< Tilbake til oversikten

Indrefilet av svin, med blåmuggsaus

#1

Iset sa for siden:

300 g svinefilet eller annen filet
150 g sjampinjong
1 – 2 ss smør
1 dl (1/2 beger) Crème Fraîche
2 dl matfløte
50 g Norzola eller Royal Blue
evt. 1 ss konjakk
1 ss soyasaus
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
ca. 1 dl vann til utkok
friske urter, hakket

Skjær soppen i skiver og brun den i litt av smøret. Tilsett crème fraîche, fløte, Norzola i biter, konjakk og soyasaus.
Kok opp mens du rører. La sausen trekke ved svak varme 15 - 20 minutter til den blir tykk og kremaktig. Rør av og til.
Skjær fileten i ca. 2 cm tykke skiver. Trykk skivene lett ut med hånden.
Brun dem i stekepanne i resten av smøret, ca. 4 minutter på hver side. Ha på salt og pepper. La dem hvile litt før de tas ut av pannen, hold dem varme.
Kok ut pannen med ca. 1 dl vann. Hell sjyen i sausen og la alt koke opp igjen.

Ha eventuelt filetbitene i sausen, eller anrett dem på tallerken og hell sausen over.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.