinsensitiviteten. Føler alikevel at riktig grøntfór har mye å bidra med både i form av farger, konsistens, variasjon og næringsinnhold, så prøver å få i meg endel av "tilskuddene" i naturlig form.
Etter at jeg spiste middag har jeg liksom ikke blitt skikkelig mett. Vært småsulten hele tiden og til og med hatt søthunger. La på en porsjon egg & bacon, men det hjalp liksom ikke. Når jeg hadde søthunger var det først og fremst appelsinjuice som lokket, deretter sjokolademelk.
Selv har jeg gått å irritert meg over denne brokkolien til middag, men samtidig tror jeg det er innbilning.
Uansett, sulten og fysen som jeg aldri har kjent tidligere på dietten.
Men hva hjalp?
Jo, en ting til som har vært problemet er at jeg har vært tom for fløte og ikke fått "fløtekaffen"
Og hva skjer når jeg endelig får fatt i en kvarting fløte klokken 22.00 og får veltet en skvett i en kaffekopp?
Jo, kroppen er dønn i vater.
Stapp mett, god og varm i kroppen og alt søtsug er borte.
Noen som har erfart noe lignende?
Riktignok er det en del kcal i fløte, men jeg fikk i meg under en dl.
Dette må påvirke systemet/blodsukker enormt?
Jeg går i alle fall aldri mer enn en meter unna kjøleskapet uten en lerke fløte i lommen etter dette...:-)
Frustrasjonen stiger....Opp igjen og kun -0,6 fra startvekt...
Det som er det mest irriterende er at min vekt de siste årene har steget i etapper av +5 kg hvert 2-3 år.
Når jeg har hatt en slik stigning har jeg over en lengre periode kunne spise whatever de neste året, nesten uten å gå opp.
Nesten så man føler at "aksene" krysses og det er et tak på hvor stor man kan bli.
I tillegg har det ikke vært veldig vanskelig å presse seg ned de 5 kg heller, men under det har vært nærmest umulig.
Vetknedgangen har ofte vært rask i uke en og to, men dette har med vann og gjøre.
Skulle tro man på denne kosten også mistet en del vann, pga karbene, men hvis så er tilfelle har jeg egentlig lagt på meg...
Det skjer ikke mye nå bortsett fra at jeg er mett, og dette tror jeg at jeg også ville vært på 3-3500 kcal "sunn" karbomat.
Merkelig at jeg ikke har hatt noe hodepine, ikke slapp, ikke utslag på stix.
Men, når det er sagt har jeg en snikende følelse av hva det kan være...
Vår venn fløten.
For det første fikk jeg vel strengt tatt bevist i går at fløten påvirker blodsukkeret mitt.
Følte meg like rolig som etter et glass cola.
Kcalorimessig er det jo også en bombe.
Har ingen problem med å få i meg 1/3 fløte på en dag.
Dette er over 1000 kcal og hadde jeg spist nakkekoteletter for dette ville jeg fått problemer....
Ost er også en luring. Føler meg alltid feit etter jeg har spist ost.
Så, ut med meieriproduktene? (snufs)
Inn med salat flytende i olivenolje/majones for å få opp fettprosenten?
Det er dessverre sånn at matvarer man føler en "avhengighet" til, veldig ofte er de vi egentlig ikke tåler så godt. Meieriprodukter, og da spesielt fløte, er en kjent synder. :( Jeg sympatiserer, for jeg stagnerer selv om jeg gir meg selv frie fløte-tøyler...
I forhold til grønnsaker - Skaldeman selv tillater/anbefaler spinat, og grønn asparges - begge fine og næringsrike, og veldig lavt på karber. Spinatstuing er superlettvint - lag den i stekefettet i panna etter å ha stekt koteletter, feks, bruk maaasse smør, og evt litt ekte fetaost dersom det skulle vise seg at du tåler geite/fåremelk litt bedre enn kumelk. :) Grønn asparges stekt i smør er også godt.
