Heisann. Eg har nå vært ei lita stund på Ketolysekuren (siden 26 Aug sånn ca). Og dette er nå min andre periode eg er på ett anlegg med denne matkuren. Vel mange av disse kiloene eg skal ha bort, dem er nok også kommet pga all den gode maten som blir servert. Folk har sikkert hvert mange plasser og man kan sikkert snakke mye om kvaliteten på maten, men den havner i "siloen" fordet om den er god eller dårlig.
Uansett så er det no slik at man skal holde seg i Ketose og det er faktisk mye enklerer denne gangen på anlegget enn den første gang. Eg er mere vandt til dette nå. Her på Melkøya så får man servert opp til 4 måltider om dagen, frokost, varmlunch, middag og kvelds. Eg skipper kvelds da.
Typisk frokost er; 2 kokt egg, agurk, forlskjellig type kjøttpålegg, tomat. 2 ganger i uka har dem Egg og bacon. Og dem har ofte Eggerøre på storkjøkkenvis. Spiser litt av det, vet ikke hvor mye sukker/mel og annet dill som er i disse pulver eggerørene som dem har.
Frokosten må man også smøre matpakke. Min består av 5 hardkokte egg og passelig med skinka. Dette er da min frokost og matpakke for 14 dager på anlegget.
Lunch; Tja da har man lært litt mere om mat og hva man kan spise og ikke spise. Eg kan poste Meny for uke 40 her etterpå, det er altså varm maten som er på meny. Lunch og middag.
Men hovedsak så er det mere og velge i. Når man ikke kan ta noe av varm maten så spiser eg fast. Salatblad, agurk, tomat, ost, paprika, roastbiff, røykalaks og med 2 SS med dressing.
Middag er egentlig lett. Eg spiser fisk og Kjøtt. Så dermed blir det lovlige grønsaker og enten fisk eller kjøtt, og med litt saus.
Igår hadde eg røykt torsk, grønnsaker og fett smelta i purreløk... ingen bacon :confused: lurte på hvor det var?
Tenkte eg skulle skrive litt fremover ka man har spist i løpet av dagene her på site.
Frokost idag hadde eg 2kokte egg og 5 skiver med kylling pålegg.
Fredag Lunsj Kjøttboller/ jepp.. ble noen få kjøttboller pluss salat, agurk, tomat, ost, dressing og noen biter med roastbiff.
Drikker da masse vann i tillegg.
Tjohooo eg e heime igjen. :p og rett på vekta bar det. Eg var 135.9kg når eg reiste. nå er det på 134.3kg målt på kvelden. 1.6kg ned på 2 uker. Kan jo hende jeg faller ned litt på morningen, men det får man ta som pluss.
Jo Runegutt, eg har gratis arb. klær. Håper inderlig dem må skaffe ett sett nye etterhvert.. hehe Men nå er eg heime, så da blir det bare å fortsette på haraball.
For øyeblikket, ikke i det heletatt.
Røyekutten har satt sine spor. Det positive er at jeg sakte men sikkert bygger tilbake 20 års forsømt styrke. Har som kortsiktig mpl (8mnd) å greie de fysiske kravene for befalsskolen.
Jeg spiser helt nøyaktig det samme som i vår, trener bra, men vekta har gått baklengs for så å stå i ro.
Smører meg med tålmodighet. Skjer det ikke noe innen 01.01.09, skal jeg prøve meg på mere hardcore kur
"Tolmodighet er en dyd" noe sånt er det vel. Uansett så syns eg at eg går sakte nedover. Men har jo skjønt at det tar tid. Så det tester min tolmodighet daglig :)
Du, den lista di - er det din nedtegnelse av matinntak, eller er det menyen på anlegget?
Sikkert menyen... glem det.. :lol:
Spiser du veldig lite fett, eller? Synes det står 2 ss dressing på salaten, og at du pakker eggene inn i kjøttpålegg. Uten fett er jo dette nesten en ren proteinkur. Hvor er ribbefettet og det ekte meierismøret? :lol:
Heisann. Det er Meny fra anlegget. ;) Noen kan kanskje si at det er litt lite fett der oppe. Men 2 dager i uka så er det faktisk egg og bacon til frokost :)
Til lunch har eg 99% av tilfellende røyka laks. Kanskje eg har moderat med fettinntak, men da eg var heime så sto eg stille på vekta i 3 uker. Og da smørkokte vi blomkål og pakket i meg fløte og cream fresh så det jommet etter. Og vi laget heimelaga Bernesaus.
