< Tilbake til oversikten

Ideer for anvendelse av Eurodiettmaten

#1

Dilly sa for siden:

Hei

Når vi har holdt på med ED-produktene en stund, så kommer vi jo stadig på nye anvendelsesmetoder. Det hadde vært OK om vi kunne dele litt av disse med hverandre.

Jeg tenker på

  • anvendelse av de forskjellige posene,
  • og andre ting som vi kan spise fritt.Dette burde ikke komme i konflikt med at det finnes eget oppskriftsforum inne på lavkarbo.no, men hvis vi er i tvil, slik at andre kanskje kunne ha nytte av våre oppskrifter, så er det jo bare å legge det inn der også vel?

I dag så laget jeg meg en confectagelé med jordbærsmak. Ikke akkurat ED, men jeg regner den som tillatt en gang i blant. Jeg tok av et par dl som jeg brukte til følgende:

En pose ED-vaniljepudding ble laget på vanlig måte og helt i to skåler som ble satt til avkjøling. Den var ikke stivnet, men sto der i kjøleskapet og så litt trist ut.:_oppgitt:

Da jeg hadde laget denne jordbærgeleen så helte jeg litt av den på toppen av hver skål og drysset oppi ca 1 ss med frosne skogsbær oppå hver.

:hungry:
Nå står skålene i kjøleskapet, og de ser slik ut:


#2

indi sa for siden:

God ide Dolly:) Og dette så godt ut!
Kommer ikke på noe sånn særlig selv... bortsett kanskje fra paellaen, den lar jeg varmes på platen, (hater mikromat) og har gjerne i en dæsj matyoghurt til slutt. Da syns jeg den smaker godt:)


#3

Distrea sa for siden:

forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=390642&postcount=1

kan denne brukes hvis bytte fløta med melk kanskje?

hvis vi finner noe som kan brukes rundt på forummet kan vi legge det inn her, også kanskje du kan legge linkene i første innlegget, så det er lett å finne alt,Dilly?

åååååå... dette var lurt!


#4

Dilly sa for siden:

Matyoghurt hørtes veldig godt ut på paellaen :) Jeg pleier bare å helle over en skvett med kokende vann, rett i koppen.. men mikrobølgeovn bruker jeg veldig lite.

Mikrobølgeovn er fali det.. skummel artikkel


#5

Dilly sa for siden:

Gøy :)

Den suppa så gooooo ut... men jeg tør ikke å spise mye smør eller olje på ED, den er liksom helt motsatt de andre lavkarbogreiene, det er magert også, snøft.. men vi kan lage mange gode supper på det som er tillatt.


#6

Distrea sa for siden:

tror den er god uten smør eller olje også jeg. dropper fettet ... er den grei da? :o


#7

indi sa for siden:

Jeg ville droppa oljen og fettet, bortsett fra bittelitt til å frese løk. Ville lagt til en eller to hønsebuljongterning, brukt 5-6 dl vann, droppa fløten og heller hatt i litt matyoghurt. Og seff brukt friske urter!
Kan ikke helt se for meg at 1 dl olivenolje og 50 g smør i en sånn suppe er godt...

Og så hadde jeg nok også tatt i to-tre røde chili... men da blir det jo noe helt annet:)


#8

Dilly sa for siden:

Dette var gøy.

Hva tror du Gerd vil si til dette da? hihi :D

Da blir det sånn da?

Tomatsuppe Lavkarbo - vi herper Gerds oppskrift:
(ca 1,0 gr karbo pr 100 gr. suppe)

50 g smør - nei, kun 1 ts eller nok til å surre løken i
2 fedd hvitløk
1/2 ts chilipepper
50 g vårløk/purre eller løk
1 boks grovhakka tomater, Landlord (har minst karber)
1 dl fløte -nei
4 dl vann - nei, ta 5-6 dl + to buljongterninger
1 ss sitronsaft
Salt, pepper
2 ts basilikum eller annet krydder etter smak
1 ts timian
Olivenolje etter smak ( jeg bruker ca 1dl) - nei, den dropper vi
ca 1 ss matyoghurt? til slutt

Smelt smør, stek grovhakka hvitløk/vårløk til de er møre.
Ha i resten (unntatt olivenolje) som vi dropper
(Indi kan ta oppi 2-3 røde chili wææææ:w00t: vi andre kan slippe)
La koke 10 minutt.
Trekk kjelen av varmen, tilsett olivenoljen. Bruk så stavmikser til suppa er glatt.