For videre meieriproduktfritt fettinnhold kan det være verd å sette av litt tid til å lære seg å lage bearnaisesaus, og andre variasjoner over sauser med eggeplomme/smør-base. Nam nam! Det går fort når man har lært hvordan!
Hei, jeg liker det du skriver.
For 10 år siden (eller mer) likte jeg å lage mat. Det har endret seg. Jeg har vært "Dronninga av Toro" i mange år. Så viste også vekta 104 kilo i dag. :(
Nei, det er ikke hyggelig. Men jeg tenkte å gjøre et nytt forsøk på Skaldeman inspirert kosthold. Jeg klarer ikke å se for meg hvordan jeg lager disse flotte rettene fra bunnen av med grønnsaker. Så det blir vel mye egg og bacon for meg også. Håper at lysten til å lage mat kommer tilbake.
Du har brukt mye fløte i kaffen. Jeg er halvt samisk, og min mor brukte å fortelle at samene hadde usaltet smør i kaffen i gamle dager. De hadde et enormt kaloribehov, for snøscooterens tid. Jeg tenkte ihvertfall å prøve det....
Jeg føler med deg, Jarrasann, for jeg har blitt en fløtoman. Nå klarer jeg ikke å drikke kaffe uten fløte, for det smaker bare helt forferdelig uten... :o Jeg VET at fløten gjør at vekten min ikke går ned lenger, men jeg har store problemer med å slutte med dette hvite vidunderlige dopet :lol: Kom deg ut av fløte-kjøret før det er for sent! :eek: :lol:
Jeg har begynt på lavkarbo idag, og himmel, denne var god... Har bare prøvd usaltet meierismør, kansje derfor jeg likte den så godt. Sitter og nipper til te med denne eggemelka i kaffepausen på jobben nå. Den metter bra. Prøv den, Veggpryd, hvis du ikke allerede har gjort det, jeg har ikke lest hele den tråden jeg linket til!
Tror det er kutt i fløte og opp med trim som kan være nøkkelen for meg.
Har en følelse at kroppen er fornøyd med 2500-3000 kcal om dagen om jeg deler de opp riktig og den trenger ikke alltid skrike etter mer om jeg trimmer bort 1000 av dem.
Jeg er nok i samme "dårlige" form som resten her, men nøkkelen min har vært pulstrening.
Før i væla så trodde jeg man måtte trene som i Rocky 4.
Halset nedover veien til jeg nesten kastet opp.
Begynte å gå, men kom det en bil var det bare å løpe igjen...:-) For en gjøk...:-)
Men med pulsklokke roer man det hele ned.
Jeg er så tung at jeg får 130 i puls bare av sette meg på sykkelen, og det er faktisk trim!
Opp med pumpen litt!
Problemet er dørstokkmila...
Vekta står rolig, det samme gjør magen...
I morgen blir det sydligere strøk så nå går jeg over på LCHA - Low Carb - High Alcohol.
Vel, tar det nok litt med ro, men så lenge jeg har et perspektiv som er resten av livet må man leve også.
Så, det gjenstår fortsatt å se om det er Skaldemann som er min messias, men lavkarbo tror jeg er nøkkelen til et godt liv.
Ja, tilbake fra en uke på LCHA kost og tid for oppsumering.
Vekta i dag viste 119.6.
0,5 på 4 uker, eller hvis man regner at jeg har tappet blodet for krutt (Glykogen?) så har jeg lagt på meg 2-3 kg....
Uansett er det stillstand.
Jeg har ikke fått trimmet noe de siste to ukene, men det skal vel egentlig være positivt...?
Den beste tiden var faktisk de to første ukene da jeg trimmet og jabbet på med fløte.
Da så jeg faktisk tegn til nedgang og jeg hadde en god metthetsfølelse etter måltider og i mellom.
Nå føler meg aldri helt mett, litt fysen hele tiden.
Jeg syns også fordøyelsen fungerte bedre da.
