Dette er snacksen her i huset for tiden. Treåringen elsker ost og vanlig chips, og disse falt skikkelig i smak. De er jo proteinrike og mettende, så det er ypperlig for småspiste småpiker.
Høvle osteskiver, del dem i 2-3 biter og legg dem på en papirkledd stekeplate. Dryss over det krydderet du liker, men vær litt forsiktig med salt siden osten jo er litt salt. Stek dem på 200 grader til de er blitt LITT brune i kantene og boblete. Ta dem ut og la dem ligge på platen i ca et minutt så de er litt fastere. Når du kan ta dem opp med en stekespade uten at de "ramler sammen", legg dem på en tallerken eller en rist til de er helt sprø. De blir skikkelig chipsaktige, knasende sprø. Smaker kjempegodt.
Jeg krydrer med "chili explosion" som kvernes over. Helt supert:) Har kjøpt det på SmartClub, men de har det sikkert flere steder. Mener å huske det er Santa Maria (nei, for tenk at det er ALT for langt å gå ut på kjøkkenet og sjekke).
Hehe. Svigerfar pleier å kjøpe med seg et nydelig krydder på kvern som heter "Peperocino" som de kun selger i Italia. Det er helt snadder. Veldig sterkt.
Ostechipsene har meget lite karb (Norvegia feks har jo under 1 gram karbo per 100 gram), men Atkins og andre selger også spesielle lavkarbochips. Tortillachipsene er ganske gode.
Tak for oppskriften :) :mus:
Eg lavede oste-chipsen lørdag-kvell, og det var en kjempe succes. yummie yummie. Tenker på at servere oste-chips til strikkeklub veninderne.:spisesnak
Jeg kaster meg inn i koret av hyllester her. Disse er virkelig deilige...
Men... jeg må gjøre noe feil, for jeg får de ikke til å "blåse" seg opp. Jeg fikk det til første gangen, og noen av dem blåser seg opp innimellom, men det er sjelden.
Jeg skjønner ikke hva jeg gjør feil...
Er det en spesiell type ost som er bedre enn andre? Mager, fet? Og skal de stå nederst i ovenen eller midt på?
Og hvor lenge står de hos dere som har lykkes med disse? Sånn ca?
Jeg har laget disse flere ganger, og de smaker himmelsk selvom de ikke alltid blåser seg opp, men de er best når de blåser seg opp...
Jeg rører de ikke før de har stått en liten stund etter at jeg har tatt de ut, så det er ikke det at de klapper sammen heller, de blåser seg bare ikke opp inni ovnen.
Mmm...disse var kjempegode!!:)
Prøvde med litt forskjellige krydder, oregano og grillkrydder. Prøvde også uten noe krydder, og det synes jeg var nesten like godt, for jeg elsker smaken av ost. :slurp:
Løkpulver må jeg definitivt prøve, høres nam ut.:)
Ja desverre har jeg fettforbi og er litt redd for karbs også:eek: men fettet er verst....spesielt ugunstig fett som i meieriprodukter etc. Nøtter er en annen sak -ELSKER peanøtter!! :D
Men faktisk.. jeg vet ikke om noen har testet å lage chipsene med mager ost istedet for med fet? Jeg testet med halvfet ost 28% (veeeeldig god) på søndag, og de boblet over av fett. Ikke at det gjør noe, men de tørket liksom ikke aldri. Kanskje de hadde blitt tørrere om osten var magrere, er min teori.
Anyone? :)
(forresten er jeg... ok jeg sier det høyt offentlig for første gang... potetgulloman!! Så jeg er kresen på konsistens ;)
Jeg lager oste-cips/chrisp etter at jeg har laget egg og bacon. Slenger skiver med ost i stekefettet som er igjen etter baconet. Setter en god smak. Men jeg er av den typen som liker det litt svidd, men alikevell litt mykt og bruker tykke skiver. Snur du de blir de jo tynne. Ikke vær redd for og steke de for mye, da blir de best syns jeg. Sleng på krydder etter smak og behag. Legg de på en talerken med eller uten stekepapir. Godt blir det :=)
Kan bare signere med at de er gode! Jeg liker dill og grillkrydder på,i blant tar jeg de naturell. Er god helgekos dette. Bare synd jeg pleier og glemme det av..:o Billig,og tar ikke lang tid,og ost har jo alle lavkarbotilhengere??
Jeg har prøvd meg på disse ett par ganger, men jeg har ett problem!!!! Hvilket papir/bakepapir bruker dere? Jeg har prøvd med bakepapir, da blir de ikke harde.... vanlig papir :o med da fikk jeg de selvsagt ikke av...... hva gjør dere!!!!!!
Dette må testes. Går jo fint ann å lage chips av pålegg i ovnene. Kjøpe choritzio f. eks., eller salami og legger på brett og popper i ovnene- hadde nemelig det i helga, namis :D
:pJeg pleier også å lage ostechip..har ikke tenkt på at jeg kan krydre de da..hehe.jeg steiker de i stekepanna i olje jeg da.å dypper i tacosaus.namnam
Ostechips har absolutt blitt en av mine favoritter. Er jeg fysen på noe om kvelden blir det ofte til at jeg lager disse, siden det ikke tar noe særlig mer enn 10-15 min totalt :D
Favorittosten til nå har vært Edamer og krydret med Chili Explosion.
Rart. Jeg laget en ladning nå i kveld, lot dem stå i ovnen til de var litt brune i kantene og de ble sprø omtrent før jeg hadde fått dem over på tallerkenen fra brettet. De stivnet kjempefort. Hvilken ost brukte du? Jeg brukte sånn billig XP-ost.
