Denne oppskriften fant jeg i Hjemmet nr 45, det brødet er superenkelt å lage.. Står i ovnen her nå :heia:
ca 1 karb pr skive :)
4 egg er det ca 3 karber i 4 egg tro?
1/2 boks creme fraiche eller kesam ca 4,5 karber
1.5 ts bakepulver
4 ss linfrø
60 g kruskakli ca 10 karber
50 g sesamfrø ca 2 karber
45 g solsikkekjerner ca 5 karber
3 ss olje
Pisk eggene lett og bland inn creme fraich eller kesam og olje
tilsett det tørre. Deigen skal ha en kladdete konsistens.
Ha deigen i en bakepapirkledd brødform å la brødet steke på 180 g i 55 min.. Nederste rille..
Oppbevares i kjøleskap..
Jeg er veldig spent på dette brødet asså :heia:
Et lite tips.. Bruk litt salt i deigen, og bytt ut oljen med godt med meierismør.. Jeg syns det er mye bedre:ja:
Dersom dere har lite tid vil jeg anbefale å steke brødene på middels varme i stekepanna. Det fungerer veldig fint, og du får praktiske porsjonsbrød slik at du slipper eventuelt porøse skiver. Dessuten kan man også tilsette sesamfrø :)
Jeg brukte dette som pizzabunn til en porsjonspizza, et godt alternativ synes nå jeg. Det er bare å klisse deigen utover i et tynt lag og legge mest mulig digg oppå =)
Lagde brødet i går, og det var kjempegodt. Har savnet noe med masse fiber (litt problemer å komme på do). Brødet hadde en fin konsistens, men kanskje jeg vil ha i litt salt neste gang.
Brødet ble ikke høyt, men var veldig fint å skjære litt brede skiver, og så dele det på langs igjen.
Takk for godt tips på grovbrød uten soyaprotein eller bakemiks.:)
Det er det samme hvilken olje du bruker.. Jeg hadde rapsolje i, men det var bare fordi jeg hadde den i skapet:)
Jeg må beklage, jeg glemte å skrive opp sesamfrø i oppskriften. Tror ikke det er noen krise å bake det uten asså, men det skal være 50 g sesamfrø i røra:)
Jeg har også laga dette brødet og det var kjempegodt. Hadde ikke olje for hånden, så jeg tok rett og slett litt smelta smør i. Husker ikke om jeg hadde i sesamfrø, men brøet var kjempegodt det . takk for fin oppskrift. :)
Hvor mye "tør" dere spise av dette brødet pr. dag. Jeg har brukt litt til frokost og litt til lunch. Vet ikke om dette blir for mye pr. dag? Synes brødet er veldig godt og mettende. Er også letter å komme på do etter at jeg begynte med dette.
Har bakt det nå, gleder meg til å smake. Er dette noe jeg kan spise et par ganger i løpet av en dag når jeg bare tenker generelt lavkabo? Skal ned ca 5 kg.
Jeg skjærer skiven litt bred siden brødet ikke er høyt, og så deler jeg det på langs igjen. Da blir det omtrent som en vanlig skive. Liker brødet veldig godt, og merker at det har vært bra for magen.
Dette brødet var utrolig godt, kommer ikke til å slutte med dette selv om jeg engang skulle bli ferdigslanket. Tro hvor lenge det holder seg i kjøleskapet? Noen som vet?:confused:
Jeg ser noen lurer på om jeg bruker brødform.. Ja, det gjør jeg, å jeg kler den med bakepapir før jeg har i deigen, for det er litt vanskelig å få det løs fra forma:)
Jeg kan tenke meg brødet blir veldig flatt uten brødform.. Det er mulig å fylle noen muffinsformer også:) Bare ikke stek de så lenge som 55 min..
Dette brødet har jeg brukt veldig mye, syntes det ble litt lavt så derfor har jeg brukt å tredoble oppskrifta og så fordelt i to former, da synes jeg det blir to flotte brød. :-) Jeg har spist to skiver av dette til frokost, og av og til også to til lunsj, har fungert fint for meg, har gått ned hver uke allikevel. :)
Nå har jeg akkurat smakt på en skive av brødet jeg bakte idag, å jeg syns det smakte utrolig godt. Jeg hadde i en dasj med salt, å det gjorde smaken ennå bedre..
Nei, steker det ikke lenger. :) Skal prøve å ha i litt salt neste gang, men har gått lei av det nå, for har spist det mye, og siden jeg nå er mer på vedlikehold så har jeg faktisk begynt å spise knekkebrød, og jeg går fortsatt ned. Jippi! Tror faktisk jeg er så heldig at jeg tåler en del karber, har virka sånn på ting jeg har spist før også. :)
Jeg får mer enn 25 skiver av hvert brød. Jeg har regnet meg frem til at hver skive inneholder mindre en 1 karb. Jeg er meget fornøyd med brødet. Anbefales!
