< Tilbake til oversikten

Nybegynnern igjen..

#1

ellenmaria sa for siden:

Super kort spørsmål.. I går lagde jeg med blomkål og brokkoli gratinert med smør og ost (mmm..) i ildfast form, og hadde i kremfløte i formen før jeg puttet den i ovnen. Smakte aldeles fortreffelig, men lurer på dette med karbene i fløten. Tok ikke så mye av det på tallerkenen (selv om det ble veldig god å feit saus), fordi jeg var usikker. Kan evnt måle opp all fløten og regne ut totalen selv om jeg ikke spiser opp alt? For sikkerhets skyld? Sikkert et litt dumt spørsmål, men.. Og ikke ble det superkort heller!


#2

Nille sa for siden:

Det blir vanskelig å regne slik, for en del av fuktigheten i fløten fordamper jo under steking/smelting - og karbene ligger jo stort sett igjen. Jeg pleier å regne karber på all fløten jeg har oppi og dele på to om vi er to som spiser, - eller om jeg ikke bruker mye av sausen - gjerne på tre eller fire. Det er ikke så mange karber det dreier seg om uansett... Ikke heng deg opp i det du, det blir bare stress ! :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.