Men jeg eier ikke søtsug og intet i verden kunne fått meg på en karbosprekk
Begynner å tvile på at Skaldemann er maten for meg, men tviler ikke på at lavkarbo er det.
Ser det er stor ståhei rundt ketolyse og dette har jeg som nevnt prøvd halvhjertet tidligere.
Da fikk jeg i alle fall utslag på sticksen og mener også jeg husker noe av den "varmen" folk mener å merke.
Du kan jo bruke andre fettkilder enn ost og fløte - noen oliven, kokosmelk, avocado, bearnaisesaus... gjerne fetest mulig kjøtt også, kunne det friste med mer ribbe? :)
Alt jeg har lest om Skaldemann, tilsier at en mister mye vann i kroppen den første uken. Og sånn har det gått for meg. Jeg har tilogmed vært oppe og tissa om natten, det har jeg ikke gjort siden jeg var gravid. Jeg fikk opp glidelåsen på ankelstøvlettene i dag - det klarte jeg ikke i fjor. Mista du mye vekt den første uken?
Omkrets rundt magen er lik, vekten er lik, det meste er likt.
Det jeg merker er at jeg har mistet søtsuget, sover noe bedre, går lengre mellom hver gang jeg spiser og sjelden må på toalettet.
Har heller ikke hatt store bivirkninger, om noen.
Ingen hodepine, intet søtsug, ingen økt vannlating.
Spiser for eksempel egg & bacon til frokost, kotelett med egg og bacon til lunsj, entrecote med bearnaise til kvelds.
Fint lite grønnsaker, om noe.
Prøver å holde meg ned mot 0 i karbo og heller gjerne olivenolje over maten for å få opp fettet.
Bruker næringsinnhold.no aktivt og legger av og til inn i vektklubben for å få en oversikt over helheten.
Det er ikke greitt nei. Jeg er forberedt på nedtur de luxe for meg selv når vekta stopper opp. For alle opplever at vekta står stille en eller annen gang.
Men du får fokusere på de helsemessige fordelene, ikke søtsug og sover bedre. Så får vekta komme etter når kroppen din skjønner at dette er et varig kosthold. :klem:
Jeg lurer på om du spiser så mye fordi du tenker at det er lov, eller er du sulten? Ikke for å fornærme, altså. Men jeg synes å huske at Skaldemann spiste "døgnet rundt" i starten, og så gikk han over på 2 måltider om dagen, altså spiste han mindre.
Endret for å legge til: Og 1000 kalorier krever ganske mye trening. Rask gange forbrenner "bare" 384 kalorier på en hel time.
Nei, jeg blir ikke fornærmet! Tvert imot! Når man oppsøker anonyme fora må man tåle å høre ting, selv om man ikke liker det...
Men når skal jeg skrive et rotete innlegg for å svare deg og lufte tankene...
Spiser for mye?
Nei og ja.
Jeg spiser mye mindre nå i volum enn på høykarbo, men samtidig like energirikt på grunn av det høye innholdet av kcalorier.
Men jeg tror jeg spiser feil næringstoffer.
Tror det blir for mye kjøtt og for lite fett.
Fettprosenten må opp.
Ribben må i ovnen, kyllingvingene må alltid være i nærheten og flesket må sprute i pannen.
De to første ukene var jeg på sporet.
Lesset på med reint fett.
Fikk sjokk den ene dagen over hvor mye jeg hadde spist, men så ble det heller ikke frokost før kl 15 dagen etter.
Det er slik det må være!
Spiser man fett nok blir man mett nok....
Vurderer også å skippe fløten og ta shots av olivenolje for å mette skikkelig.
Trening...?
Med en BMI på over 135 brennes kcaloriene fort...
Jeg sykler stort sett mountainbike på flat mark, og kjører runder på mellom 25 og 30 km.
Dette tar meg ca 1 t og 30 minutter og i følge pulsklokka brennes ca 1000-1100 kcal.
Dette stemmer også i følge Vektklubben på VG og en uavhengig pulsklokke jeg har.