Tenker egentlig ikke så masse over det enda. En av grunnen er nok at eg føler at det er greit slik jeg kjører det. Det er egentlig ikke så mye mere eg kan ty til oppe på anlegget. Å spise reine smørpakker orker eg ikke. Spiste endel Laks der da. Og det er jo litt sundt fett.
Så lenge eg våkner opp med Ketose ånde så er livet herlig.. hehe
Venter på lønn nå. Så da blir det kanskje litt vekter :rolleyes:
Skal skaffe meg en slik Crosstrainer. Må få opp kondisen endel også. Pluss at ho bedre halvdel ønsker også en slik en. :o
Det viktigste er vel at kostholdet ditt virker.
Får du i deg feit fisk hver dag, og noen vitapjusker, tror jeg du går opp mot evig liv.
Vekter:
Har funnet skiver hos OBS, som absolutt var kjøpandes. Må forresten skaffe meg 40Kg til snart.
Har aldri prøvd crosstrainer. Er en smule forutintatt med trening, og synes ikke den maskina ser vettug ut. Jeg vet jeg tar feil.
Skal ha meg ergometersykkel etterhvert, men jeg vet noenlunde hva jeg vil ha, og det koster penger.
Og du, den ribba, he litt av den i salt ei natt, og røyk den.
HAr du ikke røykeri, fungerer til og med Abu-røyken.
Du får fantastisk bacon, uten skumle ting som merkligstrose, Skumlose osv.
Er litt ribbeskrullete her i huset, Man må ha et par tre prøvesmakeribber før jul.
Jge marinerer ribba i rødvin olje og krydder et til to døgn før den går i ovnen.
Ahh hørtes nam nam ut. Ja vi har det samme her også. Man må prøve smake litt. :rolleyes: Driver å krydrer den noen dager før den går i ovnen ja. Og saus lages altid av ribbefettet :p:p
Men idag e eg så fornøyd. Har nådd mitt første delmål. Nesten så man skulle ha feiret dette med Utrolig mye mat. Tror eg ska på XXL og se etter sånn der Abu røykeri. lurer på kor mye det koster.
Steike bra utvikling:) Får håpe at arb.giver må ut med mange nye sett med klær.
Røkt bacon ja, med ABU-røyken, høres helt fantastisk ut. Og nå begynner tiden med billig ribbe, fant på mega til 30,- pr. kg. på lørdag.Har ei som står i ovnen nå, og den andre malte jeg opp til farse.
Kjøpte meg noe varmrøkt bacon i Sverige sist jeg var der, og det er snadder. Kan spises som den er.
Mvh Grovsnus
Ha en feit dag.
Takker. Jøss maler du den om til farse. Ribba altså. Har egentlig ikke tenkt så masse på det. Ribbe kan da brukes som Ribbe, Bacon, Farse, og da kommer Spare ribbs også. Ribbe er jo kanon :)
Tsh, jeg er nærmere Nordpolen :D Vi har fått ribbe, og jeg vet at de har observert ribbe på enkelte bittesmå plasser på Helgeland, så den er nok rett rundt hjørnet :ja:
Fredag så er det opp til jobb igjen. Da blir det først 14 dager på jobb så blir det heim ei helg før man drar 14 dager på kurs. November blir bare ferdigmat på meg. På kurset skrev eg "lav karbo" mat. lurer på om dem kan tilby meg det. Blir sikkert egg og bacon til frokost iallefall. :)
Sørmarka kurs og konferranse senter. Dem har nok sikkert orden på det. Jævelsk fælt å må være der på fritiden da.. jaja
Btw. e dåkker ferdig med julegavene? Eg har kun 1 igjen. :)
Etter all juleribbe spising og bacon eting også.. pluss en god del turer på butikken. "Handle smått - Mere trim" OG all julegaveletingen.
Så har eg faktisk tatt av meg 0.5kg til. Gleder meg vilt til å klare å se 20 tallet. :)
God tur til Finnmarken.
