Mannen og jeg har snakket om å dra til Sverige å handle en gang i mnd for å lette utgiftene våre litt. Men vi diskuterer alltid om det er lønnsomt eller ikke.
Nå skal det sies at vi har ingen anelse om hva som er lønnsomt å handle av lavkarbomat der borte, og diskusjonen går på om besinprisen i tillegg til det vi handler gjør innkjøpet like dyrt som om vi hadde handlet det samme her hjemme.
Så, mitt spørsmål er: Hva er lønnsom lavkarbohandel på Harrytur...
Hva handler du? Skriv gjerne navn på merket på matvaren du handler...og hva du betaler for det!:heia:
Jeg var i sverige på søndag, og handlet en god del kalkunbrystfilet (på tilbud på Rema på svinesund). Rimmad sidflæsk er jo selvskreven. Ellers ble det Bøklunder-pølser (veldig lavkarbovennlige med 0.5g karbo pr 100g), bacon, andelår og karbonadedeig.
Kyllingfileet, Guldfågel
Bacon i bøtter og spann
Seranoskinke:eek: som de skjærer opp i kjøttdisken i tyyyyynne skiver
Ribbe
Kosttillskudd
Karbonade og kjøttfarse
Svinefileet
Tannkrem og tannbørster
Vaskepulver av alle slag
Kommer ikke på mer, men vi har regnet på at det lønner seg.
Vin
Bortsett fra vinen så mener jeg det er nesten halvpris for det vi handler og nå er jo kursen i tillegg god.
Skal se om jeg kommer på mer. En stund siden vi var der nå, men det har med tiden å gjøre....:cool:
PS. I tillegg til prisen, så syns jeg også at svinekjøttet er myyyye bedre i Sverige enn her hjemme
Jeg bor delvis i sverige, så det blir jo til at jeg "harryhandler" hele tiden ;) Jeg anbefaler blandfärs, en kjøttdeig som er en blanding av svin og stofre, den er supergod til kjøttboller etc. Ganske høyt fettinnhold også, og det er jo bra for oss... :)
Ja, og forresten, se ettter at det står ursprungsland Sverige, du kan få veldig billig blandfärs, men kvaliteten er deretter i blandt, så gå heller for den litt dyrere svenske varianten.
I tilleg må jeg jo få si at man må kjøpe ost! Masse deilig ost! Men pass opp for den ferdigrevene sorten, nesten alle typene der har potatisstärkelse (potetstivelse) i seg. Tydeligvis for at den ikke skal klumpe seg...
Takk for mange gode råd! Skal skrive det ned og se om jeg har plass i fryseren til å ta en tur...
...jeg husker en svensk ost jeg fikk smake hos Gerd...den var supergod! Den var rund med små hull i, og det var ikke gräddost. Den var mye større. Nesten som en litt fetere variant av Norvegia, på en måte...
Hm...ja det blir nok harrytur i løpet av våren!:ja:
20 egg på Maxi mat Svinesund - kr 29.,-
Alle grønnsaker på Eurocash Svinesund - bra pris i forhold til norske, der kjøper jeg også nøtter fra den lille nøttefabrikken
Fløte og rømme er billigere
Fleskepuss/avskjær hos Eurocash til kr 20, pr kg - det er rene funnet!!
Kyllingvinger:De fleste butikker har til kr 22 - pr kg
Roquefort hos Maxi:kr 229,- pr kg
Carlsberg Lite 1 g karb pr 100 g ca 6 kr pr 0,5 l
Lever, hjerte og nyrer som jeg bruker til hundemat BARF: ca kr 25,- pr kg
Bakepro tilsvarer soyaprotein, bakemix o.l kjøper jeg på helsekosten i 2 etg over systemet i Strømstad for svenske kr 227,- pr kg.
Slenger alltid med noen poser med lammestek i skiver til 60 kr gk hos MM
Skal du ha flesksvålar er det eneste stedet hos gottebiten ved siden av systemet i Strømstad.
