Jeg kjører alt sammen i kjøkkenmaskin og lar røra vile ca 15 min
så fiberhusken får tykknet røra.
Imens lager du fyll:
400g kjøttdeig
1løk,1 hvitløksfedd
2 champinjonger
3 toppede ts tomatpure
litt vann og krydder etter hva du liker.
Brun alt i panne og gni kjøttdeigen til den blir finkornet.
Ha i tomatpure og brun litt til. Viktig for å få fram sødmen.
Ha i en skvett vann ...småkok noen minutter og smak til m krydder.
Når oopsierøra er tjukk som grøt brer du den utover 2 bakeplater på bakepapir.Sett dem i ovnen på varmluft 150g i 10-15 min.
Ta dem ut og bre fyllet jevnt utover men ikke helt ut i kanten.
Stek i nye 10-15 min. Imens river du godt med ost.
Når steketida er over tar du brettene ut og strør ost over med engang.
Husk å strø godt ut i kanten. Osten er limet her.
Bruk bakepapiret til hjelp og rull sammen til en fast rullekake som du pakker stramt inn i bakepapiret, legger den på en rist m skjøten ned for å avkjøles.Når den er kald kan du enten skjære skiver og strø ost over disse før du lar dem stå litt ovnen..eller du kan oppbevare rullene i kjøleskapet og skjære pizza snurrer etter behov.
Dette var supergod turmat:)
Du kan godt varme den...men jeg synes den er best kald.
Kan sikkert fylles med mye forskjellig, men det er osten som holder rullen sammen..
Den er limet på en måte:)
Ok, da gjør jeg som Nanna sier og kjører alt sammen i kjøkkenmaskin... Også lager jeg bare halv porsjon( også kommer jeg til å angre etterpå, for disse er sikkert sabla gode og blir fortere en bra er..).
Lette Ica rundt etter fiberhusk i går, men fant ikke noe. Kan man droppe det, eventuelt bruke johannesbrødkjernemel i stedet? Er jo ikke fiberhusk i originaloppskrifta heller, forsåvidt ...
Hehe, alt kan fryses, ja... Men jeg kom aldri så langt :D Hadde rullene i kjøleskapet og spiste dem både sent og tidlig :)
I dag har jeg laget nye, med kylling, champignon, sorte oliven og feta :sikle: Hjelpes, det smakte deilig! Så jeg kommer nok ikke så langt denne gangen heller :rolleyes:
Ordla meg kanskje litt feil.. For det meste kan fryses, men jeg tekte vel mer på om de er OK et frysing. Det er jo ikke all mat som blir like ok etter at de har vært fryst.:)
Nå skal jeg stille et utrolig dumt spørsmål: hvordan ser symbolet for varmluft ut? Jeg har ikke selv kjøpt komfyren vi har (den hører til leiligheten) og jeg har som sådan ingen bruksanvisning. Noen som har greie på det? Det er en Whirlpool, en noe eldre modell.
Og hvis man ikke bruker varmluft når man lager disse delikate sakene, må man bruke høyere eller lavere temp på vanlig ovn, eller må de stå lenger?
Takker. Da har jeg nok ikke varmluftsovn :p
Men jeg har nå laget ferdig pizzasnurrene, og de ser helt fantastiske ut - har bare ikke helt rukket å smake på en ennå, ettersom jeg sitter her og skriver;)
Har en variant på gang nå, med mexikansk vri. Skal på hyttetur så trenger noe enkel mat å ta med :) Og sambo falt helt for disse og trøkka i seg en hel rulle av de sist runde jeg lagde... :eek: :D
Jeg fant Fiberhusk på Ultra i dag, endelig. Så nå skal disse snart bakes, sammen med Karins lavkarbobrød.
Hehe, jeg husker da forumet var nyoppstartet for 5 år siden, da satt vi her og jublet over soyapannekaker, Cavalier-sjokolade og kakaomousse. Nå smaker jo det direkte ringt, alt har heldigvis blitt bedre. :lol:
Bakte disse i ettermiddag, og det var skikkelig gode snurrer. Ungene jafset i seg halvparten. :p
Jeg hadde i tacosaus og kokte det inn i litt fløte sammen med kjøttdeigen, ble skikkelig snadder.
Kommer garantert til å bake disse igjen og igjen og igjen og igjen... :D
Det var den lille pakken på 100 gram, den kostet det. Den jeg kjøpte var på 300 gram. Tenkte først å kjøpe den lille, men så tenkte jeg what the heck og kjøpte den store siden jeg kommer til å bruke den endel og det ble mest økonomisk.
