Jeg er nå i gang på ketolysekuren, men jeg er fortsatt veldig usikker! Har prøvd meg på Fitday.com for å få oversikt over karbo,fett og proteiner, men med min dårlige engelsk er det håpløst...:rolleyes: Så nå lurer jeg på hvordan en dag ser ut hos deg. Hva spiser du?
Jeg er vel hovedsaklig på atkins nå..men en typisk dag for meg er frokost:1 speil egg med 3 skiver bacon lunsj:1 pizza stk(iset`s pizza) middag: oste kjøttkaker med agurk,kina kål og rømme dip,er ikke altid jeg spiser kvelds men da blir det som oftest litt rester fra middagen..tar magnesium og spektro som vitamin tilskudd og drikker ca 3 liter vann for dagen...(har tatt av 3 kg på 1 uke så det funker bra for meg) =)
Jeg går på Ketolyse, det vil si jeg øker på karbene nå. Men om du ser i journalen min vil du finne mange menyer over en lang periode og med fordeling fett/protein/karber for dagen.
Frokost:
1 boks makrell i tomat med majones
noen skiver mørpølse med seterrømme på
50 g blomkål med rekeost
(varierer da, noen ganger skinke, reker, avocado, norvegia, brie, reddiker, agurk, eller en omelettrest fra gårsdagens middag)
Lunch:
Omtrent det samme som frokost
Middag:
Nakkekoteletter, koker ut av panna med litt fløte, og har stekt champignon og kokt blomkål til
eller
Omelett med løk, paprika, squash, ost og skinke i
eller
Kalkunfillet med bacon på, salat ved siden av
eller
Kyllingvinger (kanskje med salat, men godt uten også :D )
eller
Hjemmelagde kjøttkaker, med litt løk, hvitløk og chili i, og kanskje litt ost..
eller bare et speilegg med litt kalkun-falukorv eller bacon til, hvis jeg ikke har fantasi eller ork til noe annet.
Tilbehør til middag er vanskelig, blir mye blomkål og salat.. Har kjøpt meg et par amerikanske lo-carb oppskriftsbøker, skal teste litt og legge inn oppskrifter her hvis jeg kommer over noe godt :)
Prøver å bli flinkere til å spise mellommåltider, går ofte litt for lenge mellom måltidene. Kan være noen skiver spekepølse med rømme, blomkål med rekeost (igjen!), baconcrisp, noen reker med majones og dill (de man piller selv er MYE bedre, og tiner fort hvis man legger dem utover på tørkepapir). I går spiste jeg foresten noe kjempegodt! Høvlet litt parmesan med ostehøvel, lagde "ruller" med parmesan inni og pastramiskinke rundt, og dyppet i aioli (hvitløksmajones med masse snadder krydder) Det var GRISEGODT! :)
Drikker vann til måltidene. Hender jeg drikker lettbrus til mellommåltidene.
Jeg har også prøvd meg på fitday, og er i grunn brukbar i engelsk, men det som er dumt er at matvarer og mål/vekt er så veldig amerikansk. Man kan visstnok legge inn sine egne matvarer der, det har ikke jeg prøvd.
Det jeg synes er vanskeligst på ketolysekuren, er å få i meg nok fett. Blir lei av bacon.. Rømme og fløte er greit nok, men det er ikke bra med for mye meieriprodukter heller, vekta kan stoppe opp.. Jeg vurderer å prøve MCT-olje, hvis jeg greier å få det i meg.. Tenker på tran jeg når jeg hører snakk om "fett med skje"...
Håper det går bra med vektnedgangen, og at du får taket på det etterhvert! Jeg har gått på kuren nå i 4 uker. Synes ikke det går så fort ned, men jeg har det veldig bra om dagen, er ikke sulten, ikke særlig godtesyk, sover godt, ikke vondt i hodet.. Så da får jeg heller somle meg nedover da, og satse på at jeg holder ut! :)
Jeg starter dagen med en gåtur på 30 minutter. Når jeg kommer hjem lager jeg frokost , idag ble det en kyllingfilet som jeg stekte sammen med litt squash, løk og med et par skjeer seterrømme. Dette tømte jeg over ca 100 g salat fra middagen igår. Til lunsj blir det noen skiver ost med litt paprika tenker jeg og middagen blir sprøstekt makrell med issalat ( hvis gubben husker å kjøpe) og rømme. Så blir det ny gåtur på litt mer enn 30 minutter i kveld og litt ost og nøtter til kvelds.
Slik er mine dager, det eneste som skifter er middagen, prøver å ha fisk annen hver dag, men det er ikke alltid jeg greier å få det til.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.