Denne oppskriften står i Kokeboken naturlig slank. Det bildet som følger oppskriften får i allefall tenna mine til å løpe i vann. Ingen tvil om at dette må prøves.. Enn så lenge legger jeg bare oppskriften ut her så alle som vil kan få tilgang til den..
2 plater a 125 g mørk kokesjokolade
150 g smør
5 store egg
125 g fruktose
2 ts vaniljesukker
Springform 24 cm i diameter
Stekes i oven ved 160 grader i 50-60 min.
Smør formen og dekk bunnen med bakepapir
Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl til romtemperatur.
Skill eggene. Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av fruktosen og vaniljesukkeret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av gruktosen til tykk marengs. Rør sammen sjokoladen og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene. Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprøe skallet på kaken når den er kald og glaser den med sjokoladeglasur
Sjokoladeglasur:
1 dl kremfløte eller soyafløte
1 plate a 125 g mørk kokesjokolade
Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Gell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjørlig så glasuren stivner.
Den har jeg laget MANGE ganger. Den er knallgod, som konfekt. Laget den nå i helga faktisk, den står i kjøleskapet. Jeg klarer heldigvis å begrense meg hehe, men mannen er helt vill etter denne og kan spise en halv kake i slengen. :eek:
nu ha æ bakt og smakt på kaka... nydelig!!!!!!!! brukte splenda isteden for fruktose. kjempebra resultat! blanda alt"sokkeret"i eggedosisen, ville ikkje risikere å ødelegge d stive eggevitan.
hei prøvde denne i helgen, og synes den var litt så som så. men så lagde jeg glasuren med sukkerfri melkesjokolade og hadde på masse hele valnøtter, det ble godt det. litt tyggemotstand også
den laga jeg igår. mmm.. sier jeg bare. helt fantastisk. hele kaka er så lett og silke myk. smelter på tunga. :) skal ta med litt over halve kake på besøk idag..
( sambo var så frekk at han kun hadde denne til frokost idag ) :p
Nå er jo ikke denne kaken hverdagskost for noen.. Så sånnsett er det for mye for alle.. Men skal du ha kake på bursdagen din er denne et godt alternativ spør du meg, sinnsykt god.
Denne lagde jeg i dag, røren ble hvertfall nam :sikle:
Nå har jeg laget sjokoladeglasuren og hatt oppi, syntes den var litt rennende, men det trekker kanskje inn i kaka og stivner :confused:
Sikkert god hvertfall. Tenkte å sette den i kjøleskapet jeg, er det dumt?
Den MÅ spises kald! Vil heller kalle den en konfektkake enn noe annet:)
Har tenkt å lage denne om noen uker, dersom det fortatt går godt. Da skal jeg lage den med 86 prosent sjokolade og splenda, regne ut karbandelen og legge ut her.
Lagde den med original oppskriften gang før, og den er virkelg virkelig god!
Første gang jeg laget kaka ble den nesten litt tørr, så et tips er faktisk, i motsetning til de fleste andre kaker, å klemme sammen bunnen litt når man tar den ut av ovnen. så får man den litt seige, brownie-aktige konsistensen. :rolleyes:
Jeg laget denne nå i helgen. Brukte ca 20 g Splenda i stedet for fruktose. Da vil vel antall karber reduseres med 115 g etter det jeg kan regne ut.
Brukte 70% sjokolade, det ble litt mye kakaosmak, men god var den likevel..
Hadde ingen problemer med Splenda i eggehviten, men syns ikke eggedosisen ble noe særlig luftig. Kaken ble ihverfall ganske liten, men den er veldig mektig, et stykke holder en stund.
Noen som har forsøkt sukrin i stedet for Splenda, det skal visst være enda bedre?
Jeg har bakt en variant av denne idag:D i store muffinsformer;). Greit å ha liggende noen porsjoner i frysern - bare ta opp en når det trengs!
Prøvde meg på en halv oppskrift for jeg hadde så lite smør.
100 g bringebærsjokolade Freia
25 g 70% sjoko Freia
50 g smør
3 egg (vanlig str)
ca 15 g splenda
4-6 dråper vaniljees.
