Jeg er glad i og vant til å ha det i kostholdet - retter av og med kikerter, linser, hvite bønner osv. Jeg syns det er godt, og kroppen min trivs med det. Men er dette helt på trynet i forhold til lavkarbo-mat, da?
Jeg liker ikke å lage mat og det er mannen i huset som gjør det og er flink til det. Når jeg skal til for meg sjøl, blir jeg bare sur og sint og ulykkelig, og slenger i meg noe med majones og noen skiver fett pålegg og har bare lyst til å spy! Unnskyld, men i dag er jeg helt på griner'n her. Aldri hatt så lite lyst på mat som nå, og jeg som veier 90 kilo og alt.
Det hadde hjulpet om jeg kunne spise humus av og til, der er det jo tjukt med olje. Og typisk er det jo at det av grønnsaker jeg virkelig liker, bor under jorda...
Jeg får ekle og overraskende innkikk i psykologien bak min spising/mangel på spising og ser at selv jeg ikke har søtsug og ikke er særlig glad i verken kaker eller godteri lenger, så har jeg nok blitt glad og rolig av pasta, poteter og bønner.
Ja, enig med Trolljenta. På Fedon er sånt tillatt og dessuten en mengde andre matvarer. Så kanskje Fedon er mer naturlig for deg. Er du matlei bør du gjøre noen rundkast og finne en kostfilosofi som fungerer bedre mht til spisevaner og lyster. Fedon er lett å følge og maten er virkelig god.
Æsj! Jeg synes Skaldemannboka var så utrolig innlysende riktig! Og jeg har savnet fett i alle de årene jeg har prøvd å slanke meg, mens NÅ! Bare fordi jeg skal og må, får jeg det nesten ikke ned. Man kan jo begynne å lure på seg sjøl.
I den anledning: den Carb-Down-pilla de reklamerer for over her, er det juks eller har noen hatt nytte av det? (Siden jeg strever sånn, mener jeg).
Er ikke nødvendig å bli så ekstrem som Skaldeman.
Du får prøve deg litt frem. Jeg har selv noen perioder hvor jeg spiser forholdsvis mye fett og mindre karbo, mens i andre perioder blir det mindre fett og mer frukt/bær etc.
Hvorfor ikke gjøre som trolljenta sier her og prøv Fedon fremfor carb-down? jeg er ekstremt skeptisk til slike "lurepiller"... Fedon har også fått opp øynene for sunt fett, som du kan bruke når du lager hummus, så Hummus er både godt og sundt :) og man kan også lage feks falafel eller kikertburgere av kikerter, så du har masse muligheter, og det er kjempegodt :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.