Jeg har endelig indikasjoner på at vekta har tenkt seg ned igjen.
Blei bråstopp, og baklengsvekt etter røykestoppen.
Nu føles det bedre, og vekta ser ut til å sige saaaakte ned.
I Morgen har jeg veiedag.
Er hyperspent
Takker for det. Trenger lykke til, kjenner at flunsa e i anmarsj.
Det er jo kanon at vekta e på retur igjen. Det platået har jo vært ei stund. Men så har du jo slutta å røyke da :)
Det skal bli spennende å se resultatat på vekta i morgen.
Har tilogmed begynt å skrive spisedagbok, for å være helt sikker på hva jeg får i meg.
Har nettopp satt til livs verdens største kveldsomelett.
En haug brokoli, løk, 8egg, pepper, tabasko.
Kjøpte ABU-Røyken i dag, og tynnribbe. Den ligger til tining, salter i morgen, og røyker på søndag. Skal bli spennende. Noen som har prøvd???????
ABU greia kosta 800,- ( Jæ---- dyrt for noen blikkplater) Men hvis jeg får brukbar bacon av ribba så tjener jeg inn det ganske snart.
Mvh Grovsnus
Ha en røykfull dag
Vekta er helt i ro. Grrrr.
Har brukt abu-røk mye. Med litt trening kan du røke alt mulig i den.
Et lite triks, bland spriten med 20-40% vann, så slipper du sot og du får ned røketemperaturen endel, som stort sett gir bedre ressultater.
Saltinga er nøkkelen til vellykka røking. Og... eksperimenter med noe anna enn abu-spon. F.eks smaker røsslyng meget pikant på fisk.
Kan ellers anbefale deg varmrøkt sei. Salt seien, og sett igang aburøken. Middagen er klar med en gang aburøken er brent ut.
Uhyre enkelt, og nydelig mat.
kjipt med vekta rune. Men det hvis det er på vei ned så er det vel på vei. Da er det bare spm om tid.
Røykeprosjektene høres digg ut. Man kan jo da røyke alt man kommer over. Ka med sånn dere røkte tomater og paprika :)
Eg hadde Egg og Skinepålegg til frokost. toppa det med nesespray og hostesaft med full pakke av paracet. ohey så det går.
Til lunch så ble det røkt laks med salat.
Mellom måltid. Spekemat fra Grøten som var til lunch. Ca en kaffekopp med kjøtt.
Til Middag idag så er det faktisk noe digg; Skalldyrbuffet, bruker å være alt du kan tenke deg. E det mye Karbo i Hummer???? GLEFS GLEFS :hungry:
Hummer er Lavkarbo, men du blir uhyre lei av den etter noen uker. Spiste min rikelige andel hummer under førstegangstjenesten. Jo, det fantes noen bra kjøkken i forsvaret da også.
Det var hummer på lunchbordet siste halvåret mitt. Blei så lei av den, at jeg gikk over til røkt makrell, og kjøttrull.
Spiste faktisk, kamskjell, røkt hvalkjøtt, kongekrabbe, scampi og litt rømme sauser. Var ganske digg :)
Beste hummer eg har spist er faktisk når eg var innom thailand for ei stund siden. Den var ostegratinert. Og var kun til forrett. Spiste 3 av dem hehe. Skippa hovedrett og gikk rett til dessert.
Hjemmerøkt bacon er best. Fikk en slik "frisk" bålsmak. Omtrent som om jeg var i skogen på tur.:)
Hvis en leser på pakkene en kjøper så står det ofte 91% svinekjøtt. +div konserveringsmiddel og carber av ett eller anna slag. Betyr det at de pumper vann inn eller?
Når en røyker sjøl så forsvinner endel vann, og litt fett, men det er minimalt.
Så nå kan vi røke uten at det går utover helsa, he he.
Hvis en har en stor nok peis (åpent ildsted), går det fint å stille opp abu-røyken der så en slipper å sitte ute eller i garasjen.
Grovsnusen om jeg må be:D
Snusen betyr noe ganske annet i mitt vokabular.
la baconet ligge etpar dager å "trekke inn" røyksmaken etter at det er ferdig. Jeg salta med grovsalt i ca 30 timer. Neste gang blir det 24 t.