20 g valnøtter
Fulgte fremgangsmåten over her, men hadde røren over i 4 store muffinsformer ( jeg bruker de store fra Rimco - trenger ikke smøring) Så drysset jeg over litt hakkede valnøtter og trykte lett nedi. Stekte ca 10-12 min på 180 grader, de var litt "løse" når jeg tok dem ut men regner med de blir helt perfekte når de får "satt seg".
Skal serveres med rørte bringebær og litt søtet kesam.
Kommer med tilbakemeld. imorgen om hvordan de ble!!
De ble helt perfekte:p Ganske kompakte og mektige, myke og med mye smak. 1 sånn muffins var passe porsjon for meg - med litt bringebær-saus og cc (glemte å kjøpe kesam) smakte det friskt og godt. Har noen i fryseren som jeg bare kan ta opp ved behov;) .
Bakte denne i går.. men ble ikke helt vellykket.. så etterpå at jeg hadde hatt 50 gr forlite skjokolade i røra :o fikk ikke med meg at det sto 125 g
Brukte 12,5 g splenda...
til glasur brukte jeg den nye sjokolanden til Freia den med pistasje nøtter..
selv om jeg hadde for lite sjokolade i røra ble kaka god.. brukte 70% i røra, ble veldig kraftig smak.. men med en krem dott vedsiden.. er det bare en ting å si..mmmmmmmmm :D
Noen som vet eksaktlig hvor mye karber det blir i denne da? Med Sukrin istedenfor Fruktose? Hvordan blir den om man bare bruker sukkerfri sjokolade? (og da blir det vel ikke mange karbene å skryte av?)
Det var noen som snakket om det i en annen tråd tror jeg? Leste så mange i går, har mistet litt oversikten over hvor stod hva :flau: Noen mente den ble helt annerledes (men fortsatt veeeldig god, bare uten masse kaber), mens andre sa den ble liten og ikke slik som originalen skulle se ut. Menmen, pyttsann! Om jeg lager den lager jeg den med Splenda eller sukrin :D
jeg laget denne kaka to ganger før og bruktenatreen første gangen, og sukrin den andre...og så har jeg blandet litt sukkerfri skokolade og vanlig mørk kokesjokolade.... begge gangene har den smakt helt nydelig!
Når jeg brukte sukrin så falt den ikke like mye sammen som når jeg brukte natreen, men det kan også være fordi jeg brukte litt større rundform enn det som står i oppskriften(26 dm i stedet for 24). Og når jeg brukte sukrin og blanda sukkerfri og vanlig mørk kokesjokolade så ble det ca 50 kh! ;););)
Mon tro hvor mange "normale" kakestykker man får da??! :D 5 stykker=10 gram per stykke, 10 stykker =5 g per - så det kommer jo ann på hvor mange stykekr man kan få?! :o
hmmm nei er ikke helt sikker, men du får i hvertfall 10 stykker tror jeg...kanskje litt mer...kommer jo veldig an på da... (telte ikke når den ble spist hehe...) men den er veldig mektig, så man blir for mett;)
Har sett litt på en del kakeoppskrifter her nå for å finne en som jeg kan ta med til svigermors 60 års dag.
Fant denne Suksess terte
Sitat:
Opprinnelig lagt inn av Lemen Hei! Her er min versjon, fikk oppskriften av Nalana, men jeg har endret den litt!
Bunn: 250 g. mandler 5 stivpiskede eggehviter 1,5 dl splenda
160 grader i ca 30-35 minutter.
Fyll: 5 eggeplommer 1,5 dl fløte 1,5 dl splenda 100 g meierismør vaniljesukker (husker ikke helt hvor mye jeg brukte) Burde sikkert vært vaniljesukker, men det var det jeg hadde... :o
Varmer opp alt untatt smøret på svak varme, til det tykner (skal ikke koke), så avkjøler jeg kremen, før jeg blander mykt smør i blandingen og setter den i fryseren for avkjøling.
