< Tilbake til oversikten

gratinert blomkål/broccoli-form

#1

Trolljenta sa for siden:

Slenger inn denne som jeg skal ha til middag i dag, inspirert av Fedon sin gratinerte blomkål.

1 blomkålhode og 1 bunt brokkoli deles i buketter og kokes. La vannet renne av og legg bukettene i en ildfast form. Del opp en skinkeboks i små terninger og dryss over bukettene i formen.

Rør sammen:
En kartong matfløte
1 - 1,5 ss dijonsennep
ca. 1 dl revet ost
0,5-1 ts karri
Et dryss kebabkrydder eller spisskummen

Blandingen helles over bukettene i formen. Dryss over ytterligere ca 1 dl revet ost (eller mer hvis du er glad i ost). Gratiner ved 225 grader i ca 10 min eller til osten er gyllenbrun.


#2

Vikki sa for siden:

Høres godt ut! Denne skal prøves... Takk for at du deler oppskrift med oss..!! :)


#3

Trolljenta sa for siden:

Tror forresten det er lurt å steke denne litt før man tar på osten, for fløten skulle tjuknet litt mer.


#4

Vikki sa for siden:

Nå har jeg laget og spist denne. Aldeles nydelig !!! :sikle:


#5

Kanari sa for siden:

Er dette hele middagen eller har dere noe kjøtt til?? Evt hva??


#6

Vikki sa for siden:

Jeg hadde kylling-skinke oppi, akkurat som det står i oppskriften. ;)


#7

Trolljenta sa for siden:

Jepp, tok skinke oppi, men er noen skinker som har lite % kjøtt i seg, så kan lønne seg å se på ingrediensene når man spiser skinke.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.