< Tilbake til oversikten

Oste-lasagne!

#1

Hyper sa for siden:

Her en dag lagde jeg noe kjempegodt!..
Jeg har lagd forskjellige lasagner før, med hvite neper blant annet..
Denne gangen prøvde jeg dette:

Stekte opp 400 gram kjøttdeig (fra ferskvaredisk på ICA)
Sammen med dette: en halv hvitløk
1/3 løk
3 skiver paprika i små biter
en klæsh grovhakkede tomater
en spiseskje rømme
krydder etter smak

i en kjele, helte jeg ca. 2 dl kremfløte, og lot det bli varmt...
Raspet en del ost, og hadde dette oppi fløten...
Lot osten smelte inn med fløten, til det ble en tjukk ostesaus...

La kjøttdeigblanding og osteskiver lagvis, sammen med ostesausen (mellom hvert lag)
Avsluttet med raspa ost på toppen

Stekte denne i ovnen som vanlig lasagne..

Denne var faktisk best dagen derpå..Etter å ha stått i kjøleskapet...
Da hadde den "satt seg" litt....:)..
Namme!!!


#2

Nett sa for siden:

Denne må prøves en dag:sikle:


#3

Hyper sa for siden:

Kjempegod!!



#5

Hyper sa for siden:

Gled deg!!

Lurer på å lage denne selv..da har jeg mat som er lett å ta fram og varme opp også:)...
Denne blir du mett av!!Med masse deilig salat til....Yum!


#6

monki sa for siden:

nam. jeg ville ikke hatt hvitlø i


#7

Hedda:) sa for siden:

Dette skal jeg prøve en vakker dag! :D


#8

Hyper sa for siden:

Mhm..Kjempegodt!


#9

Iset sa for siden:

Hvitløk er jo det beste som finnes! Jeg må minst ha 2 fedd hver dag, i en eller annen matrett. I denne lasagnen ville jeg hatt 5-6 fedd minst. :sikle:


#10

Hyper sa for siden:

Jeg også ELSKER hvitløk!!!NAMM


#11

Hedda:) sa for siden:

Hehe, jeg også må ha hvitløk på alt. :D


#12

monki sa for siden:

hva betyr fedd?


#13

monki sa for siden:

denne skal jeg lage i dag


#14

Pipp sa for siden:

Denne lagde jeg igår.....gud så mektig......har middag idag også vi :ja:
Deilig var den :sikle:


#15

Hedda:) sa for siden:

Biter av hvitløk. En av delene som er i hvitløken, skjønner? :)


#16

monki sa for siden:

båter?


#17

Hedda:) sa for siden:

Ja, det kan man jo godt kalle det. :)


#18

Ziggy sa for siden:

Kan man ikke kalle det for "biter" da??? :D :D :D

.


#19

monki sa for siden:

en ting til,det står rømme,men så blir det bare forklart hva du skal med fløten og resten? er det skriveleif?


#20

Pipp sa for siden:

Nå vet ikke jeg hva Hyper gjør med sin, men jeg rørte inn rømmen (jeg brukte kesam) i kjøttsausen og lagde ostesausen alene etterpå :ja:


#21

Iset sa for siden:

Det heter da FEDD! :lol:


#22

Hyper sa for siden:

Litt dårlig forklart kanskje, men det står

"Jeg steker opp kjøttdeig blablabla, med dette:"

Jeg har altså rømmen oppi kjøttdeigblandingen.....

Og ostesausen lager jeg med fløte....


#23

Hedda:) sa for siden:

Jeg bare forklarer h*n som ikke visste hva det betydde, jeg. :)


#24

Iset sa for siden:

Ja, det var ikke til deg, hehe.


#25

monki sa for siden:

det var sååå digg! hvor mye karbo er det i?


#26

Ziggy sa for siden:

:D :D :D :D

.


#27

monki sa for siden:

spør igjen..hvor mye karbo??


#28

Ziggy sa for siden:

Bare å regne ut det vettu... mengde og ingredisenser står oppført, og matvaretabellen finner du jo også her inne på forumet, om du ikke har den hjemme... ;)

.


