Hyper sa for siden:
Masse mas her nå..
Men meierismør...
Finnes det flere typer av dette?
Var på rimi her en dag, og der fant jeg ikke noe som het meierismør....
Har forstått at margarin ikke er bra, men smør?
Hyper sa for siden:
Masse mas her nå..
Men meierismør...
Finnes det flere typer av dette?
Var på rimi her en dag, og der fant jeg ikke noe som het meierismør....
Har forstått at margarin ikke er bra, men smør?
Iset sa for siden:
Det fins flere typer, feks med salt, uten salt, med lite salt osv. De heter feks. meierismør, setersmør, kvitseidesmør (dette er best, nam nam) osv.
Margarin er gift, bruk kun naturlig smør. :)
Trykk på "smør" litt lenger nede i ruta i midten, så får du opp bilder og info om alle smørtypene. :)
Hyper sa for siden:
Tusen takk:)
Må ut på handletur i morra skjønner jeg;)
Og du...om du blir snopesyk...hva spiser du da?...
Iset sa for siden:
Da drikker jeg cola og spiser 200 gram melkesjokolade.
Hehe neida. :lol:
Da prøver jeg som regel først å spise litt ordentlig mat, så pusse tennene etterpå. Det funker nesten alltid. MÅÅÅÅÅ jeg bare ha noe, lager jeg feks. en mock danish eller en "3 minute chocolate cake" og mumser på. :)
Oppskrift på kaken:
Three Minute Chocolate Cake
Ingredienser:
2 ss malte mandler (kan erstattes med andre nøtter f.eks valnøtt, pekan)
2 ss proteinpulver/soyaprotein
1 ss usøtet kakaopulver
1/4 ts bakepulver
1 ts vaniljeekstrakt (fås i velassorterte butikker) eller 10 dråper vaniljeessens (etter smak)
Søtstoff etter smak
1 ss smeltet smør
1 ss rømme
1 egg
Bland det tørre i en mikrosikker liten form. Pisk det våte inn med en gaffel. Dekk formen tett med plastfolie, men stikk et lite hull på toppen så dampen slipper ut. Mikre i 1 minutt på høyeste styrke. Er kaken for løs, mikre noen sekunder mer.
Den vil se litt "våt" ut på toppen, men når den avkjøles stivner den.
Hyper sa for siden:
Oi!!
Dette hørtes spennende ut!!.....Hmm......
På lørdag..;)
Borealis sa for siden:
Altså, en tåpe kan spørre mer enn ti vise kan svare...bær over med meg...
-men er ikke transfettet fjernet i margarin? Er det ennå like ille da?:confused:
Iset sa for siden:
Ingen spørsmål er dumme, Borealis, dette er jo et ganske innviklet tema hehe. :klem:
Å steke i det er iallefall like ille siden det ikke tåler høye temperaturer, men produsentene kan egentlig ikke svare på om alt transfettet er borte. Les mer her:
forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=567&highlight=transfett
forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=7077&postcount=10
forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=19213&postcount=8
Hvis du søker på "transfett" får du opp flere sider med info. :)
Konklusjonen er iallefall: hold deg borte fra alle margariner og spis bare naturlig ekte smør (og kokosfett og kaldpressede oljer). :)
stinasol sa for siden:
er melange "lovlig eller?
Iset sa for siden:
Nei Melange er vel en av de verste. Den og Per.
Borealis sa for siden:
Takk for svaret, og linkene, Iset!:smile:
Hyper sa for siden:
Da har jeg vært på helsekosten(Kinsarvik fruktutsalg i Bergen)
Kjøpte appelsinolje og peppermynteolje, cocosa (var 2 forskjellige)..
Fant bernaise essens på Lerøy Mat, og frosne jordbær og blåbær på samme plass:):)
STORfornøyd!!!
Til informasjon for dere i Bergen, så har de litt De Bron sukkerfritt snop der, et par atkins barer, proteinpulver og masse annet rart!!
Verdt et besøl:)
Hyper sa for siden:
Sistnevnte var på Kinsarvik...;)
Og jeg mente besøK...:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.