På lørdag var jeg med på ett nytt ritt som heter aursjørittet. Rittet følger en anleggsvei fra Eikesdal til Sunndal er sju mil og har en høydeforskjell på over 800m. Rytterne skulle også ha en sekk på minst 2,5 kilo ved målpassering. I sekken puttet jeg en tre liters vannpose for når jeg først skulle ha en sekk på ryggen så er det jo like greit å putte drikken i sekken. Dette for å få så lett sykkel som mulig og for å ha mer vekt på pedalen når jeg står og trør. I tillegg fjernet jeg alt dilldall på sykkelen som reflekser og flaskeholdere.
Kjørte en knallhard trening på onsdag på 3 timer og 45 minutter. Fredag var tid for oppkarbing, dette er nytt for meg men er anbefalt av OE. Frokost fredag var to fiskeburgere med makaroni. Ble fort sulten igjen og spiste opp resten av makaronien. fortsatt ikke mett og spiste så to skåler med mussli, melk og fløte. Da ble jeg endelig mett. Til middag ble det en liter is med peanøtter. til kvelds ble det en tallerken med mussli,melk og fløte. Og til nattmat ble det mer is og peanøtter pluss to fersken. Lørdag morgen to egg med bacon kl 7.30. Kl 11 skulle rittet startet men på grunn av mange som skulle melde seg på ble rittet utsatt en time. Da ble jeg redd det hadde gått for lang tid fra frokost og derfor spiste jeg to never med peanøtter.
Jeg er jo ikke blant de raskeste derfor så stilte jeg meg bakerst i startfeltet noe som førte til at jeg kom meg sent avgårde. Men når jeg først kom igang så syklet jeg forbi mange og nesten ingen syklet forbi meg. Fikk litt drahjelp av en dame siste biten før stigningen begynte. Det er utrolig motiverende å ligge etter en dame i sykkelbukse.:cool:
Da stigningen startet takket jeg damen for drahjelpen og syklet ifra alle jeg såg. Midt oppi lia er det en tunnel som skulle være opplyst. for å lyse den opp hadde de tent fakler. det ga ikke så mye lys akkurat så når de foran fikk problemer så valgte jeg å gå av sykkelen og trille igjennom. da fikk jeg noen forbi meg som jeg tok igjen etterpå. Oppi lia var det veldig varmt og jeg fikk hodepine.
Oppe i fjellet gikk det mye opp og ned og der fortsatte jeg å sykle forbi alle jeg såg. Matstasjonene syklet jeg forbi uten å ta imot noe som helst. Heller ikke snickersen i sekken ble rørt. nedover gikk det også veldig greit for jeg var ikke sliten i hodet lengre så jeg greide å holde passe fart hele veien ned til Sunndal og syklet dermed forbi mange nedover. På oppløpet var vi fem sammen og jeg ble nummer tre av de.
Jeg brukte 3 timer og 28 minutter og fikk da 26 plass av 34 i min klasse. Ikke så veldig bra kanskje men en som slo meg med 55minutter på birken ifjor slo meg bare med 13 minutter nå. og en som slo meg med 31 minutter på birken slo meg bare med 6 minutter nå og en som slo meg med 12 minutter på birken ble 17 minutter etter meg i mål. :D
Forbedringene kommer ikke av at jeg er bedre i år for det er jeg ikke. Heller dårligere form. Forberingene kommer nok av at jeg spiste riktig med oppkarbing dagen før og lavkarbo på rittdagen. På Birken ifjor karbet jeg ikke opp så mye dagen før og spiste havregrøt til frokost og tok en banan underveis.
Grattis!
Høres ut som et flott ritt. Er det samme helga hvert år? For da krasjer det jo med grenserittet:( Hadde vært artig å prøvd dette en gang også, høres skikkelig heftig ut:)
Spøk tilside, flott prestasjon!! Jeg tenkte på å delta selv, men jeg kjenner løypa godt nok til å vite at det er en skikkelig 'dødare' i starten. Takk tips i forhold til eget matinntak før og etter egen sykkeltrening. Jeg pleier å sykle 10-12 mils langturer hver helg nå, alltid uten foregående oppkarbing. Det jeg har erfart er at det ihvertfall ikke funker med raske karber underveis, det gjør faktisk vondt verre, og at et skikkelig solid måltid med mye fett og protein 1 1/2 time før start er best. Underveis er det smøreoster eller leverpostei på tube (fett, protein og bittelitt karber) som gjør susen.
Du hadde kanskje blitt med på sykkeltur på søndag du da jan. Tok meg en tur på Averøya, det ble 14 mil den dagen også. skjønner ikke at de andre ikke hadde overskudd til å bli med:rolleyes:
Dete r jo så fint på Averøya da :) Bestefaren min er fra et sted i nærheten der (der Atlanterhavsveien "starter") jeg elsker å være der ute i havgapet :D
Etter erfaringene fra aursjørittet ble det til at jeg karbet opp dagen i forveien og kokte meg tre egg til frokost utenfor teltet. Til mine kameraters store undring. Frokosten bestod i tre egg og en neve valnøtter.
