Hei alle dere som har problemer med å få i dere nok frokost! :) Frokost er dagens viktigste måltid, tør jeg påstå. Man setter standarden for forbrenningen resten av dagen. Da er det dumt å spise en "fisle-frokost" av frukt&yoghurt, fiberrik med smøreost, eller i verste fall ingenting.... Da får man en "fisle-forbrenning". Og hvem vil vel ha det? :rolleyes:
I dag har jeg laget en kraft-frokost, som tar kort tid å lage (kan steke mens du dusjer e.l.), og som alle bare MÅ like.... I hvert fall synes jeg det er super-duper godt:
3 egg, 1 dl cottage cheese, 2 ss rapsolje, 1 ss store havregryn, 1 ts kanel, 10 dråper vaniljeessens, en god slump søtstoff (f.eks. 1-2 ss Natreen-pulver), litt salt. Alt dette mixes med stavmixer, stekes i smør i panna på begge sider. Blir en tykk pannekaker. Serveres med bær. Pannekaka gir mer proteiner enn de fleste trenger, og bare 6 gram karbohydrat. I tillegg får du i deg nok fett og masse antioksidanter i kanelen.
Pga den store mengden protein, gjør det ikke noe om du skjærer av en sneis (ca. 1/5) av denne som du kan gi til et barn/baby i familien, eller du kan bruke den som et mellommåltid, eller kaffemat senere på dagen.
[/center]
[left]Det var en ting jeg hadde tenkt til å ta opp i dag, som handler om frokost og forbrenning. Siden DENNE tråden er her, så spør jeg her....
Dersom jeg spiser frokost til "normal" tid (ca.7.30-8.00), da blir det ganske tidlig lunsj, og da bare MÅ jeg ha noe mellom lunsj og middag! :o
Men dersom jeg drøyer frokosten (som jeg pleier å gjøre nesten hver dag) til rundt kl.10.00, så blir ikke lunsjen før ved 13.00-13.30 tida, og da klarer jeg meg fin-fint til middag kl. 16.30.
Men så har jeg tenkt dette:
I og med at det er frokosten som får i gang kroppen (forbrenninga)....
Det jeg "vinner" på å ikke spise noe mellom lunsj og middag.....
TAPER jeg det på at jeg setter i gang forbrenninga mi for sent?
Hvis noen skjønner hva jeg egentlig spør om her da.... :rolleyes: [/left]
Dette er jo en vinn-vinn situasjon Elian. Spis tidlig frokost, tidlig lunsj, og så et mellommåltid mellom lunsj og middag. Hver gang du spiser så økes forbrenninga. Du vinner bare dårligere forbrenning ved å la det gå lang tid mellom måltidene, og dette er nok bittesmå rester av kalori-tenknings-massen som sitter igjen i ryggmargsrefleksen din Elian.... ;)
Mmmmmmmmmmm så godt det hørtes ut!:D Du kan jeg lage det til lunsj eller? Og hva foreslår du at jeg erstatter vaniljeessens og natreen med? Er det ok med fruktose i stedet for natreen? Tror ikke jeg har vaniljeessens altså :o
Jeg er med og de pannekakene/lappene er kjempe gode!!!!
