Siden jeg elsker egg så pleier jeg og lage meg en omelett til kveldsmat.
Den består av:
3egg som stekes i panne med litt brelett.
Siden vi alltid har kylling i kjøleskapet, så pleier jeg og ta det fineste kjøttet fra kyllingen, hakker det opp i smått og fordeler det utover omeletten.
Og siden jeg må ha ketchup, så blir det litt av det oppå og :)
Funker dette bra som kveldsmat, eller blir det for mye karbs?
Egga er ok, kyllingen likeså, men bytt ut ketsjupen med frisk tomat og ha litt grøntfor ved siden av. Brelett inneholder transfett. Så bytt den ut med meierismør eller rapsolje.
Reglen er at man skal ha både protis, fett og sunne karber til alle måltider.
du får kjøpe felix ketchup uten tillsatt sukker..
10 karbs per 100 gram..å du spiser sikkert ikke mer en 5-10 gram..
Svenskt merke..finns sikker på ICA
En frisk tomat er i allefall ren og slett ikke tilsatt verken det ene eller det andre. Og siden det er naturlig mat vi går for de fleste av oss så anbefaler jeg frisk tomat framfor bearbeidet. Men hver sin smak altså.
Dette er et veldig bra måltid med lite karbs,bortsett fra ketchupen.Men som nevnt over kan jo denne byttes ut.(men hvor mye karb får du egentlig i deg av den lille mengden?.)
Du kan også bytte ut smøret med rapsolje.. men om du ikke bruker store menger tror jeg du har lite å bekymre deg for.Vi trenger fett,men ikke så mye karbohydrater (så sent iallefall).
Joda, det er riktig at man lettere utnytter lycopen i tomater når de er varmebehandlet, slik er det med mange grønnsaker. Men at ketchup er sunnere enn friske tomater?
Gjør oppmerksom på at artikkelen ikke gjelder tomat ketchup, som i tillegg til sukker (untatt den med grønn kork) også inneholder en rekke e-stoffer ! Det er hermetiske tomater som skal være bedre m.h.t. lycopen.
[color=purple][/color]
Personlig syns jeg det er litt kjipt med hermetiske tomater i salaten.... litt klissete liksom :p
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.