#29

Dolly sa for siden:

Denne var dødsgod ja...

skal lage den for 2. gang nå


#30

Bee sa for siden:

Denne gleder jeg meg sinnsykt til å prøve.
I morgen må det bli ja. :D


#31

tusta87 sa for siden:

Noen som har regna antall karbohydrater?


#32

Iset sa for siden:

Ser ikke ut til at noen har gjort det nei, men det ska ikke være noe problem å regne ut selv om man tar for seg matvaretabellen på forsiden av forumet. :D


#33

Fru R sa for siden:

Jeg lagde denne for 2 gang idag. Den er bare kjempe god !!

Jeg brukte en boks(400g) hakkede tomater, litt paprika og 1 liten løk.

totalt karbe innhold på den jeg lagde idag ble ca 37 g

Det er jo veldig avhengi av hvor mye enn bruker av de forskjellige tingene.

Tusen takk for flott oppskrift Hyper !! :D


#34

Hyper sa for siden:

:oTusen takk;)


#35

Siss1 sa for siden:

Hei!
Lasagnen høres kjempegod ut! Den må jeg prøve! Er veldig glad i sånn type mat og må innrømme at min hjemmelagde, ordentlige lasagne er noe jeg savner mest!!! Men man blir jo en ganske god kokk etterhvert som man finner fram til nye retter. For de som er glad i fisk så har jeg en kjempegod rett som jeg vil dele med dere.....vet ikke hvor mange karber det er i den, men det kan ikke være mange, og det er veldig godt!

Fiskewok:
4 laksefileter skjæres i terninger, marineres et kvarter i 2 ss kikoman og 2 ss eplejuice.

en håndfull sukkererter
oppkutt av en halv rødløk
broccoli
oppkutt av 1 gulrot (kan sløyfes)

Dette wokes i rikelig med rapsolje til det er mørt. Tilsett fisken og marinaden og wok til fisken er ferdig. Smak til med mer kikoman hvis ønskelig.

Dette er faktisk veldig godt kaldt også!!


#36

Yonah sa for siden:

Dytter opp denne jeg, for dette er superdigg middag! Ungene elsker den! I dag skal vi ha besøk, og da skal en stor porsjon lages!


#37

Demithor sa for siden:

Er det bare meg, eller blir denne mindre mettende etter å ha overnattet i kjøleskapet, enn når den er fersk? Laget min egen variant i går, med shish-kebab krydder, av alle ting, og spiste ca. 1/3 og ble stappmett (og fornøyd!). Mens i dag har jeg spist resten - to måltider :shifty: - uten å bli like stappa. :confused: Den hadde "sunket" en del i formen óg, var en centimeter tynnere. :stortsmil

Uansett, fantastisk oppskrift! Meget velsmakende, så takk for den. :)


#38

MorStine sa for siden:

Kun ett ord: NYYYYDELIG!!!:sikle:

Jeg hadde oppi en halv boks med snøfrisk naturell i sausen sammen med osten. Mmmmmm... Knallgodt!


#39

Hyper sa for siden:

I Know!!!!!!!!!!!!


#40

Hyper sa for siden:

Denne må jeg lage snart igjen..til helga tenker jeg!!!
Jupp§


#41

MorStine sa for siden:

Det er ikke ofte alle fire ungene + mannen liker samme maten altså. Jeg lager ikke annen mat til den eller de som rynker på nesen, men de blir sittende og plukke og pelle. I går gikk ALT ned på høykant!

Takk Hyper:sikle: Blir ikke lenge til neste hang for å si det sånn:)


#42

Hyper sa for siden:

;)
Jeg skal lage denne i helga!!


#43

MorStine sa for siden:

Bon apetit:)

Jeg tror jeg skal lage den en gang i uken, helt til jeg blir lei. Sånn som med kyllinggryta til Iset... hehe...


#44

bocca sa for siden:

Hvor lenge skal den stå i ovnen? Til osten er smelta?


