Hei på dere alle sammen:) jeg leste her i en tråd,var Georgines,husker ikke helt.. om Confecta gele...den skal smake bedre enn Heistad sin...hvor finner jeg den da?var på rema,rimi,meny kiwi...finnes ikke:confused: kanskje helsekost:rolleyes:
Min Rema har også bare vanlig sukkerholdig gele. Og det er en av de skikkelig DIGRE remaene.
Jeg kjøper Heistad-gele på OBS eller Mega. Butikken der mannen og datteren jobber, har tre ganger (minst) så mange vareslag som Rema, men jeg har likevel ikke sett Confecta gele der.
Men søren som jeg bunkret gele i London i vinterferien. . . Asda!!! Har hauger i skapet. Og de er til 1/2 l vann, ikke 750 ml som Heistad-geleen - for det kan bli litt mye. Og så mange smaker da! Jeg slenger noen bær oppi jeg. . . Og Sans vaniljekesam, sånn ca en ss, til. . .
Ja jeg har sett heistad gele i flere butikker,men Georgine sa at confecta gele smakte bedre og fikk lyst til å prøve...vi skal til danmark kanskje finner der flere ting....noen tips?????:)
Jeg har sånn halvveis lovet minn sønn å lage ostekake i dag. Noen som kan fortelle hvordan de lager gele av light-saft. Hvor mange plater gelatin, hvordan blander dere saften, og hvilken synes dere er best for eksempel?
Skal se om jeg får tak i sukkerfri gele i dag, men gidder ikke sjekke flere enn den butikken jeg skal handle i, så det hadde vært veldig fint å finne oppskrift her når jeg kommer tilbake.
En ting til, og det gjelder bunnen. Hva kan man bruke for å få minst mulig karber i den også. Har lyst å lage den typen som ikke behøver å stekes.
Kjempefint!
Nå rakk jeg ikke å bruke denne i dag, men skal prøve neste gang. Ikke for å være vrang; men hva betyr sterk saft + vann. Er det litt vann i den sterke saften også, eller er det ren konsentrert saft fra flasken + 2,5 dl vann som menes:confused:
Brukte heistad bringebær i dag jeg. Det var det eneste jeg fant, som har vært anbefalt smaksmessig her inne.
Slik ble resultatet. Har brukt en av Isets oppskrifter til selve ostemassen, bare byttet ut limegele med bringebær. Bunnen er fra denne Lime-ostekaka til Nille, med bare mandelmel, smør og litt søtstoff. Har også litt frossen frukt inni massen, uten at det er spesielt å anbefale. Hvis jeg gjør det igjen, så vil jeg bruke frisk frukt eller frosne bringebær. (Aldri kiwi, da vil ikke geleen stivne av en eller annen grunn:confused: )
Blitzen har visst ikke virket på bildet av den hele kaka, men det får bare være.
Hååå, hvorfor gikk jeg inn i denne tråden..? Ostekake er Ææææææsj-a-bæsj!! ( Uttales med modige tårer i øyekroken )Fytti katta hvor vondt sånt smaker på Nillekur..
[quote=nalana]Slik ble resultatet. Har brukt en av Isets oppskrifter til selve ostemassen, bare byttet ut limegele med bringebær. Bunnen er fra denne Lime-ostekaka til Nille, med bare mandelmel, smør og litt søtstoff. Har også litt frossen frukt inni massen, uten at det er spesielt å anbefale. Hvis jeg gjør det igjen, så vil jeg bruke frisk frukt eller frosne bringebær. (Aldri kiwi, da vil ikke geleen stivne av en eller annen grunn:confused: )
Blitzen har visst ikke virket på bildet av den hele kaka, men det får bare være.[/quote] Så flink du er Nalana:) Denne kaka ser nyyyydelig ut:wacko:
Skal bake ostekake igjen i dag jeg, men denne gangen vil jeg bruke fun light. Er det ikke noen som kan gi meg en ordentlig forklaring på blandingsforholdet konsentrert saft/vann. Alle steder på forumet hvor dette er snakket om, så er det bare omtrentlige mål. Har liksom ikke lyst til å bare gjette heller:confused:
Jeg har prøvd meg litt frem og her er den jeg syns er best:
6 gelatinplater+1 dl kokende vann+2 dl fun light saft (jeg bruker bringebær)
I tillegg er det.
1 box mager kesam
1 box philadelfia light
1 box krmfløte
Til gele-lokk bruker jeg: 5 gelatinplater+ 1 dl kokende vann+ ca 1,5 dl fun light ev. litt mer/ funlight+friske bær (jeg pleier å ta en god neve frossene bringebær, tine de litt, stavmikser og oppi med saft til det tilsvarer ca. 2 dl. bland dette sammen med gelatin/vann - veldig godt)
Oy sann, da blir min gele kanskje litt mild på smak. Jeg hadde ikke tid til å vente lenger, så jeg tok en sjanse på denne blandingen: (Denne blandingen er både til massen og lokket ca 50/50)
14 gelatinplater i 2 dl kokende vann, 1 dl kaldt vann og 2 dl funlight konsentrert. Ser veldig lekker ut, har akkurat helt ut over geleen nå. Får bare håpe det blir nok smak. Jeg tenkte at 2 deler saft og 3 deler vann til sammen måtte bli sterkt nok, siden forholdet til drikkesaft er 1/10:confused:
Bilde kommer senere:p ;)
(Ja da, den ble ganske vakker og jeg er ganske stolt:D:o )
Tusen takk for hjelpen forresten:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.