< Tilbake til oversikten

Søtningsmiddel

#1

deeluxe sa for siden:

Kan jeg bruke natreen? evt hvorfor kan jeg ikke bruke det. er snakk om 1 eller 2 ganger iløpet av 14dager introen.


#2

HP sa for siden:

1-2 ganger på 14dager går vel fint?

Vet ikke hva Natreen er laget av... Men hvis det er aspatam skal du unngå det fordi den påvirker ketosen.

Generellt skal du unngå søtstoff fordi de kan "lure" kroppen din til å tro at den spiser sukker. Og fordi du lettere kommer over søthunger og matsug uten... ;)


#3

Skorpia sa for siden:

Natren er godkjent søtningsmiddel,vær bare klar over at det inneholder litt karbohydrater. 1 teskje med Natreen er 0.5g og 0.425 gram karbohydrater
Ha det i tankene når du bruker det, i hvertfall hvis det er snakk om store mengder.

Aspartame er helt fri for karbohydrater og bør ikke brukes.

Klem Skorpia


#4

Iset sa for siden:

men dersom man går ned i vekt er det vel greit uansett? eller? jeg og mannen min drakk mengder av grape soda light (ja det er usunt, men allikevel) da vi var på introen sist, og da raste vi ned i vekt allikevel....


#5

HP sa for siden:

Hvis eneste grunnen til at du følger Atkins er å at vekten går nedover så...

Hvis du leser litt om aspatam, så vil du se at den har en del av de samme bivirkningene som insulinresistens... Og du vil ikke få kontroll over søthunger og matsug om du bruker kunstige søtstoff... Kontroll er avgjørende for å lykkes på en lavkarbodiett (fram til den er blitt en vane)... ;)

Prøv mineralvann(farris) med sitron eller grape...


#6

Iset sa for siden:

buhuuu da.... jeg er avhengig.... men nettopp derfor bør jeg vel kutte ut. men i helgene da? kan jeg ikke drikke litt i helgene? ellers blir det altfor vanskelig å holde ut. for vi spiser hos svigers hver helg, og de drikker tonnevis med cola, og da må jeg liksom ha lettbrusen min..... :( liker ikke farris, altfor mye kullsyre, blir helt merkelig..


#7

Maz sa for siden:

Jeg er maxavhengig og vet jeg må slutte, problemet er bare at uten lettbrus drikker jeg alftor lite. Vet hva jeg burde drikke har det foran meg men det går rett og slett ikke ned.

Var på et seminar med Fedon der noen spurte ham om dette med lettbrus. Om jeg husker rett svarte han at du fikk en initiell insulin respons men at den ikke var vedvarende. Det var derfor ikke så veldig skadelig. Men dette var fra et insulinresistens synspunkt.

Det er uansett ikke bra med aspartam. Jeg skal slutte og jeg vet det ikke går å begrense seg. Blir som med røyken det. Går en stund med festrøyk før en er tilbake. Slik er det med meg og max også. Jeg må slutte 100% og jeg skal gjøre det, men det blir ikke i dag. Vet jeg blir dårlig når jeg slutter Mazungen må derfor helst være frisk og ikke få nye tenner akkurat de første dagene.


#8

Iset sa for siden:

jeg klippet ut noe fra en diskusjon på slankenett (vår godeste MFUS, men allikevel hehe):

LETTBRUS OG BLODSUKKER

Vell er det mange grunner til å velge vann fremfor kunstig søtede drikker, men økt insulinproduksjon er ingen av dem. La meg si det slik: Økt insulinproduksjon er noe som forekommer ved økt blodsukker, da kunstig søtningsmiddel ikke har evnen til å gi økt blodsukker så skjer heller ikke prosessene du snakker om. Kanskje vil noen vill-lede deg til å tro det, faktum er det derimot ikke! Er dem som bastant mener at kunstig søtningsmiddel øker blodsukkeret også - men rull inn da, hvordan i all verden skulle dette forekomme? En bil går tross alt ikke når det ikke er bensin på tanken, er like urealistisk det som at kunstig søtningsmiddel påvirker blodsukkeret.

er det noe i dette? hvordan kan feks diabetikere drikke lettbrus dersom det påvirker blodsukkeret egentlig?


#9

HP sa for siden:

Min kommentar:

MFUS + MAX = SANT ;)

Det er vel det statens råd for ernæring mener???


#10

Iset sa for siden:

hahahah den tok du på kornet ja. du har helt rett hehehe. han er jo Frølich-tilhenger og, sier vel det meste bare det.... :rolleyes:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.