< Tilbake til oversikten

Obs hvis du bruker ferdigrevet "ost"!


#2

mofe sa for siden:

Dette er jo helt villt??


#3

Borealis sa for siden:

Ja, og igjen får man påminnelsen om hvor viktig det er å lese hva produktet faktisk består av....


#4

Trolljenta sa for siden:

Når jeg fant ut det for en stund siden sendte jeg mail til Synnøve Finden og sa det var lureri. Går jeg i butikken for å kjøpe ost vil jeg ha ost og ikke ost med en haug med annen dritt i.

Her er litt av svaret jeg fikk fra Synnøve Finden:
"Potetmelet har den egenskap i revet ost slik at ikke osten klisterer seg sammen i posen og du får en ost som er delikat og enkel å jobbe med eller bruke i matlaging/taco etc.

Det er synd du har den oppfatningen at dette er lureri, det ikke ment slik fra oss."


#5

Aline sa for siden:

Men de kaller det jo ikke ost heller... :rolleyes: Jeg lærte det ved å lese bakpå pakken til Tine, de avslørte de falske ostene :D


#6

Heiko sa for siden:

Har faktisk reagert på smaken på de ferdigrevne ostene på markedet..... :rolleyes:
Smaker ikke som den man river selv! Men det er jo ikke rart det da, hvis det er laget av noe annet? :mad:
Men da setter det et spørsmålstegn ved alle Pizzarestaurantene også? De kjøper helt sikkert ferdig revet ost?
Og da går det ikke ann å bare spise fyllet lenger..... :(
Men da er det jo baer å ta frem det gode gamle rivjernet igjen folkens, og la vær å kjøpe ferdig rivet "ost", og lage den selv, he he he... ;)


#7

Aline sa for siden:

Det gjelder kun den revne "osten" hvor det ikke står "ost " på pakken men f.eks 'revet økonomi' :D:D Tine sin revne er da fremdeles ost :ja:


#8

Heiko sa for siden:

Sikker?.... :wacko:


#9

BiggestLooser sa for siden:

Jeg bruker saa og si aldri reven ost, men neste gang jeg gaar paa butikken her i Canada skal jeg se hva reven ost herover bestaar av. Her bruker de ofte "processed cheese" til alt. Det som vi kaller hamburgerost.


#10

Dante sa for siden:

Heretter skal jeg rive osten sjøl. Det er så godt å bli minnet på at ikke alt er som en tror


#11

Fridolina sa for siden:

Dette la jag merke til,noen uker etter jag begynte med ketolys-kuren...nå leser jag ALLTID på pakken,men det blir ju litt skummelt når man tex går på resturang å ikke veit vilken ost de bruker...



#13

Aline sa for siden:

Cellulose er i plantevegger også.

Jeg husker ikke om jeg leste bakpå Tine sin eller ikke. Mest sannsynlig gjorde jeg det. Men ville de skrevet negativt om ikke-oster på pakken om de har samme greia i sine egne pakker?

(ok, jeg ser jo at de kunne lurt meg... men...)


#14

Charmtassen sa for siden:

Og her er flere grunner til å ikke velge denne osten:
www.aftenposten.no/helse/article1431021.ece

De har byttet ut transfettet med palmeolje - som er like kolesterolfrembringende. Hva sier "olje-ekspertene" her inne?

(Charmtassen bruker ikke stort annet enn rapsolje og MCT for tida ...);)


#15

Anne sa for siden:

Takk for tipset.
Så på noen sånne pakker forrige dagen, og Tines var bare ost!:)




Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.