< Tilbake til oversikten

Hvilket brød er sunnest av "Dansk brød eller Lavkarbo?

#1

Aadna sa for siden:

Hvilket brød er sunnest av "Dansk brød eller Lavkarbo?


#2

Nille sa for siden:

For å kunne svare på det må man nesten vite hva Dansk Brød er ?? :blinke:
Hva slags og hvor mye karber inneholder det. De finnes vel mange typer Dansk brød ?
Men det høres ikke særlig lavkarbo ut da.

Stemmer for at lavkarbo er sunnest jeg ! Som kosthold altså. Det de kaller lavkarbo brød i butikken er ikke lavkarbo.
Anbefaler å bruke enten Fedons brød eller bake sjøl...:D


#3

Carisma sa for siden:

Fedon sier at man helst skal velge dansk rugbrød, det helt mørke. Jeg antar det kanskje er det som menes?
Men man må sjekke at det ikke f.eks er lagd med sirup, eller at de har jukset med hvetemel....
Pumpernickel brød skal være bra.


#4

Aadna sa for siden:

okey ;)


#5

Quippini sa for siden:

Når jeg hører "Dansk brød" tenker jeg umiddelbart på mørkt, grovt rugbrød

  • som i de tilfeller jeg har funnet inneholder sirup og fort kommer opp i 35-40% karbohydrater - eller ca det dobbelte av Fedonbrød.
    Og pass på - det er i tillegg blytungt, veier fort bortimot 50g pr skive, og gir dermed nesten 20g karb i en liten skive...

Veeldig glad hvis noen kan gi tips om varianter uten sirup - hva det heter og hvor det selges.


#6

Kristian sa for siden:

Kiwi har ett tysk brød som heter husmannsbrød. laget bare av helkorn rug. har funnet dette brødet i alle kiwibutikker i hallingdal, oslo, gudbrandsdalen og oppdal. Det er bare Kiwi her som ikke har det.:confused:


#7

Aadna sa for siden:

bare og spøre de som jobber der, så bestiler de det! :)


#8

Kristian sa for siden:

Har prøvd, Argumenterte etter beste evne men det var akkurat som om det jeg prøvde å si ikke ble hørt, jeg fikk ikke engang fullført setningene. Hun påsto at hun ikke kunne ta inn brødet på grunn av en avtale med bakeriet. Men nå kan det være det samme for nå er jeg lei av det brødet. Dessuten holder jeg vekta bedre med Skorpiabrød.


#9

Hege_ sa for siden:

Men det smaker jo høgg!


#10

Kristian sa for siden:

Pumpernickelbrød inneholder sirup. Uansett så spiser en ikke sånne brød fordi de smaker godt men fordi en er sulten.


#11

Stella sa for siden:

Man ska sikkert være dansk for å like det brød ;)
Jeg køber dansk rugbrød i Danmark. Mange varianter indeholder hvete så vær opmærksom på det.


#12

stinasol sa for siden:

noen som vet hvor mye karbo det er i fedon brød? er det mulig å bruke dette på atkins?noen som har smakt eller bruker det?


#13

Quippini sa for siden:

Fullkornbrødet til Fedon har 18,2 - hvorav sukkerarter 1,8 - pr 100g

Synes det smaker bra jeg - særlig når det er ferskt...


#14

Stella sa for siden:

Fedon rugbrød er med 20.3 karber pr 100g
Mener å huske at en pakning er på 50g

Jeg har spist det og synes det er helt okay - ikke i nærheten av godt rugbrød men syns det er bedre end det andre fedonbrød.
Har og spist det på atkins vedvarende, det gikk bra for meg i hvert fald ;)


#15

Nille sa for siden:

Ingen av Fedon sine brød er OK på andre faser enn de siste - dvs. fra et godt sykke uti vedvarende til vedlikehold - om du går på Atkins. Det kommer an på hvor langt opp du har komme i karbene når du kan begynne !

Går du på Atkins og ønsker brød før dette bør du holde deg til hjemmebakt prinsessebrød eller ketolysebrød/nabobrød. Sjekk brødtråden.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.