Hundeposer - 150 stk hos EC til kr 27,-
Griseører er også billig, men mine to djevelavleggere liker de ikke!!
Jeg så meg nødt til å kjøpe en fryser i fjor en gang..Hadde kun en liten boks i kjøleskapet. La ut "ønskes kjøpt" annonse på finn og samme dag hadde jeg fått meg nytt fryseskap til 500 kroner :) Har aldri angret, og jeg kan kjøpe med meg masse kjøtt, grønnsaker og ost som jeg fryser ned.
Ja, ganske mye, spesielt på godte-butikkene som er vanlig på "harry-stedene".
Vær obs på at løsvekt-godterie inneholder MYE maltitol, som kan være dødens for magen.
På charlottenberg-kjøpesenteret har de en god variant av tyrkisk pepper. Den pleier jeg alltid å kjøpe. Og sukkerfri werthers orginal.
Også slenger jeg med en del sjokolader, de har flere forskjellige merker.
Jeg tror jeg har sukkerfritt nok for resten av året nå :)
Har aldri prøvd å fryse ned grønnsaker før jeg....eller turt å prøve:o Hva slags grønnsaker fryser du ned? Deler du de opp før du fryser de? Og hvordan blir resultatet når de tines? Ser liksom for meg en del vassne grønnaker etterpå;)
Jeg kjøper bacon i terninger. Veldig enkelt når man bruker litt bacon til alt sånn som meg. Holder seg lenge i kjøleskapet og også lett å fryse i porsjoner eller lage en stor flat pakke i fryseren og knekke av den mengden man trenger.
Ellers kjøper jeg litt ymse kjøtt (varierer veldig)
Også kjøper jeg Cavalier Belgisk konfekt (den er kjempegod :ja: veldig vanskelig å ikke spise opp alle :o) Kjøper de i godtebutikken ved siden av Eurocash mot Charlottenberg. De har også litt andre Cavaliervarianter. En med vaniljefyll som også er veldig god.
Nå spurte du "vanskelig".... Vi handler jo masse i Sverige.
Kyllingfilet (får den helt ned i 49 per kilo)
Nøtfers (49 per kilo)
Kjøttdeig (39 per kilo)
Indrefilet (husker ikke prisen)
Kokt skinke (får den helt ned i 8.90 pr hekto)
kylling pålegg (synes den er bedre enn kalkun ca 9 per hekto)
OMO vaskepulver (sånn kjempedunk ca 198)
Frosne bær (litt å spare i forhold til norge)
Hamburgere (ca 49 per kilo)
roastbiff (ca 179 per kilo)
Bacon (ca 30 for 3x140 gram)
Muggoster er billig! (gubben spiser :D)
Seranoskinke (som nevnt..husker ikke pris)
Sukkerfritt godteri på godtebiten..bra utvalg.
Hmm...det var det jeg kom på så langt. Og så har vi polet og helsekosten da :ja: og så kjøper vi snus der.. halv pris..
Har slutta å kjøpe ost der for den er dyrere enn tilbudet her liksom. Tror man må opp i 69 kr kilo for husholdsost. I fjor fikk vi den helt ned til 49. Så jeg kjøper Norwegia til 49 per kilo på tilbud her. Hvis jeg ikke får tak i den kjøper jeg hvitosten på Rema..den er det vel ca 60 per kilo for..men den duger synes jeg. Gidder ikke betale 20 kroner mer for norwegia..
Vi handler kjøtt på EDA kjøttmarked på grensa... Det er litt billigere enn MAXI på storsenteret. Vi går på Maxi først..så tar vi det vi finner som er rimelig der..så går turen til EDA kjøttmarked.
Vi bodde en gang på et kjempekoselig lite sted i strømstad :) Skal prøve å finne navnet litt seinere, men tror det bare er tre hoteller i strømstad. Eller så har de jo åpent nytt svært spahotell der...
