270 g soltørkede tomater i olje. (spar på olja)
500 g kyllingfilet i strimler
2 fedd hvitløk
1 1/4 dl fløte
2 ss revet basilikum
400 g penne (kokt)
2 ss pinjekjerner
[font=Comic Sans MS][/font]
Skjær tomatene i tynne skiver.
[font=Comic Sans MS][/font]
Ha en ss av olja fra tomatene i en varm wokpanne, og wok kyllingen i omganger.
[font=Comic Sans MS][/font]
Tilsett hvitløk, tomater og fløte , la det surre sammen med kyllingen over svak varme i 4-5 min.
[font=Comic Sans MS][/font]
Rør inn basilikumen og pasta, og varm opp. smak til.
[font=Comic Sans MS][/font]
Og dryss over pinjekjernene.
Høres kjempegodt ut, men er du sikker på karboinnholdet? Tørr pasta har rundt 73 karber per 100 gram. Om du deler retten din i 6 porsjoner, blir det rundt 66 gram pasta per porsjon, og det blir jo rundt 48 gram karbo per porsjon...?
Kan hende jeg regner helt feil her, jeg fikk 2'er i matte på videregående. :lol:
Forresten, synker karboinnholdet i pasta når den kokes? For jeg ser at fersk pasta har mye færre karbohydrater enn tørr (men allikevel 30-40 gram per 100 gram).
Det er jo det som er problemet med disse lavkarbo kokebøkene man får i Norge. Lavkarbo er et vidt begrep og det er mye feil i bøkene. Bl.a. gulerøtter, epler, pasta, ris og brød !
[color=purple][/color]
Jeg anbefaler alltid å regne godt etter og ikke stole på hva boka sier. En erfaren lavkarber vil se at med pasta er det umulig med 5 karber per person. Her har de nok bare regnet med sausen.
[color=purple][/color]
Om man skal spise pasta på lavkarbo er det kun på vedlikehold og på Lindberg. Da bruker man eten lavkarbo pasta om man får tak i eller Lindbergs fullkornpasta.
Off ja, jeg syntes set var rart, men nå skal jeg se bedre etter neste gang og helle regne litt på det selv visst jeg er i tvil. takk for gode råd:rolleyes:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.