[color=#ff8c00][/color]
Jeg lager vist en variant, storporsjon (2 dl hvaregryn,5 egg,1 boks cc,2ss olivenolje, 2 ts fruktose)
NEI, ikke til lunsj! :mad:
NEI, ikke fruktose! :mad:
NEI, ikke noe annet enn vaniljeessens! :mad:
Kommandoran fniiiiiser :D
Joda, kjære Nooria. Spis den kald til lunsj - like godt og sunt. Med fruktose så øker jo karbohydratmengden tilsvarende det du tilsetter, men det velger du selv. Blir uansett ikke høyglykemisk. 1 ts fruktose = 6 gram karbohydrat. Istedenfor vaniljeessens kan du skrape ut noen frø fra en vaniljestang. Der er både best og sunnest, men tar noen sekunder ekstra... ;)
Det var godt for jeg fikk nemlig så innmari lyst på en sånn nååå :p . JEg har verken vaniljeessens eller vaniljestang, men jeg lurer på om jeg da skal prøve guros variant ;)
NEI!!:D Rekker ikke om morgen, har max 15 min til å lage og spise, både frokost, vann og kosttilskudd. Orker ikke stå opp tidligere. Er oppe 06.00. Det for holde. Egentlig har jeg tenkt at dersom jeg klarte å stå opp 10 min tidligere, så kunne jeg sykle mens sambo dusjer.... men.... *Sukk*
[color=#ff0000][/color]
Høres godt ut, men må klare meg med den frokosten jeg har.:D
[color=#ff0000][/color]
MED? HÆÆ? Hva er frokost fornoooe...? Åja... det som smaker papp og som du spise før du skal på skole/jobb ja.. rett etter du har fått opp øyelokket... jadda..:D
Mener ikke å være vrang, MHM, men :
1. Jeg vil helst at "omeletten" skal være varm:cool: (er ikke veldig glad i kalde eggeretter:o )
2. Gidder ikke:cool: Er som regel ikke ferdig med middag osv før 1800, og synes jeg bruker for mye av tiden min på mat om kvelden...:eek: Noen ganger så lager jeg middag for noen dager av gangen om kvelden eller baker, eller... men har ikke lyst til å lage frokosten om kvelden. Rett og slett.:D
Faren min er sterkere enn faren din så......:p
.....men hva, men hva....Gidder ikke vel:D isteden så tipset jeg Friflex om å ta en tur innom her....:cool:
Tenk at JEG bestemmer hvem som skal være med....! Har DU spist denne pannekake-frokosten du kjære HP? Har du det? Hæ? Man må faktisk det for å få være med i klubben. Og JEG bestemmer om vi skal ha t-shirts eller ei. Tenk. Hrmpf. :cool:
Det høres kjempegodt ut, og minner veldig om frokostpannekaken i fase 2 på South Beach-dietten.
HAVREPANNEKAKER (1 porsjon)
60 g havregryn
60 g cottage cheese
4 eggehviter (jeg bruker 2 - 3 hele egg istedet)
1 ts vaniljeessens
1/4 ts kanel
1/4 ts muskatnøtt
litt formfett
Jeg bruker av og til litt søtningsmiddel, men dette står ikke i oppskriften.
Bland alle ingrediensene i en hurtigmikser til du får en glatt masse. Spray litt formfett i en klebefri stekepanne og varm den opp. Hell i pannekakerøren og stek den på middels varme til begge sider er gylne. Du kan servere pannekaken med lettsyltetøy til.
Gjelds det når jeg har spist den til lunsj eller? :cool: Det kan godt hende jeg tar den til frokost i morgen. Dessuten så tror jeg kanskje at jeg var den første til å lage den etter at du la ut innlegget :D .... og ja det var godt!
er den god kald (lage kvelden før siden den blir brent hvis jeg skal steke den mens jeg dusjer .....:o Reumatikere trenger lang tid og masse varmt vann om morningen skjønner du !!)
10 dråper vanilje essens, - hva er det i teskjemål ?? Har ikke dråpeteller på flaska mi......
-. Hvor tjukk blir pannekaka ? (kan den rulles rundt bæra lissom ?)
Hvor stor panne bruker du ?
Må jeg spise hele ?? Er det sjans for at jeg orker det lissom ?
Yammee :D Nå har akkurat jeg og prinsen delt en sånn deilig pannekake til frokost :D ..... han med blåbær og jeg med cottage cheese, kanel og litt fruktose.
Hva med å ha hele blåbær i røra rett før man skal helle den i stekepanna? Det må jo være kjempelurt!