Har bakt brødet. Kuttet kesamen og fiberen for å lage melkefritt og glutenfritt. Jeg bare økte mengden linfrø, men kjørte de i mikseren. Nøtter er veldig godt i, bare å spe på med det du liker. Og så smeltet jeg mye smør og helte forsiktig i slik at bare fettet kom med. Anbefaler også å prøve å droppe sesanfrø. De smaker litt bittert. Prøv også gjerne med hvetekim.
Det er jo eggene som holder det sammen og bakepulveret virker uansett. Så man kan leke seg med mye finhakket fra nøtte, frø og kornverden om man vil.
Man kan ha i mye smeltet smør om man vil for å øke fettgraden.
Prøvde det lavkarbobrødet med cottage cheese en gang, men tror den osten klisser det til litt for mye. Dette brødet var iallefall svinenkelt å lage. Tok ikke tiden engang, bare lot det steke til det var passe hardt mot en liten kakk med fingeren.
Endelig kunne jeg kose meg med nybakt brød og smør igjen. Det er min favoritt :-)
Har bakt dette brødet flere ganger og er kjempefornøyd, kan anbefales på det sterkeste. Deilig å ha mulighet til å spise brød, noe jeg har savnet, og enkelt å smøre med seg to skiver i veska dersom man skal 'ut på tur'. Hadde opp i 1 ts kanel og litt hi-maize nå i det siste brødet, det var knallgodt og lukter nydelig. Legger du skivene noen sekunder i mikroen så har du alltid 'nybakt' brød - yammi !:D Sist, men ikke minst, er jeg veldig fornøyd for at det hjelper godt på magen.
Nå baker jeg brødet, å jeg tilsatte 50 g smør istede for olje + litt hakka mandler:)
Jeg skal legge litt baconterninger på brødet før jeg steker det, det blir sikkert godt:ja: Og litt raspa ost..
Hu har sikkert "rappet" den:p det vil jeg tro, siden jeg liker litt drama:D
Jeg lagde halvannen porsjon i dag, det ble mye bedre, neste gang skal jeg ha det i en form jeg har som er smalere også. DA blir den nok helt vanlig størrelse. og vi vil ha vanlig størrelse på brøda:p
Ja, hun har nok rappa den :lol:
[color=magenta][/color]
Igår kjøpte jeg norsk ukeblad, å der står faktisk denne oppskriften. Å der står det at det er fagredaktør Mary-Ann Astrup som har eksperimentert seg frem til dette brødet:) Hmmmm Helt makan oppskrift faktisk:)
[color=#ff00ff][/color]
Oppskriften kalles Norsk ukeblads proteinbrød:)
Uansett er det kjempe fint at denne oppskriften får spredd seg litt. :blomster: Jeg har bakt det mye til folk rundt meg som har problemer med magen av ymse slag. Og det funker perfekt for dem.
Egentlig så er det litt komisk, for jeg fant i utgangspunktet oppskriften i Hjemmet, men denne uken står det i Norsk ukeblad.. Å for lenge siden var det Daisy som postet oppskriften :confused:
Uansett er dette et godt brød:lol: Det står i ovnen her nå:ja:
Jeg har bakt dette brødet flere ganger. Skjærer det opp i skiver og putter det i frysern. Det går helt fint å smøre frosne skiver til matpakka, de tiner til lunsj. Men det som jeg lurer på er; hva er det i brødet som gir "pepperettersmak"? En stund etter at jeg har spist får jeg en slags peppersmak i munnen, litt merkelig. Noen som vet hva det skyldes?
Bare gled deg, du, det er kjempegodt!!
Jeg bakte 4 på fredag, skjærte fint opp i tynne skiver og la i frysen. Gleder meg til å ha med i matpakka i morra, siden det ser ut som brød mener jeg:D:D.
Hei! Må bare si at dette brødet er skikkelig godt! Har 2 til (altså 4-doblet oppskrift i store brødformer) i ovnen nå, etter at første testbrød raskt ble mumset opp! Det er så tilnærmet "brød" som jeg kjenner det, bare i sunn forstand! :D Megafornøyd! Den skal du virkelig ha kred' for! Thor Foseids brødmix kan ikke måle seg med dette! I hans brødmix kjennes det nemlig ut som man av og til tygger småstein... og i tillegg er det kjempelite og ca 2 karber i hver skive - og dødsdyrt (40 kr pr brød)!