Har problemer med å få opp pulsen skikkelig når jeg går, men på sykkel kommer det fort.
Må begrense meg for å holde pulsen nede.
Riktignok ligger pulsen ca 20 slag over hva som sies å være optimalt for fettforbrenning, men det handler også litt om ligge i sin egen komfortsone.
Vi kjører på, men nå skal jeg smør som dip til baconet....
Opp til utgangspunktet i dag etter snart 5 uker.
Det vil si at jeg har hatt en netto økning i vekt på 2-4 kg siden jeg begynte.
Aldri følt meg så tung.
Jeg tror det er individuelt. Ser at flere som går på ketolyse går over til skaldermann når vekta stagnerer, og sikkert motsatt også. Må nok finne sin vei ja. Lykke til :)
På ketolyse spiser man grønnsaker (utenom gulrot, kålrabi og potet) i tillegg til middels med protein og mange av kaloriene fra fett. Der lyder det å ikke spise deg overmett, bare stille sulten. Og spise når du er sulten. Å drikke masse vann er viktig for at kroppen skal klare å forbrenne fettet. Vi må også ta tilskudd av vitaminer, mineraler og sporstoffer som er nødvendig med et slikt kosthold.
Ja og nei - det eneste som er sikkert, er at det som virker for den ene, ikke nødvendigvis virker for den andre. Lykke til uansett hva du velger. LCHF er det mye snakk om nå, og flere blogger om det.
Jarrasann, har du lest GI-noll? Den er ikke kun beregnet på kvinner( jeg har en mistanke om at du er mann, samma det;) ). Der står det litt mere om feks porsjonsforslag.
Jeg tar utgangspunkt i et et måltid i mengde er disse fakirbiffene hans, altså ei pakke med kjøttdeig blir to måltider. Jeg lager feks kjøttkaker som jeg spiser med ailoi til( oj, for en verden som ble åpenbart da jeg oppdaget aioli= 1pakke majones+1 revet hvitløksfedd+2ss sitronsaft+salt og pepper) ).
Kjøttet behøver ikke være fett, sålenge du spiser fett til. Jeg spiser masse kylling og kjøttdeig og har fett attåt.
Jeg opplever ikke at det er om å gjort å spise mest mulig fett slik jeg får inntrykk av her på forumet både når det gjelder Skaldeman og Ketolyse, fettet er energikilden som skal erstatte energien fra karbohydratene du ikke spiser. Mange har dog på forhånd litt fettfobi og da er det greit å si: spis masse fett, men jeg tror nå på det at om man spiser for mye fett, så vil kroppen velge det fettet til energikilde, og det er jeg 99%sikker på at Skaldeman også skriver i iallefall en av sine bøker. Det gjelder å finne balansen.
Prøv å spis fett kjøttmat, men prøv å regn ut hva du spiser og hva du trenger, det er mulig du må lære deg akkurat når kroppen er mett og ikke, det er fort gjort å spise mere enn man egentlig trenger, fordi metthetsfølelsen av ketogen kost kan komme litt tregere.
Ikke gi opp Skaldeman riktig enda. Selv han sier at man bør gi kroppen 3mndr på å omstille seg og at man i starten gjerne kan gå opp som ned før ting stabiliserer seg og kroppen er innstilt på vekttap.
Du har nok rett i en del av det du sier, men for meg er det nok også et ønske om å innføre mer (riktige) grønnsaker i kostholdet, samt å lage fastere rammer rundt det.
Og noe lettere tilgang til mat, feks ved salat til lunch.
Skal sette meg ned å jobbe litt med faste dagsmenyer og regne litt energiprosent og kcalorier.
Ketogen kost blir det uansett.
Har ikke vært i nærheten av en karbosprekk siden jeg startet og kan ikke tenke meg noe som kunne vippe meg av pinnen.
Jeg er helt sikker på at det er industriens raffinerte produkter og sukker som har drevet meg dit jeg er i dag.
Møkkamat som avler overspising.
