Og jeg tenkte på, siden du spiser såpass mye brød som du gjør, så bør du kutte ned ganske mye på fettet - ellers så er du like langt. Det beste er selvsagt å kutte ut brødet og beholde fettet.
Det brødet kjenner jeg dessverre ikke til, men det hørtes jo bra ut! Har ikke så mye greie på ketolyse. Men nå snakket jeg ut fra vanlig brød - antar at Aadna mener det som går under navnet "Lavkarbobrød" i dagligvarebutikkene, og som i grunnen ikke er helt lavkarbo... :cool:
Lindberg anbefaler ikke mer enn to skiver brød om dagen hvis jeg ikke husker feil, og da er det Lindbergbrød det er snakk om, som er veldig grovt og proteinberiket. Noe mer enn to skiver daglig av selv det brødet kan bli for mye i et lavkarbokosthold.
Aadna: Jeg svarte ut fra kostholdsfilosofi, og der sto det Atkins. Klart du skal få råd og tips :)
Veldig bra at du har greid å gå over til et sunnere kosthold! :blomster:
Jeg anbefaler deg å kikke rundt på forumet etter forskjellige kostholdsretninger, for det er veldig vanskelig å anbefale et sunnest mulig kosthold som passer for alle...
Men noen stikkord kan være: variert, ikke brød til mer enn ett måltid (trenger du f eks brød til egg & bacon?), få i deg fisk, sunne oljer og grønnsaker. Bruk smør til steking og til brødskiva, ikke margarin. Grønnsaker som f eks broccoli, rød paprika, tomat, løk, squash, spinat, salat. Nøtter og bær er bra, prøv f eks smoothie til frokost :)
Mye av dette har du jo fått til allerede. Det blir lettere etterhvert! :)
"Lavkarbobrød" som selges i dagligvare er IKKE lavkarbo, bare så det er sagt. Det brødet som er nærmest lavkarbo er Lindberg sitt. og selv det skal man ikke spise mer av enn et par tynne skiver (som tidligere nevnt her).
Ketolysebrød er noe helt annet. Det er et brød man baker selv, enten av proteinpulver + diverse nøtter og frø eller av ketolyse bakemiksen. Det varierer i karber etter hva man har i det. mellom 1.5 og 2.5 karber pr skive. Det kan man godt spise mer enn et par skiver pr dag av. Men det anbefales ikke å spise det til mer enn to måltider pr dag. Dette fordi man skal varierer maten mer og ikke bare spise brødmåltider + middag !
Ellers er jeg enig med tidligere postere her. Spiser man vanlig brød eller såkalt "lavkarbo brød" fra butikken og ikke klarer seg uten, bør man vurdere enten å bake selv. Det er fryktelig vanskelig å gi hjelp og råd når man har valgt "egenkomponert lavkarbo". De forskjellige lavkarbo retningene/filosofiene funker slik de ghør nettopp på grunn av hver enkelts unike sammensetning av matvarer. En skal kunne ganskje mye om kosthold for å kunne sette sammen en egenkomponert sak. Flere nybegynnere har prøvd det og så langt jeg vet er det ingen somhar lykkes. det beste er å finne en av de "dokumenterte" - og starte me den. Lære om ksotholdet for så å gjøre egne variasjoner ut fra hva en liker og hva ens kropp tolererer uten å gå opp i vekt. Men som sagt, dette krever kunnskap og ikke minst tid !
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.