Er det noen der ute som har en god oppskrift på brun saus?:)
Har prøvd med smeltet/brunet smør og ketolyse bakemixmel, men den ble ikk god.
Sjysausen til Toro inneholder kun 2,5 karb.pr dl ferdig saus, ikke så veldig mye men den inneholder også vegetabilsk fett og sukker mm. Ikke så bra:mad:
Jeg lager fløtesaus heller. Den blir jo ikke så brun, men lys brun iallefall, om jeg først feks. steker kjøtt og oppskjært sopp og så heller en kartong fløte i pannen.
Johannesbrødkjernemel fungerer utmerket som jevner, fås i helsekosten. Ellers kan man bestille Atkins' jevner (eller sikkert andre merker også) på diverse lavkarbo-nettbutikker.
Jeg lager mel av havregryn, og bruner ca 2 ss sammen med masse smør (krever lengre tid og høyere varme enn hvetemel har jeg erfart), og så heller jeg på med vann fra grønnsakene, og litt buljong og lar det koke en stund. Du kan jo helle på med fløte også.
Takk takk! Må prøve dette da, enig med andre her at det er hyggelig med litt konsistens på sausen :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.