Søkte etter Splenda/Sucralose i kvasir, og da kom jeg over denne siden.
Den tar for seg ulike søtstoffer. Siden er relatert til Candida, men det er i høyeste grad aktuelt for oss som kontrollerer karbohydratene. Vi har jo en glimrende anledning til å sulte Candidaen i hjel! ;)
Legg merke til Aspatam... Kansje det mest vanlige søtstoffet i Norge. :eek:
men... er det ikke snakk om stoore mengder her da? de testene som er gjort, er aldri blitt gjort på mennesker, kun på rotter. og da i mye større mengder enn det mennesker stort sett inntar....
Det står ikke mengde Aspertam på shakeboksen ,bare at den inneholder Aspertam.
Diskuterte dette med dama på helsekosten( hun er faktisk veldig dyktig). Hun mente at det ikke var bevist at aspertam var helsefarlig ,men at man selvfølgelig bør unngå syntetiske ( kunstige ) stoffer. Vider at de mengdene jeg inntar av protein pulver er så små at det ikke er noe problem, 90 - 140 gram dag.
Jeg er litt i vilrede og tvil om hele greia. :confused:
Det finnes proteinpulver uten Aspertam må kansje kjøpe det neste gang. Men de er selvfølgelig dyrere :mad:
Jeg hørte i et foredrag for et par år siden at det ikke nødvendigvis er mengden som betyr så mye ved inntak av fenylalaninkilden(aspartam), men regelmessig inntak.
Hvis du i en periode på to uker inntar aspartam jevnlig, så vil det høyst sannsynlig gå utover søvnkvaliteten ("sort" søvn, drømmeløs og du våkner tung i hodet) . Dette tror jeg er en rimelig universell reaksjon og ikke spesielt individuelt slik som andre potensielle bivirkninger.
Jeg har dessverre ingen konkrete kilder på nett for dette i farten..
men.... når det gjelder aspartam, så er det vel ingen konkrete resultater på det? for tilogmed forskerne er jo uenige i om det ER skadelig eller ikke. jeg har lest begge deler. jeg tror ikke akkurat det er sunt, men om det er så gale som det HP skrev oppfor... jeg vet ikke. jeg må prøve å kutte litt ned, men light brusen hjelper iallefall slankingen min foreløpig.
Iset: Ikke HP som skriver om hvor fælt det er... jeg siterer en kilde... ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.