Tenker meg at mange blir glade nå! :sikle:
Etter maaaange timer på kjøkkenet kan jeg vise til et flott resultat. Skal se om jeg får lagt inn bilde i helga. Denne var yummy altså, men og tidkrevende! hiver meg på en time med Jillian pga at denne her fikk meg til å få kanondårlig samvittighet
Oreo kjeksen
70g Ketolyse bakemix
100g mandler (hakket så mye som mulig)
1 ts bakepulver
1 egg
160g romtemperert smør
60g sukrin
50g kakao (100% cacao)
Stevia (noen dæsjer til det blir søtt nok vanskelig å gi noe eksakt mål her)
Mix alt det tørre. Ha i smør og deretter egg imens mikseren går.
Legg klatter på bakepapir og smør de ut med en kniv til de er ca 3mm høye. Stek på 190 grader i ca 15 minutter.
Avkjøl på rist.
Kakebunnen
300g Oreo kjeks
100g smelta smør
Del kjeksene (ikke for smått) og bland i smelta smør. Trykk det sammen nederst i en springform, ikke for hardt, da blir bunnen så hard å skjære når det blir kaldt. Sett i kjøleskapet til avkjøling.
Visp fløten til krem. Bland melis og ost for seg og vend det forsiktig sammen med kremen.
Smør massen over kakebunnen og legg over ca 50g oreokjeks i biter. Sett litt til kjøling.
Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinen og ha den i en kjele sammen med 2 spiseskjeer fløte. Varm forsiktig og rør til gelatinen er smeltet. La den avkjøles på benken etterpå.
Smelt sjokoladen i vannbad med plast over slik at det ikke kommer damp på den. Når sjokoladen er romtemperert rører du inn en og en plomme + siktet kakao.
Pisk krem av fløten og vend forsiktig inn sjokoladeblandingen. Til slutt vender du inn den romtempererte gelatinblandingen. Gjør dette for hånd sånn at det ikke skiller seg!
Bland i resten av kjeksen i biter. Hell dette over ostemassen i springforma og sett til kjøling. En kan evt. ha et lag krem på toppen om en ønsker det og pynte med mer kjeks, eller ringla sjokolade.
Det går fint å lage denne i porsjonsglass om en ønsker det, den kan og fryses.
Kjeksene er ikke såååå gode å spise for seg selv altså, jeg så ikke nødvendigheten med å lage fyll til dem siden de skulle brukes i kaken, sammen med det andre her blir det kanon!
Lykke til!
Næringsinnhold i hele greia: (sukkeralkoholer er ikke tatt med)
Kcal: 6691
Protein: 156
Karbo: 42
Fett: 636
Googlet næringsinnhold i Oreo Cake, og samtlige resultater oppgir et kh-innhold laaaangt over det du oppgir er i den originale, se f.eks her. Vet ikke hvilken oppskrift du har brukt når du har lagd den originale, men ifølge hjemmesiden til produsenten som lager Oreo-kjeks inneholder en "serving", på 34 gram, hele 25 gram karbohydrater. Oppskriften din innneholder vel en god del mer kjeks, og sukker etc. i tillegg.
Samme hva originalen inneholder vel, det spiller ingen trille men for å presisere det de fleste har forstått: I den utgaven jeg har laget i alle år inneholder den 33g pr 100g. For en hel kake blir det 600g karbo, som jeg syns er MYE nok!!!
Kos dere med lavkarbovarianten, den er skikkelig GOD, jeg drømte om kaker i natt og hadde oreo til frokost glis Ikke helt optimalt nei, men akkurat idag ga jeg fullstendig pokker! Må være lov når en har stått på kjøkkenet i 3 timer!
Et tips er å lage kjeksen dagen før, så blir det ikke SÅÅÅ lang tid på kjøkkenet!
Tusen takk, ferskenbeinet, denne er notert på oppskriftsblokka mi og skal prøves ved første høve. Å få oppskrift på lavkarbo-oreokake er akkurat noe jeg har ønska meg! Men hvor får man tak i ketolyse kakemix?
se forhandlerliste på www.ketolyse.no, kan evt bestilles derfra eller fra www.abc-helsekost.no/ (gratis porto) om du ikke finner det i en butikk i nærheten av deg!
Tusentusen takk for denne unike oppskriften!!:D Jeg hadde ikke ingrediensene du brukte, men bare puttet i noe lignende... Med samme fremgangsmåte.
Resultatet ble overraskende bra!
Her er det jeg brukte:
Oreo kjeksen 70g Hakkede mandler (Med stavmikser som ble melaktig.)