Serveres med egg, mini blomkålbuketter(som pasta) bacon, lavkarbo pølser….
ha gjerne oppi litt blomkål, men dropp resten på ase 1. På fase 2 kan dette tilsettes kjøtt og bli full midag.
Nammis :sikle:

Denne blir sikkert også god. Takk til Gerd:)


#9

Gerd sa for siden:

:lol:

Håper den blir god uten fløte da :ja: Kan dere bruke kokosmelk? Det er god erstatning for fløte :ja:


#10

indi sa for siden:

Morsomt!
Ja kokosmelk går jo det og, litt jaffal! Men her ville jeg valgt litt syrlig heller:)


#11

Dilly sa for siden:

ja takk, begge deler..


#12

Distrea sa for siden:

:lol: haha... ja, her har det skjedd litt mens man har vært borte. Som vanlig. Dere er såååå flinke. Takk til dere... og Gerd som bare er blid :lol:

jeg er ikke inn i disse melk greiene, hvordan melk skal jeg bruke i maten, og HVA kan jeg bruke? :confused:


#13

Titti sa for siden:

Fin tråd, abbonerer på den. :ja:


#14

Dilly sa for siden:

Her er vår felles idébank for anvendelse av ED-produktene, bruk av de frie grønnsakene og oppskrifter på middager som er tilpasset fase 2. Dette innlegget vil bli oppdatert så lenge jeg får lov, finner noe nytt, eller gidder...

Generelle tips og gode råd:

Gode råd om Fase 1 på reise

Puddinger, pannekaker, brownies og andre desserter:
ED-pannekake-VAFFEL

Pannekaker med skriblete kryddervi: :)

Våknealtfortidligfrokosteksperiment

Pannekaker med spesiell vri

ED-pannekaker med cappuchino og uten melk

ED-tortilla

Pulverkaffe i sjokoladepuddingen

stek opp vafler og brownies og frys

Brownies i muffins-former
Pannekake med kanel i røra
Vaniljepudding med kanel

Her

Vaniljepudding med mandelessens og rød saus

Vaniljepudding med jordbærgelé

Mokkapudding med vaniljesaus

Denne er nok en av de største utfordringene, JORDBÆRDESSERT, men Distrea fant løsningen:

Jordbær-pulver-helvete..

Supper og omeletter:

Ha pulveret oppi en mos

Omelett med sopp og løk

Bruk suppa som saus på brokkoli

Salat oppi suppa:
Her

Paella:

Paella med matyoghurt

Cappuchino og sjokoladedrikk:

Her

Vaniljekakao

Sjokoladefrokost:

Frie Grønnsaker:

Grønnsaker i form, panne, eller som mos

Varm grønnsakseng

Her er orntli mos altså, men vi kan jo bare kutte ut smøret, fløten osv. så lenge..

blomkålstappe og andre stapper...

Blomkålmos med liksom-bacon

Vi får vurdere om vi vil bruke melk eller fløte, ku eller soya oppi, men god :)
blomkål/brokkoli suppa til Gerd

Supper, som kan brukes på fase 1 og lett tilpasses andre faser:

Indis Thaisuppe IKKE for pingler

Blomkålsuppe-med-karri

Snaddergod betasuppe

Herpa tomatsuppe

Fase 2 middager:

Jeefs moussaka

Scampi med blomkålmos

ED-fase2-Brokkolistappe med kjøttsaus

Her er ei fristende kyllinggryte som sikkert kan brukes uten å tilsette fløte:
Deilig gryterett med kylling

Hvalkjøttgryte med blomkål

Krydder på tilværelsen:

Siden det smaker så lite av ED-maten, finner vi oppskrift på deilig tacokrydder

Her

og så vet jeg ikke hvor PESTO passer inn..Indi sier at pestoene er jysla gode på salat, eller på kjøtt og ikke minst på laks, myntepestoen er knall til sterke ting

Her er 3 gode oppskrifter på pesto

indis hjemmelagede tacosaus/salsa Bland alt sammen, la stå en stund, smak til med salt. Ha i tett boks i kjøleskapet!


#15

Dilly sa for siden:

Du er snart inni det meste skal du se :):)

Jeg tåler visst ikke melk, eller jeg skjønner meg ikke helt på det ennå. Uansett. jeg kjøper sånn Laktolight når jeg bestiller ED-produkter.