Og da kan dere ta båten fra sandefjord til strømstad, sparer masse kjøring :ja:
Høres godt ut! Har prøvd å lage sånne boller med hvitløk og div krydder og det ble meeeeget godt :sikle: Dyppe i tzasiki......trallalla jeg må legge meg snart..er sulten :D
Haha, det er en chillipasta som er veldig god å smakstilsette både kjøtt og kylling med. Jeg bruker den til mine spicy kjøttboller :) Kjøp blandfärs med det samme og test ut selv. Laget kjøttboller av 1600gram blandfärs i går, og er snart tom for dem igjen. Både kjæresten og jeg er litt avheninge ;)
Jeg tror kanskje hun nevnte den fordi jeg skrev i posten min at min sambal var uten sukker og at den var kjöpt i sverige. Jeg vet ikke om man får sukkerfrie varianter i norge, uansett er nok mengden sukker såpass liten i forhold til hvor lite sambal man bruker på mengden kjöttdeig, så det er kanskje ikke så farlig.
Finnbiff med rømme/fløte... einerbær og pepper. litt dijonsennep....
Den svenske skaven er tynnere skiver enn den norske, men fungerer veldig godt synes jeg :p
Glemte å ta med - det er veldig godt med litt bacon oppi også, eventuelt litt timian, løk, sopp... mange muligheter.
Original nordisk variant av kebab ja :p
Kan godt steke kjøttet, løk og sopp først og så ha det i jerngryte og koke det med litt vann eller kraft eller rødvin en liten stund før du har rømme eller fløte oppi - brokkoli, blomkålmos eller rosenkål er godt til synes jeg
Skal en tur på "Harryhandling" påskeaften, er det noen tips her inne om hvilken pølser jeg kan få tak i der som er lavkarbo. Har så lyst på wienerpølser eller røkte pølser. Ellers så skal jeg prøve å se etter den sambal oelek der også.
Ketolyse-pølsene får du vel kanskje ikke tak i i Sverige, men i Oslo, men de er hvertfall knallgode middagspølser. For de som er ute etter påskegodt så har Cavalier mye god sjokolade. En venninne kjøpte med to små konfektesker til meg i går og de var farlig gode. Biter av mørk sjokolade med kremet jordbærfyll med bare 0,3 karber pr bit (og redusert fettinnhold også), og hvit/lys sjokolade med "konfektfyll" inni, de var større og har ca 1,4 karber pr bit. Men de er mektige også så det går nok greit. Jeg har gjemt dem lengst ned i påskeegget som jeg skal ha med på tur...
Skal ta meg en tur på fredag til Nordby. Er det Helsekost der tro? Lurer litt på om de f.eks har JHBK og fiberhusk der, og glutenmel kanskje? Baker 4 Karin brød 2hver uke så det går endel av disse ingrediensene. Ellers har jeg fått mange ideer til handel utfra innleggene over. :D
Jeg har ikke sjekket utvalget i disse to butikkene, har alltid dårlig tid på harry tur.
[color=#000000][/color]
Ellers så pleier jeg å hamstre fiberusk, fås i matbutikken, den er mye billigere i Sverige.
Og vist man er, som meg sjøl, laktoseintolerang, så finne man alt i Sverige. Dei har kremfløte og smøreost og creme fraise og cottage cheese og yoghurt og fil og heilmelk og alt man kan ønske seg. Trur eg må flytte til Sverige. Tine i Norge laga jo bare LETTmelk og MATfløte til oss. Dei kunne no heller ha laga kremfløte. For den e går jo å blande med melk/vann viss man vil ha matfløte. Men d e ganske vanskelig å bruke matfløte som krem :S Dumt eg bor fem tima fra nermaste butikk i Sverige. Og den e jo ikkje så stor..
Jeg bestilte også falafelsnack (dog litt mye karber for mitt løp med sine 17,4 karber totalt), salat, og bluecheesedressing med forholdsvis lite karber som tilbehør.