100g mandler (hakket så mye som mulig kniv)
1 ts bakepulver
1 egg
160g romtemperert smør
Natreen søtningsmiddel (smakte med fram.)
50g kakao (100% cacao)
Hvor mange karbo blir det i denne sjokolademoussen i forhold til Heistad sin laget på fløte? Tenker det tar litt kortere tid ettersom resten av kaken er litt tidkrevende.
Den smaker som orginalen vil jeg si! Ikke fullt så søt sikkert, men jeg merka ikke forskjell. (Hadde jeg hatt originalen ved siden av så ville nok den blitt alt for søt for meg nå!)
Hm jeg har aldri sett Heistad sjokolademousse, bare sjokoladepudding!
For hele moussen blir det (pr 100g i parantes)
Kalorier 2736 (372)
Protein 41 (5,6)
Karbohydrater 13 (1,7)
Fett 266 (36)
Det varierer jo alt etter hvilken sjokolade du bruker, den jeg har brukt har kun 2 karber. (sukkerfritt)
Denne står i kjøleskapet nå. Hvor lenge må den stå før moussen er "ferdigstivnet"?? Jeg hadde nok litt liten form, så alle ingrediensene fylte formen til randen...
Åh, denne var bare FANTASTISK!! Kjenner at jeg nok kan ha litt mindre søtning i neste gang, samt bruke mascarpone som kremost (hadde bare philadelphia..), den ble litt salt.
Så bra du likte den wollafruen! Skal absolutt lage den mange, mange, mange flere ganger! Akkurat nå er jeg inne i en anti søtningsperiode, får ta det som belønning når den perioden er over, mmmmmmmm
Svigerinnen min laget denne kaken til meg i går! NAM NAM! Hun laget dog en mer kakeaktig bunn ved å tilsette 3 egg ekstra i bunnen og ikke lage kjeks, og hun brukte soyaprotein i stedet for bakemiks i bunnen, men det ble godt! :D
Hei. Jeg skal nå lage kaken for tredje gang :) Men jeg plages litt med sjokolademoussen. Bør jeg varme sjokoladen, eggene og kakaoen litt før jeg blander det med kremen? Jeg får sjokoladebiter i moussen liksom.
Hilse baker med lite erfaring....:confused::confused:
hm sjokoladen skal jo smeltes over vannbad, så den er jo varm. Kakaoen må siktes oppi, gjør du det? Avkjøl til romtemperatur, om du har den kjøleskapskald kan jeg se for meg at det kan bli klumper...
Ja jeg smelter den i vannbad. Men så har jeg forstått det sånn at eggeneplommene skal røres inn i sjokoladen, er det der jeg gjør feil, skal dem røres inn i kremen?
Jeg sikter kakaoen i sjokoladen ja og har den ikke i kjøleskap.
Kaken ser helt nydelig ut!! Jeg elsker oreo-kake.
I dag har jeg bakt kaken, da storesøster i huset har bursdag i morgen. Er veldig spent på hvordan den blir altså. Har selvfølgelig smakt litt etter hvert som jeg har blitt ferdig med dem. Mmmmm....
Det er meg og en til i bursdagen som kun kan spise den kaken. Men tipper det er flere som vil prøve også:D....
Har lagd et par andre kaker også, men det er til høykarbo-mennesker....hehe
Du kan helt sikkert bruke annet søtningsmiddel en det jeg har brukt. Du får smake deg til det. Jeg bruker kun det som er naturlig, det andre veit jeg ikke noe om hverken smak eller konsistens på. Natreen er ikke stevia nei!
Angående bakemix så kan du sikkert bruke soyamel eller kokosmel feks.
okei da bruker jeg soyamel og natreen. menne, stevia, er det også søtning? har sett på iherb, der har de no flytende stevia greier. er det sånt? har flytende natreen da.
Tenkte jeg skulle lage denne, men er det greit å bruke kokosmel til kjeksene? bakemixen er ikke glutenfri og det må min sønn ha ;)
Så lurte jeg på med søtning. Har ikke stevia, så her blir det sukrin eller bjørkesøt, skal jeg bruke samme mengde som oppskriften??
Baker mye, men har aldri laga oreo kake før. ikke på høykarbo vis heller :p
Jeg malte mandler som jeg brukte første og tredje gang jeg laget den, å det ble mye bedre enn med bakemix. Jeg brukte flytende natreen og sukrin som søtning. Syns det funket fint.
OK, det er nok snadder med mandler ja ;) Brukte du samme mengde som bakemixen da? Altså 75 gr malte mandler??