Sånn skal det være, luringen! Du blir nok yndlingsmedlemmet mitt du, som er så ydmyk.... :D :cool:
Nille: Den er veldig god kald. Det er antakelig 1/4 ts med vaniljeessens. Jeg pleier å brette pannekaka i to jeg, med bær imellom. Om du vil rulle, så kanskje du kan steke to? Jeg bruker av de største pannene, uten at jeg husker cm. Jeg orker hele, men jeg er storspist. Men som jeg skrev i det første innlegget: Du kan skjære av 1/5, som kan brukes som mellommål eller babymat eller hundemat eller kaffemat eller hva du nå vil... :p Fortsatt får du i deg nok proteiner.
Jeg er ikke så glad i varme ting til frokost egentlig......
Men i dag skal jeg lage MHM pannekaka til lunsj, og i morgen skal jeg spise den til frokost!!!
Nå har jeg tatt meg den frihet til å melde meg inn i Hennes Majestet's frokostklubb...... Og det virker som om denne pannekaka er det eneste som duger i denna klubben..... sååå....
hehe..... ja det må jeg si...... og når jeg leste tenkte jeg at, jamen det er jo du som er den orntlige sjefen.... men så kom jeg på at det er jo slik her i verden at det er menn som er sjef og kvinner som bestemmer ;) ..... eller er det ikke sånn :confused: :D
Men jeg orket ikke mer enn 1/2.... Så jeg tar resten om et par timer, for vi skal ikke ha middag før ved 18-19 tida i dag........
Ps! Jeg hadde ikke store havregryn og brukte "4korn" i steden. den inneholder jo litt store havregryn + litt anna....... Håper ikek det gjorde så mye....? Det var jo uanset bare 1 ss.......
MHM har spurt meg i en eller annen tråd om jeg tok olje i protein-shaken, og det gjorde jeg IKKE!
Vil den ikke skille seg da?? Jeg har fullstendig skrekken for oljekonsistens.......... :eek:
Prøvde nemlig å sette i gang fødsel nummer 2 med en hel flaske Laxerolje...... Etter dette var mitt slag om oljer tapt.......
Så vil jeg ønske alle som spiser en SKIKKELIG frokost velkommen.
Det MÅ ikke være pannekake, men av samme kaliber.
Det kan være omelett av tre egg, smoothie av tre egg, proteinshake med minst 25 gram protein, eller kjøtt/fisk tilsvarende ca. 150 gram. Pluss antioksidanter. Pluss fett tilsvarende MINST 1 ss olje (= 1/2 avokado = 10 oliven = 5 valnøtter = 15 mandler).
Velkommen til eder alle. Måtte FROKOSTKLUBBEN give eder et langt og godt liv, med megen nøie og god helse.
Til slutt vil jeg utbringe en tre ganger tre HURRA for logo-designer; HP fra Sogn!
Jeg vil ikke ha den fordi den er så svær også med så mange tivolifarger! :p Jeg lagde min egen lille svart-hvite genmodifiserte med gimp, men så skjønte jeg ikke helt hvordan jeg skulle få den inn på signaturen.. så da bare ble det uten.. NEMLIG! :o :cool:
Jommen, hør da her et øyeblikk. Jeg kan ikke spise så mye egg, jeg. Får mageproblemer hvis jeg spiser mer enn 1/2 eggehvite. Kan jeg da lage en mindre pannekake?
Min frokost er 1 skive lindbergbrød med mye pålegg, f eks makrell i tomat, 4-5 sardiner, skinke og ost eller noe sånt. I tillegg 1-2 fiberrik med mer proteiner, samme som over eller leverpostei, svolværpostei, baconost eller cottage cheese med bær. Eventuelt en kalkunpølse.
Kan jeg være med da, eller??? (Vil så gjerne ha den kule logoen i signaturen min da...)
Det så unektelig ut som FRISKE BRINGEBÆR????? Hvor får du tak i det NÅ?? :confused:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.