Nam, nam, disse ser og høres kjempegode ut! Men hvordan er konsistensen? Blir de veldig svampaktige? Erfaringen med så mye egg tilsier det, men jeg håper hver gang på en revolusjon. :p Uansett, de skal prøves!
Får dere virkelig TO stekeplater av røra? Min tyknet aldri slik den skulle (hadde i 2 gode ss fiberhusk) så jeg tok i en tredje ss og lot det stå litt til. Da ble det tykk og grøtaktig konsistens. Kanskje jeg hadde for store egg og trengte mer fiberhusk. Men jeg hadde aldri hatt sjans å få mer enn EN stekeplate, ble såvidt dét, selv om jeg strøk den ut ganske tynt.
Nå skal den inn i ovnen, håper virkelig det blir vellykket. :ber:
Fankern det var det jeg skulle gjort, laget dem mindre. Nå ble det jo tungvint å rulle. Da gjør jeg det neste gang. Men hvordan klarer dere å få til stramme fine ruller når rullen er så varm? Og jeg måtte jo passe på å ikke få bakepapiret inn i rullen, og brant meg hele tiden. Så det ble en svær tykk rull som ikke ser så veldig stram ut akkurat. Men jeg får se når den er avkjølt. Klarte ikke å få den over på noe rist uten at jeg følte den ramlet sammen. :spent:
Nå står de i skiver i ovnen med ost på, ser veeeldig gode ut. :sikle:
Mine ble avlange og litt flate da, siden rullen var for stor og tung. Ser litt ut som sånne kanelgifler hehe. Men det gjør jo ikke noe. Må bare huske på å lage to mindre ruller neste gang. Men hvordan klarer dere å få til stramme ruller når det er så varmt?
Hmm, jeg driver og lager dem nå, men fikk som Iset en veldig liten firkant. :knegg: Halverte oppskriften da.
Spent på hvordan rullingen skal gå. Kan nok bli litt brente fingertupper da ja! :rolleyes:
Herregu-hu-huuud så gode! dåne Til og med mannen min likte dem, han liker jo aldri noe av det lavkarbogreiene jeg lager nesten (han er en sånn type som aldri skal ha erstatninger av noe, kun rent kjøtt, fisk osv). Han likte både Karins brød og disse snurrene. Fantastiske! Nannah, du er et levende geni, du er det! Kan jeg få spre oppskriften til noen på nett? Skriver selvsagt ditt navn på oppskriften, alltid.
Jeg har også lagd mine nå... Ble nok litt tjukke, da det var ille varmt gett :D Ble noe røde fingertupper her også.... meeeen.... lurer på en liten ting.... den fiberhusken, er den som mel? Fikk nemlig vite at Phylliusfrø eller hva det nå het igjen var det samme, men mine er som sagt frø og ikke mel... ble litt tynnflytende den røra, men det gikk nå fint til slutt.... Gleder meg til å sette tennene i en..... eller tre?!?
Ja, for hele frø ble ikke noe å skryte av... men jeg puttet litt kruskakli i og da ble den ihvertfall litt tykkere og smakte godt, gjorde de uansett :D Da får jeg kjøpe meg en pose med det isteden til neste gang.... Som ikke blir så veldig lenge til :)
Da har du noe å glede deg til..... Men pass på brente fingertupper ;) Veldig varmt å rulle den sammen. Men både mann og barn likte disse veldlig godt! Blir å ta med disse i bursdag idag for der skal det uansett serveres pizzasnurrer. Så da var jeg heldig :D
Flott, takk!! Jeg må nok regne ut selv også... Brukte grovhakkede tomater isteden og hel posjon. Fikk ca 15 snurrer... ble spist noen igår av familien.... Fikk ikke ha de i fred nei.... he he he
Hvis man bruker Kavli sin smøreost (godt med både naturell og baconost) som er karbefri så kan man jo droppe de karbene som er i Philadelphiaen. Jeg har ikke prøvd med Philly'en selv, brukes den fordi den gir bedre smak eller? Kan denne bli bedre? :p
Jeg har også lyst å prøve å lage en lasagnevariant av denne - altså å bruke bunnen til lasagneplater. Noen som har prøvd det?