#45

MorStine sa for siden:

Ja, jeg lot den stå til osten boblet og søyt (skrives vel ikke sånn, men...), deeeeilig:sikle:


#46

Tusta85 sa for siden:

Denne skal jeg ha i dag. :sikle:


#47

Iset sa for siden:

Og jeg skal ha den i morgen. :D


#48

Bayone sa for siden:

Denne skal jeg lage til helga, ser skikkelig digg ut :sikle:


#49

MorStine sa for siden:

Anbefales definitivt! Bon apetit!!!:sikle:


#50

Iset sa for siden:

Men dette blir bare en liiten form, vel? Mengdene så så små ut. Jeg tror jeg dobler den, kjøper en stor pølse (750 gram) med kjøttdeig og bruker 4-5 dl fløte, kanskje. Så sender jeg bare med mannfolket rester til lunsj på jobb, og fryser evt. ned rester (det er vel bare en hypotetisk situasjon da).


#51

Tusta85 sa for siden:

Den metter noe sinnsykt. Klarte bare en liten porsjon jeg.


#52

Hyper sa for siden:

Jeg lagde denne i dag jeg..Stekte opp 2 kjøttdeiger, og resten slumper jeg:)..

NAMMIS!!
Også sÅÅ mett...


#53

Iset sa for siden:

Vi har hatt kjøtt- og ostesuppe til middag i dag. :lol:
Jeg laget den hvite sausen altfor tynn, så lasagnen ble suppe. Men det var knakende godt allikevel! Dessuten blir den fastere når den avkjøles og får satt seg litt, regner jeg med. Jeg teller jo ikke karber, så jeg tilsatte en hel revet løk, 4 hvitløksfedd, en hel boks tomater, 2 revne gulrøtter, 1 revet frisk chili og en rød paprika. Nam.


#54

Titti sa for siden:

Gleder meg til jeg kan lage denne. :sikle:


#55

Hyper sa for siden:

Denne har jeg spist på i går og i hele dag;)...mmmm


#56

xB^ sa for siden:

Dette ble den første oppskriften jeg testa fra dette forumet, og så sinsykt godt!!

Fulgte oppskriften din i første post, men la i 3 skjeier rømme , og hadde en hel finkuttet chili oppi i tilegg, for litt ekstra trøkk :)

I tilegg i ostesausen (2dl fløte + 150gr reevn ost) hadde jeg oppi ca 1/4 av en pakke med sån Old El Paco (texmex aktig produkt) cheddar cheese dip, for å ytterlig tykne sausen litt. Det ble vel en 4-5 karbs ekstra der, men såå verdt det!

Anbefales varmt :) Skal til på dobbel porsjon nå, så har jeg litt snacks og måltider for noen dager fremover.


#57

Hyper sa for siden:

Denne cheddar dipen bruker jeg og av og til..kjempegod!!
Så BRA at dere liker lasagnen!!!!

Jeg eeelsker den!!:)


#58

MorStine sa for siden:

tror jeg skal lage en diiiiger posjon av denne i morgen og fryse ned i mindre beholdere, til lunsj for mannen og meg selv!

Har TW Ultra+, 5 l, den skal fylles!


#59

Hyper sa for siden:

Jeg ønsker meg større kjøleskap/fryser..

Kjøleskapet vårt virker nesten ikke, og fryseren (som virker) er altfor liten...

:(


#60

Gunhild sa for siden:

Jeg må bare fortelle om min variant av denne deilige lasagnen som jeg laget i helga.

Jeg steker 500 gram karbonadedeig. (liker den mye bedre enn kjøttdeig)
Krydrer etter smak (Jeg brukte faktisk tacokrydder denne gangen) og heller over 1 bx landlord tomater (som jeg har finmost med stavmikser sammen med litt salt og en liten ts splenda))
Lar dette surre sammen leeeeeeeeeeeeeeeeenge (viktig)

Lager ostesaus av en bx fløte med ca 1/2 pose revet Jarlsberg (ferdigpose) salt og pepper, og jevner med 1 ts johannesbrødkj.mel for å få skikkelig tykk saus.
Lar trekke ganske lenge denne også.