Drittsekkene burde straffeforfulges for villedende markedsføring.
Ledelsen i Tine burde vært stillt for riksrett!
Blir ikke mindre provoserende av å se Kari Jaqueson sitte på tv å mene fedme skyldes latskap, med Tommy Nisse Steine som karaktervitne.
Selv satt jeg 1700 km på sykkelsetet i vinter, helt ned i -22C, mellom 1 des og 1 mai, i tillegg til skiturer og crosstrainer.
Spiste "kjernesunn" mat, med tidvise sprekker og gikk ned totalt 4 kg!
Så dro jeg på meg et skikkelig overtråkk i mai, blei stillesittende og straffet med 10 kg på 10 uker og har aldri vært så tung noensinne, og jeg mener selv jeg ikke overspiste voldsomt.
Latskap?
Men jeg må prøve noe annet.
Kall meg gjerne utålmodig, men jeg er bare så dritt lei av denne vekten at jeg snart spyr.
Og det ironiske er at selv om man snart hater mat og ønsker seg ned i vekt så skriker hodet etter mat, selv om magen ofte er mett.
Men du kan da spise grønnsaker på Skaldeman, minst 12g karbo pr dag og det er jo lurt å bruke de på grønnsaker fremfor feks fløte( min personlige mening, da mange av oss reagerer på melkeprodukter i større kvanta).
Det er da ikke noe problem å spise salat til lunsj og kvleds om du vil det. Jeg har spist enorme mengder tacosalat i de periodene jeg har spist Skaldeman etter boka.
Fru Jaqueson irriterer meg noe grenseløst, lat ja, jeg har aldri vært lat, jeg går ikke ned av å bare spise litt mindre fett og kalorier.
Du må lese GI-null av Skaldeman også velge hvilket opplegg du vil følge, han har nemlig tre forskjellige opplegg med ulik mengde kh per måltid.
50+ - tre deler kjøtte og en del fett. Grønne blader til pynt. 3 g kh per måltid, maks 12 g kh per dag. Gjelder for de som er særs overvektig, ekstremt insulinresistente (følsome for kh) eller som vil få en kickstart
25+ - to deler animalsk føde og en del grønnsaker. Kun grønnsaker som vokser over bakken er tillatt, forsiktig med tomater. 6g kh per måtlid, maks 18g kh per dag. Beregnet for de som har gått ned halve overvekten, veier 15-20 kg for mye i utgangspunktet eller synes 50+ er for radikalt.
10+ - tillater (ikke satser på) 9 g kh per måltid. Beregnet for de som har gått ned og er nesten i mål eller de som ikke er særlig følsome for kh.
I tillegg er Skaldemans forholdstall viktig. Det er antall gram fett dividert på summen av gram protein og gram kh. Det bør være 1 eller opp mot 1,5 i begynnelsen av vektnedgangen, men kan med fordel minkes ettersom kh inntaket økes.
Noe annet som er ytterst viktig er å spise når man er sulten til man er passe mett. Man skal også fordele maten på 4 like store måltider i løpet av dagen og ikke gå og småspise på ost, pålegg, masse fløte i kaffen osv.
Nå har ikke jeg lest hele tråden her og vet ikke helt hvor skoen trykker, men jeg tror det er viktig for deg å lese gjennom GI-null boka. Det er ikke så mye for en god del av teksten av det er oppskrifter som du kan se på senere.
Tror det er viktig for deg å forstå prinsippene i dette skikkelig og følge opplegget korrekt. Kanskje du finner ut at det ikke er noe for deg, men da kan det være en fordel å lese en av de andre bøkene som finnes.
Jeg har prøvd forskjellige opplegg, inkludert egenkomponert og tro du meg det er ikke så enkelt som det virker for det er mange feller å falle i og man følger kanskje ikke prinsippene i dette slik som man burde og da virker det heller ikke optimalt. Har prøvd alt og nå er det Skaldeman etter boka som gjelder, Har ikke skjedd noe med vekta ennå, men har tenkt å prøve frem til jul før jeg evt bytter opplegg.