Græddost og billig euroshopper ost, ferdig oppskjært.. Kanskje jeg ikke stekte de lenge nok? Men di boblet som bare pokker.. Og di er halvstive, men de bøyer seg når jeg løfter dem.. Lurer på om det er fordi jeg ikke har tatt dem på rist. da samler det seg fuktighet på undersiden..
Vet ikke om det er nevnt tidliere, men for min del ble ostechips med hvitløkspulver på en god erstatning for hvitløksbrød til min pastagryte (uten pasta) i går. Treåringen spiste forøvrig bare ostechips, ikke noe middag, så det var en suksess.
Kan ikke helt forestille meg at dette er godt, men kanskje jeg skal gi de en sjangse. Eller smaker det slik som "halvsvidd" ost som man gjerne får når man steker noe med ost enten i panne eller ovn, hvis noe renner ned på siden og blir mye stekt der? For da vil jeg ikke ha, hehe.
HEI!!!! Nå har jeg akkurat laget "ostechips". Det var noe av det beste jeg har smakt!!!! Til og med min samboer som er snackselsker over alle, falt pladask for disse. Kommentaren fra han var: "Disse var jaggu bedre enn vanlig chips!" Så disse blir nok å finne på stuebordet som lørdagskos!! :-)
jeg fikk de aldri gode i ovnen men i microen, mmmm snadder.
Jeg får ha de helt for meg selv for ingen av de andre tørr å smake (ok, 3 åringen spiser en liten bit). Svigerfar rynket på nesa da han fikk høre hva jeg spiste på lørdagskvelden :D
Jeg bruker foressten chayennepepper og litt salt + noen ganger oregano på de.
De blir fort brent i ovnen, derfor lager jeg dem kun i mikroen nå. Der har de aldri blitt brent og jeg slipper å følge med på dem. Dessuten blir de mye mer crispy og myyye bedre. :)
Hehe, svigerfaren min også, han er livredd for fett samme hva jeg sier (selv om det fettfattige kostholdet hans har gitt ham evigvarende høyt kolesterol, nyrestein og en haug med andre plager), og så ut som han hadde sett et spøkelse da han så at jeg spiste ostechips. :o
Jeg lagde i mikroen. Først på 3 minutter, så på 2,5. Følte de ble like svidd.
Men jeg har heller aldri vært glad i osten som siver ned på sidene og blir sprø, når jeg har laget ostesmørbrød i ovnen, så det kan jo være det har noe med det å gjøre.
Når jeg dynket den i rømme, og fjernet smaken, ble det greit. Men skal gi det en sjanse til altså, med krydder etterpå i stedet.
Det har veldig mye å si hvilken ost man bruker. Jeg syns de nye pakkene med skivet edamer blir kjempegode, og i går testet jeg en lagret gouda som ble helt nyyyydelig :D
I micro'n må jeg prøve! Da kan jeg lage de til gutta på jobben også.... he he he. Jeg brukte paprikapulver på mine og pizza pizza krydderet til Dolly Dimlpe. Det ble helt fantastisk!! Mmmmmmmm.... blir flere av disse fremover ja ;-)
Er det ille å krydre de med paprika-pulver? Har hørt det inneholder en del karbo, men mengdene blir jo ikke så store, så kanskje det går bra?:rolleyes:
Nå har jeg også laget disse chipsene - utrolig mettende;)
Syns de ble litt for mektig, og prøver nå med salsa og cf til - syns det smaker bra jeg. Skulle hatt avocado også, så hadde det blitt gualamole i tillegg...men kjenner jeg blir nok fort mett...stekte to stappfulle brett...så har nok en stund;)
Det klarer ikke jeg og datteren min på 11 heller. Vi må lage bare litt til og litt til. Det er NYDELIG og har reddet suget etter noe karbomat mange ganger.
Syns de var veldig mettende jeg, og litt kvalmende, men veldig grei å ta til. Er det sånn at man kan små-spise litt når man går på lav-karbo? Av og til jeg ikke er sulten, men bare "sug" etter noe...kan jeg da ta slike feks?
Åååhhh.... da hadde jeg også død tror jeg.... Heldigvis har vi en i reserve på loftet ;)
Ikke for å være kjip mot deg, Viclin, men jeg har akkurat mic'ret Kavli sin taffelost med Vårløk.... Den var helt fantastisk god!!!!!! MÅ bare prøves for alle dere som liker litt løksmak på osten :D
Lykke til med innkjøpt av en ny micro da, Viclin!!
Hvis jeg er litt "fysen" så pleier jeg å micro opp små biter med ost og ha på litt forskjellige krydder og spise dem... Det viktigste er at du eventuelt regner disse chipsene inn sammen med total karbo pr dag. Ellers er det bare å kose seg!! Bedre enn mye annet man lett kan putte i munnen ;)
I dag virker den igjen! :heia:
Jeg tror rett og slett den gikk varm i går, for bunnen var glovarm. Men bare det tyder nok på at den er klar for utskiftning.
Kva ost brukte du? Etter mi erfaring så kjem det litt an på osten du brukar. Taffelosten i runde skiver posnar fint opp, medan vanleg norvegia ikkje gjer det.
Hvorfor er det ikke noen som lager disse kommersielt skal tro? Chips til oss hadde jo vært en gullgruve for disse folka som tjener penger på at folk må ha noe kos hele tiden ...
Men sammenlignet med et godt måltid så er jo det ikke noe som er som et deilig måltid ordentlig mat!!! :) Da får man ikke så lyst på sånn mat heller (syns jeg da)
Sånn bare så det er sagt, Kavlis nye spicy burgerost på tube er ikke spesielt velegnet til å lage chips av. Den brenner fortere enn noen av de andre variantene.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.