Så til den beste biten. Lager "pastaplater" av en slags lavkarbolappe-oppskrift.
2-3 egg, ca 1/2 bx cc, salt, pepper og resten av jarlsbergposen. Visper eggene til eggedosis (eller i alle fall nesten..hehe) har i CC og resten av osten. Jeg bruker den lille bollen som fulgte med stavmikseren. (Den med kniver) Kjører alt sammen til en fin røre. Helte den i en liten langpanne og stekte ved 200 grader i tja... 20 minutter kanskje... Delte den i stykker som passet i formen jeg skulle lage lasagnen. Jeg brukte en rund og litt høy form.

Legger lagvis, begynner med kjøttsaus, så ostesaus, så platene (egentlig lappene..hihi) så kjøtt, ost........osv. (Det ble to lag med lappe/platene og det var egentlig akkurat passe :) Tilføyer: steker den som vanlig lasagne i ovnen.... tror det var 200 grader i ca 1/2 time. Lot den "hvile" på benken en halv times tid etter steking...

Denne smakte himmelsk!! Særlig med masse deilig grønn salat ved siden av
.... og det beste av alt... Den smaker enda bedre når den er kald. Da kan man dessuten skjære den i pene skiver :)
Hadde med meg i matboksen på jobb i dag, sammen med en god salat. Det er virkelig en lunsj som holder deg mett lenge!:D!


#61

Iset sa for siden:

Jøss den må jeg virkelig prøve ut, Gunhild!


#62

MorStine sa for siden:

Jeg også, mulig dette blir morgendagens middag!


#63

turbokano sa for siden:

denne Lasagnen var bare knall god:D meg og Xb mekka noe her om dagen.
jammen med har jeg lagd opp en stor porsjon som står i ovnen nå:D
siiikle..


#64

Distrea sa for siden:

HVORFOR har jeg ikke sett denne FØR?

jaja... lagre til bedre tider :D

takk Hyper!


#65

Persille sa for siden:

Oj! Dette hørtes digg ut. Men kan man spise dette på fedon? Hvis jeg tar masse grønnsaker ved sidenav?


#66

Eirian sa for siden:

Denne må prøves etter påske!
Handlet inn til helligdagene allerde, desverre.


#67

Budeia sa for siden:

Dette er helt klart vinneren av middager hittil på ketolysekuren. Utrooolig godt!:p Lagde i går, - igjen.


#68

Nea30 sa for siden:

Hva står cc for i oste-lasagne oppskriften? Ny på ketolyse... ;)


#69

blåbær sa for siden:

Hei du!

CC er en forkortelse som går igjen mye her inne, så det er bare å lære først som sist:) Det står for cottage cheese.

Velkommen, lykke til med ketolysen!


#70

Hyper sa for siden:

så braaa at denne faller i smak!!
og spennende med flere varianter!!


#71

Nea30 sa for siden:

Aha! :p Så bra :))). Da blir det lasagne på 30 års dagen min. Gjestene skal få sin egen med karbs men utrolig greit at man kan spise nogenlunde det samme!
Takk for svar :)


#72

turbokano sa for siden:

namnam,blei en god porsjon i dag å:)
fin fredagsmat etter ei hard uke:)


#73

Robyn sa for siden:

Denne skal stå øverst på listen over oppskrifter som skal prøves når jeg jeg får lov til å spise ost og fløte igjen. :)


#74

Eirian sa for siden:

Denne skal vi ha i dag, men hvor lenge steker dere den, og på hvor mye?
(Så lenge siden jeg har laget lasagne at jeg husker ikke.)


#75

Hyper sa for siden:

Jeg steker den til osten på toppen er gyllen jeg..rett og slett....ingen pasta eller noe som skal bli myk så..;)


#76

pillan sa for siden:

Laget denne i går og den var veldig god. Mannen min syntes det var sååå godt med noe annet enn egg. Trur han begynner bli lei:)


#77

Hyper sa for siden:

mmm..:)


#78

Eirian sa for siden:

Åja, det ble veldig godt!
Mannen var også fornøyd.


#79

matmor sa for siden:

Denne lager jeg hver fredag, og den er kjempegod!:D


#80

Hyper sa for siden:

;);)


#81

Anka sa for siden:

Denne er super god. Laget den mange ganger allerede. Nam, nam...


#82

Hyper sa for siden:

LEnge siden jeg har lagd den..merker det er på tide snart;)

GOD kald også!!Genial til lunsj og sånn...


