< Tilbake til oversikten

KnutteLOFF!

#1

Kanutten sa for siden:

Jepp!
Jeg holder akkurat nå på å lage vanlig, ekte loff!

3 dl glutenmel (40 karber)
2 dl soyamel (5 karber)
1/2 ts salt
12.5 gr gjær (vet ikke antall karber, men ikke mer enn 12.5 :p )
1/2 ss fiberhusk
2.5 dl vann
1-2 ss olje el smør

Lagde det som vanlig loff.
Hvis jeg regner maks 60 karber på hele loffen og jeg fikk i allefall 20 skiver blir det 3 karber pr loffskive..

Deigen står og hever nå, den hever godt!
Leste på nettet at de bruker nettopp glutenmel for å få brød til å heve masse.

Er noe spent nå jeg... :spent:


#2

Kanutten sa for siden:

Her står loffen til heving! Den har hevet til det dobbelte.


#3

Kanutten sa for siden:

12.5 gram tørrgjær inneholder 0.5 gram karber! Dvs at loffen min inneholder ca 46 karber! 46:20=2.3 karber pr skive :D

Loffen er plassert i ovnen og har hevet seg enda mer!.... :spent:

Bare den bli spiselig nå da....:o


#4

Kanutten sa for siden:

Nå er loffen ferdigstekt! Den ser nyyydelig ut! Den har hevet seg i allefall tre ganger i høyden.

Nå skal den bare få avkjøle seg før jeg skjærer opp og smaker...


#5

Kanutten sa for siden:

Nå har vi smakt!! Det ble litt for lite salt... Skal ha smeltet smør i neste gang... men ellers likte ALLE i husstanden det! Synd, for det er MITT brød; glutenmel er dyyyyrt!


#6

Kanutten sa for siden:

Skal lage et nytt brød i morgen med ymse frø oppi, da blir det ala Fedon!!

Konsistensen på brødet var ala Fedon; bare at dette var heeelt loffaktig.


#7

Lisbeth sa for siden:

Åååå... det så godt ut :) Må prøve etterpå.. men tror du jeg kan bruke Bakepro istedet for soyamel??

Hvor lenge stekte du det?? Og hvor lenge lot du det heve??


#8

Kanutten sa for siden:

Du kan helt sikkert bruke bakepro istedet for soyamel, og jeg lot det heve til jeg så det var nok hevet :p (ca en time) Jeg stekte det på 200 grader i 30 min.


#9

Kanutten sa for siden:

Nå kan jeg lage ekte pizzabunner!!!!! :heia:


#10

Lisbeth sa for siden:

Hevet du den i en eller to omganger?? (Må ha alt inn med teskje:o)

Kult!! :heia:


#11

Kitt sa for siden:

Å, nå vet jeg hva jeg skal gjøre i morgen kveld!:D
Bake KnutteLOFF, så klart!:p:heia::sikle:


#12

Kanutten sa for siden:

Jeg hevet den i en omgang. Lagde deigen og rett i ei smurt form. Satte forma i steikovnen på 40 grader på heving. Da den var nok hevet tok jeg ut forma og satte den i ovnen igjen da den var kommet opp til 200 grader. Stekte loffen på 200 grader i ca 30 min.

Men bruk smør istedet for olje. Olje gjør baksten tørrere. Smør er best. Visste det fra før av egentlig, men jeg ville være kjapp. :p


#13

Lisbeth sa for siden:

Takk, takk... løper i butikken og kjøper tørrgjær nå :p


#14

Kanutten sa for siden:

Du kan sikkert trygt ha en halv pakke tørrgjær oppi. Det skal jeg prøve neste gang..


#15

Lisbeth sa for siden:

Jeg skal prøve med smør, en halv pakke gjær og bakepro, og rapportere her etterpå ;)

Men hvor mye smør skal jeg bruke?? Det står ikke noe om olje i oppskriften.. bare vann..


#16

Kanutten sa for siden:

Æhhh skal korrigere...