Har lest litt mer av tråden nå og kan bare referere til mitt forrige innlegg og si: DU MÅ LESE GI-NULL BOKA :D :D.
Da vil du nok forstå at du langt i fra spiser riktig, hverken i forhold til Skaldeman eller andre ketogene dietter. Dessuten gir boka masse tips om hvordan du alltid kan ha riktig mat tilgjengelig. F.eks å lage masse fakirbiffer, kjøttpudding o.l. å ha i fryseren. Lag alltid for masse middag, det betyr ikke at man skal spise opp alt, men ha til f.eks frokost dagen etter. Shoting av fett er heller ikke noe god ide, jeg har prøvd det og vekta gikk opp.
I denne boken skriver han dessverre ikke om mål og vekt, men han har et kap. om det i Spis deg ned i vekt boka på s 70. Kort fortalt det er viktig å ikke henge seg for mye opp i vekt amen også bruke målbånd (evt gamle klær) for å se om man minker. I tillegg binder salt mat (du bruker en del bacon??) mye vann i kroppen. Trener du hardt kan det gi en vektøkning på ca en kilo pga av vann i kroppen. Skaldeman skriver også at det er vanlig for folk som begynner på naturlig mat at de går ned et par kilo i fett og opp et par kilo i vekt. Det viser ikke på vekta selvfølgelig.
"Å gå ned i vekt og å kvitte seg med fett er to forskjellige ting"
Les boka og skulle du velge å følge et annet opplegg råder jeg deg innstendig til å lese boka/bøkene for valgt opplegg ellers kan det kanskje bli vanskelig å komme i mål. For som sagt man må følge prinsippene riktig for at det skal virke, selv om mange gir inntrykk av at man raser ned i vekt bare man kutte kh og pøser på fett. Man skal ikke spise for mye heller.
Nå har jeg lest boka, dvs det som var å lese bortsett fra oppskrifter.
Du sier jeg ikke spiser etter boka, eller ketogene dietter?
Kan du kommentere det nærmere?
Tror sjelden jeg er over 15 karb om dagen og stixen har alltid fullt utslag, uansett når jeg måler på dagen.
Vann bøttes ned, kosten får knapt blitt fetere.
Jeg spiser nok noe "party" stoppere, men det ville vært så stas med en party starter...:-)
Skaldemann sier man skal velge fete matvarer, ikke å shotte fett ved siden av.
Det er ikke om å gjøre å spise mest mulig (fett) hvis man skal ned i fettvekt. Når skal kroppen ta av det lagrede fettet om den hele tiden får mer enn nok fra maten til det den trenger? Det er viktig å spise sånn at magen er fornøyd; ikke for sulten eller for mett. Jeg kan skjønne at det er vanskelig å begrense seg hvis man har følelsesmessige behov man ikke vet hvordan stille på annen måte. Kanskje rett og slett fordi man ikke er fullstendig klar over hva det er engang. Å finne ut av det kan du få hjelp til av en terapeut eller spørre deg selv hva du egentlig trenger eller føler og ta vare på dette.
Du er på en måte "Mannen mot strømmen". I følge en kaloribehov-utregner her, www.dietguiden.com/kalorier.php#raknare så skulle du spise 5248 kcal om dagen hvis du vil beholde vekten. Jeg tok da utgangspunkt i at du trener veldig hardt. Selv om du modifiserer det til "trener mye" så blir det 4500 kcal. Du skulle ha gått ned når du spiser mindre enn det, og det gjør du jo. (jeg gjettet vilt og satte din alder til 35 ;))
Jeg prøvde å google litt på svenske forum. Det ser ikke ut til at Skaldemann svarer på noen forum nå for tiden. Men det er altså uenighet der også, noen mener man bør regne både karbohydrater og kalorier etter de første ukene, noen mener de ikke trenger det.