Bruker ikke kunstig søtning, så jeg tenker jeg prøver meg frem med bjørkesøt.. Så får vi se om det blir godt :p Mini var gira på denne kaka hvertfall ;)
Fant en oppskrift på Oreo kjeks, kanskje den funker til kjeksene og? Tenkte bare siden du sa kjeksene ikke var så gode for seg selv... Ikke for å være frekk, bare deler!
"Healthified" Oreo Recipe:
1/2 cup vanilla whey
3/4 cup almond flour
1/4 teaspoon baking soda
1/4 teaspoon iodized sea salt
1/4 cup butter
3 teaspoons Truvia (or a few drops of stevia)
4 TBS cocoa powder
2 TBS vanilla almond milk OR water(just enough to hold dough together)
Preheat the oven to 350 degrees F (200 degrees C). In a medium bowl, stir together the whey, almond flour, cocoa, baking soda and salt. Cut in the butter using a pastry blender or your fingers until the butter lumps are smaller than peas. Stir in the almond milk and sweetener to form a stiff dough. On a cookie sheet, place 1/4 inch balls 2 inches apart. Flatten balls into circles (I used a measuring cup). Bake for 10-12 minutes in the preheated oven, until edges are lightly browned. Cool in oven to crisp up.
Nutritional Info for the WHOLE Batch (using Truvia): 995 calories, 19 carbs, 9 fiber
(Filling:
8 ounces cream cheese
2 TBS unsweetened vanilla almond milk
4 packets Truvia (or a few drops of stevia)
Mix together and use to hold two chocolate cookies together.)
Får man kjøpt stevia noe sted eller må det bestilles på nett? samme med bjørkesøt? Tenkte å lage oreo kake i dag men har jo ikke stevia eller bjørkesøt bare sukrin og sukrinmelis...
Denne lagde jeg i går til storebror som hadde bursdag. Å herregud så god! Men ostemassen og sjokolademoussen var forferdelig ufaste... Ca som pisket fløte i konsistens... Skal det være slik?
Kjeksen blir hard etterhvert, men den smuldrer veldig lett opp. Jeg smuldret den i kaken for hånd jeg, gikk jo helt greit det
Kaken er helt ok, syns kanskje det er litt lite smak i den, men det er nok fordi jeg mimres orginalen, og denne blir ikke helt lik akkurat, men veldig god kake non the less
Brukte heller omtrent 50g kokosmel og resten mandelmel :) Funket ganske bra, og kaken ble veldig god og kvalmende :) Akkurat slik en vanlig Oreokake skal være :D hehehe :)
Lagde denne i dag, men jeg ble skuffa jeg da :(
Syns ikke den er i nærheten av den ordinære oreokaken jeg.. Men da har jeg jo lært den leksa: ting blir ikke det samme uten sukker! :p
ja, så da har du jo enten alternativet å sitte og gråte over det du ikke kan spise, eller glede deg over at det finnes noe annet du kan spise (litt av innimellom). ;)
Ja nei her er det ingen gråting du! :) Jeg lagde meg en himmelsk middag i går kveld med biffsnadder, østerssoppstuing og fløtegratinerte jordskokker, og fniste godt for meg selv over at jeg kan spise det med god samvittighet, så den kaka gjør meg ingenting.. Men måtte jo prøve da:p
"kjeksa" står i ovnen - men lurer på om jeg gjorde noe dumt? Bredde bare ut hele røra på bakeplata, fordi jeg tenkte at de skulle jo knekkes opp i biter uansett, så tok meg ikke umaken å fordele de. Men de smelter kanskje utover og heile greia blir altfor tjukk?? Hjelpe meg... jeg er så teit...
Har laget kjeksene nå, og skal snart ut en tur på trening og tenkte å handle på vei hjem igjen. Noen som har noen tanker om hvilken smøreost som passer best? Har Philadelphia liggende i kjøleskapet, er den ok å bruke eller skal jeg raske med meg en annen på butikken? :)
Mange fine oppskrifter her på forumet. Er helt imponert over alle som er så flinke å lage så god mat - og ikke minst at dere er så snille og deler oppskrifter med andre! Så tusen takk! :)
Kom over disse kjeksene en dag! NAM! De var skikkelig snadder. Har ikke laget denne kaken, men tenker at disse kjeksene må være geniale til det. Et lite tips fra meg :smile:
Jeg lagde denne i helga og må si meg enig i att den smakte lite.. En ok kake, fin å se på, men ikke noe mer enn d. Synd! Brukte kokosmel i kjeksa og mascarpone i ostemassen.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.