1-2 ss smør el olje


#17

Lisbeth sa for siden:

Prøve med 2 ss smør da, eller..?? (må fremdeles ha alt inn med teskje:o)


#18

Kanutten sa for siden:

Jeg skal korrigere meg atter en gang... :lol:
Smør er snadderbest!!


#19

Lisbeth sa for siden:

Supert!!:D Nå skal jeg prøve :)


#20

Lisbeth sa for siden:

Nå har jeg prøvd... og smakt :D

Jeg brukte Bakepro og litt Jyttemjøl tiff istedet for soyamel, en pose tørrgjær (12g) og 30 g smør.. også pensla jeg med vann og strødde valmuefrø på før jeg stekte brødet.

Synes min versjon ble litt tørr, men smaken var god..og skorpa ble utrolig sprø og god..

Kanskje Bakepro eller Jyttemjøl trekker mer væske enn soyamel??


#21

Kanutten sa for siden:

La oss teste til vi finner noe som er optimalt!!
Skal prøve helt uten soyamel neste gang. Bare gluten...
Samt rømme istedet for vann. Eller bedre, bare smør!!!

Heva det seg?? Ble det bra sånn ellers??


#22

Carisma sa for siden:

Hvorfor ikke fløte? Fløteloff er jo et kjent konsept....


#23

Lisbeth sa for siden:

Ja, det heva seg veldig bra..ca tredobbelt.. og så ut som vanlig brød :D

Men det er jo endel karber i gluten i forhold til soyamel da.. Hva med kulturmelk istedet for vann.. eller litt mer smør + litt kulturmelk, det tror jeg at skal jeg prøve i morgen.. også bruke litt mindre teff.. :)


#24

Kanutten sa for siden:

Da prøver jeg på nytt.

100 g gluten 21.0 karber
50 g soyamel 1.5 karber
50 g kli 4.5 karber
3 dl rømme og smør 6.0 karber
1/2 ss husk
12 g gjær 0.5 karber
1/2 ts salt

33.5 karber og ca 20 skiver blir 1.8 karber pr skive!


#25

Hund&amp;helse sa for siden:

Må prøve denne. Er så glad i hvitløksloff på grillen (to skiver loff med masse hvitløksmør i mellom, grilles litt på begge sider). Prøvde å bake loffen jeg fant på sojamelboksen, men den ble ikke sprø på grillen.


#26

Ferskenbeinet sa for siden:

hmm går det an å bake type rundstykkegreier av denne deigen og, eller må den være i en form? Ser spennende ut!


#27

TrillTrall sa for siden:

Dette må jeg prøve! Snuppa her er dritsur over at mor nå nekter å kjøpe loff. :) Men soyamel får jeg altså ikke tak i - kan jeg bruke bokhvetemel istedet tro? Aner ikke hva jeg hadde tenkt å bruke det til, men det står nå en uåpnet pose i skapet her... :geip: Det er jo bare prøve. :)


#28

emgra sa for siden:

3 dl rømme og smør, altså 50/50??


#29

TrillTrall sa for siden:

Jah!!!! Jeg har lovt ungene at de skal få hjemmelaget pizza i morra (stor stas å legge på fyllet selv nemlig!) og da kan jeg bruke denne deigen! Skal prøve den som loff i kveld og se hvordan den oppfører seg. Prøver å snikinnføre litt mer Fedon-aktig kosthold til ungene her i huset, lillemors blodsukker fyker opp og ned som en jojo.... Men når hun er 9 år og ytterst kresen er det ikke lett.


#30

Lisbeth sa for siden:

Hvordan gikk det??


#31

camryn sa for siden:

Åh, her skal det prøvast å lage kvitløksbrød!

Tusen takk! Veldig spent på å høyre om alle forsøk!


#32

Lisbeth sa for siden:

Nå står et nytt forsøk fra meg til heving..

150g Glutenmel (30 kh)
50g Bakepro (3 kh)
15g Hvetekim (3,3 kh)
1 pk tørrgjær (0,5 kh)
1/2 ss Fiberhusk
1/2 ts salt
1 dl kulturmelk (4 kh)
1,5 dl vann
50g smør (0,5 kh)

Det er 41,3 karber i hele røra, og med rundt 20 skiver blir det ca 2 karber pr skive.

