Borealis sa for siden:
Obs hvis du bruker ferdigrevet "ost"!
mofe sa for siden:
Dette er jo helt villt??
Borealis sa for siden:
Ja, og igjen får man påminnelsen om hvor viktig det er å lese hva produktet faktisk består av....
Trolljenta sa for siden:
Når jeg fant ut det for en stund siden sendte jeg mail til Synnøve Finden og sa det var lureri. Går jeg i butikken for å kjøpe ost vil jeg ha ost og ikke ost med en haug med annen dritt i.
Her er litt av svaret jeg fikk fra Synnøve Finden:
"Potetmelet har den egenskap i revet ost slik at ikke osten klisterer seg sammen i posen og du får en ost som er delikat og enkel å jobbe med eller bruke i matlaging/taco etc.
Det er synd du har den oppfatningen at dette er lureri, det ikke ment slik fra oss."
Aline sa for siden:
Men de kaller det jo ikke ost heller... :rolleyes: Jeg lærte det ved å lese bakpå pakken til Tine, de avslørte de falske ostene :D
Heiko sa for siden:
Har faktisk reagert på smaken på de ferdigrevne ostene på markedet..... :rolleyes:
Smaker ikke som den man river selv! Men det er jo ikke rart det da, hvis det er laget av noe annet? :mad:
Men da setter det et spørsmålstegn ved alle Pizzarestaurantene også? De kjøper helt sikkert ferdig revet ost?
Og da går det ikke ann å bare spise fyllet lenger..... :(
Men da er det jo baer å ta frem det gode gamle rivjernet igjen folkens, og la vær å kjøpe ferdig rivet "ost", og lage den selv, he he he... ;)
Aline sa for siden:
Det gjelder kun den revne "osten" hvor det ikke står "ost " på pakken men f.eks 'revet økonomi' :D:D Tine sin revne er da fremdeles ost :ja:
Heiko sa for siden:
Sikker?.... :wacko:
BiggestLooser sa for siden:
Jeg bruker saa og si aldri reven ost, men neste gang jeg gaar paa butikken her i Canada skal jeg se hva reven ost herover bestaar av. Her bruker de ofte "processed cheese" til alt. Det som vi kaller hamburgerost.
Dante sa for siden:
Heretter skal jeg rive osten sjøl. Det er så godt å bli minnet på at ikke alt er som en tror
Fridolina sa for siden:
Dette la jag merke til,noen uker etter jag begynte med ketolys-kuren...nå leser jag ALLTID på pakken,men det blir ju litt skummelt når man tex går på resturang å ikke veit vilken ost de bruker...
BiggestLooser sa for siden:
Dere kan sjekke ut denne amerikanske "shredded cheese". Det er det mest populære merket her i Canada. De har i potetmel og cellulose. Cellulose...er ikke det tremasse som det lages papir av?
www.kraftfoods.com/main.aspx?s=product&m=product/product_display&u3=***2100063382
:eek:
Aline sa for siden:
Cellulose er i plantevegger også.
Jeg husker ikke om jeg leste bakpå Tine sin eller ikke. Mest sannsynlig gjorde jeg det. Men ville de skrevet negativt om ikke-oster på pakken om de har samme greia i sine egne pakker?
(ok, jeg ser jo at de kunne lurt meg... men...)
Charmtassen sa for siden:
Og her er flere grunner til å ikke velge denne osten:
www.aftenposten.no/helse/article1431021.ece
De har byttet ut transfettet med palmeolje - som er like kolesterolfrembringende. Hva sier "olje-ekspertene" her inne?
(Charmtassen bruker ikke stort annet enn rapsolje og MCT for tida ...);)
Anne sa for siden:
Takk for tipset.
Så på noen sånne pakker forrige dagen, og Tines var bare ost!:)
Lemen sa for siden:
Her er enda en artikkel om "osten", som nå brukes av Dolly Dimple.
jankph sa for siden:
Enda en artikkel om disse ostegreiene
www.aftenposten.no/helse/article1432374.ece