Jeg bruker en pose med det sammen med puddingpulveret eller hva det nå enn er. Til pannekake skal vi jo ha en pose pulver og 0,9 dl melk. Jeg slenger oppi en pose med pannekakepulver og en pose Laktolight og rører dette ut i 1 dl vann.

I hver av disse posene med Laktolight er det:

37 kcal
6,16 g protein
1,76 g karbohydrater
0 gram fett

Det er helt greit å bruke, enkelt og praktisk, men sikkert dyrere enn melk. Det har jeg ikke regnet på.


#16

Skrible sa for siden:

[quote=Distrea;395615]
jeg er ikke inn i disse melk greiene, hvordan melk skal jeg bruke i maten, og HVA kan jeg bruke? :confused:


#17

Distrea sa for siden:

du er helt RÅ, Dilly! Kjempe bra :klem:

lurt å oppdatere etterhvert ja, så alt kommer i starten, og kanskje få klistret tråden også. Mye enklere for nye å finne frem:)

tror jeg må prøve å få meg litt data kurs... vil bli like rask og effektiv som du er på PC'en!


#18

Titti sa for siden:

Så flott, Dilly. :D


#19

indi sa for siden:

Darling Dilly, dette var jo glitrende! Takk!

Jeg bruker forøvrig lettmelk eller den med 0,5% fett fra qmelk... kakao og capuccino funker forresten like bra med vann, det gjør jeg jo når jeg er ute å reiser.



#21

Dilly sa for siden:

tull og vås.. jeg bare roter meg vekk på pcn i stedet for å gjøre det jeg egentlig skal.
:)


#22

indi sa for siden:

Jeg elsker scampi! (Og blåskjell, kamskjell, grønnskjell, reker, kreps og sånn...) Så godt ut!

:)


#23

Distrea sa for siden:

HEHE... Rot for deg, men nyttig kunst for meg:D
kanskje jeg får lære meg å gøre jobben din isteden.... så den også blir gjort :p;)


#24

Titti sa for siden:

Nam nam, elsker scampi jeg også. :sikle:


#25

jeef-micro sa for siden:

Så flinke dere er damer :D

Har ikke kommet på mer enn å koke blokål og brokkoli og spise jeg... eller mose det og blande med omelett/suppepulver...


#26

Dilly sa for siden:

Dette var koselig :)

Hva med denne da?

Mokkapudding med vaniljesaus

  1. Rør sammen en ED-sjokoladepudding som vanlig, men tilsett så mye pulverkaffe du vil.

  2. Lag en vaniljepudding som vanlig, men ha oppi 2 ss splenda og noen dråper vaniljeessens. Og så 5 dl væske i stedet for 3.

Ha "vaniljesausen" i ei mugge og puddingen i skåler. Rør litt i sausen før du heller den på puddingen.

Dette tilsvarer 2 ED-måltider.


#27

Titti sa for siden:

Så kreativ du er Dilly. :D

Ble det godt da? ;)


#28

jeef-micro sa for siden:

Jeg har hatt moussaka til middag i dag :D

stekte kjøttdeig og litt løk, hadde i litt knuste tomater (sånn på boks uten sukker) og auberginer... slengte det i en ildfastform og strødde på ost(fant ut at jeg kunne erstatte litt av kjøttet med litt ost), stekte i ovenen... ble knallgodt


#29

Dilly sa for siden:

Hei :)
Jaa, namnam..

Men så laget jeg ertesuppe med resten av fenalåret. og det sto ikke på menyen min nei.. pluss at jeg stekte pannekaker... som jeg ikke smakte på :) men jeg tok et par øser, dvs. en suppeskål med suppe. Den smakte mye, det var godt.
Passet godt med pudding og saus til dessert.


#30

Dilly sa for siden:

Namnam, den kan lett tilpasses fase 2. Jeg har lagt inn linken sammen med de andre. Den må jeg prøve :)


#31

Ruska sa for siden:

Her er treige-Ruska i farta igjen.... :o

I fase 1, var det noen av dere som IKKE bare spiste eurodiett produktene?

Legen sa at jeg skulle spise 5, evt en frukt i tillegg eller et ekstra egg i omeletten hvis nødvendig når jeg trener mye.