:DFår bare beklage Hr Grovsnus. Forkortelsen skal ikke gjentas, ikke ofte ihvertfall.
Bruker å salte 12-24 timer for ting sok skal i røkeriet.
Jeg kan fortsatt anbefale deg å prøve Sei i Aburøken. Smaker nyyydelig.
Og, Røsslyng gir en fantastisk smak
Eg er enda på jobb. Føler at det går sånn der passe bra. Men det er enda ei uke til før eg kan få se resultatet på vekta. Idag spiste eg 3 kokte eg og ett lite lass med roast biff til frokost. Lunch blei røkt laks med litt salat,tomat og agurk med en dæsj dressing på toppen belagt med ost og 2 egg.
Mellommåltid idag blir spekematen som var til grøten til lunch som eg ikke spiste. :)
Egenfiska ørret.
En gang i tidenes morgen når guttongen var 12-14 år så var det en søndag på høsten han lurte på om vi ville ha bekk-ørret til middag. Klar vi ville det. Så han tok med seg en plast-bærepose på fjellet og kom tilbake et par timer seinere med 8-10 ørret.
Lurte jo selvfølgelig på hvordan han hadde fanget dem, uten fiskestang.
han hadde oppdaga på sine fjellturer at når den første frosten kom så minka vannsiget i bekkene mellom fjellvanna, og da sto ørreten i kulper. Det var bare å plukke rett oppi posen. Gløgg ung mann, lurer på hvor han har det ifra:D
Noen som tørr å tippe hvor mye nedgang på meg nå iløpet av 14 dager?
Kan si at Den dongeribuksa er litt slakkere både her og der. Føles iallefall en god del i minus, men eg har ikke peiling før eg kommer heim i natt og kan veie meg i morgen tidlig.
Eg gleeer meg faktisk endel.
Drikk masse vann før du går på morgenvekta. Jeg tror ikke estimatet mitt på 2,1Kg holder.
Bra for deg, trist for meg. Jeg går ut fra at premieinnbetalingene i denne omgangen har vært så skralle, at det ikke går mot utbetalinger?
Men eg blir bare heime til søndag, så reiser man på kurs. Får lav karbo mat på kurset. Dem ringte å lurte på ka Ketolyse var for noe og hva slags mat eg ikke skulle spise og hva eg kunne spise. Stillig igrunn. 12 dager på kurs og får mat rett fra kokken. Blir spennende å se hva man får.
frokost og lunch er kanonbra mat. Dem klarer middagen helt utmerket, bare at kjøkkenet er dårlig på ketose dessert. Men men det kommer seg sikkert etterhvert. Ga dem addressen til dette forumet og ba dem sjekke det ut. Kanskje dem kan finne på noe digg.
Eg tok å printa ut endel oppskrifter fra dette forumet og endel andre oppskrifter vi har laget som ett dokument og bruker selv heime. Og overrakt det til Hovmesteren, og han ble fornøyd å sa at det var bra. Men det kunne fort ta 2 dager før eg fikk frukter av oppskriftene. Men nå hadde dem iallefall kunnskap om hva dem kan lage. Dem andre fikk frukt til kaffen. Eg fikk Salat med reker. :)
Kom nettopp heim fra 2 ukers kurs på ett hotell med diverse mat. Så med bakgrunn av dette så har eg faktisk tatt av 1 kg på 12 dager. Ganske fornøyd altså.:D
4uker på reisefot ble en total nedtur på 4.5kg. Godt å være heime litt nå får eg skal avgårde igjen før jul.
Kommer heim på lillejulaften. Så eg skal være heime å kose meg til jul. Eg har bestemt meg for at istedenfor masse snop og godterier så ska eg skaffe meg noen liter med 300 kroners rødvin og kose meg med.:p:p:p
Sånn noenlunde i rute. Har nettopp preppa skiene. Skal ha sesongens første skitur i morgen. Det er på tide å få mere fres i mosjonen. Blir ikke andpusten av powerwalk. Tar det som tegn på at kondisjonen er grei. Her er en hel del bratte bakker, men ikke mange nok, så ski er muligens løsninga.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.