Under oppvarmingen følte jeg ikke at det gikk så bra men når startskuddet gikk ble de andre til noen sinker. Syklet jo forbi de andre som ingenting jo. Det gikk ikke lenge før hele feltet på 200 var passert og jeg fikk drahjelp av en som hadde som mål å sykle på fire timer. etter fem kilometer begynte vi å ta igjen de som startet fem minutter før oss. Ned første terrengpartiet lot jeg sykkelen trille så fort den ville og det førte til at jeg passerte 30 stk ned den bakken. Men krankarmen løsnet :mad: så når jeg kom til gåpartiet stoppet jeg for å skru til den og måtte skru fire omdreininger så det var vist på hektet at ikke skruen var borte.:eek:
Etter gåpartietvar det ingen motstand i pedalene, da hadde kjedet hoppet av så da måtte jeg hekte kjede på igjen.:mad:
Midtveis drog jeg kjennselen på vidar og fant ut at han lå godt an i forhold til ifjor. Ropte til han at det går bra ser jeg. Jada, sier han, men når startet du? Jeg ropte tilbake at jeg hadde startet ti minutter etter ham. :D :D :D .
Rett før Rosinbakken ble det tungt for meg og ønsket vidar god tur videre:_oppgitt: . I rosinbakken stoppet jeg for å smøre kranklageret som bråkte så fælt. og jeg slet meg opp syklende på sykkelen. vannposen var lekk så jeg måtte stoppe på storåsen for å øse oppi mer vann i drikkeposen. :mad:
Nedover mot mål gikk det greit så lenge jeg ikke trødde for hardt og passerte mange nedover de tekniske partiene og kom i mål så sliten som jeg ikke har vært på mange år. Jeg var så sliten at jeg hadde lyst til å la tårene trille. Og tiden den ble 4.08. 27minutter bedre enn ifjor. Til og med i rosinbakken som jeg hadde vært så sliten syklet jeg raskere enn ifjor enda ifjor syntes jeg rosinbakken var ett av de beste partiene mine.
Da jeg tok ut kranklageret fant jeg ut at det var så ødelagt at jeg ikke klarte å snu den med fingrene. Skal tro hva tiden hadde blitt om kranklageret hadde vært i orden:confused: :) :cool:
Jeg har postet dette i en annen tråd, men jeg kan gjenta det igjen fordi det passer så bra her. Min erfaring er at jeg er langt mer utholden på et skikkelig lavkarbo måltid, enn når jeg har karbet opp på forhånd. Jeg blir mye mye mye fortere sliten med for mye karber i kroppen. Med et skikkelig dose fett og proteiner til frokost kan jeg sykle milevis uten å føle meg det minste sliten. Det er ihvertfall min erfaring.
Har du forsøkt å karbe opp dagen i forveien da? Etter råd fra Kenn Halstensen begynte jeg å spise litt mer karber siste måltid før trening og jeg syns det hjalp litt. etter å ha lest bedre uten brød karbet jeg opp skikkelig dagen før konkuranser og så streng lavkarbo på rittdagen. Og det hjalp utrolig mye.
Tror det er lurt å spise godt dagen i forveien og så lite på rittdagen. Ufordøyd mat har det med å gi smerter i siden:o
Jeg trener en del (vel, alt er relativt, dette er kanskje lite for noen og mye for andre; ca 7-10 t i uka) og ble slapp av for streng lavkarbo. På et nettmøte med Lindberg spurte jeg om råd og han sa at kvelden før harde økter (som et ritt feks) så bør man spise karbo. Lindberg foreslo faktisk grovt brød, ris og pasta. Så det rådet har jeg fulgt, kvelden før en lang fjelltur spiser jeg karber og på selve turen er det tilbake til "gammelt" regime.
Da får vi håpe at været blir så bra at det blir fjelltur da, ellers ville jo oppkarbingen være bortkastet.:rolleyes:
Er så plaget selv med at det ikke blir noe av den tenkte turen fordi andre ting som skal gjøres blir satt først, eller at været ikke ble som forventet.
Du Boxie har forstått det du. Hvor lenge har du praktisert karber kvelden før?
Så fint at det er flere syklister her :-) Jeg tenker jeg trenger et par råd før neste sesong! Kjørte Lillehammer-Oslo i år. Neste år blir det Lillehammer, Grenserittet og Birken og i den forbindelse må jeg nok få litt råd om mat og oppkjøring og sånnt ;) I år ble det litt lite dreis på maten, fikk det liksom ikke helt til...
Det er faktisk ikke så lenge dessverre, jeg har lenge visst at løpere feks spiser feks pasta dagen før løp, men jeg har ikke prøvd det selv før jeg satte meg inn i lavkarbo/lindberg (lindberg er vel det som er nærmest det jeg praktiserer, det er vel sånn halv-lavkarbo?). Og det er vel litt over ett år. Lindberg anbefalte også at man kvelden før trening spiste litt karbo, men jeg trener hver dag så det er jo uaktuelt. Men jeg tror nok han mente at man før en fysisk utskeielse som ikke er "dagligdags" kan karbe litt med sunne karber. Grovt brød og fullkornspasta etc. Jeg for min del spiser aldri pasta, ris eller poteter, men jeg spiser litt Ingers.
Og ja, jeg er fra nordvestlandet og vet hvordan været kan være! :o Vått og vindfullt. Men jeg har gått masse på tur i regn og tåke. Det er fint det også, men nå bor jeg på østlandet og da blir det for lite av tur, uansett vær. :(
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.