< Tilbake til oversikten

Blir så irritert!!

#1

Newstart sa for siden:

:mad:

Jeg spiser som vanlig, har gått ned et kg i uka hittil. Nå er det plutselig opp et kg:eek:

Skjønner ingenting. Ikke er det den tiden i måneden heller, og jeg har ikke skeiet ut en eneste gang. Kun spist litt godteri uten sukker. Kan jo være det som henger i da men rart likevel.

Det er sånne dager man bare gir opp og hiver seg på høykarbo igjen. Spesielt når du gjør alt du kan for å ikke få i deg karbo og så viser vekta et kg mer. Jeg har veiedag fredag så det var en snikveiing i dag. Men allikevel vekta kommer ikke til å dale noe på to usle dager. Så denne uka går det rett og slett skeis.

Jeg blir så fortvilet jeg. :o


#2

Mate sa for siden:

Jeg tror vi alle har vært der mange ganger; vekta går feil vei og vi har ingen aning om hvorfor. Innimellom må jeg minne meg selv på at kroppen ikke er en maskin, og at hvor mye jeg drikker, hvor salt mat jeg spiser, hvor godt jeg sover, og hvor aktiv arbeidsdagen har vært spiller inn på vekta.
For eksempel opplever jeg at dersom jeg har en veldig aktiv dag på jobben, og jeg forventer at jeg skal se det på vekta om det er to-tre dager på rad; så hender det at jeg går opp i vekt fordi jeg har drukket mye og spist bacon og denslags. Men det går over etterhvert, vannet skal ut igjen og saltbalansen normaliseres. Det er skikkelig irriterende, og ofte er det lettere å forstå hvorfor man går ned enn hvorfor man plutselig går opp. Uansett, jeg forstår deg godt, inkludert trangen til å gi f... og gå høykarbo når det går feil vei "uansett". Og som deg er jeg litt utålmodig, jeg har liksom ikke tid til at det skal gå dager/uker for at jeg virkelig skal se trenden. Men om du har gått ned 1 kg i uken over lengre tid har du jo supre resultater; dette går veien. Men irriterende er det!


#3

index sa for siden:

Skal det virkelig ikke mer til for å gi opp? At du etter å ha gått ned en kilo hver uke til nå plutselig opplever å ha gått opp litt, så er alt bortkastet?

Du må se litt langsiktige trender her, ikke se blindt på ukesveiingen. Veken kan fort svinge et par kilo fra en dag til en annen. Om du veier deg igjen om et par dager før du kanskje et helt annet tall.

Jeg for min del kan oppleve opptil 2 kg vektvariasjon på ett døgn. Og da er det ikke fett, det er i alle fall helt sikkert!


#4

Newstart sa for siden:

Ja det er irriterende. Men du har rett...jeg er veldig utålmodig og alt spiller inn på vekta. Mitt største problem er vel at jeg tror det har gått uker men egentlig for eks bare fire dager siden sist jeg sjekket vekta. Ja tro det eller ei men det er sant. Derfor skriver jeg ned slik at jeg ikke blir forblindet av meg selv om jeg kan si det slik :rolleyes:


#5

Newstart sa for siden:

Nei det skal dessverre ikke mer til før jeg gir litt opp. Jeg er sterkt medisinert og sliter etter en operasjon jeg hadde for mange måneder siden. Jeg har gått opp alle kg som jeg gikk ned på lavkarbo for noen år siden. Og lagt på meg minst tjue kg over den grensen jeg syns er på en måte akseptabelt. Blir feil ord å bruke da men du skjønner.

Jeg får knapt nok bevege meg. Så jeg bestemte meg for at da kunne jeg bruke tiden på å legge om kostholdet og finne tilbake til den gode maten jeg spiste før. Til vanlig så jobber jeg lange dager og har hatt null energi til å tenke kosthold i det hele tatt. Og nå når jeg endelig har lagt om og drevet på med dette en liten stund. Gått ned ca en kg i uken helt frem til nå. Dvs at jeg har ikke rast ned flere titalls kg, men gått ned litt. Så plutselig viser bare vekta en kg mer. Det virker som kroppen henger på en måte. Det vil ikke løsne. Jeg tror det må være på grunn av smertene og medisineringen.

Men som du sier jeg må bli flinkere til å ikke fokusere sånn på vekten. Men dessverre så har det vært eneste hobbyen jeg har hatt siste tiden. Spenningen det er hver morgen å se om tallet har blitt mindre. I det jeg skriver dette her så innser jo jeg at det ikke er bra å sjekke den fordømte vekta så ofte. Har aldri gjort det før heller, da har jeg bare tatt en kontroll veiing innimellom liksom. :o

For når man legger om kostholdet på den måten så merker man det fort på forskjellige ting. Jeg er snar å merke det på magen blir fort mindre. (Jeg har stor mage) Men denne gangen så uteblir det på en måte. Klart magen står ikke ut slik den gjorde men når jeg har spist så striks som jeg har gjort lenge nå så burde det vise mer. Men det jeg tror det har litt med medisinen jeg tar også. Eller at jeg ligger for høyt i kalorier i forhold til aktivitetsnivået mitt. For det er jo lik null. :(


#6

index sa for siden:

Jeg synes faktisk det kan være lurt å veie seg ofte i perioder. Da ser man lettere de daglige variasjonene enn ved ukentlig veiing. Om jeg går opp en uke så veier jeg meg gjerne daglig i 3-4 dager før å se hva som skjer.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.