#32

Titti sa for siden:

Jeg spiste fem produkter i fase 1 og hadde som trøst at jeg kunne unne meg litt egg eller skinke hvis det ble tøft, men det gikk bra. Og så tenkte jeg å "skeie" ut med et kjøttmåltid eller kylling i helgen, men jeg gjorde ikke det heller, siden det gikk såpass greit med bare produkter. Men det var godt å vite at jeg hadde "lov".


#33

Ruska sa for siden:

Akkurat ja, det er vel stort sett det samme jeg har fått beskjed om :)
Takk skal du ha Titti, godt å høre at det gikk greit for deg.

Nå er klar som et egg :visemuskl


#34

indi sa for siden:

Du må IKKE spise frukt, da spretter du rett ut av ketosekraftverket og risikerer at du ikke går ned i hele tatt... Hold deg til ja-grønnsaker!
Jeg skeiet heller ikke ut i fase en, hadde ikke bruk for det! Tar gjerne et egg for mye hvis jeg skal ha noe for mye, eller litt kjøttpålegg.


#35

indi sa for siden:

Deler Indis pestovariasjoner med dere jeg, er veldig glad i pesto, mest på salat. Veldig lettvint å bare dælje ingrediensene i hurtigmikseren, og pesto holder seg jo en stund og! Grunnen til at jeg lager selv, er at de du kjøper i butikken inneholder sukker... Helt unødvendig og bare teit!

Vanlig pesto
100 g pinjenøtter
En basilikumplante, napp av bladene
To hvitløksfedd
20-30 g parmesanost
God olivenolje, omtrent 1,5 dl.
Litt salt

Persillepesto
100 g pinjenøtter
2 pakker persille eller en stor bunt, med stilker. (Hvis den må vaskes, pass på å riste den tørr, og tørke med tørkepapir, er det for mye vann i pestoen vil den mugne!)
To hvitløksfedd
1 rød chili
20-30 g parmesanost
God olivenolje, omtrent 1,5 dl.
Litt salt

Myntepesto (Min favoritt!)
1 stappet kopp med mynteblader
2 vårløk
2 grønne chili
1 hvitløksbåt
1 ts salt
1 ts splenda
1 ts garam masala
En halv presset sitron
To ss vann

Denne er jo strengt tatt ingen pesto da, men den likner veldig, grønn og deilig:D.


#36

indi sa for siden:

I dag hadde jeg pannekake til frokost, laget med vann, og toppet med capuccinokrydder, var veldig godt! Har en versjon uten sukker, bare bittelitt vaniljesukker. :)
De fleste tingene kan lages med vann, i stedet for melk, og dermed sparer man karber... :)


#37

jeef-micro sa for siden:

Jeg bruker vaniljeessens i kakaoen :)



#39

indi sa for siden:

Dillydarling, du e best! Mye nyttig her:)
Men siden du spør, pestoene mine er jysla gode på salat, eller på kjøtt og ikke minst på laks, myntepestoen er knall til sterke ting:)
klem til alle i dag:)


#40

Dilly sa for siden:

Altså, ED-pannekake-tortilla er ganske godt.

Man tager en stor stekepanne og lager pannekaka som vanlig, men la den steke så lenge at den blir litt fast.

Riv av 3-4 store blad på en issalat
Skjær noen skiver agurk
og en skive med paprika.

La salatbladene være hele , for da er det lettest å håndtere. Og hakk opp agurk og paprika.

Når pannekaka er stekt på begge sider så legges den oppå et stykke bakepapir.
Smør på litt sukkerfri tacosaus
legg på salatbladene og agurk, paprika
(sikkert deilig med litt løk eller purre også)
dryss på hjemmelaget tacokrydder

Bruk bakepapiret til å rulle herligheta sammen.

Nam, nam..


#41

Ruska sa for siden:

:sikle: høres og ser namenam ut Dilly ....

også jeg som akkurat har spist en klumpete, not so good jorbærdessert - nå har jeg bare lyst på pannekake-wrapen din :hungry:


#42

Ruska sa for siden:

forresten - kan man bruke sukkerfri tacosaus i fase 1????
I så fall - hvor kjøper man det???


#43

Distrea sa for siden:

ikke noe krydder i pannekakerøra for å dempe søtsmaken?


#44

Dilly sa for siden:

He he, så koselig at jeg kan finne på noe gøy da :) prøv, håper at det smaker.