Huff, jeg føler meg ikke kapabel til å gi noen råd. Hvis ikke du hadde følt deg tung, ville jeg ha sagt at du skulle vært tilfreds med deg selv. Du må veie mer enn andre siden du har så mye muskler. Og siden du klarer å ha slike treningsmengder, så kan ikke kroppen ha det så ille.
Kansje du bør fortsette med lavkarbokosthold i 3 mnd, for å se om du bare trenger mer tid? Og ikke veie deg så ofte. Kjenn på kroppen og klesstørrelsene isteden.
Jeg stoler ikke på den utregningsdingsen du fant der, Mam. Jeg fikk et kjempehøyt tall jeg også, og om jeg skulle inntatt så mye hadde jeg gått opp i vekt, garantert. Torkil sier vel man skal ligge et sted mellom 1200 og 2000 om man vil ned i fettvekt på lavkarbo?
Skaldemann svarer på kcal i boka og mener det er meningsløst.
Det er jo en "hormonell kur" for å få kroppen i balanse og kutte ut giften.
Dette er jeg forøvrig helt enig i og uansett kjenner jeg det stritter i mot bare ved tanken på å spise annet enn jeg gjør nå.
Tenk, jeg spiste en liten dessert i uke en, deretter ble det en halv teskje iskrem og en 12 grams mørk kokesjokolade i forrige uke, thats it!
Jeg prøvde å drikke 1 box cola light i forrige uke, men den tverret i galsen. Noe mer kunstig og grusomt har jeg ikke smakt - og vi snakker om en som til vanlig drikker 3 liter light brus om dagen...
Vekt, eller ikke, jeg er sikker på at helsegevinstene er enorme.
Jeg kan nok ha problemer med å kontrollere matinntaket, men sukker og raffinerte produkter har jeg steinkontroll over.
Nesten som da jeg sluttet å røyke.
Etter en stund så jeg ikke en gang at hele veggen på bensinstasjonen var dekt av sigaretter.
Men fettfrobrenningen har jeg tro på, bare man finner nøkkelen.
I dag ble det 2 egg og en pakke Fosfat Price bacon til frokost.
Jeg klarer ikke den avanserte utregningen. Men går vi på den øverste, superenkle så skulle 120 kg x 27 kcal = 3240 kcal. Og da taes det ikke hensyn til alder, vekt eller aktivitetsnivå. Dette er for å gå ned i vekt.
Jarrasann, jeg regner med at du har lest det som er "klistret" øverst? Slik som dette:
Från en norrman fick jag följande mail:
Hei. Etter en uke med din diett er jeg ikke fornøyd. Har ikke gått ned et gram i vekt. Har aldri følt meg så feit og dårlig som jeg gjør nå. Jeg veier 91kg og er 1,84m høy.
Jeg er ikke blid.
Roligt mail. Du har gjort min dag, som vi som gillar Clintan säger...
Vill du ha en viktminskningskur kan du vända dig någon annanstans. Jag sysslar med att äta som vi är avsedda att äta för att få den kropp som vi är avsedda att ha. Själva den inledande omställningen tar tre till fem veckor. Äter du tillräckligt mycket så har du då fått en trygg kropp och tänt fettbrasan. Väger du 50 kg för mycket så bränner du trettio kilo det första året, med 6-8 kg de första två, tre veckorna.
Väger du däremot fem kilo för mycket så händer nästan ingenting på vågen, annat än att du driver ut ett par kg vatten de första tio dagarna. Har du inte drivit ut detta vatten följer du inte dieten. Men hänger du i är underhudsfettet och en del av fettet runt de inre organen borta efter ett år. Säg fem, sex kilo bort. Kanske har du samtidigt gått upp tre kilo i vikt, på grund av ökad muskelmängd. Min kost ger en ökad fysisk styrka. Då ser du tre kilos viktnedgång på vågen. Inte mycket att hurra för, kan man tycka, men hälsovinsten är enorm.
Läs min bok en gång till!
./.
