janmesi sa for siden:
Hei ... jeg leter og leter, men finner ikke noe sted som opplyser GI'en til rødvin, rosevin eller (tørr) hvitvin. Noen som vet?
janmesi sa for siden:
Hei ... jeg leter og leter, men finner ikke noe sted som opplyser GI'en til rødvin, rosevin eller (tørr) hvitvin. Noen som vet?
Goggen sa for siden:
Hei Jan!
Sakset dette fra Dr.Lindberg.
Her er linken:
www.drlindbergs.no/page/index.php?structid=61&joinid=-1&parentid=37
Tørr hvitvin og rødvin har GI lik null, fordi de inneholder ikke karbohydrat. Litt vin (1-2 glass til maten) har positive helseeffekter. Dette gjelder ikke hvis det blir "for mye av det gode".
Mvh Dr.Lindberg
Goggen sa for siden:
Men så fant jeg denne også..
www.aftenposten.no/helse/article1210939.ece
Og der står det:
"Rødvin har et høyt naturlig sukkerinnhold, og vil ikke gi så høy promille som hvitvin, selv om man drikker like mye og med samme alkoholinnhold."
BiggestLooser sa for siden:
Her en en lenke til en artikkel om "The Drinking Man's Diet" Jeg husker at jeg sent paa 70'tallet bestilte denne lille boka. Det var til og med for jeg lovlig kunne drikke. Men det beviser at lavkarbo er ingen ny ide. Jeg tror personlig at man nok kan drikke brennevin (i begrensede mengder)uten at man f.eks. gaar ut av ketose Det som er problemet er at man mister lett "bremseklossene" og kan innta mer "forbuden" fode.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.