#83

Photobscura sa for siden:

Dæng, jeg kjøpte bare rømme, lurer på om jeg kan lage ostesaus av rømmen? :o


#84

Hyper sa for siden:

Og det fant du jo ut at du kunne:):)


#85

Photobscura sa for siden:

Ja! Det gikk så fint atte :)

Fant forresten ut av hele oppskrifta er på ca 24,5 gr kh (men da brukte jeg 35 gr sopp og 45 gr purreløk, hadde ikke de andre ingrediensene). Jeg spiste ca en tredjdel, så det ble da omtrent åtte karber.

Og SÅ god! Mmmmmm :sikle:


#86

Enid sa for siden:

Laget denne for første gang i dag. Fantastisk god! Takk Hyper :klem:

Tilsatte et egg i ostesausen (rørte det inn når jeg tok pannen av platen), det ble veldig godt :ja:

Neste gang skal jeg ha muskat i ostesausen også, og stekte aubergine-skiver mellom lagene, så blir det moussaka :heia:


#87

Lava sa for siden:

BUMP

Skal lages til uken!


#88

Photobscura sa for siden:

Jeg har laga dobbel porsjon! Mmmm! Holder til dommedag! Tips: Jeg hadde en halv ts chilli til dobbel oppskrift, yummi!


#89

swimzy sa for siden:

denne skal jeg prøve å lage til helga!! :D tenkte jeg kunne lage den på lørdag så kan vi ha det som lunsj restene på søndag!! :)


#90

ingu sa for siden:

Namm denne må lages i dag!!


#91

Enid sa for siden:

Skal lage denne igjen i helgen, med gresk salat til - YUM!


#92

anca-77 sa for siden:

Denne skal jeg ha som en av middagene til neste uke:-)
Driver å lager handleliste. Skal planlegge alle middagene for neste uke tenkte jeg.


#93

Sesti sa for siden:

Haha, jeg prøvde å lage denne..:p

Men jeg hadde ikke helt de rette ingrediensene.. Så prøvde å improvisere litt:p
Jeg stekte kjøttdeig, og hadde på posesaus (for det var bare det jeg hadde), samtidig som jeg prøvde å lage ostesaus.. Men hadde i osten for tidlig, så den forsvant.. Og hadde litt for mye melk og fløte...
Resultatet ble melk m/ pittesmå ostekuler med en og annen kjøttbit her og der, og masse ost.:p MEN.. Dagen etter, når den var kald, hadde alt stivna, og da var den veeeeldig god!:)

Så anbefaler dette, så godt som jeg kan hvertfall!:)


#94

Bacon sa for siden:

Denne står i ovnen nå og vi er to spente tryner som venter med sultne mager!

Bytta ut den grønne paprikaen med 50 gram aromasopp. Synes det smaker så mye bedre. Det lukter himmelsk, men ser litt ut som ostesuppe der inne. :D Satser på at det ordner seg om den bare får stått og avkjølt seg litt.


#95

Bjørg sa for siden:

Denne var veeeeldig god. Ungene og jeg likte den, mannen er ute så han må vente.
Tipper han kommer til å digge denne han og. :D


#96

Jabba sa for siden:

Dere som har prøvd begge sortene - er de like god? Eller hvilken foretrekker du? Med eller uten "lasagneplater" (Gunhild sin)



#98

jacjan sa for siden:

Denne kommer glatt til å bli en favoritt her ja :)
Skal prøves denne uka (og sikkert neste uke, og neste uke og neste uke) ;)

-j


#99

Jabba sa for siden:

Min lasagne bedre ut enn den smakte.....urk


#100

Smultsmurfen sa for siden:

Lagde denne i går! Fulgte kanskje ikke helt mål og mengde, siden jeg prøvde å lag en litt større porsjon, men den var ihvertfall supergod!!!:D
Smakte akkurat som lasagne!! :)
Sambo likte den ikke, men så blir han jo kvalm bare han vet at det KAN være rømme eller fløte i noe da...:blinke:

Gleder meg til å spise rester i dag :D Halvparten ligger i fryseren og en stor bit i kjøleskapet ;) Hurra!!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.