Nett sa for siden:
Disse kan erstatte poteter som tilbehør til div. kjøtt-, fugl- og fiskeretter - bare bytt ut krydder i forhold til hva du skal servere til.
*300 g kikerter som erbløtlagt over natten, kokes møre en drøy time (husk å "skum" kraften ved oppkok.) Ta vare på ca 1 dl av kokevannet. Kjør de avsilte ertene i kjøkkenmaskinen til en glatt røre, spe med litt av kokevannet ved behov. Ha blandingen over i en stor arbeidsbolle. (Kan sikkert bruke kikerter på boks, men skyll de godt og spe med vanlig vannet - IKKE kraften de ligger i.)
*2 store løk som er mør-stekt i 3 ss smør/olje.
Ha i krydder (orginaloppskrift):
1 ss spisskummen/muskat
2 fedd hvitløk
3 ss hakket bladpersille
1 ts timian, tørr
La det surre over svak varme 1-2 min. - avkjøl litt.
*Bland ertepureen med:
1 egg
6 ss kikertmel (helsekost)
1 ss bakepulver
løk- og krydderblandingen
smak til med salt og pepper
*Form små kaker på størrelse med en valnøtt (jeg lager litt større)og press dem litt flat, dryss gjerne litt kikertmel på og stek dem i smør/olje (fukt hendene når du former kakene så blir det ikke så klissent. Kan noen ganger virke litt løse (ved for mye speing) så snu dem forsiktig. Avkjøl og frys ned - eller nyt!!
Tar litt tid å lage, men veldig kjekt å ha liggende i fryseren.