< Tilbake til oversikten

Saltmat, søtmat, penger og gull

#1

Melankolibri sa for siden:

Som nyfrelst ketolyse-kur gåer, har jeg mange spørsmål. Har surfet en del på forumet, uten å finne de svarene jeg vil ha. Hanskje noen kan hjelpe meg litt på vei?

Kaffe skulle man vist ikke drikke for mye av. Men hvor mye er for mye?
Kan jeg drikke 4-5 kopper om dagen uten at det gjør noe, eller bør jeg begrense det enda mer?

Og salt, det skal man helst ikke ha. Hva da med spekemat, da tenker jeg mest på spekeskinke, parmaskinke, serranoskine osv...
Kan man kose seg med det?
Og bacon/baconsnacks, der er det jo også en del salt. OK/ ikke OK?

På jobben min har vi en fantastisk lunchkokk som er kjempesnill og lager mat som jeg kan spise av og til, men hun bruker jo vanlig salt. Kan jeg spise den maten, eller bør jeg la det være?

Jeg er kokk av yrke, og syns jo det er helt fantastisk at jeg nå kan bruke så mye meierismør og fløte i sausene mine uten å få dårlig samvittighet. Men må innrømme at dette LO saltet gjør at maten min ikke smaker som den skal. Fikk ikke helt med meg hvorfor vi bør bruke dette og ikke det "normale" saltet. Noen som kan gi meg en god forklaring?

Takker for oppmerksomheten! :D


#2

Charmtassen sa for siden:

Kan kanskje ikke hjelpe deg kjempemye (uten boka i hånda;)), men kan fortelle at jeg drikker ca. 3-4 kopper kaffe (med fløte selvsagt). Personlig så har jeg ikke hatt noe problemer med det inntaket i forhold til kuren og kiloene.

Når det gjelder salt så foreslås det jo enten LO salt eller Seltin, og jeg har alltid brukt seltin - så det fortsatte jeg med. Kanskje du skulle prøve det isteden for LO salt? Forklaring på hvorfor/hvorfor ikke kan sikkert noen andre hjelpe med.

Lykke til - og velkommen forresten! :)


#3

Summer sa for siden:

Når det gjelder kaffen, så kan du vel drikke den så lenge du oppnår ønsket vektnedgang. Men grunnen til at kaffe ikke er anbefalt, er fordi koffein utløser stresshormon, som igjen forhøyer insulin nivået, som igjen øker fettlagring. Hvor følsom man er for disse påvirkningene er individuelt.

Når det gjelder salt, så vil jeg foreslå Herbamare urtesalt (selges på Meny og helsekost som jeg vet om). Det består av urter og havsalt, og jeg inbiller meg at det er bedre enn vanlig salt. :cool:
Jeg kan ikke se at det skal være noe problem for deg å spise mat som kokken lager en gang i blandt. det er jo hva du gjør resten av døgnet som teller.

Og når det gjelder skinke og spekemat, så kan jeg ikke hsuke å ha hørt noe om restriksjoner på det? (Nille?)


#4

Melankolibri sa for siden:

Takk for gode svar!
Herbamare høres bedre ut enn LO og seltin. :D
Jeg bruker stort sett bare Maldonsalt ellers, og det er jo også havsalt og helt naturlig (innbiller jeg meg).
Jeg er ingen stor kaffedranker, men vil gjerne nyte min kopp med god samvittighet. Har egentlig ingen problemer med å kutte ut heller hvis jeg må.

Foreløpig syns jeg kuren er helt genial! Har aldri kunnet spise så mye deilig mat på en slankekur.


#5

tess81 sa for siden:

koffeinfri kaffe e faktisk ikke så værst....va skeptisk selv men blei posetivt overraska......koffein for blodsukkeret te å stige (men d betyr vel d samme!?!)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.