Kjempegodt,men kanskje ikke noe å spise hvis en skal på date:-)
Dette er beregnet på 1 person,hvis en vil ha den litt mildere halver mengden hvitløk,eller lag dobbel porsjon med samme mengde hvitløk.
Inneholder toppen 4 g net karb og er et helt måltid i seg selv,så lenge en ikke tilsetter annet enn det som står i oppskriften.
Sprøstekt bacon
1/2 stort blomkålhode
salt
pepper
gressløk
1 fedd hvitløk
1 ss smør
1 skvett fløte
Stek baconet sprøtt,pass på å ikke svi det,la det renne godt av og legg det til side for å knuse det etterpå.
Kok blomkålen i 15-20 min og legg det i en hurtigmixer sammen med smør,fløte krydder,og et lett oppdelt hvitløksfedd.
Kjør mixeren til det er passe most,hell over på en middels stor tallerken,med knust bacon strødd over.
Tips: Dersom du ikke liker hvitløk kan purre,vårløk eller annet være et alternativ.
Dersom du vil ha denne enda mer lik potetmos kan du sikkert(har ikke prøvd)
ha i litt maizenna eller potetmel fo å få en fastere og tørrere konsistens.
Men husk at retten da vi inneholde mer karbohydrater.
Dette er en selvkomponert oppskrift og andre som har prøvd den skryter veldig av denne:-)
Selv har jeg senere prøvd den uten hvitløk ved siden av pølse(fy) men burde nok ha krydra den litt bedre da for jeg synes den ble litt tam på smak.
Denne må dere prøve, jeg elsker den! Lager med mine egne variasjoner da, bruker feks. min egen stappe med fetaost, og kan godt bruke skinke i stedet for bacon (men bacon er best da). I tillegg er det veldig godt med ost gratinert over hele herligheten. :sikle:
Dette høres kjempgodt ut, men må da inneholder en del mer enn bare max 4 karb?
100 gr blomkål er 2,9 karb, og ett stort hode vil jeg anta og tro veier minimum 200 gr + hvirløk + smør + fløte.
Tror en fort havner på 7-8karb i henhold til oppskriften.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.