Har laget kaken etter denne oppskriften 1 gang. Serverte den til en venninne som ikke spiser lavkarbo, og hun syntes den var god. (Og det gjorde jeg og ;)) Det eneste problemet var at bunnen ble ganske tørr, men tror kanske det kom av at bunnen var litt mye stekt. Jeg har også kuttet ned på smøret i kremen, synes det blir for mye smørsmak med 150 g.
Tips: Jeg bruker å sile kremen når jeg har blandet eggeplommene, splenda og fløte - da får jeg vekk de slintrene som kommer av eggeplommene, og kremen blir glattere.
Nå vurderer jeg å prøve meg på en kombinasjon av denne og Fedons franske sjokoladekake :o Lurer på om det vil funke.
Tenker da å lage mandelbunn med hakket mørk sjokolade, smørkrem med smeltet mørk sjokolade, og på toppen glasuren til fedonkaka. Ja, sjokolade er godt :p
Noen som har prøvd noe lignende? Er litt redd for at kremen skal bli hard med sjokoladen i, istedet for glatt som den skal være.
Jeg har lagd muffins ut av denne!! Brukte halve oppskriften, og ikke glasur. Hele røren ble 15 karb, og jeg fikk syv muffinser. Altså ca.2 karb per muffins.
Mmm, Elanesse de ser gode ut :) Nå er kaka mi også ferdig. Det endte opp med en variant av Sara Bernhardt kake i rund form. Den står nå i fryseren klar til bruk på 17. mai.
Litt dumt når kaken er rund, så får jeg ikke testet den og har dermed ikke peiling på om den er god nok til å sette på bordet :rolleyes: Men den ser god ut da :)
Ble vel ikke helt lavkarbo, for jeg hadde bare en halv plate med sukkerfri sjokolade så det ble en del vanlig mørk sjokolade 70%. Men av søtningsstoff, brukte jeg bare splenda.
Jeg har brukt Canderel sjokolade som (forhåpentligvis) har 2,2 karb pr. 100 g.
Da får jeg at hele kaken kommer på 32 karb, hvorav 15 kommer fra 10 ss splenda.
Det ble visst litt tidlig på morgenen for meg, hi, hi - jeg så ikke at det var flere sider i denne tråden eller at det kom flere oppskrifter. Det er altså Fedons franske sjokoladekake jeg har lagd, og jeg lagde den i går kveld så jeg har enda ikke smakt på den. Den ble i alle fall ca 5 cm høy og har sunket litt sammen i midten - akkurat som andre typer sjokoladekaker jeg har lagd.
Den skal uansett settes på 17.mai bordet i morgen ;-)
Jeg hadde tatt en bit på dette bildet. :lol: Ser ikke så lekkert ut kanskje, men kommer frem at vi snakker SJOKOLADEKAKE.
Jeg brukte den kokesjokoladen som er 86% eller noe, og splenda. Er jo noe karber da, men likevel ikke det verste man kan spise. Syntes også det er godt med litt "sausete" glasur, så hadde i litt mer kremfløte.
Jeg brukte den sjokoladen ja til mine muffins som er lagd etter denne oppskriften (lettere for meg å lage muffins som skal dra rundt på dem i veska så). Var vel 3 karb per 100 gram i den sjokkisen fant vi ut. Og ei plate er 45gram. Jeg skrev vel over her hvor mye karb jeg fikk i hele røra, og hvor mye per muffins.
Vi skal lage denne i kveld (forhåpentligvis). Kjøpt inn 8 sukkerfrie Anthon Berg (knegg) og tror vi satse rpå Sukrin isteden for Splenda. Sukrin er jo 0 karber i motsetning til Splenda :D Spent på resultatet..Må den i fryseren? Holder det med kjøleskap?
Jeg har satt kaka mi i ovnen nå. JEg er veldig spent på hvordan dette blir. Veldig dumt at jeg ikke kan prøvesmake i kveld. Skal ha med på fest i morgen. Jeg brukte cloetta sukkerfri sjokolade og splenda.