Sukkerfri tacosaus finnes nok i flere varianter. Den jeg har nå er Santa Maria, men hvis jeg finner, så er nok First Price best med hensyn til karbene.

Om vi kan bruke.. vet ikke, men det trengs jo bare en ts eller sånn, altså veldig små mengder, så jeg vet ikke hvor mye det betyr. Jeg skal støvsuge rundt i oppskriftene mine for å se om jeg finner oppskriften min på hjemmelaget tacosaus.

Noe som demper søtsmak er pepper. Jeg har ikke forsøkt det i pannekakerøra ennå, men hvem vet, kanskje i morgen?


#45

Dilly sa for siden:

Nå har jeg spist middag, en grei ED-fase2-middag:

Jeg kokte en hel brokkolibukett med litt salt og pepper. Den moset jeg rett og slett med stavmikseren etterpå.

Så stekte jeg 200 gram kjøttdeig med litt forskjellig krydder og helte over en saus som jeg mikset i bollen til stavmikseren: en halv boks hermetiske tomater, en neve frisk persille og en liten bit løk + en cm rød chili
Dette lå og surret i stekepanna en stund mens jeg kutta opp litt issalat og sqash, bare til pynt.

Da jeg hadde laget det ferdig så lempet jeg halvparten av stappa over på en tallerken og samme med halvparten av sausen. Pynta med salat og en bitte liten smørklatt. Litt salt og pepper på.

Resten sparer jeg til i morgen. Jeg gleder meg, for det smakte godt.

Her er bilde av hvordan halvparten ser ut på tallerken.

:)


#46

Distrea sa for siden:

:sikle:for noen kule talerkner du har, Dilly!


#47

indi sa for siden:

La bare merke til det lekre innholdet oppå dem jeg!
Flink du er:)

Idag hadde jeg persillepesto på blomkålet mitt jeg:) nammm


#48

Dilly sa for siden:

Å, høres veldig godt ut..:)

Men du indivennen vår... kan du finne en oppskrift på salsa eller tacosaus til oss? En som ikke tar fyr pga. alle chiliene..

Jeg synes det smaker så godt med slikt, og finner ikke oppskriften min. Surfet på nett og fant at man lager salsa av olje, eddik og tomatpuré. Ha tomater, stangselleri, løk, paprika og chili i tomatsausen. Smak til med grovmalt pepper og salt. La salsaen stå 2 - 3 timer før servering, da kommer smaken bedre frem. Men jeg kan ikke riktig finne ut av mengdene.

Indi fix? :)


#49

indi sa for siden:

Du har stor tro på meg:)!
Jeg spiser lite salsa... men liker den litt chunky. Ikke glad i eddik, bruker heller sitron eller lime, og TOMATPURE er ut! Inneholder stort sett alltid sukker... som er helt unødvendig... Min egen kjepphest det der, sukkerinnholdet i glass med hvitløk koriander, ingefær, til og med i chiliglass er det j***a sukker! Trøsten er jo at det er bedre å lage slikt selv da...

Hva med noe slikt?
1 boks kræsja tomater (kanskje bare nesten en hel boks, eller hold igjen på væsken og spe til slutt om det trengs!)
3-5 hvitløksbåter, kræsja de og
3 tomater, hakket
1 løk, finhakket
1-3 røde chili, finhakket
1 jalapeno, finhakket
1 liten selleristilk, finhakket
1 lime, skvist
2 ss olivenolje
1-3 ss hakket koriander.
Smak til med salt og pepper

La stå en stund før servering:)

Blir mye chili om du både har 3 røde og jalapeno... Grønne chili er snillere, bare å hakke med frø og alt!
Dette er omtrent som jeg husker det, er lenge siden jeg laget dette!
Lykke til:)


#50

Dilly sa for siden:

Åh, tuuusen takk, det skal prøves :D visste det nok, indi fix :)


#51

Dilly sa for siden:

eh.. skal det kokes eller bare røres sammen sånn? :o


#52

indi sa for siden:

Indi elsker å lage mat:D:D:D


#53

indi sa for siden:

Bland alt sammen, la stå en stund, smak til med salt. Ha i tett boks i kjøleskapet! :)


#54

Dilly sa for siden:

Hvordan kunne jeg gjette det, hehe :) Jo da, du snakker skikkelig i bilder når du forteller om mat som du har sett, spist, laget eller lest om. Nesten som jeg kjenner lukta av matfatene.. :D

Tett boks, ja fint.. må sannelig prøves. Kanskje i morgen.