Ah, takk for tips! Jeg brukte Philadelphia i går, men i dag skal jeg bruke Tines kremost som har 0,3 gram mindre karber. :D (alle monner drar)
Hadde planer om å ha kjøttdeig og tomatsaus på i dag, men det blir litt for mye karber for min del, så jeg får ta med skinke tenker jeg.
Hehe, nei, men når jeg har kjøttdeig så "må" jeg ha knuste tomater og løk også, så da blir det plutselig en del. Med skinke holder det å ha litt tomatpuré eller sukkerfri ketchup på. :)
Jeg lagde denne som lasagne i dag - helt konge!
Lagde en hel langpanne med 'bunn' som jeg lot avkjøle endel. Stekte kjøttdeig og laget en deilig ostesaus med litt tomatpure og fløte i, samt en god dæsj champignon. Så delte jeg langpannebunnen i to og brukte den som plate med kjøtt og saus mellom. Og ost på toppen. Delish Dish!
Her er bilde av herligheten:
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=272&pictureid=1602[/img]
Så smart!! Dere er så oppfinnsomme. :sikle: Dette skal jeg prøve snarest. Min mann liker ikke ostelasagnen (er det mulig ...) så kanskje han hadde likt denne bedre, om platene gir en litt mer "lasagnefølelse".
Forresten, kan du skrive litt mer om den ostesausen du laget? Jeg er vant med å ta ting på slump så noen direkte mål trenger jeg ikke altså.
Jeg setter den inn i ovnen igjen litt etter å ha tatt på osten, slik at den akkurat smelter. Så blir den mer klistrete. Og så lar jeg den kjølne bittelitt før jeg ruller, bare akurat så mye at den er mulig å ta på raskt uten å få blemmer.
Helt tilslutt pakker jeg papiret godt rundt, tar et tørkehåndkle på dert igjen og klemmer godt over hele. Så lar jeg den bli kald inne i den rullen.
Da jeg skulle lage disse i dag oppdaget jeg plutselig at jeg ikke hadde nok kremost, så jeg brukte CF istedet. De ble ikke verst da heller altså! :)
Jeg brukte bare tomatpuré og skinke på, så da la jeg på fyll og ost etter at bunnen hadde stekt, og lot alt steke i 10 min. Rullet sammen da den var litt avkjølt. Nam, nam!!
Jeg lagde disse for første gang idag, og det jeg hadde i kjøleskapet var philadelphia og tine kremost med urter, så tok 50/50 av dette som bunn, er jo faktisk 0,2karb mindre i urtene enn i philadelphia..:p Lagde med kjøttdeig, tomatpure utblanda med vann, løk og en del ost, og de ble kjempegode!
De kunne selvfølgelig blitt større, lagde på to brett, men lagde egentlig en rektangel og rulla langsida, så det ble 22stk (ganske små ja..på str med en klementin) med 0,74karb i hver og jeg spiste fire til frokost (middag? kl er 17.30..) og ble mett - og de skal garantert lages igjen! Noen som har lagd med kavli da? siden det er mindre karber i :)
Hvis du har mulighet, dra til Maximat på Nordby senteret i Sverige!!
Der betalte jeg 26,90 sek for 100 g, mens jeg måtte ut med 46,90 nok på ICA MAXI for den samme posen :eek:
Hårreisende stor forskjell på prisen når det gjelder sunne matvarer mellom Sverige og Norge!!
Ja, for all del! La oss bruke mest mulig penger på å spise sunt :D
Takker den norske stat for idiot regelverk!! Tenker på toll og avgifter også da som gjerne kommer i tillegg.....
Mm, disse står i ovnen nå, jeg gleder meg som om det var julaften... lagde fyll av kyllingkjøttdeig, sopp, hvitløk og pesto (ICA-pesto, 3g karb per 100g). Ganske ambisiøs matlaging til meg å være, blir ytterst spennende å se om jeg klarer å rulle det sammen til slutt :D
Jeg har skjert de i 1 cm tyke skiver og hatt med på jobb, og spist de "kalde" (Les:romtempererte)
Og så skjert de i 2 cm tykke skiver, lagt de på babkepapir og lagt en oste skive oppå hver, og stekt de litt i ovnen. Og spist de varme med salat til....
Vanvittig god lunch og middag............
Skal prøve å regne ut hvor mange karber det ble i mine 2 ruller.......
:D Du, jeg bare lurte på hvor lenge er de egentlig holdbare i kjøleskapet?
Og hvordan er det å fryse, og så tine opp igjen en slik rull, blir den foringet?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.