< Tilbake til oversikten

Spørsmål om BMR, fitbit og kalorier

#1

Mate sa for siden:

Hei!

Jeg har en relativt aktiv jobb, og går mellom 10000-15000 skritt hver dag. Fitbit'en regner ut at jeg som regel forbrenner mellom 2300-2700 kalorier hver dag; den regner da med BMR og skritt. Jeg spiser nå ca. 1300 kalorier om dagen, lavkarbo med maks 35-40 karbohydrater (som regel rundt 30). Dette gir meg et ganske stort kaloriunderskudd, onsdag var det på ca. 1600 kalorier. Dette får meg naturligvis til å stusse; jeg går ikke noe særlig ned i vekt for tiden, ligger å vaker opp og ned 2 kilo i løpet av uken alt ettersom. Nå veit jeg jo at kaloritelling ikke er så enkelt som kalorier inn og kalorier ut, men med såpass stort underskudd burde det i det minste gå i riktig retning. Jeg er ca. 7 kilo fra å være innenfor normal vekt.

Noen som kan gi meg litt forklaring på hvorfor jeg ikke går ned i vekt?

(Jeg tror forøvrig ikke at kroppen min er i krisemodus, og hadde den vært det ville den uansett ikke klart å holde på kiloene i flere måneder med denne typen underskudd.)


#2

kamp sa for siden:

Min klokke regner også ut mitt nivå og da burde jeg lagt på meg flere kg i uka, så de klokke greiene tror jeg dessverrre ikke på :(

Desverrr ikke mye råd fra meg


#3

Mate sa for siden:

Nei det er jammen ikke til å bli klok på, men interessant å høre om andres erfaringer uansett. Det er litt irriterende, i følge "tallene" burde jo kiloene renne av, men det gjør de jaggu ikke. Liker jo selvsagt fremdeles å se at jeg går godt med skritt osv., men det hadde jo vært fint om det også var litt relevant i forhold til vektnedgang. Det virker jo som utregningene er helt på viddene!


#4

kamp sa for siden:

Det er jo ikke skrittene i seg selv men intensiteten.

Eks når jeg er på ferie spasere jeg og vennen min akkurat like langt og spiser noenlunde lik mat. Jeg kan ta av og hun stå stille på vekta riltross for at hu veier 80kg mer enn meg


#5

Sofagubben sa for siden:

Regnestykket ditt er nok ganske sikkert feil, enten så forbrenner du ikke så mye som du tror du forbrenner, eller så teller du feil. Kroppen kan nok klare maks ei uke med så stort kaloriunderskudd (over 1000 kcal pr. døgn) før den rett og slett tvinges til å forbruke av sine oppsparte lagre og gå ned i vekt.

Mitt tips er at du ikke forbruker på langt nær det du tror du forbruker i tilfelle ville du slitt voldsomt med sultfølelse. Det er knallhardt å ligge over 1000 kcal i underskudd. Da jeg gikk ned lå jeg på i snitt 700 kcal i underskudd pr dag og i ketose og da gikk jeg ned ca en kilo pr. uke. Til nærmere idealvekta en kommer til hardere blir det å få av kiloene, men å ligge 1000 kcal i underskudd er i overkant mye og du vil slite med å fungere normalt. Jeg vil råde deg til å ligge rundt 500-700 kcal i underskudd pr dag. Men du må gå over regnestykket ditt på nytt, fordi noe er garantert feil. Å spise kun 1300 kcal i døgnet er mindre enn en skulle tro, selv fikk jeg plass til maten på en asjett (av den størrelsen en setter kaffekoppen på) og spiste to ganger pr døgn når jeg lå på det inntaket.


#6

Mate sa for siden:

Jeg teller ikke feil, det er jeg 100 % sikker på. Men jeg tror fitbiten overdriver kaloriforbruket mitt ganske mye. Skrittene er nok riktige, det er en aktiv jobb, men jeg tror ikke at jeg forbrenner så mye som fitbiten regner ut.

I følge NHIs BMR kalkulator er mitt hvilebehov 1371. Alle skrittene gir ikke så mye kaloriforbrenning i seg selv, så jeg begynner å lure på hvor fitbit'en egentlig finner alle disse forbrente kaloriene. I følge NHI er mitt daglige kaloribehov mellom 2469 og 2606. Dette blir jo også helt på viddene, hadde jeg spist 2400 kalorier om dagen hadde jeg lagt på meg noe helt enormt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.