< Tilbake til oversikten

Antall karber i linser og bønner?

#1

Georgine sa for siden:

Har søkt og lett, lest i tabeller til øyene har blitt store og våte, men jeg er tydeligvis stokk blind!

Er det noen som har oversikt eller kan gi meg en link hvor det står næringssammensetning for de forskjellige typer linser og bønner?

Gjerne både for rå og kokt utgave?

:o


#2

Fjonken sa for siden:

Har ikke du Fedonboka da? Står der mener jeg.. I Gi-tabellene...
Står i allefall i den GI-tabellboka, men den har gubben karra til seg, så den får jeg ikke tak i nå.



#4

Fjonken sa for siden:

En av grunnene til at jeg har sluttet å telle karber. Det blir liksom ikke helt riktig å gjøre det på Lindberg. Fordi det er ikke så viktig hvor mange karber man får i seg, så lenge karbene er av den trege typen og så lenge måltidene balangseres riktig i forhold til høy, middels og lav GI.


#5

Georgine sa for siden:

Fedon sine bøker sier bare noe om karber, gi og gb, ikke næringssammensetningen.

Matvaretabellen til GR sier ingenting om linser og det står heller ikke noe om linser i matvaretabellen her inne :(

Men der fant jeg bønner ja.. supert! :D

Atkinstabellen har jeg lånt ut...


#6

Georgine sa for siden:

Og når det da står 100 gram spiselig vare så må jo det være ferdig kokt og ikke rå utgave som eser i magen ikke samt? :o


#7

Anne sa for siden:

Ja, men jeg gikk ikke ned mer med bare å følge standard Lindberg. Måtte skjære litt til. Både på karber, fett og meieriprodukter. Kan jo hende jeg spiste for mye selvfølgelig, for det er ikke sånn at det går an å spise ubegrenset akkurat:p Jeg, på mitt aktivitetsnivå spiste nok for mye proteiner ogå en stund.

#8

Fjonken sa for siden:

Nei, det må jo tilpasses individuelt.. Ingen er like. Men jeg følger jo tilnærmet standard Fedon og går ned. Men vet jo ikke hvor lenge det varer. Mulig jeg må kjøre kuttetiltak med tida jeg også.

Og Georgine.. 100% spiselig vare gjelder både for ukokte og kokte varer. Fordi dersom det står mindre prosent er det ting ved varen som må fjernes før den kan spises. Slik som bananer. Vi fjerner jo skallet og da blir det langt mindre å spise. Bønner og linser er det ikke noe uspiselig på uansett om de er råe eller kokte.


#9

Anne sa for siden:

Gikk ned til å begynne med jeg og, men så sto det stille i 3/4 år før jeg måtte trå til med noen tiltak:p Da fant jeg om ikke annet ut hva jeg kan spise for å holde vekta:p

#10

Georgine sa for siden:

Men vil ikke ukokte linser være uspiselige? :confused:


#11

Fjonken sa for siden:

Du Georgine.. Slå opp på side 154 i Fedons Naturlig slank. Der står det ramsa opp bønner og linser med karbohydratinnholdet i 100 g vare.


#12

Fjonken sa for siden:

Jammen det vil ukokt kjøtt/fisk også være.. men det står da i matvaretabellen lell..


#13

Georgine sa for siden:

Den ser jeg :) Men hva er antall kalorier, protein og fett? :D


#14

Nille sa for siden:

Hvis du har fått "Fedons Metode" så står det på side 227 og 228. Masse forskjellige bønner og linser ! Det er ikke det samme hvilke du velger !


#15

Georgine sa for siden:

Jammen rå fisk er jo sushi og rått kjøtt er da tartar? :D :D

Om man spiser ukokte linser, vil man ikke bli ufattelig syk da? Magen eksploderer eller noe slikt?

Men nå skjønte jeg det tror jeg :p Man veier linsene rå og bryr seg ikke om at vekta forandrer seg etter koking.. på samme måte som når jeg veier blomkålen før jeg koker den.. jeg veier den jo ikke om igjen etterpå.. :georgine har litt tungt for det i dag:


#16

Georgine sa for siden:

Den har ikke kommet enda :(

Men i Fedons Metode står hele næringsinnholdet altså, ikke bare karbo og gi?




#19

Fjonken sa for siden:

Den bønnelinken der burde noen få klistra opp i Lindbergforumet. Fantastisk bra link Georgine.. :)


#20

Iset sa for siden:

Mmm jeg elsker belgfrukter. Lager ofte linsepure, som smaker helt nyydelig!! Kikerter og. :sikle:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.