< Tilbake til oversikten

Hvordan tiner rekene?

#1

Aadna sa for siden:

Heisann!

Hvordan Tinner derre rekene?


#2

Nille sa for siden:

En rekefisker fra Båtsfjord fortalte meg engang at den beste måten å tine reker på er å koke opp en svær gryte med vann (med litt salt i). Når vannet koker tar du den av varmen. Hiver rekene oppi - og så heller du de over i et dørslag/sil med en gang. Sjokktining. Da får du best resultat. Ligger de for lenge i vannet blir de seige som gummi.
[color=purple][/color]
Det går også fint at å legge dem flatt utover et fat eller brett med tørkepapir over og under, men det tar mye lengre tid da.....


#3

Imp sa for siden:

Jeg har prøvd begge deler, og jeg liker best å tine dem i romtemperatur, eller over tid i kjøleskapet. Da jeg prøvde å koke vann og slå dem over rekene, tinte de fort som rakkern, men jeg syns de ble så vasne, på en måte.


#4

Anne sa for siden:

Jeg legger dem i kaldt vann i 10-15 min til isen legger seg utenpå rekene, da heller jeg dem over et dørslag og lar de ligge der til isen er rent av. 10-15 min det og.


#5

Mya sa for siden:

Jeg har og med hell helt på en del salt, ingen fare er utenpåskallet, og så skyldt av saltet raskt under kaldt vann, det fungere best synes jeg


#6

Kristian sa for siden:

All sjømat skal tines i kaldt vann. Det tar ikke så mange minuttene å tine reker så det har du tid til. Å la rekene ligge fremme i romtemperatur er ikke å anbefale da fare for bakterievekst er til stede.
Å ha de i kokende vann går greit så lenge du spiser rekene med en gang, for ellers blir de seige som viskelær. Hvorfor ta seg tid til å koke vann når det går like fort å tine de i kaldt vann. Nei, gjør som anne og tin de i vann og restene settes i kjølskap så er de like gode dagen etter.:)


#7

Sivensvans sa for siden:

I følge en god kokke-venn av meg så skal man legge rekene fordelt jevnt utover på et fat - og sette de i kjøleskapet over natta.


#8

Karin sa for siden:

Jeg legger dem utover benken på avispapir og tiner dem i romtemperatur, det syns jeg blir best. Før pleide jeg ha dem i kaldt vann med litt salt i, men da syns jeg ikke de ble så gode.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.