Deigen ble mye løsere i dag enn i går, blir spennende å se om det også hjelper på tørrheten :)


#33

Lisbeth sa for siden:

Deigen er ikke så veldig løs, så jeg vil tro at man fint kan lage rundstykkegreier også ;)


#34

Labomba sa for siden:

Savnet loff, så dette skal prøves. Takk for oppskriften;)


#35

Lisbeth sa for siden:

Brødet ble liksom litt rynkete på toppen, så jeg tror jeg skal bruke litt mer glutenmel neste gang.. 170g kanskje..og så skal jeg øke saltmengden til 1 ts :)


#36

Kanutten sa for siden:

Det gikk skeis! For lite gluten tror jeg. Det heva ikke....:o


#37

Kanutten sa for siden:

Flink du!!! :heia:


#38

Lisbeth sa for siden:

Det er du som er flink.. jeg bare leker med din oppskrift :p


#39

Kanutten sa for siden:

Ikke min oppskrift vel! Ser du ikke at jeg har endra overskrifta i hovedinnelgget til bare LOFF?? :D

Mange har sikkert lagd noe lignende lenge før meg, så det så. :ja:


#40

Lisbeth sa for siden:

Men da har de ikke delt den ;)


#41

Lisbeth sa for siden:

Jeg har gjort et forsøk til i dag.. ;)

170g glutenmel (34 kh)
40g bakepro (2,4 kh)
25g sesamfrø (1,25 kh)
1/2 ss fiberhusk
1 pk tørrgjær (0,5 kh)
1 ts salt
1 dl kulturmelk (4 kh)
1 dl vann
50g smør (0,5 kh)

Det gir ca 42 karber i hele brødet :)

Jeg hadde litt lite glutenmel, så jeg halverte oppskriften og lagde rundstykker i stedet. Jeg lagde 8 stykker, men de ble litt for små, 5 hadde nok vært bedre.. Jeg håpet de skulle heve litt mer ;)

De ble gode, men litt "seige" på en måte.. tror jeg skal prøve å kutte ut fiberhusken.


#42

Levita sa for siden:

Oh la la... Dette ser jo ut som rundstykker og loff :-) Ikke bare sånne flate lapper...


#43

Lisbeth sa for siden:

Nytt forsøk i dag :) Byttet ut Bakepro med Ketolyse bakemiks, og det fungerte helt utmerket. Kuttet også ut fiberhusken og det gikk også bra :)

Deigen ble kanskje litt fast, så det kan være greit å holde igjen litt mel under elting.

Delte en halv deig i 5 emner, og da ble det bedre størrelse på rundstykkene.

Neste prosjekt blir å se på forholdet mellom glutenmel og bakemiks..se hvor mye jeg kan redusere på glutenmelet før det påvirker hevingen ;)


#44

Levita sa for siden:

Hold oss oppdatert, Lisbeth! Jeg har forsøkt litt baking med Carbalose, men synes bakverkene blir ganske tørre, og jeg sliter litt med å skjønne hva det egentlig inneholder, så jeg liker alternativet med kjente, gode ingredienser bedre. Dette skal jeg definitivt prøve etterhvert, så da tar jeg gjerne med flere utprøvingstips fra deg på veien :)


#45

Yonah sa for siden:

Å, dette så spennende ut Kanutten! Men nå har jeg såklart ikke nok glutenmel. Får vel få tak i også prøve en gang. Morsomt å teste ut, selv om jeg til vanlig ikke er noe brødmenneske. Har du prøvd å fryse det?


#46

Yonah sa for siden:

Hm, men om man bytter ut noe av soyamelet med kli da? For å få et grovere brød? Har du prøvd som pizzabunn? Det er helst pizzabunn jeg i blandt savner..


#47

Labomba sa for siden:

Heter det bare glutenmel tru?