Røren smakte ihvertfall sinnsyyyykt godt, så spent hvordan resultatet smaker. Jeg har kjøpt valnøtter til å pynte med. Jeg kan ta bilde etterpå hvis den blir vellykket :-)
Min er også i ovnen nå :D Når er din ferdig? Hihi :lol:
Skal ikke prøvesmake før i morgen jeg heller..
Jeg brukte Sukrin og Anthon Berg sjokoalde (som jeg sa over), hvor mange karber blir det i din? Har ikke regnet på vår enda.. Dumme med Sukrinen er at det blir slike "sukkerkorn" i røra (de oppløser seg liksom ikke :rolleyes: ). Mulig det blir bedre når den er stekt..spent
Kjære vene, nå er jeg skikkelig blond her - men åssen vet jeg at den er ferdig?? :rodme: (jada, jeg vet man kan stikke noe i midten og se om deigen sitter fast, men noen nevnte her at den blir sånn brownies-aktig, og da blir det liksom alltid deig på pinna :p ).
jeg er også nokså blond (har stripet håret i dag:)) og vet heller ikke. Jeg mistenker at kaka er ferdig hvert øyeblikk. Den ser ihvertfall nokså ferdig ut. Har stått inne i 42 min nå
Her er forresten antall karber i den vi har brukt:
375 g mørk sukkefri Anthon Berg = 24 g karber
150 g smør = 1.5 g
5 egg = 4.5 g
125 g sukrin = 0 g
2 ts vaniljesukker = 3 g?
1 dl kremfløte = 2 g?
SUM = 35 karber hele kaken /20 stykker = 1.75 g per stykke
Neste gang utelukker jeg vaniljesukkeret, ante ike at det var så mye det :eek: :rolleyes: Og det funker like godt uten for vår del..
jeg lagde den med cloetta mørk sjokolade.. uff. den smakte skikkelig vondt. meg jeg merker at dette er en kake jeg kan like, bare jeg bruker en bedre sjokolade. anton berg sjokoladen er god :)
ikke hadde jeg miksmaster heller, (var på camping), så det var skuffende greier :(
Den ble ganske.."sterk" (kan man kalel den det? :lol: ) med bare Anthon Berg. Jeg innbiller jeg at man ikke trenger SÅ mye sjoklade i bunnen, det ble veldig..mektig med kakao/sjokoladesmak.
Men når man ikke har spist kake på aldri så lenge så sluke rman denne altså :lol:
Jeg synes også den ble ganske sterk. Lagde denne med Anton Berg jeg også. Men om man dropper glasuren og istedet bare drysser litt sukrinmelis som pynt, kanskje det hadde vært en ide?
Jeg synes iallefall det var himmelsk med sjokoladekake, lenge siden sist:D
Hvor får jeg kjøpt sånn ANton berg sjokolade???
Har sett etter sukkerfri sjokolade i butikken, men syns ikke det er no mindre karber i de jeg, er vel sikkert forskjellig fra type til type????:confused:
Denne ser jo fryktelig god ut da. :sikle:
Kjøper den på Rema hos oss. Koster 8 kr der. Ica (ikke Maxi) her har den også, men der koster den litt mer..SÅ skal du handle mange lønner det seg å kjøpe på Rema :D (om du i det hele tatt finner den that is :rolleyes: ).
Jeg bruker Sukkerfritt sin mørke sjokolade (den med færrest totalkarber) og samme mengde som i originaloppskriften.
Bruker 125 g. Sukrin og har i 10 dråper vaniljessens istedet for vaniljesukker.
I glasuren har jeg 15 dråper romessens - setter en piff på det hele.
Også steker jeg den i liten langpanne i 30 minutter.
Oppbevares i kjøleskap (ta den gjerne ut av kjøleskapet 10 min. før servering) - og blir veeeldig lite karber med dette innholdet.
Her i huset serveres den ved alle styremøter o.a. sammkomster og går ned på høykant!
Håper den er god og ikke samker for mye kakao..
Har laget en sjokolademoussekake her inne, og den smakte for mye kakao for oss :rolleyes:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.