#55

indi sa for siden:

Fant min favorittsalsaoppskrift:
5 finhakkede tomater uten frø
1 liten løk, eller en halv stor, finhakket
2 friste jalapeno, finhakket
2-3 ss olje (mais, peanøtt el oliven)
2 skviste lime
koriander, så mye du vil,
salt


#56

Distrea sa for siden:

jordbærdessert:
[font=Fixedsys][/font]
lag som vanlig, tilsett knust is av 12 istbiter, ha i natreen og vanijedårper etter smak, bland med stavmikser.

noen ordentlige jordbær i hadde gjort susen!

Ja stå litt, så kan den drikkes som milk shake.

ble faktisk ganske god...


#57

Ruska sa for siden:

Det høres jo mye bedre ut, men skeptikeren er ute på tur igjen vet du... hvordan er det med søtningserstatninger (splenda, natreen) - kan vi bruke det?
Vi burde vel ikke..... eller??


#58

Distrea sa for siden:

det har jeg faktisk ikke hørt noe om, og jeg har sukketer i kaffen også.:rolleyes:


#59

Titti sa for siden:

Dessertene gjør seg best som smoothie ja, laget med masse isbiter og iskald melk. :ja:


#60

Ruska sa for siden:

ok, kanskje jeg prøver meg med litt splenda etter hvert - kunne vært godt i blandt kjenner jeg :p

dessertene; f.eks sjokoladepuddingen - hvordan liker dere den best?
jeg lagde den som anvist på pakken og hadde kanel oppi.
Det ble ganske godt, men også ganske kvalmende....

Noen tips?


#61

Dilly sa for siden:

Jeg synes i grunnen at sjokoladepuddingen er helt ok som den er, men gjerne en teskje pulverkaffe i. Det er en av de bedre tingene.. lager den om kvelden, heller oppi et stort glass og tar den til frokost jeg.


#62

Ruska sa for siden:

Aha! litt pulverkaffe gjør sikkert susen. Takker Dilly :D


#63

Dilly sa for siden:

Nå har jeg nettopp konstruert en fase2-middag igjen. Men jeg hadde vel ikke valgt hvalkjøtt hvis jeg hadde hatt en skikkelig kubiff. Pytt, det ble greit:

Tomatsaus
Jeg tar halvparten av en boks med knuste tomater, det blir vel ca 200 gram. Dette heller jeg oppi den lille hakkebollen til stavmikseren. Så putter jeg oppi en bit løk, en klype frisk persille, en bit rød chili og/eller et par biter med grønne jalapeñoser i glass fra Santa Maria eller andre.

Denne sausen heller jeg over det som jeg har stekt til middag i dag, kanskje det bare er kjøttdeig, eller hvalkjøtt, eller fisk.

Hvalkjøttgryte med blomkål.

Ca 250 gram kokt blomkål, som den er, eller mos den. Jeg moser den helst.

150 gram hvalkjøtt kuttes opp og stekes. Hell over tomatsausen og kok i 5 minutter eller litt til.

Hell sausen på blomkålen og spis.

Grei ED-fase2-middag. Andre kan bare slenge oppi en smørklatt og/eller litt fløte.

Blomkålen inneholder ca 7 karber og sausen ca noe under 10. Landlord gir færre karber. På fase 2 har vi lov å spise 250 g tomat eller løk, så det er greit.



#65

Titti sa for siden:

Den kan vi fint spise. :ja: Litt usikker på soyamelken, den har kanskje mye kcal i forhold til skummet melk...


#66

Distrea sa for siden:

kcal er 35 og karbene er 0,1 i soyamelka :D

blir dette ekstra eller skal vi regne som måltid tro?.... vil tro ekstra, så kan man ha en pudding eller no til dessert


#67

Titti sa for siden:

Jeg ville ikke regnet dette som et måltid nei, tatt det som gr.saker, men kanskje laget et av de andre ED-måltidene med vann eller mindre melk.