#48

Kitt sa for siden:

Hva mener du?
På posen min står det Glutenmel, hvetegluten.
Merke: Validus


#49

Labomba sa for siden:

ok, Glutenmel kan man altså få kjøpt vanlig? Trodde det var noe spesiellt med den. Synd jeg ikke har det nå, hadde så lyst til å prøve. :o


#50

Labomba sa for siden:

Har soyamel da, men det vil vel ikke funke med hevinga om jeg bare bruker det?


#51

Kitt sa for siden:

Jeg kjøpte mitt glutenmel på Helios. Bare pass på at de ikke prakker på deg glutenfritt mel, for det er ikke det du vil ha!;)

Jeg byttet ut bare litt av glutenmelet med kokosmel og fikk en deig som slett ikke ville heve! :p:o:)


#52

wevi sa for siden:

Å det her må prøves! :) I mårra er det å fyke innom helsekosten å kjøpe glutenmel. :) Rundstykkene frista meg.


#53

Victory sa for siden:

Mitt er klart til steking nå...ser super snadder ut!

Hvor i ovnen satte dere det?
:)


#54

Lisbeth sa for siden:

Jeg stekte de nederst i ovnen :)


#55

wevi sa for siden:

Jeg stekte min på varmluft, og da spiller det egentlig ikke så mye hvor du setter den, bare du har en god ovn. :) I går spiste jeg blåskjell med loff og masse hvitløksmør. DET var det digg det.


#56

Victory sa for siden:

Stekte det midt i jeg..funka glimrende det også. :)
Og det var helt perfekt til ostesmørbrød i toastjernet. Tusen takk for flott oppskrift! I dag skal jeg teste med litt mer korn oppi.


#57

Ferskenbeinet sa for siden:

Hva ble den beste oppskriften til nå? Skal prøve meg på dette i helga tror jeg!


#58

wevi sa for siden:

Jeg har erfart her på forumet at det er smart å ta den som er nyest oppdatert. ;) Da er det ofte mange som har forska litt. Gjelder ikka alt altså, men jeg prøvde den med kulturmelk og 170 gram glutenmel. Ble veldig bra. :)


#59

Lisbeth sa for siden:

Jeg har gjort et forsøk med å redusere litt på glutenmelet til fordel for bakemix/bakepro eller lignende, og det hevet like bra :)

Mitt foreløpig siste forsøk var sånn:

140g glutenmel (28 kh)
60g bakemiks (4,8 kh)
25g sesamfrø (1,25 kh)
1 pk tørrgjær (0,5 kh)
1 ts salt
1 dl kulturmelk (4 kh)
1 dl vann
50g smør (0,5 kh)


#60

Kitt sa for siden:

Takk, vennen!:love:
Skal prøve dette i kveld! Er litt lei lavkarbo- alternativene jeg pleier å bruke, så noe nytt er spennede!:D


#61

Victory sa for siden:

Dagens forsøk fra meg:

170 g glutenmel
40 g kruskakli
sesamfrø (målte ikke, men kanskje en dl)
linfrø (målte heller ikke, men ganske mye)
1/2 ss fiberhusk
1 pk tørrgjær
1 ts salt
3 sånne posjonspakker med smør
3 dl vann

Etter at jeg hadde blandet dette ble det noen modereringer, den ble først litt tør, tok da mer vann, så ble den for våt og da tok jeg litt ekstra glutenmel. Den var fortsatt ganske våt da jeg knadde den sammen, men det gikk fint og den hevet også. Var litt bekymra at den kanskje ble litt tung. Men denne varianten syns jeg ble kjempe god! Skikkelig grovbrød. :)


#62

Ferskenbeinet sa for siden:

tror dere en kan bruke rømme istedenfor kulturmelk? teit å kjøpe 1 liter kulturmelk og bare bruke littegrann av den?!


#63

Victory sa for siden:

Det tror jeg absolutt man kan. Man må vel bare føle seg frem mht forholdet mellom vann og rømme så det blir riktig konsistens..


