< Tilbake til oversikten

Soya protein vs soyamel

#1

Frac sa for siden:

Hei,

Jeg lurer litt på om det er noen forskjell på soyaprotein og soyamel? Kan de brukes om hverandre?
Jeg har veldig lyst til å prøve Iset's pizza! :)


#2

Nille sa for siden:

Nei, det er absolutt IKKE det samme !
Bruk soyaprotein til baking.
[color=purple][/color]
Soyabønner kan males opp til soyamel, det inneholder ca 20gram
karbohydrat/100 gram. Soyaprotein er soyamel der man fjerner det meste av karbohydratene, altså renset soyamel. Jo mer som fjernes jo dyrere blir soyaproteinet. Og så smaker det MYE bedre enn soyamel !


#3

Frac sa for siden:

Ah. Bra jeg ikke gikk ut å kjøpte soyamel da :)

Så de hadde noe soyaprotein på helsekostbutikken. Multipower. Men det var veldig mange forskjellige typer (kanskje bare forskjellige smaker).
Så ikke så nøye etter.. men skal kjøpe med meg hjem fra jobb i dag.

Takk for svar!


#4

Fjonken sa for siden:

Skal du bruke soyaproteinpulveret i bakverk som brød og pannekaker bør du kjøpe de som er nøytrale på smak. De andre kan egne seg i smooties, som shake og i enkelte søte bakverk.


#5

Frac sa for siden:

Har sett litt på nettet og det finnes noen forksjellige Multipower Soya Protein med nøytal smak. Iallfall en Shake og en Concentrate, og kanskje flere.
Hvem bør man velge? :)


#6

NK sa for siden:

Sålenge det er nonGMO soyaisolate som er nøytralt så er det nok bare å velge det billigste.
Du burde klare å finne nøytral soyaprotein ned mot 100-130.- pr kilo av god kvalitet.


#7

Fjonken sa for siden:

Du kan også bruke nøytralt myseproteinpulver ( whey-protein). Den er faktisk bedre på smak enn soyaproteinpulveret. Jeg pleier å velge det som er billigst og som inneholder minst mulig karber.


#8

Frac sa for siden:

Takk for gode svar! :)

Kjøpte desverre en litt dyr Multipower protein shake på helsekostbutikk, fordi jeg ikke var innom her før jeg kjøpte. Men neste gang blir jeg nok å kjøpe noe annet :)

Den kostet 279,- for 750g

Pizza'en ble god :) men jeg var litt uheldig å fikk litt tykk bunn, så det smaker litt underlig av og til. Den var meget mettende og neste gang skal jeg nok klare å lage den enda bedre


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.