#68

Distrea sa for siden:

tror ikke jeg gidder regne den, siden jeg jo spiser 4 måltider om dagen. Og i suppa hadde jeg 3 dl melk, jeg spiste 1/3 av den... det får gå :)


#69

Dilly sa for siden:

Nammenam, denne så god ut. Enig med dere, vi tar den :)


#70

Titti sa for siden:

lurer på om jeg skal lage denne i dag jeg. :D



#72

Titti sa for siden:

Tacokrydderet til first price har lite karber. :ja:


#73

Distrea sa for siden:

ååå, så bra. Men mener jeg ikke fant innhold når jeg så på den. Skal jaggu sette den på handlelista med en gang:D kjekt å ha... kan få bruk for en vakker da' :p


#74

Titti sa for siden:

Mener det er first price sin...den som er på Meny av billig-produkter...er ikke det first price da?


#75

Distrea sa for siden:

nå har jeg skjekket taco krydderblandinga, det er 60 karber pr 100 g :eek: Men i taco SAUSEN er det lite 3,6.


#76

Titti sa for siden:

Å ja, da er det sausen som har lite da, hehe. Ja ja, jeg har nå gått ned selv om jeg har spist det hver uke. ;) Veier nok ikke så mye en sånn pulverpose og en spiser jo ikke opp alt. Men sikkert lurt å bruke et annet krydder da ja.


#77

Distrea sa for siden:

jeg kommer til å lage selv, men du har rett er vel ikke mer enn 30 g i en pose blir ikke mer enn det er i en muslibar :)


#78

Titti sa for siden:

Hehe, sant nok ;)


#79

jeef-micro sa for siden:

I går stekte jeg litt bacon og hadde til pannekaken... syns de pannekakene smaker værre og værre for hver gang jeg spiser de, så må prøve å variere litt


#80

Distrea sa for siden:

det er en av favorittene mine. har i kanel. sterker opp mange i vaffeljernet, ... men jeg har på litt smør da... kanskje det er derfor jeg går så sakte ned:rolleyes:


#81

jeef-micro sa for siden:

Jeg likte de før, men ble vell litt lei tror jeg... nå jobber jeg hardt for å ikke gå lei av cappuchinoen da... er en av de få tingene jeg fortsatt liker :p (og fase3 nøttesjokodessert, og sjokokrispbaren, men den siste er kun på lørdager, for den er kjempegod :p og fase 3, og jeg prøver å holde meg sånn ca fase 1-2 siden jeg ikke går ned noe særlig)


#82

Distrea sa for siden:

kjenner man blir lei det man spiser hver dag ja, sånn som omelettene.. de har jeg spist hver dag, og nå byr det meg litt i mot.
Paelaen er ikke særlig god den heller... eneste er at det er litt godt å tygge på lissom.

jeg syns det er godt med salat ved siden av omeletten, men jeg syns ikke salat er godt uten dressing. Spiser dere salat uten dressing? oljedressing er ikke noe for meg:rolleyes:


#83

jeef-micro sa for siden:

Jeg går jo ikkened noe særlig om jeg viker mye fra dietten, men jeg har ofte kjøpt litt rømmekolle (som har lavere fettinnhold) og hatt i noe krydder og forskjellig...

Til omeletten har jeg ofte brukt stekte grønnsaker (squash, paprika, løk, sopp) og jeg har ei lita flaske med olje som jeg har dytta noen oppskjærte hvitløksfedd nedi... Setter litt smak på grønnsakene


#84

Distrea sa for siden:

takk takk, da ska jeg se etter rømmekolle i dag, håper karbene ikke har føket i været siden det er mindre fett.

takktakk


#85

Ruska sa for siden:

helt enig med deg Distrea - jeg spiser litt salat m/agurk, paprika og reddiker med en liten dæsj olivenolje på + krydder. Synes det blir kjedelig i smaken, men så tar jeg litt Dijon sennep ved siden av og da hjelper det litt. :) Men ikke overbeigestret akkurat.

Jeg skal til kostholdsveileder hos Lindbergs på fredag, da skal jeg spørre om vi kan bruke smør, litt rømmekolle, sukkerfri tacosaus osv. mens vi er på Eurodiet.

Forresten, noen som bruker noe sukkerfi tyggegummie eller Läkerol eller noe sånt? Jeg har ikke dårlig ånde - tror jeg, men er så tørr i munnen hele tiden. Kan ikke drikke mer vann enn jeg allerede gjør.

Hva gjør dere?


