Jeg så et matlagingsprogram med Arne Brimi for en stund siden. Der bakte han selerirot på samme måte som man lagde bakt potet, og hadde rømme, urter og kryddersmør oppi.. kan sikkert ha skinke og bacon også..
Noen som har prøvd dette? Hørtes jo godt ut da, jeg som er så glad i bakt potet! :) Men er ikke sånn selerirot ganske sterk i smaken? Kanskje den blir mildere av å bli bakt?
Så det samme programmet jeg og ! Bakt sellerirot så veldig godt ut!
Har ikke prøvd selv ennå. Får bare fatt i oppkuttet sellerirot, så jeg har det på vent...:p
Skiv litt om hvordan det blir da... - om du prøver. :D
Dette er en bra årstid for selerirot, er tiden for fersk suppe og sånne greier, så på Coop Obs! hadde de bunter med hele røtter.. Jeg renset den litt, pakket den i folie og gjorde som Brimi sa, bakte den på 190 grader i 30 minutter. Og den var like hard... For å få den passe sånn "bakt potet spise med skje myk", bør den stå halvannen time minst....
Men godt var det! :) Jeg tok litt smør og hvitløkspepper i, og litt rømme på toppen. Hadde den som tilbehør til biff. Men den kan sikkert være et måltid i seg selv hvis man slenger på en dæsj bacon, eller litt skinke, og ost såklart! :)
Hei et spm til dette: Er det ikke slik at alle rotfrukter får flere karber eller påvirker bloidukkeret mer etter at de er varmebehandlet, mener å ha lest noe slikt, så jeg er litt skeptisk. Dersom noen kan fastslå det motsatte har jeg en fantastisk selerirotoppskrift....
Jepp, som bakt potet. Men "skallet" er ikke på samme måte, så du må skjære av toppen og grafse litt oppi før du tar i fyllet, funker ikke med å snitte kryss og klemme....
En utfordring kan være å få tak i hele røtter. Ofte har jeg sett de bare har biter i butikken.. Men dere får slå til nå som det er suppe-årstid! :D
Jeg har kjøpt 1/2 sellerirot idag, må vel funke når jeg pakker den inn i folie? Kanskje litt tørt på toppen? Gleder meg til å prøve denne oppskrifta :)
Jeg syns sellerirot er veldig godt. Jeg hadde faktisk planlagt å lage mos av bare sellerirot i dag, så det var litt artig at jeg oppdaget denne tråden nå.
Brokkoli og blomkål er jo godt i mos, men det blir liksom ikke helt det samme som potetmos likevel. Mest er det i grunnen konsistensen som er "feil", selv om det jo selvsagt smaker annerledes - men akkurat det gjør meg ikke så mye. Men jeg innbiller meg altså at man kan gjøre mye av det samme med sellerirot som med potet - skjønt hadde ikke tenkt på at den kunne bakes! Må prøves!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.