< Tilbake til oversikten

Tommelfingerregel?

#1

Maya2006 sa for siden:

Dersom jeg spiser 5dl salatgrønnsaker og 2,5dl rotgrønnsaker - alt blant de lovlige på induksjon - hvor mange carber kan jeg regne som snitt på disse? 10 carb? 5 carb?:p


#2

Fjonken sa for siden:

På induksjon skal du ikke mengdemåle, men karbetelle. Joda det står de målene oppgitt i Aktinsboka, men det blir for flytende. For innholdet av karber avhenger jo av hva slags grønnsaker du bruker. Så jeg veide alt jeg og regnet karbene for hvert grønnsaksslag ut i fra mengden jeg brukte. Det er en mye sikrere metode. For tenk om du en dag kjører bare brokkoli ..og det blir jo en ganske lav karbemengde. En annen dag kjører du bare tomater.. da blir tallet et helt annet.. Skjønner?


#3

Maya2006 sa for siden:

Ja, jeg forstår. Syns bare det er noe herk å veie alt... Har regnet ca 5-8 carber på en variert salat. Vanskelig å veie når jeg kjøper i salatbaren på hjørnet.


#4

Fjonken sa for siden:

Da får du lage din egen og ta med hjemmefra. Da får du full kontroll, samtidig som du vet at salaten er frisk og nylaget. Det har du ingen garanti for når du kjøper ute. Kreve litt planlegging, men er ikke mye arbeid egentlig.


#5

Maya2006 sa for siden:

Ok. da legger jeg inn husmor-giret! Vektreduksjon og kostomlegging handler vel ikke om snarveier, nei. Takk til Fjonken som fikk meg på rett vei igjen!:D


#6

Fjonken sa for siden:

Lavkarbo handler om ren naturlig kost.. helst uten andres fingermerker enn dine egne. Har du det i bakhodet så blir det lettere å velge veier fram i vellinga. Lettvindt er det ikke. I allefall ikke i starten, men det går seg til og alt blir ren rutine. Krever litt planlegging og litt tid på kjøkkenet, men du for det mangfoldige ganger igjen ved at kroppen din blir frisk og fornøyd og fettet renner av..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.