#64

Lisbeth sa for siden:

Det tror jeg også... men det er kanskje lurt å ta litt mer vann, og litt mindre rømme, i og med at rømma ikke er like flytende som kulturmelka..


#65

Daurama sa for siden:

Hvor får man kjøpt bakemiks ?:høh:


#66

Kira71 sa for siden:

Det er ketolyse bakemiks. Du kan enten bestille på ketolyse.no eller kjøpe i en del Meny-butikker. (De har oversikt over hvilke Meny-butikker som har det på ketolyse.no)


#67

Kitt sa for siden:

Forhandler- listen ligger her inne også, den!:)
Og skal være bedre oppdatert enn den på ketolyse.no;)

Jeg bruker ikke bakemiks, men soyaproteiner. Kjøper på helsekosten.
Bruker denne med nøytral smak og så og si ingen karber

[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:OsOJpaWirkW5gM:b[/img]


#68

Daurama sa for siden:

Takk Kitt og Kira71 :) Da får jeg handle i dag og gi oppskriften et forsøk :D


#69

Ferskenbeinet sa for siden:

Nå skal jeg igang med knutteloff til rekemiddag i kveld... mmm gleder meg!


#70

Lisbeth sa for siden:

Namnam :p

Jeg skal servere koldtbord i bursdagen til eldstemann i morgen, og da blir det nok knutteloff her også ;)


#71

Ferskenbeinet sa for siden:

da står den å hever seg fint... Laga 1,5 porsjon, tok av den ekstra halvdelen og blanda i stevia og kardemomme. Planen var å lage noen kanelsnurrer... Det blir spennende å se om det funker! ;)


#72

Lisbeth sa for siden:

Spennende.. si fra om det funker da :)


#73

Ferskenbeinet sa for siden:

De ble kjempebra!

Jeg veit egentlig ikke mengde jeg brukte, hadde i stevia og kardemomme før den hevet seg. Kjevlet ut og hadde på smør, kanel og sukrin. Når de var avkjølt hadde jeg på sukrinmelis blandet med vann. MMM

Lag deigen litt søtere en hva du tror er nok vil jeg foreslå. Og ha på mer kanel en hva en har på ordinære kanelruller...

Nå er det brødet som står i ovnen og det lukter herlig!


#74

Kanutten sa for siden:

:heia: Så flinke dere er!!! :heia:Og så godt det ser ut! :sikle:


#75

Ferskenbeinet sa for siden:

huff, det ble for godt... lagde 11 stk og har nå bare 4 igjen... Ikke mye plass til reker om en halv time nå nei... ;)


#76

Benzo sa for siden:

Min deig har stått til heving i 20 min og har ikke hevet en dritt. :snurt:


#77

Kitt sa for siden:

Slapp av! Du er ikke den eneste som ikke får det til! :nedfor:

Om jeg tør prøve igjen, skal jeg følge oppskriften kjempenøye! Selv om jeg trodde jeg gjorde det sist også!:p


#78

Benzo sa for siden:

Jeg er vanligvis en meget habil baker, så dette er skuffende greier. :knegg:
Kan jo håpe på et under når den kommer i ovnen.


#79

Kitt sa for siden:

Ikke ofte jeg mislykkes med noe på denne fronten, jeg heller, så det var litt av en nedtur å ikke få til en loff, liksom!:p;):o

Men må prøve igjen snart! Før jeg mister motet helt!:cool:


#80

Benzo sa for siden:

Jøje meg, dette smaker jo loff!
Deigen hevet i ovnen :)



#82

Ferskenbeinet sa for siden:

min hevet heller nesten ingenting før jeg fikk den i ovnen, men det ble kjempebra alikevel! Jeg trodde varmekablene var på på badegulvet, noe de ikke var, så det kan jo være derfor hevinga gikk skeisen... ;)


#83

kamp sa for siden:

Må prøves en gang :)

Går en del glutenmel til det da men det får gå, betaler 60kr pakken så det er ikke SÅ ille..

Smaker det soya?