Jeg er glad i bearnaise og fant en type ferdigbernaise av Erike Lallerstedt med under 0,5 kh per 100 g hos Eurocash. Såpass lite kh i bearnaise fra butikk har jeg aldri sett før. Har ikke fått smakt på den enda, så om den er god gjenstår å se.
Nei, vet ikke hvorfor de hadde slengt på det....men som deg så er jeg ikke så glad i det jeg heller - så det fikk renne ned i det ene salatbladet som fint ble med i søpla :p
Jeg bestilte cheddar-dip ved siden av og helte det på burgeren istedet :D
Som mangeårig harryturist til riksgrensen, abisko og Kiruna, har jeg jakta etter disse matvarene: Kyllingklubber fra coop (XP) Viltskav, ev renskav. Cottage Cheese fordi den har anna smak enn den norske. Forandring fryder. OST i mengder. Roastbiffkjøtt.
Og ungene som nu er 13 og 14, blir alltid sendt på jakt etter Dansk Fjellsmør. Svensk betjening leter og foreslår de rareste ting :)
Og forøvrig oppfordrer jeg alle til å feire "Juvliga Svenska Mjølkrampans dag"
Dette er en dag i juni, i tilknyttning til en helg, der hver eneste melkerampe er pyntet, og alt er stengt. Selvsagt er jeg på svensketur akkurat da.:o
Mamma kom hjem med diverse til meg etter handleliste herfra. Godt å få i hus masse ost, blandfärs, bacon, litt lavkarbopølser og litt godis.
Men er det sånn at det sukkerfrie smågodtet de har på f.eks. Gottebiten på Nordby er søtet med Maltitol? Eller er det lurt å be henne spørre betjeningen neste gang? Det står jo ikke akkurat næringsinnhold på smågodt..
Enig med Carisma, det sukkerfrie smågodtet fra Sverige er djevelen selv. (Jeg gikk ned en kilo i væske på tre-fire timer første gang jeg spiste ca en håndfull av det. Veldig lite behagelig.)
Takk for svar, damer, men det var i grunnen ikke det jeg lurte på.. ;)
Jeg har spist mye av det smågodtet før jeg begynte med lavkarbo også, og har aldri opplevd noe ubehag. Jeg lurte bare på om det har "riktig" søtstoff for ketolysekuren eller ikke. :)
Kjøpte masse deilig grillribbe i Sverige i dag. De hadde både ukrydret og krydret. Jeg valgte den uten. :p
Venter bare på sol og litt varme, så skal grillen innvies. :D
Det blir sverigetur i sommar, om det no blir steikande sol, kva varer kan eg forvente at ikkje rotnar vekk mellom butikk og Bergen?
(Eg kan vel berre droppe å prøve meg på kjøtvarer...?)
Ta med kjølebag :) Det gjorde jeg, gikk fint det :)
Hvis du skal bo på hotell før du skal hjem så setter de den sikkert på kjøla for deg mens du er der :) Det gjorde de for meg, og da holdt varene seg fryst til jeg kom hjem. (Bor på Sunnmøre) Jeg kjøpte bacon, kyllingfilet, lammelår osv osv..
Og hvis du ikke får kjølt det ned skikkelig, så holder det å putte et par kjøleelement oppi, evt ta med kjølebag som du kan koble i sigarettenneren på bilen, den holder ting bra kaldt.
Handler alltid kjøtt. Alt mulig slags kjøtt. Lavkarbopølser finner du også mere av, billig bacon og kosttilskudd er også rimeligere. :D Og masse kjøttdeig. Den inneholder ikke vann (hvis du ikke kjøper på REMA da) så du får mengden du betaler for, og kan steke den istedet for å koke den bort i panna. Lykke til, og god tur :)
Hehehe, den var fin :D Da må jo jeg bare fortelle at jeg ba sønnen min plante en del sesamfrø fra hamburgerbrødene. Jeg sa at brøda var så dyre, så vi kunne ikke grille så ofte. Han vannet frøa ett par uker før jeg torde å si sannheten. Huff... Ikke snill:rolleyes:
Noe "sukkerfritt" godteri fra Sverige ble det ikke på meg igår. Alt jeg sjekka var karber, og det var det mye av. Siden safe er bedre enn sorry lot jeg altså være :p
MEN: Jeg fikk meg en skikkelig trøkk i fleisen i frysedisken da jeg lette etter min "vanlige" kyllingfilet. Sist jeg så på innholdet i nettopp denne, var innholdet 98%kylling og 2%vann/salt.