#86

Distrea sa for siden:

så fint at du skla dit og kan spørre om disse tingene, for jeg lurer fælt ;)

jeg har spist litt sukkerfrie drops, men tror jeg må kutte ut det også siden det går tregt her, ..


#87

indi sa for siden:

Her er digg for til kjedelige ting uten smak: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17243

Er nok sånn pestomenneske jeg, er godt når det er hjemmelaget!


#88

Distrea sa for siden:

Jeg kjøpte kesam, den med minst fett, karbene var ganske likt rundt litt over 4 også var det 75 kcal... Hvoa "farlig er å det å spise par spisesjerer av det til salaten tror dere?

pestoen din skaljeg jaggu prøve snart:)


#89

Distrea sa for siden:

dinmat.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Supper/Grønnsak/Blomkålsuppe-med-karri

her sitter jeg og varmer meg med en stooor bolle med bomkålsuppe med karry, varmer jaggu både innvendig og utvendig. I oppskriften står det 4 ts karry, og etter jeg hadde tatt oppi 3spisesjeer så tenkte jeg at dette måtte da være feil, var jo nesten hele glasset... Jeg klarte å få fiska litt opp igjen så det gikk bra :D

Skaikkelig godt med noe ordentlig krydra. Jeg er fortsatt ingen suppe elsker... men syns det er godt asså:)


#90

Ruska sa for siden:

Disse så veldig gode ut, men ikke noe vi kan bruke på fase 1 :(
Men jeg skriver dem opp og får prøve dem når jeg blir ferdig med denne kuren :p


#91

Ruska sa for siden:

hmmm... tja, ikke lett å vite. Siden det skal så lite til for at vekten min stopper opp så holder jeg meg unna melkeprodukter foreløpig. Det blir bare den soyamelken jeg bruker.
Skal spørre hos Lindbergs :)

Jeg har tenkt på sukkerfrie pastiller jeg og, men så ringer det bjeller i mine ører om saker og ting jeg har lest her inne om søtningsmidler da vet du... I am cracy :o


#92

Distrea sa for siden:

Du har en god huskeliste nå :D ... blir nok neineinei :(

Veit at flere har tygd tyggis og pastiller... Altså vi får jo i oss utrolig lite kcal også, så forstår ikke helt at vekta skal stoppe :confused: veeeldig rart


#93

Dilly sa for siden:

Nammnamnam
Den må jeg prøve, så skikkelig god ut.
Akkurat nå kan jeg ikke hive i meg ubegrenset med blomkål, men en bit kan jeg jo ha.

Skal få lagt den inn i oppsamlingsinnlegget også snart.


#94

Distrea sa for siden:

men det du kan veit du dilly, er å halvblande buljong og fløte, da vil den mette mer og du trenger ikke så mye. Når jeg spiste den så drømte jeg om å strø bacon på, skal ha den med juksebacon( stekt sopp:p) etterpå


#95

Ruska sa for siden:

Dilly, er det noen spesiell grunn til at du ikke kan spise noe særlig med blomkål?? Nyskjerrige meg :rodme:

Det er bare det at jeg spiste det for første gang på Eurodiett i går og i dag føler jeg meg ikke så bra. Føler meg mer oppblåst og tja...uvel..
Tror vel ikke det har noe med blomkålen å gjøre alt sammen.... men lurer jo likevel.


#96

Distrea sa for siden:

Dilly prøver seg på litt Skaldeman kost, siden det gikk så veeeeldig tregt for henne på ED


#97

Ruska sa for siden:

Ja ,selvfølgelig. Takk skal du ha Distrea :)

Det visste jeg jo egentlig, men tenkte ikke på at der var det nesten ikke grønnsaker.
Håper det går bedre for henne der da.


#98

Ruska sa for siden:

Ja, snodige greier det der. Så utrolig lite kalorier og karber per dag og enda så må vi være SÅÅÅÅ nøye med den minste lille ting.

Det står på huskelisten min over ting å spørre om, håper hun vet det da. Det er jo ikke legen min der jeg skal til denne gangen, men til kostholdsveilederen.... :confused: Håper hun vet.


#99

Distrea sa for siden:

det håper jeg også!... men tipper hun sier neineinei :o:(


#100

Ruska sa for siden:

Det gjør hun sikkert :( Men håper håper håper hun kan gi noen tips.
Slikke litt sjokolade eller potetgull uten å spise kanskje :_plystre:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.