Denne er råågod! Lager vegetarisk variant (med biffstrimler av soya, smaker nesten ekte biff!) hver julaften siden mamma og tante er vegetarianere (og jeg var det selv før). Nå lager jeg denne varianten:
1 pk. Finnbiff eller 4-500 gram kjøttdeig (bruker som regel kjøttdeig)
1 stor løk
Masse fersk sopp, 1 stor boks hermetisk eller 1 pose frossen soppmix (denne er snadder!)
1 pk. Snøfrisk (naturell, skogssopp eller einerbær)
1 beger rømme/creme fraiche
Fløte eller melk
Evt. maizenna eller Johannesbrødkjernemel
Stek kjøttet og ha det i en gryte. Stek sopp og løk i pannen og ha dette i kjøttgryten. Ha rømmen i stekepannen og kok den ut med sjyen. Hell den i gryten sammen med det andre.
Tilsett snøfrisken og rør den godt ut. Tilsett litt fløte/melk og la gryten småkoke i et kvarters tid. Tilsett mer melk/fløte etter hvor mye saus du vil ha og jevne gryten med maizenna eller j.b-kjernemel.
Server denne deilige gryten med tyttebærsyltetøy (noen som vet hvor jeg kan få tak i sukkerfritt? Lage selv kanskje?), blomkålmos (eller potetmos/poteter til de som vil ha det) og kokt rosenkål!!
Denne skal vi ha idag, jeg gleder meg som en unge. Verdens beste middag!
Jeg kjøper frosne usukrede tyttebær (de har det på Meny og sånne butikker) og rører det sammen med litt Splenda. Ikke for mye søtt, så det blir friskt og godt. Det holder seg dessuten utrolig lenge i kjøleskapet - månedsvis om så!
Jeg lagde en ny porsjon søndag, for da hadde vi reinstek. Skal varme restene i sausen i kveld når mannen kommer hjem.
Tusen takk for denne oppskriften, kjempegod gryte sammen med litt brokkoli, rosenkål og blomkålmos :sikle: (brukte stavmixer og moste kokt blomkål med smør, salt og pepper). Droppa maizenna i gryta og tyttenbær som tilbehør. NOM NOM NOM, vi var bare 2, så ble stappmette + at det er rester igjen til seinere ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.