#84

Benzo sa for siden:

Smaker overhodet ikke soya, det både lukter og smaker som loff! Blir spennende å se hvordan den smaker i morgen. Nystekt var den nydelig, med sprø skorpe og det hele. :)


#85

Kanutten sa for siden:

Lagde pizza i dag med bunn av denne deigen. Den ble knallgod og helt vanlig! Sambo merket ikke noe forskjell. :D Nå er lunsjen for hele uka i boks!


#86

Kanutten sa for siden:

Oppskrifta ble:

100 g gluten
100 g soyamel
1/2 ss husk
1/2 ts salt
1/2 pakke tørrgjær
3 dl vann+smeltet smør
oregano
hvitløkspulver

Deigen ble litt "for lang".. Her nordpå pleier vi si at deigen kan bli "for kort", men denne gangen ble deigen altså litt "for lang"..... hvis noen skjønner hva jeg mener.... :o

Jeg skal prøve på nytt i morgen med 50 g gluten og en halv boks med cc.
Prøving og feiling har nemlig vist at det trenger ikke være så mye gluten i for at deigen skal heve!

Sambo kjente forøvrig ikke noe forskjell på denne bunnen kontra vanlig. Eneste han la merke til var at bunnen var mørekere enn vanlig. :p Men JEG som sagt er ikke helt fornøyd ennå.. Vil ha den kortere i konsistens! :rolleyes:


#87

Lisbeth sa for siden:

Jeg skjønner ikke hva du mener med for lang og for kort ihvertfall :confused:


#88

Kanutten sa for siden:

Regner med at man kanskje må være nordlenning for å skjønne det.. :lol:


#89

Kanutten sa for siden:

Skal prøve forklare......
Du vet feks kjøttdeigrøre kan være kort.. Dvs den henger ikke så godt sammen, mens denne deigen henger FOR godt sammen. Den blir så tett og det har ikke noe med "tykkelsen" på deigen å gjøre, men mer konsistensen av den..


#90

Lisbeth sa for siden:

Da tror jeg kanskje at jeg skjønner hva du mener ;)


#91

Kanutten sa for siden:

:lol: Da ER jeg kanskje ikke så dum til å forklare likavel! :heia: Stort sett står jeg å stotrer og peiver når jeg skal forklare noe.. :p


#92

Yonah sa for siden:

Kjenner meg litt småforvirret over hvilken av disse versjonene jeg skal bruke til loff. Er det den i 1.innlegg som gjelder til loff? Jeg skal avsted og kjøpe glutenmel, og nåde helsekosten om de ikke har...:cool:


#93

Ferskenbeinet sa for siden:

jeg brukte den første oppskriften til loff ja, neste gang skal jeg droppe fiberhusk, tror det vil fungere like bra og gjerne deigen blir bittelitt mindre seig! Det var kjempegodt!


#94

StineK sa for siden:

Han Biggie (som også har en god brødoppskrift) mente at for mye glutenmel ga en litt svampete seig konsistens når brødet ikke lengre var helt ferskt.


#95

Ferskenbeinet sa for siden:

jeg har laget denne igjen idag, brukte den i hovedinnlegget, men tok 1 dl fløte istedenfor bare vann og droppa fiberhusken. Hevet det i ovnen som det sto tips om over. Det hevte VILLT! så da ble det en loff og en pizzadeig på meg. Kjempegodt!


#96

Kanutten sa for siden:

Må teste med fløte!! Jeg hever forøvrig alltid deiger i ovnen... :ja: Det er knallurt!


#97

Ferskenbeinet sa for siden:

ja, tror jammen jeg skal begynne å heve ting sånn altså! Gikk ut en tur og når jeg kom tilbake var brødet mitt 15cm høyt! sjokk


#98

Victory sa for siden:

Merka du noe konsistensforskjell uten fiberhusken?

:)



#100

Ferskenbeinet sa for siden:

I går skar jeg to brødskiver i små biter og hadde de i panna med masse smør og hvitløk. Kanongode krutonger! Om en skjærer brødskivene opp i staver kan en jo dyppe dem i en rømmedipp... MMM


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.