Jeg fant først ikke min vanlige, men en i tilsvarende som var halal-slaktet. Tittet på innholdet, og oppdaget at det kun var 73%kylling. Resten var "marinade" bestående av salt, sukker og vann! :eek:
Lette videre, og fant endelig min faste: 78%kylling, resten "marinade".
Siden karboinnholdet ikke sto definert lot jeg den være i fred.
Lette videre, og den reneste jeg fant til slutt hadde 98%kylling, og 0,5 kbh.
Snakk om selvbedrag! Kanskje ikke rart jeg ikke har rast ned nå slik jeg gjorde sist jeg prøvde lavkarbo??? Har jo gomla kylling stort sett hele tiden, og da med GOD samvittighet... :S
Du vet at du kan trekke fra sukkeralkoholene? Polyoler og sånt?
Mye sukkerfritt godis står det feks: karber 50g hvorav sukkeralkoholer 48g
Da er det bare nett 2 kaber å tenke på!:D
Ellers fryktelig irriterende at ikke en gang rent kjøtt/kylling er "rent". Til og med bacon er jo tilsatt sukker!:eek:
Det er nok fordi man bruker røksyre, istedenfor å røke bacon på tradisjonell måte. Billigere med røksyre.
Varmrøkt bacon i lassevis, og XP Kjucklingklubbor, og endel ost. Det er svenskematen sin det. Og, hvis jeg ikke lever ketogen, men fedonsk, unner jeg meg noen rundstykkeliknende rugbrød. Disse er lavet på surdeig av rug, har relativt lav GI, og smaker aldeles fortreffelig med et lass smør og noen skiver fet gulost på.
Haha, da vet jeg det nå :p
Men føler meg likevel flink som ikke tok med hjem "i tilfelle det går an å spise".
Skal uansett tilbake en tur idag, men tror ikke jeg gidder reise lenger enn bensinstasjonen for bensin og ei pakke røyk.
Fordeler med å ha hest på beite ti min unna grensa, veit jeg :D
Nesten like langt til rema som til sverige herfra, så det så,
Dessuten, kyllingklubbor koster 21,70 Sek (Og vi vet jo alle at den svenske krona er verd ei halv norsk) Det er ihvertfall gøy å fortelle svenskene det :)
PS, husk å spørre etter Dansk Fjellsmør
På den gamle matbutikken på Nordby, den som heter Nordby, har de fantastisk ribbe til 34,90kg om du kjøper en hel side.:sikle:
Og de deler den opp i passe biter for deg!:D
And! så fett at du må stikke mange hull på skinnet for at fettet skal slippe ut og bruk for all del en ordentlig panne til å samle det opp og bruk det til stekefett. Jamie oliver flimrer for øynene mine...
D-vitaminer! de svenske helsemyndighetene mener at en svenske trenger dobbelt så mye som dagsdose i Norge. Og vi har jo ikke vasset i solskinn i år.
Västerbottenost. eller for oss som aldri kommer oss avgårde; vente på julbasar i svenska kyrkan.
Vi kjøpte også andebryst sist vi var der :) og det frister til gjentakelse.
I morgen blir det svensk høne på menyen, første gang jeg koker - så synes det er spennende :)
I dag er det et godt stykke av ribba fra Nordby i ovnen :sikle:
Kjøpte en god del pakker med bacon i Sverige. Når jeg sjekker innholdet i dag ser jeg at det inneholder druesukker. Æsj - det går rett i søpla. :mad: Må nok sjekke alt heretter, de putter jo skit i det meste.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.