< Tilbake til oversikten

Fordeling av Karbo, proteiner og fett

#1

Tio sa for siden:

Er det noen her inne som kan hjelpe meg med riktig fordeling av Karbo, proteiner og fett? Jeg prøver å ligge på ca 15g karbo pr. dag, men er veldig usikker på hvor mye proteiner og fett jeg skal ha.
Veier 78 kg og vil ned til 68 kg. Bruker Lifesum strikt, men vekta vil ikke ned unntatt 1 kg første uka (startet for 3 uker siden). er veldig usikker på dette og er takknemlig hvis noen kan komme med et forslag om proteiner og fett. :rolleyes:


#2

sylwester sa for siden:

1-2g/kg målvekt avhengig av hvor mye du trener. Dvs. 68g protein hvis du som meg ikke trener så mye eller 136g hvis du trener mye.

15g karbo er helt ok, men de bør være jevnt fordelt over måltidene dine. Spiser du 2 måltider om dagen er det 8g per måltid. De fleste av disse burde komme fra grønnsaker hvis du skal spisse ketogent. 200g grønnsaker hvert måltid burde være helt innafor. Hvis ikke øk til 20g karbo.

Ca. 55% av gram næringsverdi bør være fett. Det betyr at hvis du spiser 58g proteiner og 15g karbo skal du spise 90g fett. Energimessig blir det da 72%fett, 5%karbo og 21% protein.

Hvis du spiser for lite fett stagnerer det så fettskrekk er nok det som er verst. Grønnsakene gjør at det er lettere å få i seg fett. Jeg hadde ikke fått i meg 5ss olivenolje hver lunsj hadde det ikke vært for den store salaten den ligger på og da jeg beggynte med lavkarbo og ikke spiste noe grønnsaker hadde jeg problemer med for mye proteiner.

Til slutt. Så lenge du holder deg i skinnet så vil vekta gå ned. Det er dog slik at de som har mest å miste mister mest og de siste kiloene tar en stund siden kurven glatter ut. F.eks. å veie seg hver 2. uke kan være lurt om du er slik som meg at vekta på veiedagen påvirker motiviasjonen. Go on, be strong!


#3

Tio sa for siden:

Tusen takk for et forklarende svar :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.