Du kan ikke tenke så mye på BMI, siden muskler veier mer enn fett. La oss si du trenger å gå ned 20 kilo. Da skulle du heller tenke på å bruke et år eller to. Du er jo en høy mann som trener mye, ikke ei lita halvslapp feit dame. Kansje jeg får de ønskete kiloene ned nettopp fordi jeg har mye mindre muskler enn deg, og mere vann samlet opp i kroppen.
Salt binder vann, trening binder vann. Lavkarbo-kosthold øker nivået av sterkt anabole hormoner som testosteron, IGF-1 og veksthormon, i tillegg til at de føleste for første gang i sitt liv spiser den mengden protein (musklenes byggestener) som kroppen faktisk vil ha. Så ja, du vil legge på deg muskelmasse, særlig i forbindelse med trening*.
Tell kalorier en stund. På lavkarbo-kost kutter man insulinnivået i blodet slik at fett fra fettlagrene blir tilgjengelig for kroppen, senker nivået av katabole stresshormoner og aktiverer flere slike "futile cycles" (f.eks. varmeproduksjon). Dette betyr ikke nødvendigvis magisk vektreduksjon, for om du tilfører mer enn nok energi fra maten har jo ikke kroppen noe behov for å røre fettreservene.
Du vil dog ikke gå opp i fettvekt, og som andre har nevnt: Helsegevinstene er enorme. Det går fint ann å være feit og sunn, såfremt man spiser riktig. Forstår selvsagt at du ønsker å gå ned i vekt også, og her tror jeg litt forsiktig forsøk med kaloribegrensning er nøkkelen. Er ikke alle som kan bruke sult- og metthetsfølelse som en indikator på hvor mye mat som er nok.
*Styrketrening er forøvrig den beste trening for fettreduksjon, tro det eller ei. Time-for-time brenner det like mye energi som hard løping og sykling, og reparasjonen av musklene du har trent koster deg energi i inntil 72 timer etter treninga.
Jeg spør bare igjen har du lest boka skikkelig og forstått det??
Ikke for å fornærme deg eller virke frekk, men det ser ut til på meg at du fokuserer mest på å bøtte ned på med fett og at du spiser mye "snacks" greier som egentlig ikke er måltid, det virker på meg som om du rett og slett spiser for mye og det er også en viktig partystopper. Skaldeman skriver også om dette, han sier at du må ikke innta mer enn nødvendig for da vil kroppen forbruke det intatte fettet i stedet for kroppsfettet. Akkurat slik som ada-emilie skrive om:
Jeg kan bare signere på det som står ovenfor her for det er en allmenn misoppfatning at på ketogenkost er det om å gjøre å bøtte nedpå mest mulig fett og minst mulig kh og det er det jeg mener med at du spiser "feil". Jeg har selv vært igjennom det og begynte først å forstå hva det dreier seg om da jeg leste bøkene skikkelig. Skaldeman gjentar at man skal spise til man er passe mett (ikke stappa for maten er god) og aller helst skal man fordele maten i 4 like store måltider til dagen, ihvertfall sånn i begynnelsen. Som Ada skriver så kan det være vanskelig å forstå om man er sulten, fysen, trenger trøst osv i begynnelsen. Jeg har måttet jobbe MYE med å gjenkjenne slike følelser ellers blir det rett og slett for mye mat
Det er viktig å forstå Skaldemans forholdstall og kanskje bør du rett og slett lage en diger porsjon med slankekjøttkakene til S, lager du de etter oppskriften får du et bra forholdstall og tro du meg de er mye mer mettende enn egg og bacon. Alt dette står det om i boka. og det er viktig å følge prinsippene for at dette faktisk skal virke.
Takker for et detaljrikt svar, og ja jeg er enig.
Partystopperen her er nok kcalorier.
Vekttrening er nok det beste, men jeg klarer ikke gjennomføre det. Blir for kjedelig. Må ut i frisk luft.
LilleMy.
Jeg skjønner ikke hva du skriver, men jeg forstår hva du mener...:):)
Kakene skal prøves!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.