Jeg legger meg flat - samboeren også! Vi hyller dine brød! (hahahah) :D
Jeg fant oppskriften i et ukeblad:) Så jeg vil ikke ha æren for det.. Men jeg er veldig glad i dette brødet.. Har bakt det idag jeg også:sikle:
Så til kvelden blir det nybakt brød med heistadsyltetøy og masse smør:sikle:
Takk for at du postet oppskriften Amariel! :blomst: Frem til nå har jeg spist grove lapper (de er knall gode Gerd!) men det er deilig å kunne variere litt. De andre lavkarbo brødene har smakt mye egg og vært "klissete".
Mange opplver stagnasjon i vekttapet når de spiser brød. I tillegg er vel en av tingene med denne livstilsendringen å kvitte seg med avhengighet av f.eks brød som mange sliter med.
Mener du det? Selv når dette bare er brød uten mel? For jeg har nemlig lurt på hvorfor jeg har stoppet fullstendig opp, og i tillegg faktisk gått litt opp i vekt den siste halvannen uka. Jeg spiser veldig lite brød, men kanskje en skive annenhver morgen kan jeg tenke meg. Hmmmz.... Tror dette betyr at jeg må prøve å la være, og heller gå tilbake til egg, cottage cheese og 5-6 mandler til frokost framover... :( Misforstå meg rett; det er godt, men noe kjedelig og tar lang tid å lage når du har noe å rekke om morran...
Jeg ser at mange tror vekten stagnerer når de spiser dette brødet.. Jeg mener tvert imot faktisk..
Jeg tror jeg hadde sluttet med lavkarbo for lengst hadde det ikke vært for dette brødet:ja:
Har akkurat tatt dette ut av ovnen, ser lovende ut :-) Gleder meg til å smake men er mett nå etter å ha fortært 4-5 oopsie roll lapper med makrell i tomat :-)
Jeg baker noe ala dette, men endrer titt og ofte på oppskrifta:
Jeg kan ha fiberhusk i istedet for linfrø; husk har 0 karber.
Og jeg kan bruke hvetekim istedet for kli; de har omtrent samme antall karber begge to. Da får jeg et lysere og liksom "finere" brød.
Skal det være "festbrød" lager jeg denne lysere varianten, og har i tillegg litt gresskarkjerner oppi. Snaddergodt!
Andre ganger igjen blander jeg det meste oppi :p
Dessuten skjærer jeg opp hele brødet når det er blitt kaldt og legger dem i dagsrasjonsposer som jeg putter i frysern. Snopt å ta frem og tine i brødristern.
Hmmm....bakte Lollypopbrødet for noen uker siden, og det sto at det skulle stekes i et par (!)timer, og så avkjøles på rist natta over. Det smakte som sagflis...Havna i søppla! Så kan ikke henge meg på dere som synes det er så godt, men gjorde jeg noe galt?:confused::confused: har tenkt å prøve meg på Hildeborgs grovbrød, er det noe??
Jeg har laget dette i dag og er superfornøyd!
Etter 1 måned uten brød smakte dette herlig og ikke minst kjekt
med en forandring fra det jeg har pleid å spise til frokost nå-salat.
Amariel: hva slags merke kruskakli bruker du? Jeg har Regal og den inneholder 9gr karbo per 100 gram. Og da blir det vel 5.4gr karbo ut av 60 gram?
Er forøvrig veldig spent på brødet:) Den er i ovnen nå,men håper veldig at den hever seg litt da,lagde enkel røre nå i tilfelle den ikke faller i smak. Litt bacon og ost på toppen og urter i røra,så er spent nå!:D
Jøss, dette ble jo godt! Jeg jukset litt og hadde i 3 gode ss. glutenmel da, men dette skal definitivt bakes flere ganger! Ikke noe stress heller, bare rør og hell. Herregud, dette var suksess!
Prøvde dette brødet før ferien - har liksom holdt meg til lollipopbrødet i snart ett år. Det funker greit, men er jo ikke særlig likt brød i konsistensen (hvis man ikke da sammenligner med rugbrød).
Og for en opplevelse det var å gå over til dette brødet! Dette smakte jo skikkelig luftig brød!
Jeg har solsikkekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø og linfrø i food-processoren og maler det helt fint med knivene. Har også testet det med Cottage Cheese og det fungerer helt fint, så sparer jeg litt karber der og får litt mer proteiner til gjengjeld. Karbenivået er nok noe høyere enn lollipopbrød, men vekt pr skive er nok litt lavere, så sånn sett går det litt opp i opp. Dessuten stresser jeg ikke sånn med karbene nå.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.