Så Iset hadde lagt ut en link ang. lavkarbo og graviditet, og jeg er overbevist over at det har en sammenheng. Var selv ca 20 kg overvektig, prøvde i årevis på å få barn. Etter jeg gikk ned på lavkarbo og fortsatt spiser lavkarbo har jeg blitt gravid 2 ganger. Var sikker på at jeg ikke kunne få noen etter å ha prøvd så lenge. Prøver nå på nr 2, og skyr brød som pesten fortiden hehe :D
Vet det er mange som sliter, og det er trist. Håper dette funker for flere:)
Håper det funker på meg.. men vet ikke om det hjelper på å omarbeide mannen.
Men jeg er helt overbevis at kosthold har mye å si når man skal bli gravid.. stabile hormoner og en kropp i harmoni må jo være et perfekt underlag for en graviditet. ikke minst at grove korn og grønne grønnsaker inneholder mye folsyre som man skal ha når man prøver og 12 første ukene. trygt å vite at man får det inn med maten i tilegg til kosttilskudd.
Ja jeg har linken i signaturen min, syns den er så bra. :D
Jeg er også overbevist om at det funker. Jeg har sannsynligvis PCOS og har hatt mensen sånn 2-3 ganger i året de siste 2,5 - 3 årene. Nå har jeg vært veldig flink i vel en måned, og 27. august fikk jeg endelig mensen, og den var tilogmed NORMAL, noe den ikke har vært på minst 2,5 år!!!!
Så nå skal jeg teste for eggløsning fremover, for jeg prøver nemlig også å bli gravid med nr 2. :)
Jeg driver også å prøver ut dette, men hvor mange karber kan man spise på en dag sånn ca?
Jeg har prøvd å holde meg helt totalt borte fra brød, ris, pasta og kornprodukter, men det blit for ensformig for meg. Jeg er utrolig kresen så det er litt vanskelig.
Kan jeg f.eks spise fullkornspasta ca 1gang pr uke?
Hvor mange knekkebrød med 7.6g karber der 0.1g er sukkerarter kan man spise i løpet av en dag?
Håper noen kan gi meg ca svar så jeg har litt å gå ut fra..
det blir nesten umulig å svare på hvor mange knekkebrød du kan spise per dag om du ikke har en fast filosofi... Men du kunne jo feks. brukt metoden til "Bedre uten brød"-boka som anbefaler at du ligger under 72 gram netto karbohydrater per dag. Det er jo ganske mye, og da kan du spise LITT fullkornspasta, en liiten potet, en neve ris (helst grov da), en par brødskiver osv (ikke alt dette på en dag da), så lenge du teller karbohydratene og ikke overskrider 72 gram per dag.
Utenom dette kan du spise så mye du vil av fett og en god del proteiner.
Det blir slett ikke ensidig når du kuttet ut poteter, pasta og ris, tvert imot. Jeg spiste MER ensidg da jeg spiste disse matvarene. For nå kan du bytte dem ut med blomkål (most, "ris", kokt), brokkoli (feks. smørdampet, gratinert), paprika (stekt i strimler feks), sopp (stekt, fløtestuet), auberginer (godt i moussaka/lasagne), squash, turnips (godt som "lasagneplater"), agurk, tomat, selleri, reddiker, alle typer løk, hvitløk, osv.
Du kan også bruke litt Fedon-pasta, den fås jo både som skruer og tagliatelle nå, eller du kan bestille lavkarbopasta fra diverse nettbutikker. Smaker sikkert hoppetau, men det får så være. :lol:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.